edit: vidim sad da si skrho svoju recenicu u moj citat
Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
hhaarree
#1276 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Mogo si i dveri srpske ubacit, sto njih nema na slikama kao reprezantativnih gradjana Beograda
opet ne kontam kakve veze te slike imaju sa onim sto sam ja napisao 
dobro sljedeci put kad odem u mordor pazit cu da ne skrenem sa terazija da me kakav neofasista sa kokardom ne rokne
Last edited by hhaarree on 12/01/2016 20:40, edited 1 time in total.
-
Walther
#1278 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Cuj... "reprezantativnih gradjana Beograda"hhaarree wrote:Mogo si i dveri srpske ubacit, sto njih nema na slikama kao reprezantativnih gradjana Beogradaopet ne kontam kakve veze te slike imaju sa onim sto sam ja napisao
edit: vidim sad da si skrho svoju recenicu u moj citatdobro sljedeci put kad odem u mordor pazit cu da ne skrenem sa terazija da me kakav neofasista sa kokardom ne rokne
Ko je doveo Milosevica na vlast? Ko je drzao Milosevica na vlasti? Ko je na vlasti u Srbiji zadnjih 30 godina? U kompletnoj politickoj sceni Srbije jedna stranka je uslovno "normalna" i statira ispod 5% birackog tijela... Valjda su to reprenzentivni Beogradjani.
-
hhaarree
#1279 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ja pricah o fizickoj komunistickoj zaostavstini jednog grada a ti najaho sa politickom scenom cijele drzave
daj jos slika fasista i njihovih vodja, mozda se predomislim kad krenem skoknut u Bgd
-
Walther
#1280 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Politicki vrh Srbije...

Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić na Palama kada je sadašnji predsednik Srbije proglašen za četničkog vojvodu

Vučić sa Šešeljem u Sarajevu 1995. godine
Krnja Jugoslavija, ko nas bre zavadi i te price....

Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić na Palama kada je sadašnji predsednik Srbije proglašen za četničkog vojvodu

Vučić sa Šešeljem u Sarajevu 1995. godine
Krnja Jugoslavija, ko nas bre zavadi i te price....
-
Walther
#1281 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Kakve veze ima zaostavstini jednog grada sa ovom pricom? Valjda su trebali srusiti citav grad? Vecina ex-YU gradova je istih. Nekih bitnih kapitalnih investicija nije bilo. A ti svakako skokni do BG...hhaarree wrote:Ja pricah o fizickoj komunistickoj zaostavstini jednog grada a ti najaho sa politickom scenom cijele drzavedaj jos slika fasista i njihovih vodja, mozda se predomislim kad krenem skoknut u Bgd
-
hhaarree
#1282 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ima veze jer sam odgovarao na post nekog padobranca koji je uzeo u usta bas tu pricu, nikad nisam prokomentariso politicku scenu nicega. On spomeno jedan odredjen grad - ja odgovorio, i onda ti bahno sa seseljem, cetnicima i svakojakom bagrom.
Skoknut cu naravno, samo da se vrijeme ustabili da mogu terazijama prosetat
Skoknut cu naravno, samo da se vrijeme ustabili da mogu terazijama prosetat
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1283 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

