Zasto ste napustili BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#1276 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Ono, nije te nik'o tjer'o da ratujes. Mog'o si ostati pa se probati dogovoriti s komsijama. :lol:
Jebo me dogovor,voltarene doruckujem. :oops:
Predji na cepice :D
:shock: Kako znas? :lol: Preso kad bas boli.
insomnia78

#1277 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by insomnia78 »

Znam ja sto i jedan kurac :lol:
mO k3

#1278 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by mO k3 »

detroit-mercy wrote:
mO k3 wrote:@ElDzidziIbnDzo :thumbup:
Profesor njemackog jezika radi u Münchenu u starackom domu eto kakva je zapravo situacija
Je li mislis na profesora njemackog iz Bosne :mrgreen: , pa naravno de ce raditi u starackom, jok sa svojm akecntom predavati ce njemacki u Njemackoj :-).
Da se ne prosipas dalje objasnicu ti
djevojka je bila kao izbjeglica u njemackoj , potom je se morala vratiti u bih gdje je se skolovala i zavrsila fakultet
Prica njemacki bez akcenta
insomnia78

#1279 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by insomnia78 »

Pa profesora i ucitelja pun kurac svudje
detroit-mercy

#1280 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by detroit-mercy »

mO k3 wrote:
detroit-mercy wrote:
mO k3 wrote:@ElDzidziIbnDzo :thumbup:
Profesor njemackog jezika radi u Münchenu u starackom domu eto kakva je zapravo situacija
Je li mislis na profesora njemackog iz Bosne :mrgreen: , pa naravno de ce raditi u starackom, jok sa svojm akecntom predavati ce njemacki u Njemackoj :-).
Da se ne prosipas dalje objasnicu ti
djevojka je bila kao izbjeglica u njemackoj , potom je se morala vratiti u bih gdje je se skolovala i zavrsila fakultet
Prica njemacki bez akcenta
I kako se je vratila u Njemacku, sta da radi?
Na drugu stranu da je recimo i jednoj USA jako tesko dobiti puno vrijeme da predajes engleski jezik, jer imas toliko nastavnika i profesora da moras cekati da neko rikne da bi upao na njegovo mjesto.
Bez da se dalje prosipam, uvijek ces imati pojedinaca koji iz nekog razloga nisu mogli, nisu htjeli, smjeli ili masa drugih stvari, ali generalno velika vecina ljudi sa nasim diplomama radi ono za sto se skolovala. Prednost su naravno prirodne nauke i tehnicki fakulteti, ovdje vise nemas profesora na univrezitetu da predaje hemiju ili fiziku i da mu je engleski maternji, sve istocna Evropa. Tako je i sa matematikom, statistikom i sl.
Ta djevojka je bila izbjeglica, vratili je u BiH i sada kada Njemacka trazi inzinjere, medicinare, majstore ona se je vjerovatno prijavila za njegovateljicu i dobila posao i radnu dozvolu na osnovu toga. Za nju je najvaznije da dobije stalne papire, kad njih sredi onda je niko ne veze da radi u starackom. Treba ispricati cijelu pricu a ne samo fragmente.
detroit-mercy

#1281 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Pa profesora i ucitelja pun kurac svudje
Ne znaju sta ce sa svojim jos da dovode sa strane :-) .
palermo

#1282 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

Connaisseur Karlin wrote:
Ja zavrsila tri faksa,pa me pitaju " a zasto" :D :lol: Mama moje prijateljic ezavrsila magisterij u 50tim godinama,jer im je skola trazila,mora se,nije uvijek izbor. Ove godine je otisla u penziju,a usput i napisala knjigu iz svog zivota. zamisli,sad odmara,pazi unuke i putuje,bas je briga, :-D
Mislim da je u EU genracija poslije rata bilo malo teze,a danasnjih generacija. U SAD revizija diploma i potraga posla je bila znatno laksa. Iz Australije mi se nije niko zalio,imali su ,najbolje uslove kao izbjelgice iz BiH. :-D
Nas narod nikao da nauci ,da obrazovani stranci se ne foiraju previse suvise svojim uspjesima,a kod naseg naroda je to tako izrazeno. :D
:D očito tačno....

samo mi bilo ovo simpatično, bez uvrede
Connaisseur Karlin

#1283 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Connaisseur Karlin »

palermo wrote:
Ja zavrsila tri faksa,pa me pitaju " a zasto" :D :lol: Mama moje prijateljic ezavrsila magisterij u 50tim godinama,jer im je skola trazila,mora se,nije uvijek izbor. Ove godine je otisla u penziju,a usput i napisala knjigu iz svog zivota. zamisli,sad odmara,pazi unuke i putuje,bas je briga, :-D
Mislim da je u EU genracija poslije rata bilo malo teze,a danasnjih generacija. U SAD revizija diploma i potraga posla je bila znatno laksa. Iz Australije mi se nije niko zalio,imali su ,najbolje uslove kao izbjelgice iz BiH. :-D
Nas narod nikao da nauci ,da obrazovani stranci se ne foiraju previse suvise svojim uspjesima,a kod naseg naroda je to tako izrazeno. :D
:D očito tačno....

samo mi bilo ovo simpatično, bez uvrede
Ma nema veze,pa forum je svakako anoniman,zato i moja izjava nema takvu funkciju koju si saljivo pkusao povezati. :-D
Pisem o druzenjima,uzivo sa takvim krugom osoba,i morma priznati,sto vise postignes,manje imas potrebu da se dokazes. Mozda je takva potreba nastala jer je produkt imigrantskih uspjenih prica,ali danas ni to vise nije toliko interesantno. Biti imigrant danas je jedna uobicajena svkodnevan pojava, :-D
palermo

#1284 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

Ma nema veze,pa forum je svakako anoniman,zato i moja izjava nema takvu funkciju koju si saljivo pkusao povezati. :-D
Pisem o druzenjima,uzivo sa takvim krugom osoba,i morma priznati,sto vise postignes,manje imas potrebu da se dokazes. Mozda je takva potreba nastala jer je produkt imigrantskih uspjenih prica,ali danas ni to vise nije toliko interesantno. Biti imigrant danas je jedna uobicajena svkodnevan pojava, :-D
pa nisam pokušao, nego sam uspio povezati :D

ovo ostalo se slažem, čak mislim da u ovo vrijeme globalizacije, komunikacija, riječ imigrant dobija potpuno novo značenje
Connaisseur Karlin

#1285 Re: Zasto ste napustili BiH?

palermo wrote:
pa nisam pokušao, nego sam uspio povezati :D

ovo ostalo se slažem, čak mislim da u ovo vrijeme globalizacije, komunikacija, riječ imigrant dobija potpuno novo značenje
Foliranje obrazovannih stranaca na forumu,dobro si povezao :D :lol: da dodam,jos je napisano i anonimno :lol: Kako to moze uopste biti isto ako uradis licno ,tokom druzenja? :D
palermo

#1286 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

Foliranje obrazovannih stranaca na forumu,dobro si povezao :D :lol: da dodam,jos je napisano i anonimno :lol: Kako to moze uopste biti isto ako uradis licno ,tokom druzenja? :D
haj bona šalim se, šta si zahaturila i zadala se u objašnjenja :D
Connaisseur Karlin

#1287 Re: Zasto ste napustili BiH?

palermo wrote:
haj bona šalim se, šta si zahaturila i zadala se u objašnjenja :D
pa bolje i da pokusam objasniti,umjesto da se debatiramo,jel' tako :-D
stakasa

#1288 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

Ljeto na vratima, dijaspora samo sto nije dosla a tema na drugoj stranici... Interesuje me ovosezonski odnos snaga, da li je doslo do znacajnijih promjena ili su konstalacije snaga otprilike iste... Jedan od barometara je i palermo sa zenom... Odgovori su pred nama :D
Tup-zvek-skajlaf

#1289 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Tup-zvek-skajlaf »

I, sta zakljucismo, sto smo Mi napustili BiH, jesu li razlozi opravdani? :mrgreen:

Mene vise brine to sto mi se, kako godine prolaze, sve manje i manje dolazi kuci i na one 2-3 hefte godisnje, kako cu se jednom tu skrasiti u penziji? Kontam, bolje prodati stan i kupiti kucicu negdje na Jadranu, pa uz vino i ribu (i zlatne strune Elia Piska :D ) dostojanstveno stariti.
Tup-zvek-skajlaf

#1290 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Tup-zvek-skajlaf »

Da ne zaboravim, ovdje gdje ja zivim trenutno, velika vecina smo teski gunjasi i turbofolkeri :serbo: :kontrabas: , nismo (ili bas naprotiv, jesmo) pravi ambasadori jedne nam i jedine.
palermo

#1291 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

stakasa wrote:Ljeto na vratima, dijaspora samo sto nije dosla a tema na drugoj stranici... Interesuje me ovosezonski odnos snaga, da li je doslo do znacajnijih promjena ili su konstalacije snaga otprilike iste... Jedan od barometara je i palermo sa zenom... Odgovori su pred nama :D
Tek sad vidjeh......čega sam ti ja bolan parametar, jedoino ako hoćeš da te obaviještavam o mostarskom zvizdanu
Raffaella

#1292 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Raffaella »

.
Last edited by Raffaella on 19/06/2016 08:35, edited 1 time in total.
stakasa

#1293 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

palermo wrote:
stakasa wrote:Ljeto na vratima, dijaspora samo sto nije dosla a tema na drugoj stranici... Interesuje me ovosezonski odnos snaga, da li je doslo do znacajnijih promjena ili su konstalacije snaga otprilike iste... Jedan od barometara je i palermo sa zenom... Odgovori su pred nama :D
Tek sad vidjeh......čega sam ti ja bolan parametar, jedoino ako hoćeš da te obaviještavam o mostarskom zvizdanu
Barometar, lakmus papir... :)
palermo

#1294 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

stakasa wrote: Barometar, lakmus papir... :)
pa iš'o sam ja u školu, znam šta je barometar ali ne skontah što ja
karanana

#1295 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by karanana »

na siciliju shmugno i sad se pravi da ne zna sto je on barometar. sta je barometar? jel bi trebalo da bude parametar?
stakasa

#1296 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

palermo wrote:
stakasa wrote: Barometar, lakmus papir... :)
pa iš'o sam ja u školu, znam šta je barometar ali ne skontah što ja
:)
Osta mi kako te dijaspora zaobilazi
P.S
A sto si muhanat :)
palermo

#1297 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by palermo »

stakasa wrote: :)
P.S
pa zato me i zaobilazi, što sam muhanat :D

sjetio sam se na što aludiraš, al da ne počinjemo iznova priču, svakako ćemo isto reći :D
stakasa

#1298 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by stakasa »

palermo wrote:
stakasa wrote: :)
P.S
pa zato me i zaobilazi, što sam muhanat :D

sjetio sam se na što aludiraš, al da ne počinjemo iznova priču, svakako ćemo isto reći :D
Zaobicu te kurac :)
Bluemore

#1299 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Bluemore »

kakve su ovo vibracije sa sjevera :?
radiša

#1300 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by radiša »

Bluemore wrote:kakve su ovo vibracije sa sjevera :?
kurcevite :lol:
Post Reply