Sebija All about

Post Reply
TheWatcher

#1276 Re: Sebija All about

Post by TheWatcher »

:evil:
Banksy

#1277 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Džemo Latić na aparatima...
VjecitiStudent

#1278 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

Šteta, ne druži se više "sa razigranim psom i uvijek dobro raspoloženom" majkom.
Haman2

#1279 Re: Sebija All about

Post by Haman2 »

MISLJENJE DRUGE STRANE
KCUS o odlasku dr. Đokanovića: Nije bio spreman za viši stepen odgovornosti
06. 01. 2017. • 12:00

Nakon što je pedijatar Dragan Đokanović napustio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i u izjavama javno kritikovao odluke direktorice Sebije Izetbegović, reagovao je KCUS saopćenjem za medije u kojem navode sa su istupi dr. Đokanovića zlonamjerni i netačni te da on nije bio spreman na dodatnu edukaciju i viši stepen odgovornosti.

Image

Iz KCUS-a su poslali mišljenje eminentnih pedijatara i v.d. direktorice discipline za ginekologiju i porodiljstvo.

U zaključku dopisa koji je poslan generalnoj direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović se navodi da je potrebna reorganizacija koja poboljšava, a ne ugrožava zdravstvenu zaštitu novorođenčadi.

Reorganizacija znači "stavljanje pod isti krov" neonatološke službe GAK-a i Neonatalne intenzivne njege na Pedijatrijskoj klinici. Potpisnici dopisa navode da je to neophodno iz više razloga. Između ostalog navode da ujedinjavanje službi omogućuje rotaciju neonatologa i edukaciju specijalizanata.

Image

"Činjenica je da dr. Draganu Đokanoviću ne odgovara ovaj način reorganizacije koji podrazumijeva drugačiji angažman za koji je potrebno provesti dodatnu edukaciju, što je njegov lični izbor i nikako ne može biti opravdanje da se ličnim razlozima ospori organizacija koja je u skladu sa evropskim neonatološkim standardima", stoji u dopisu koji potpisuju šefica Odjeljenja 1 Pedijatrijske klinike 2 prof.dr. Suada Heljić, v.d. direktorica za ginekologiju i porodiljstvo doc.dr. Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović , šefica Pedijatrijske klinike 2 doc.dr. Feriha Hadžagić-Čatuibušić i direktor Discipline za zdravlje djeteta prof. dr. Edo Hasanbegović.

Navode i da transporti ugrožene novorođenčadi Sa GAK-a često nisu bili adekvatni zbog neprovođenja novih strategija zbrinjavanja i stabilizacije u porođajnoj sali, posebno kod prijevremeno rođene djece.

U zaključku dopisa je navedeno da je očito da dr. Dragan Đokanović nije spreman za primjenu savremenih standarda u zbrinjavanju ugroženih novorođenčadi što podrazumijeva intenzivnu dodatnu edukaciju i viši stepen odgovornosti.

- See more at: http://24sata.info/vijesti/bosna-i-herc ... FOlKU.dpuf
Haman2

#1280 Re: Sebija All about

Post by Haman2 »

Odlicna prilika za daljnju razmenu misljenja.
Haris.ba

#1281 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

Bezveze vam je ovo oko prezimena i nacionalnosi.

Nego, važnije je što se porodi u Holandiji? U kontekstu gdje ti je majka šefica bila i ostal Gaku, isto je ko Fadil i zapošljavanje u javim institucijama.
kamen spoticanja

#1282 Re: Sebija All about

Post by kamen spoticanja »

Banksy wrote:Džemo Latić na aparatima...
:D :thumbup:
fakat mozda ga latici zato ovoliko i deru
elk

#1283 Re: Sebija All about

Post by elk »

I ja se pridruzujem cestitkama.slayer mala slusa?uvijek sam govorio da su metalci najnapredniji dio drustva,da bogdo svi megadeath slusamo :mrgreen: jel bake sa prijateljem badnjak palio veceras?red bi bio.
baglama

#1284 Re: Sebija All about

Post by baglama »

Novak20 wrote:
breuer wrote:Popović je pravo muslimansko prezime :D
U prevodu Hodžić. :D
nije nego fratric zvuci vise federacijski :lol:
da ne bude cinicno i moja jedinica, moja sreca je rodjena u sred rata iz mjesanog braka
sunceKOtepsija

#1285 Re: Sebija All about

Post by sunceKOtepsija »

elk wrote:jel bake sa prijateljem badnjak palio veceras?red bi bio.
Image
Image

:lol:
Heller

#1286 Re: Sebija All about

Post by Heller »

elk wrote:I ja se pridruzujem cestitkama.slayer mala slusa?uvijek sam govorio da su metalci najnapredniji dio drustva,da bogdo svi megadeath slusamo :mrgreen: jel bake sa prijateljem badnjak palio veceras?red bi bio.
Jes, jes Metalka je :mrgreen:
MikroBelaj

#1287 Re: Sebija All about

Post by MikroBelaj »

Vec sam pozelio srecu novorodjencetu,ali me intersuje kako izgleda prija,cisto zbog naseg Baketa :D
PM72

#1288 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

Konfučije,najveći kineski filozof,još prije 2500 godina rekao je da se trebamo čuvati svakog zla a ponajviše Alijinih isprdaka ...
muha_sa

#1289 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

Evo doktora Đokanovica na Fejsu kod Senada
undefined007

#1290 Re: Sebija All about

Post by undefined007 »

Realno covjek priča, hrabro i istinito. Kod nas istina najvise boli zato i pljujemo drugačije od sebe.
Grean

#1291 Re: Sebija All about

Post by Grean »

Heller wrote:
elk wrote:I ja se pridruzujem cestitkama.slayer mala slusa?uvijek sam govorio da su metalci najnapredniji dio drustva,da bogdo svi megadeath slusamo :mrgreen: jel bake sa prijateljem badnjak palio veceras?red bi bio.
Mene interesuje kako pored tolikih navodnih miliona kcerka zivi u skromnom dvosobnom max dvoiposobnom stanu.

Sto se tice prezimena, djeca zalutaju ali na duge staze u Sarajevu 90% su sanse da ce opet biti Hodzic u dogledno vrijeme.
Heller

#1292 Re: Sebija All about

Post by Heller »

Grean wrote:
Heller wrote:
Mene interesuje kako pored tolikih navodnih miliona kcerka zivi u skromnom dvosobnom max dvoiposobnom stanu.

Sto se tice prezimena, djeca zalutaju ali na duge staze u Sarajevu 90% su sanse da ce opet biti Hodzic u dogledno vrijeme.
Boli nju picka za onim sto su babo i djed pokrali :wink:
seln

#1293 Re: Sebija All about

Post by seln »

Da nam jos dugo zivi Sebija begum!
BiH
Oboljeli od karcinoma u FBiH danima bez terapije jer nema lijekova
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1294 Re: Sebija All about

Post by pici »

trebal kome zavoja i bosaurina... cijena sitnica :bih:
oldtajmer

#1295 Re: Sebija All about

Post by oldtajmer »

jbg puno ce vode proteci miljackom dok ljudima dodje iz guzice u glavu,ne kaze se dzaba da je to najduzi metar
tek kada narod skonta da je vitalni nacionalni interes da imaju lijekove da se lijece,redovne plate,penzije,socijalnu skrb,normalne ceste,da imaju vodu,normalan gradski prevoz,parkove za djecu i more drugih stvari potrebnih za neki normalan zivot a ne jesam li ja bosnjak,srbin,hrvat ili marsovac i da u tome prolaze decenije,e tek onda moze biti bolje,mada to za sada nije ni na vidiku, jbg trazili ste gledajte
mario001

#1296 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

seln wrote:Da nam jos dugo zivi Sebija begum!
BiH
Koliko elementarnog neznanja, kada vec kmecite dajte se informisite o necemu..
CItostatike za sve pacijente nabavlja federalno fond cije je direktorica Novka Agic, inace istaknuti clan SDP-a, nisam siguran jel prosla na zadnjim izborima ali je bila na listi za centar :D :D
XXS

#1297 Re: Sebija All about

Post by XXS »

mario001 wrote:
seln wrote:Da nam jos dugo zivi Sebija begum!
BiH
CItostatike za sve pacijente nabavlja federalno fond cije je direktorica Novka Agic, inace istaknuti clan SDP-a, nisam siguran jel prosla na zadnjim izborima ali je bila na listi za centar :D :D
Selami te HM 2011 :evil:
seln

#1298 Re: Sebija All about

Post by seln »

mario001 wrote: nisam siguran jel prosla na zadnjim izborima ali je bila na listi za centar :D :D
"Nisam siguran, nesto sam k'o nacuo...ali nema veze, od kada to SDA-ovcama treba istina".

Pionir, zavezi zelenu maramu oko vrata, nabaci crveni fesic i idi da pjevas ilahije Jovanki... ovaj, Sebiji.
seln

#1299 Re: Sebija All about

Post by seln »

XXS wrote:
mario001 wrote:

Selami te HM 2011 :evil:
Samo slozno, samo SDA!

Image
mario001

#1300 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

seln wrote:
mario001 wrote: nisam siguran jel prosla na zadnjim izborima ali je bila na listi za centar :D :D
"Nisam siguran, nesto sam k'o nacuo...ali nema veze, od kada to SDA-ovcama treba istina".

Pionir, zavezi zelenu maramu oko vrata, nabaci crveni fesic i idi da pjevas ilahije Jovanki... ovaj, Sebiji.
Evo da ne kmecis, nije to problem naci...
Rođena 25.12.1949. godine Rogatici. Ekonomski fakultet završila u Sarajevu 1974. Obuka za revizore u okviru IBRD -a u Engleskoj. Nakon toga se odlučujem za dodatne edukacije vezane za zdravstvo.Nakon rata sam zavrsila Menadžment u zdravstvu. Trenutno obavljam funkciju direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBIH.
Puno sam radila na utemeljenu i afirmaciji nevladinog sektora u BiH. Lobirala i participirala na donošenju zakona o NGO na nivou BiH, kao i stvaranju uslova za rad i razumijevanje od strane vlasti. Profesionalno sam i sada sam angažirana u zdravstvenom sektoru u sistemu osiguranja i kroz svakodnevni rad pomažem onima kojima je pomoć najpotrebnija a posebno djeci. Napisala sam i objavila dosta stručnih radova vezano za ovu oblast. Za svoj doprinos i angažman dobila sam dosta priznanja a posebno mi je drago od Intrernacionalne lige humanista , gdje sam 2005. Proglašena. Internacionalnim humanistom za tu godinu
.
Image

A sto se tice Citostatika, kmecanje moze da pocne :D :D :D
Image
Post Reply