i sta cemo sad?
Daj ba drzi se teme, na granici si trolanja
- Danguba
#1284 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Bato, o cemu ti zivotati?_BataZiv_0809 wrote:Usamljen primjer nije pravilo. Ni sjeverin ni farmerke.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1285 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sto mene pitas lafe?
-
Walther
#1286 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Porediti te stvari je idiotizam... Zadnjih 25 godina 95% gradjana redovno glasa za fasiste. Srbiju trenutno vodi fasist. Zbog tog politickog orgijanja poginulo je 100.000 a protjerano par mio. Da o ekonomskoj i svakoj drugoj steti ne govorimo..._BataZiv_0809 wrote:
i sta cemo sad?![]()
U BIH recimo uopste nema normalne desne stranke ili politicara. Da ne govorimo kako nikad nije ni postojao plan kakav postoji kod Srba.
-
hhaarree
#1287 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
_BataZiv_0809 wrote:
i sta cemo sad?![]()
- Danguba
#1288 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Usamljenii primjeri...
Svo zlo na ovim i sirim prostorima doslo je i poteklo iz Srbije. Kamo srece da se to moze nabrojati ali ne lafe, to je ogromnih razmjera. Od Triglava do Albanije.
...i onda ide pitanje, ''je li se moglo sa njima''? Ljudi su narajcani dolaskom Milosevica i samo se trazila zrtva(mitomanskih povoda im nije trebalo) da se iskale i istresu svoje frustracije.
Na hiljade godina su optuzeni za zlocine devedesetih i opet mitomane ''kako nisu krivi nego je citav svijet protiv njih''.
Ne fali im mnogo da bi opet sutra sve isto radili.
Bolje svoja stracara ako ces biti miran nego zivjeti u dvorcu gdje ce te neko maltretirati.
Svo zlo na ovim i sirim prostorima doslo je i poteklo iz Srbije. Kamo srece da se to moze nabrojati ali ne lafe, to je ogromnih razmjera. Od Triglava do Albanije.
...i onda ide pitanje, ''je li se moglo sa njima''? Ljudi su narajcani dolaskom Milosevica i samo se trazila zrtva(mitomanskih povoda im nije trebalo) da se iskale i istresu svoje frustracije.
Na hiljade godina su optuzeni za zlocine devedesetih i opet mitomane ''kako nisu krivi nego je citav svijet protiv njih''.
Bolje svoja stracara ako ces biti miran nego zivjeti u dvorcu gdje ce te neko maltretirati.
-
Walther
#1289 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Danguba wrote:Ne fali im mnogo da bi opet sutra sve isto radili
100%
Ko nas bre zavadi, suzivot i ta prica
- Ali Kemal
#1290 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sasvim legitiman stav, medjutim meni nije jasno zasto se onda toliko insistira sa zivotom sa Srbima u BiH?Danguba wrote:Usamljenii primjeri...![]()
Ako cemo objektivno Srbi u BiH su generalno gori nacionalisti od onih iz Srbije, Bosnjaci su se tukli i ratovali protiv Srba iz BiH, a ne protiv Srba iz Srbije.
Sad ce odmah skociti o dobrovoljcima iz Srbije
- Danguba
#1291 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Stav Bosnjaka i Bosanaca je jasan, BiH je dovoljno velika za sve one koji zele zivjeti u njoj. Svi koji ne zele imaju mogucnost iseljenja.Ali Kemal wrote:Sasvim legitiman stav, medjutim meni nije jasno zasto se onda toliko insistira sa zivotom sa Srbima u BiH?Danguba wrote:Usamljenii primjeri...![]()
Ako cemo objektivno Srbi u BiH su generalno gori nacionalisti od onih iz Srbije, Bosnjaci su se tukli i ratovali protiv Srba iz BiH, a ne protiv Srba iz Srbije.
Sad ce odmah skociti o dobrovoljcima iz Srbijepa dobro bilo ih je normalno, ali 99% Srba iz Srbije nije ratovala u Bosni, tako da se zeli zivjeti sa onim Srbima sa kojim se tuklo, a ne zeli sa onim sa kojim nije bilo nikakvih sukoba, osim verbalnih izmedju politicara i novinara, ispiraca mozga.
Stav Srba u BiH(preciznije, u manjem entitetu) je da ne zele ni sa kom da zive(sto su dokazali protjerivanjima i etnickim ciscenjem prostora koje su kontrolisali).
Gdje ti vidis da Bosnjaci zele da zive sa onima koji BiH ne smatraju svojom?
Bosnjaci kazu da im niko ne smeta pa ni Srbi. Nema tu insistiranja.
-
Walther
#1292 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
[quote="Ali Kemal"]a ne zeli sa onim sa kojim nije bilo nikakvih sukoba[quote]
Pa bilo je tu malo genocida i agresije ....
