Moderator: anex

HAVANA wrote:I dabogda mu se ruka osusila ko god ikad ovde napravi bilo kakvu betonsku skalameriju,hotel dje narukvice kace,tobogane...
Mi inače plačemo kada takvi odu na bazenMaraschino wrote: Malo prije gore napisah, hoce da izdaju apartmane a da nista ne ulazu.
Sta ovdje mozes? Ponijeti stolicu, buljiti u more dok se *uzica ne nazulja, malo se pokvasiti i nastaviti plakati.
E pa jebo vas vase mora ako je ovakvo. Odoh na bazen da se okupam.
Zurio sam pa napisah ''bazen'' a u stvari sam mislio da si slikao Modracko jezera.AstorH wrote:Mi inače plačemo kada takvi odu na bazenMaraschino wrote: Malo prije gore napisah, hoce da izdaju apartmane a da nista ne ulazu.
Sta ovdje mozes? Ponijeti stolicu, buljiti u more dok se *uzica ne nazulja, malo se pokvasiti i nastaviti plakati.
E pa jebo vas vase mora ako je ovakvo. Odoh na bazen da se okupam.![]()
https://youtu.be/ZWZHu3bL21Y
Tačno, možemo do jutra, tebi to nije skupo, meni jeste.Haris.ba wrote:Generalno? Generalno možemo onda šupljirati do sabaha. Znači, konkretno nema nijedan hotel koji pruža uslugu ko u Turskoj za slične novce?agent_zero wrote:
I generalno i u odnosu da se radi o Turskoj u kojoj je maltene do jučer skoro bio građanski rat.
Meni sigurnosna situacija u Turskoj nije problem. Kome je problem - neće otići ni za džaba.
Gdje si na pelješcu i kakve su cijene smještaja ovog ljeta?HAVANA wrote:Evo mene na mom lijepom peljescu.Svudi san bia,sve san vidia...Vracam seee, tebi seeekoooo,makar moro plivajuci prekoooo![]()
Peljesac je jako podcijenjen, a odlican za odmor, prvenstveno mislim za porodicu. Mladji ga zaobilaze u sirokom luku, ali meni, porodicnom ciki, moze proci.HAVANA wrote:Trpanj.10 eura krevet otprilike ali nikakav luksuz.To je staro mjesto bez ijedne nove zgrade...Kamene kuce vecinom.Vrijeme kao da je stalo...Ko voli taj nacin odmora,lijepo i nije skupo.Kafa 6 do8 kuna,piva 12 do 20,pica 35 do 40,ujutro srdele i druge ribe,domaceg vina...Nema sminkeraja i furki...Prve papuce i majicu sto potkacim to i obucem...Dosadno ti odes do korcule,vignja na surfanje,divne za osamu,navece jos uvijek mozes gitaru i na plazu...Tamo je jos uvijek 87-ma.Sto meni i odgovara, da pobjegnem iz ovog ludila.Odmor.Sve mozes a nista ne moras.
havana ja sam bio u Putu od Villa, ali bi voio ove godine nesto blize onoj plazi Luke, zbog bebace, imas li neki kontatk ?HAVANA wrote:Trpanj.10 eura krevet otprilike ali nikakav luksuz.To je staro mjesto bez ijedne nove zgrade...Kamene kuce vecinom.Vrijeme kao da je stalo...Ko voli taj nacin odmora,lijepo i nije skupo.Kafa 6 do8 kuna,piva 12 do 20,pica 35 do 40,ujutro srdele i druge ribe,domaceg vina...Nema sminkeraja i furki...Prve papuce i majicu sto potkacim to i obucem...Dosadno ti odes do korcule,vignja na surfanje,divne za osamu,navece jos uvijek mozes gitaru i na plazu...Tamo je jos uvijek 87-ma.Sto meni i odgovara, da pobjegnem iz ovog ludila.Odmor.Sve mozes a nista ne moras.
Pa sad, zavisi...Moje nece nigdje drugo,malo je specifican i odmor, i muzika, i svirke...Cirilice nema nikako,bendovi sto sviraju ,to je stara ziva muzika...Viganj, surfanje,bar kod veje,u trpnju jabuka,onaj mohito kako li,disko kod dracevca,plaze zuljana,divna...Nekad gitara,plaza,izlezavanje...Ma dobro je ko voli takve stvari.Raje uvijek imaju jer su od prve godine zivota tamo...Guzva,beton,cirilica...zdraooo.konektovan wrote:Peljesac je jako podcijenjen, a odlican za odmor, prvenstveno mislim za porodicu. Mladji ga zaobilaze u sirokom luku, ali meni, porodicnom ciki, moze proci.HAVANA wrote:Trpanj.10 eura krevet otprilike ali nikakav luksuz.To je staro mjesto bez ijedne nove zgrade...Kamene kuce vecinom.Vrijeme kao da je stalo...Ko voli taj nacin odmora,lijepo i nije skupo.Kafa 6 do8 kuna,piva 12 do 20,pica 35 do 40,ujutro srdele i druge ribe,domaceg vina...Nema sminkeraja i furki...Prve papuce i majicu sto potkacim to i obucem...Dosadno ti odes do korcule,vignja na surfanje,divne za osamu,navece jos uvijek mozes gitaru i na plazu...Tamo je jos uvijek 87-ma.Sto meni i odgovara, da pobjegnem iz ovog ludila.Odmor.Sve mozes a nista ne moras.![]()
Kakav god da je apartman, naprosto ne mogu da vjerujem da još uvijek u Hrvatskoj ima apartmana za 25E, u sezoni (a i van nje).HAVANA wrote:Eh sinoc dosao.Mogao sam pitati.Imas pored parkica za djecu lijevo kucu ,nije skupo a hladovina,parking...Moji prijatelji placaju mali aprtmancic njih dvoje 25 eura.Pokusacu doci do broja.
U petak isao na cepikuce i uopste nije bilo guzve.Vratio se trajektom pa na doljane.Tu sam cekao jedno 20 minuta.jazzer wrote:@ havana
Jesi li na Cepikuce isao? Kakva je situacija?
Cujem danas da je i tamo guzva pa mi malo cudno a kontam za vikend na Peljesac.
kako stari, jel mu Cehinja došlaHAVANA wrote:U petak isao na cepikuce i uopste nije bilo guzve.Vratio se trajektom pa na doljane.Tu sam cekao jedno 20 minuta.jazzer wrote:@ havana
Cujem danas da je i tamo guzva pa mi malo cudno a kontam za vikend na Peljesac.
Sestra sa familiom sad u Subotu skoro 3 sata provela na cepikucama na granicimuha_sa wrote:kako stari, jel mu Cehinja došlaHAVANA wrote:U petak isao na cepikuce i uopste nije bilo guzve.Vratio se trajektom pa na doljane.Tu sam cekao jedno 20 minuta.jazzer wrote:@ havana
Cujem danas da je i tamo guzva pa mi malo cudno a kontam za vikend na Peljesac.![]()
Nije.Ostala bez posla, nece dolaziti.muha_sa wrote:kako stari, jel mu Cehinja došlaHAVANA wrote:U petak isao na cepikuce i uopste nije bilo guzve.Vratio se trajektom pa na doljane.Tu sam cekao jedno 20 minuta.jazzer wrote:@ havana
Cujem danas da je i tamo guzva pa mi malo cudno a kontam za vikend na Peljesac.![]()