Pa bilo je tu malo genocida i agresije ....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1293 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Bez uvrede, ali vidi se tacno ko pise iz dijaspore. Mozete vi sad ovo spinovati kako god hocete, 'ladno mi šište jajca za to, ali evidentan je odmak od realnosti.
Bijete te neke vase mentalne bitke i to je sasvim legitimno, tudjina je jebena.
Ali nemoj mene iz Slovenije, Svicarske ili Austrije ubjedjivati da mi je bolja stacara BiH nego krnja Jugoslavija.
Ali nemoj mene iz Slovenije, Svicarske ili Austrije ubjedjivati da mi je bolja stacara BiH nego krnja Jugoslavija.
- Ali Kemal
#1294 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
To je i moj stav, jer znam da prostora ima sasvim dovoljno da tu zivi 3 puta vise stanovnistva, pa da opet ima viska.Danguba wrote:Stav Bosnjaka i Bosanaca je jasan, BiH je dovoljno velika za sve one koji zele zivjeti u njoj.
To vec nije moj stav, svako ima pravo na svoj politicki stav, kao sto mislim da je odbijanje sporazuma bio legitiman politicki stav, samo sto mislim da to nije bio dobar potez.Danguba wrote:Svi koji ne zele imaju mogucnost iseljenja.
Zna se da Srbi iz RS, ne smatraju BiH svojom, ili bar ne nacin na koji je smatraju vecinski Bosnjaci, ali opet zive sa njima u istoj drzavi.Danguba wrote:Stav Srba u BiH(preciznije, u manjem entitetu) je da ne zele ni sa kom da zive(sto su dokazali protjerivanjima i etnickim ciscenjem prostora koje su kontrolisali).
Gdje ti vidis da Bosnjaci zele da zive sa onima koji BiH ne smatraju svojom?
Bosnjaci kazu da im niko ne smeta pa ni Srbi. Nema tu insistiranja.
-
Walther
#1295 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Jako pateticno izvlacenje._BataZiv_0809 wrote:Bez uvrede, ali vidi se tacno ko pise iz dijaspore. Mozete vi sad ovo spinovati kako god hocete, 'ladno mi šište jajca za to, ali evidentan je odmak od realnosti.
Za gornjim klipom je 300+ grobnica Bosnjaka koje komsijski pobili vec u pocetku rata. Iste slike mozes naci na svakom skupu u BIH. To nema price sa dijasporom ili "mentalnom bitkama u dijaspori". Kad ti iduci put neko dodje po dijete tebi ce sigurno biti vazno jel dosao iz dijaspore kao Lukovic ili je domaci kao Batko. Jako hebeno bitno.
Evidentan je odmak od realnosti? Pa jel do dijaspora ima problem sa Srbima i Dodikom ili "domaci"?
Last edited by Walther on 12/01/2016 22:07, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#1296 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Pa eto, i nas zabole jajca sto bi ti u krnju jugoslaviju. Jedini koji je odmaknut od realnosti si ti, nema krnje jugoslavije i nece je nikad biti. Meni da su ta vlaskocincarska plemena toliko draga kao tebi preselio bih u Vranje, a ne bih se patio medju alijinim fundamentalistima. Proce ti zivot u patnji jebo te, idi bolan tamo da rahat mozes subaru na glavu nabiti a ne njome jedino po bezveznom forumu tarlahat._BataZiv_0809 wrote:Bez uvrede, ali vidi se tacno ko pise iz dijaspore. Mozete vi sad ovo spinovati kako god hocete, 'ladno mi šište jajca za to, ali evidentan je odmak od realnosti.
- Danguba
#1297 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Idi tamo pa zivi. Jeste da je malo krnjavija nego ranije i sada je nazivaju drugacije ali preko Drine je preko Drine.
Sala mala.
Neka zivi gdje ko hoce i gdje se osjeca komotno.
Meni su velikosrbi unistili sve. Bukvalno sve. Nakon rata ponovo sam poceo da se kucim i to na dvije strane. Stigao sam Bogu fala. Nikada im zaboraviti necu svoje ali i patnje naroda moga. Oprostit cu ljudima a neljudima nikada.
Sala mala.
Neka zivi gdje ko hoce i gdje se osjeca komotno.
Meni su velikosrbi unistili sve. Bukvalno sve. Nakon rata ponovo sam poceo da se kucim i to na dvije strane. Stigao sam Bogu fala. Nikada im zaboraviti necu svoje ali i patnje naroda moga. Oprostit cu ljudima a neljudima nikada.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1298 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
p.s. Danguba nije tebi ovo upuceno
Last edited by _BataZiv_0809 on 12/01/2016 22:11, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#1299 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Je l' to rodbina?_BataZiv_0809 wrote:
p.s. Danguba nije tebi ovo upuceno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor