Pariz

Post Reply
volta dzontra

#1276 Re: Pariz

Post by volta dzontra »

bull21 wrote:
volta dzontra wrote:
bull21 wrote:Poljska do daljnjeg nema namjeru da prima izbjeglice.
I netko bi im trebao zamjeriti??? Pa nisu slijepi. Obidjes NO GO zone po metropolama zapadne europe i ukuljucis malo razuma. Ako te emigrante s Bliskog istoka i sjevera Afrike zapadna europa na vrhuncu moci i gospodarskog uzleta nije uspjela integrirati nego prave male "mosule" i "bejrute" po Europi kako ce siromasne posttranzicijske zemlje istocne Europe to uspjeti. Na koncu nitko ne pita imigrante zele li se integrirati nego se zatvaraju oci nad ocitom njihovom zeljom da nemaju nista s europskim demokratskim tradicijama i kulturom. Fino se zahvalis na liberalnim multikulti projektima i kazes ako vi uspijete od drugog puta razmislit cu.
Moje je neko mišljenje da ljudima više treba prestati graditi ideju da smo svi isti. Nismo, i nema tu ništa loše. Multi-kulti da, whitewash svake kulture koja se ne slaže sa tvojom - ne. Kada Zapad konačno prestane sa neuspjelim pokušajima asimilacije tuđih kultura, onda problema neće ni biti. Naravno, to se nikada neće desiti.
Problemi sa getoima koji su nastali sa doseljenicima? Zašto li to Bože moj? Zašto? Nedavno sam gledao jedan dokumentarac, upravo o tim getoima. Tu žive doseljenici i njihova djeca, većinom siromašni ljudi koji ne samo da ne mogu dobiti posla nikako već ni u škole ne mogu - upravo zbog "multi-kulti" Francuza za koje su oni šljam i većinom smetnja. Sjećam se veoma dobro kada momci objašnjavaju kako se biraju za posao, pogleda ti adresu i ime. Adresu kolega, adresu!
Ne nego bi se europljani trebali prilagodjavati nacinu zivota u tim getoima i tolerirati paraleleno drustvo u kojemu ne vaze zakoni drzave. Aj bola...propovjedaj multikulti u drzavama iz kojih su dosli vrli doseljenici. Vratimo se na temu. Poljaci i sve drzave Visegradske grupe imaju pravo na vlastitu politiku prema imigrantima. Tko ce primati nek prima.i dalje
TomANDJerry

#1277 Re: Pariz

Post by TomANDJerry »

costacurta wrote:
TomANDJerry wrote:
uglavnomja wrote:
a jesu li bili "krivi" u bosni, kad su ginuli od cetnickih snajpera, pokusvajuci obezbijediti nama neku sigurnost? i kad su bili zarobljeni i kad su zbog njih ameri poceli napade na srbe????

pa hebo te zivot, koliko su zivota spasili svoji uceacem u ratu. nevinih zivota. ne idu sami ratovati, sve je u okviru un, nato blabla ...
hiljadu puta SVAKA CAST NA KOMENTARU ... kada smo mi ovdje plakali dajte stranu intervenciju i kada su nas cetnici masakrirali kako su zeljeli onda nam je odgovaralo strano bombardovanje (istina doslo je sa malim zakasnjenjem , ali je doslo)

Kada to treba nekome drugom u svijetu onda to forumski strucnjaci za teorije zavjere proglasavaju agresijom i govore da je OK sto se barbari osvete nad neduznim ljudima
Ja sam vec rekao dok je bilo aktuelno ono sa Čarlijem, ponovicu i veceras,
Ovo je za mene tek jedna u nizu vijesti iz svijeta. Nemam apsolutno nikakvih emocija. Nažalost,
Razlog tome je upravo ovo o čemu vas dvojica pišete.
Samo, vi ste pomijesali neke stvari:
1. Fransoa Miteran je jedan od najzaslužnijih sto je moja zemlja 4 godine bila na vjetrojebini
2. Fra GB Rus PRC bile su na strani RS u ratu, zaustavljale sve napore i pokušaje US i Ger da se mnogo prije zaustavi krvoproliće uvodeći milion nekih rezolucija primirja, picki matetina. Samo su slali konzerve iz zaliha starih po par decenija.
3. Ginuli su uglavnom vojnici a to im je u opisu posla za koji su bili masno plaćeni u sklopu UNPROFORa. Zarobili su ih jer su bili picke malobrojni i nenaoruzani ali opet zahvaljujuci UNovim rezolucijama koje su (koje li ironije) i sami kreirali.
5. Nisu Pariz Monako Barcelona Lisabon London Amsterdam itd lijepi gradovi zato sto su ti ljudi tamo vrijedni pa stvorili sve svojim ruka vec zato što su popljačkali i ojadili sve one silne kolonije. Jbga. Sad kao najveći zagovornici demokracije ironicno tj. licemjerno optužuju Afričke divljake migrante i blisko istočne teroriste da cine svijet nesigurnim...jah moš misliti.
Mah,
Moze se jos argumenata ZA i KONTRA iznijeti koliko hoćeš
Zao mi je nevino stradalih i u Parizu i u Alepou i u Srebrenici, zaštićenoj zoni UNa čijim vojnicima je komandovao francuski general Filip Morion. :roll:

Ista priča ko i za Čarli, jedni HU drugi HA.
Nasa dijaspopra u Fra je posebno osjetljiva i ok razumijem ih. Al ne sikirajte se. Niti ce vam Francuzi nauditi nakon ovih i ovakvih dešavanja a bgmi niti vas (nas) nešto baš i simpatisu
Niti sam dijaspora niti se bojim necega , vec suosjecam sa ljudima koji su izgubili clanove svoje porodice od strane barbara koji se predstavljaju kao pripadnici moje vjere

Ako ti mislis da su Francuzi bili na strani RS-a onda stvarno cudno dijelis strane .... Francuska zajedno sa Britanijom je ucestvovala kao clanica NATO u zracnim napadima na Srpske polozaje oko Sarajeva i Gorazda (kasnije i na sam Beograd 1999) , a ne znam da je ijedan Francuski vojnik ispalio ijedan jedini metak prema nama , ako je po tebi to biti na strani RS-a onda OK

I Francuzi , Njemci Nizozemci su napredni i bogati jer su pametniji deset puta od Arapa ... dok ovi prvi svijet predvode u nauci , matematici i inzenjeringu ovi drugi izdaju knjige sa naslovima "kako tuci zenu pravilno" i slicno .... kolonije su nestale prije 50 godina
budza

#1278 Re: Pariz

Post by budza »

Arteta wrote:Budza, ima li vatrometa u Sandzaku?

zajebase ih irci i losa formacija mehmeda susica.
cekace ponedaljak. bude bilo vise nafake.
GeeTnT

#1279 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

enko 1964 wrote:
Niemand wrote:Muslimani moraju ovo osuditi. :thumbup:
Osuđujem kao svaki normalan čovjek, zašto bih morao osuditi kao musliman?
Fitilj tih neduznih muslimana koje se proziva je sve kraci...ovi koji ih prozivaju nisu ni svjesni kakav belaj sebi dozivaju..
AleksoMKD

#1280 Re: Pariz

Post by AleksoMKD »

budza wrote:
AleksoMKD wrote:Jos nepotvrdjeno ali navodno je jedan od terorista imao 14-15 godina.

da. ima i zvanicna vest da je kod jednog nadjen pasos sirije i napisana doktorska disertacija.
savesne samoubice. prvo ne zele da budu anonimni. a pod 2. ne zele da ih mediji (i forumasi) blate da su bili tzv kozoj*bi.
Meh, pasos Sirije se kupuje za 250 funti, moze ga nabaviti ko god zeli. Sto se tice anonimnosti mislim da kod ovakvih napada i jeste cilj da se zna ko ih je izvrsio.
Verujem da je vecina Francuskih drzavljana sa mozda per stranih.
BHCluster

#1281 Re: Pariz

Post by BHCluster »

Gledam one snimke od sinoc kako narod galami na policiju, imaju i pravo toliko novca ode na sigurnost i odbranu a sta se dobije? Hoce mo li i dalje prodavati oruzije saveznicima poput S. Arabije koje se vraca nazad poput bumeranga?
Kareem Abdul

#1282 Re: Pariz

Post by Kareem Abdul »

Niemand wrote: Ja ne mislim da je ubijanje rjesenje. Kad bi se sukobili muslimani protiv isila, nakon par mjeseci niko ne bi vidio uopce razliku jer je ne bi ni bilo, bio bi to rat "muslimana", i "eto, ista je to bagra zeljna krvi i divljaci".

Ja sam mozda naivna, al ubijanje ne moze biti rjesenje. I ni za sta na svijetu ne mogu shvatiti nit naci opravdanje za rat.

Znam da ce biti potrebne i nevine zrtve da se isil zaustavi, toga sam svjesna, al osvete, ratovi protiv neceg il ubijanje u ime cega god, ja ne mogu u svojoj glavi pomiriti.

Ono sto se moze uraditi je otvoreno govoriti da se nevjernici, bar zbog zaludjene djece sa nasih prostora koji se pridruzuju il podrzavaju isil. Ja ne znam sta drugo kao pojedinac mogu uraditi sem ovog.
I kad se porazi Islamska Država šta onda?

Postoji još čitav niz organizacija i desetine milijuna muslimana koji u njima vide inspiraciju. Džebatun Nusra, Al-Qaida, Ahraru Sham, Hamas... sve su to samo različite grane istog otrovnog drveta.
U Siriji su zapravo dosta i korisni jer su bacili tu zemlju na koljena, ali ne treba se zavaravati, oni su anti-zapadno i anti-izraelski nastrojeni iako se ponekad čini da rade točno ono što je u interesu zapada.

U Siriji i Iraku oko 6-8 milijuna ljudi živi na teritoriji pod kontrolom Islamske Države. Još ih dosta živi tamo gdje vlast imaju neke druge selefističke skupine. Većina stanovnika ih zapravo i podržava i čine glavninu regruta koji se bore na strani selefija.

Ne bi oni osvojili to što su osvojili sa malim snagama da nisu imali potporu naroda.

Dok god radikalni imami u džamijama i preko interneta propovijedaju da je džihad protiv nevjernika jedini ispravan put biti će i onih koji će krenuti na taj put.
budza

#1283 Re: Pariz

Post by budza »

AleksoMKD wrote:
budza wrote:
AleksoMKD wrote:Jos nepotvrdjeno ali navodno je jedan od terorista imao 14-15 godina.

da. ima i zvanicna vest da je kod jednog nadjen pasos sirije i napisana doktorska disertacija.
savesne samoubice. prvo ne zele da budu anonimni. a pod 2. ne zele da ih mediji (i forumasi) blate da su bili tzv kozoj*bi.
Meh, pasos Sirije se kupuje za 250 funti, moze ga nabaviti ko god zeli. Sto se tice anonimnosti mislim da kod ovakvih napada i jeste cilj da se zna ko ih je izvrsio.
Verujem da je vecina Francuskih drzavljana sa mozda per stranih.

hahaha. dobro. nego, ako je tako kako ti i eksperti sa si-en ena mislite, zar im pametnije nije bilo, da zivi padnu u ruke, pa da u prilicno demokratksoj francuskoj, kroz izjave tuzilastvu i preko advokata, dodju do reci?! mrtva usta ne pricaju.
bull21

#1284 Re: Pariz

Post by bull21 »

GeeTnT wrote:
enko 1964 wrote:
Niemand wrote:Muslimani moraju ovo osuditi. :thumbup:
Osuđujem kao svaki normalan čovjek, zašto bih morao osuditi kao musliman?
Fitilj tih neduznih muslimana koje se proziva je sve kraci...ovi koji ih prozivaju nisu ni svjesni kakav belaj sebi dozivaju..
Kakav belaj to tačno dozivaju? Nevinih muslimana je mnogo manje u Evropi nego krvoždernih kršćana, agnostika i ateista. Ako će iko najebati nakon svega ovoga u Europi, to će biti muslimani.
GeeTnT

#1285 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

Zar ima krvozednih kriscana?
uglavnomja

#1286 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

bull21 wrote:
volta dzontra wrote:
bull21 wrote:Poljska do daljnjeg nema namjeru da prima izbjeglice.
I netko bi im trebao zamjeriti??? Pa nisu slijepi. Obidjes NO GO zone po metropolama zapadne europe i ukuljucis malo razuma. Ako te emigrante s Bliskog istoka i sjevera Afrike zapadna europa na vrhuncu moci i gospodarskog uzleta nije uspjela integrirati nego prave male "mosule" i "bejrute" po Europi kako ce siromasne posttranzicijske zemlje istocne Europe to uspjeti. Na koncu nitko ne pita imigrante zele li se integrirati nego se zatvaraju oci nad ocitom njihovom zeljom da nemaju nista s europskim demokratskim tradicijama i kulturom. Fino se zahvalis na liberalnim multikulti projektima i kazes ako vi uspijete od drugog puta razmislit cu.
Moje je neko mišljenje da ljudima više treba prestati graditi ideju da smo svi isti. Nismo, i nema tu ništa loše. Multi-kulti da, whitewash svake kulture koja se ne slaže sa tvojom - ne. Kada Zapad konačno prestane sa neuspjelim pokušajima asimilacije tuđih kultura, onda problema neće ni biti. Naravno, to se nikada neće desiti.
Problemi sa getoima koji su nastali sa doseljenicima? Zašto li to Bože moj? Zašto? Nedavno sam gledao jedan dokumentarac, upravo o tim getoima. Tu žive doseljenici i njihova djeca, većinom siromašni ljudi koji ne samo da ne mogu dobiti posla nikako već ni u škole ne mogu - upravo zbog "multi-kulti" Francuza za koje su oni šljam i većinom smetnja. Sjećam se veoma dobro kada momci objašnjavaju kako se biraju za posao, pogleda ti adresu i ime. Adresu kolega, adresu!
bas te ne kontam?

u koju skolu ne mogu ici? u kojoj je to zemlji zabranjeno ici u skolu? ili je tacnije u kojoj nije obvezno ici u skolu? u kojoj europskoj drzavi se placa skolovanje?
ili omladinci nece u skolu?
ili hoce skolu na arapskom (suplja ubleha, opet ne bi isli u skolu, to su kockaste glave, nista skola, samo lova na brzaka).
ako su dosli u drugu zemlju valjda je red da se prihvate osnove zivota te zemlje, a tu je jezik prvi.
siromasni su zato sto su neobrazovani. neobrazovani su zato sto nece da idu us kolu.
zato sto imaju stav da im je drzava duzna sve obezbijediti. a oni da leze. i da se razmnozavaju, vertikalno i horizontalno, kao gremlini.

problem je sto ima masa, ogromna masa magrebovaca koji su uspjesni u zivotu, ali oni se ne vide, zive na "pravim" adresama zato jer su zagrijali guzicu pa nesto uradili od zivota.

ko nece da se asimilira, nek ne dolazi, ha ja. neces neko meni u mojoj kuci svoja pravila uvoditi. sorry, neka kupi prnje i razguli. jos da mu obzbijedim stan, hranu, skolu, placene rezije, dzaparac ... i da me jos hebe u zdrav mozak ... e nece da moze

a ove sadasnje "izbjeglice", mislim organizovana i orkestrirana masovna invazija dobrostojecih i dobroobucenih ljudi sa parama i sa jasnim ciljevima ... to izbjeglice vidjelo nije. da ne pricamo o vremenu od pocetka rata u siriji.

http://ba.n1info.com/a69565/Svijet/Svij ... vizor.html

Sirijka želi nazad iz Holandije jer u sobi nema televizor
Last edited by uglavnomja on 14/11/2015 16:45, edited 1 time in total.
insomnia78

#1287 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Gradjani u Lilu otjerase desnicare sa skupa podrske

https://twitter.com/yannick059/status/6 ... 0380802048

To je ta Francuska
oridjidji

#1288 Re: Pariz

Post by oridjidji »

Niemand

#1289 Re: Pariz

Post by Niemand »

Kareem Abdul wrote:
Niemand wrote: Ja ne mislim da je ubijanje rjesenje. Kad bi se sukobili muslimani protiv isila, nakon par mjeseci niko ne bi vidio uopce razliku jer je ne bi ni bilo, bio bi to rat "muslimana", i "eto, ista je to bagra zeljna krvi i divljaci".

Ja sam mozda naivna, al ubijanje ne moze biti rjesenje. I ni za sta na svijetu ne mogu shvatiti nit naci opravdanje za rat.

Znam da ce biti potrebne i nevine zrtve da se isil zaustavi, toga sam svjesna, al osvete, ratovi protiv neceg il ubijanje u ime cega god, ja ne mogu u svojoj glavi pomiriti.

Ono sto se moze uraditi je otvoreno govoriti da se nevjernici, bar zbog zaludjene djece sa nasih prostora koji se pridruzuju il podrzavaju isil. Ja ne znam sta drugo kao pojedinac mogu uraditi sem ovog.
I kad se porazi Islamska Država šta onda?

Postoji još čitav niz organizacija i desetine milijuna muslimana koji u njima vide inspiraciju. Džebatun Nusra, Al-Qaida, Ahraru Sham, Hamas... sve su to samo različite grane istog otrovnog drveta.
U Siriji su zapravo dosta i korisni jer su bacili tu zemlju na koljena, ali ne treba se zavaravati, oni su anti-zapadno i anti-izraelski nastrojeni iako se ponekad čini da rade točno ono što je u interesu zapada.

U Siriji i Iraku oko 6-8 milijuna ljudi živi na teritoriji pod kontrolom Islamske Države. Još ih dosta živi tamo gdje vlast imaju neke druge selefističke skupine. Većina stanovnika ih zapravo i podržava i čine glavninu regruta koji se bore na strani selefija.

Ne bi oni osvojili to što su osvojili sa malim snagama da nisu imali potporu naroda.

Dok god radikalni imami u džamijama i preko interneta propovijedaju da je džihad protiv nevjernika jedini ispravan put biti će i onih koji će krenuti na taj put.
Izvini, ne razumijem poentu posta. Zlo ce uvijek postojati. Tuzna istina.
BHCluster

#1290 Re: Pariz

Post by BHCluster »

bull21 wrote:
Kakav belaj to tačno dozivaju? Nevinih muslimana je mnogo manje u Evropi nego krvoždernih kršćana, agnostika i ateista. Ako će iko najebati nakon svega ovoga u Europi, to će biti muslimani.
:-)
Bloo
Globalna šefica

#1291 Re: Pariz

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Gradjani u Lilu otjerase desnicare sa skupa podrske

To je ta Francuska
ko dead kennedys neonaziste sa svog koncerta :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#1292 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

raoul duke wrote:Valjda ce ljudi konacno shvatiti koliko religija truje drustvo, eksplicitno Islam.

daj boze,nesto ne vjerujem u to
oridjidji

#1293 Re: Pariz

Post by oridjidji »

To je ta Francuska
Svaka cast Francuzima.
bogoljub

#1294 Re: Pariz

Post by bogoljub »

insomnia78

#1295 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Pariz danas
Image
AleksoMKD

#1296 Re: Pariz

Post by AleksoMKD »

budza wrote: hahaha. dobro. nego, ako je tako kako ti i eksperti sa si-en ena mislite, zar im pametnije nije bilo, da zivi padnu u ruke, pa da u prilicno demokratksoj francuskoj, kroz izjave tuzilastvu i preko advokata, dodju do reci?! mrtva usta ne pricaju.
Nisam kolega nikakav ekspert, samo primecujem da se slicno desilo i u napadu u Indiji kada je grupa mladih terorista sa kalasnikovima i bombama pobila mnogo ljudi i borili su se do zadnjeg (mada predati se u Indiji nije isto ko u Evropi).
Ono "vise vole smrt nego ovi zivot"i slicno.

Evo reci sta mislis ti da se dogodilo?
Gojeni H

#1297 Re: Pariz

Post by Gojeni H »

Francuske obavjestajne sluzbe su mogle ocekivati ovakve ili slicne napade od trenutka u kojem se Fracuska ukljucila u rat u Siriji.
Obavjestajne sluzbe snose odgovornost, ali nije ni ISIL od juce, i naucili su neophodnost komunikacijske tisine barem sedmicu pred napade.
U takvim uslovima je izuzetno tesko predvidjeti sta je slijedeca meta napada.

Normalni ljudi, civili, izasli su sinoc na stadion da pogledaju utakmicu, u restoran da nesto pojedu ili bar da se malo opuste.
Zlocinci su zamislili da pucajuci na ove obicne ljude mogu izazvati sok u Francuskoj, u cemu jesu uspjeli, te da pomognu "civilizacijskom" raslojavanju svijeta, sto je san dzihadista jos od 50-ih godina proslog vijeka, a da li ce taj trud uroditi plodom ostaje da se vidi.

Svako ko ima problema nazvati ove napade zlocinackim i suosjecati s zrtvama i njihovim porodicama, bez dodatnih komentara, ima ozbiljnih problema.

Musliman sam i umrijecu kao musliman. Ne osjecam nikakvu potrebu da se izvinjavam ili opravdavam bilo kome.
kakavdanakneiskustvu

#1298 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

Cracked wrote:Kao sto sam i sinoc napisao, glavna rijec na bosanskim portalima (komentari) i facebooku je "ALI". "Ne podrzavam, ali". Sasvim je suvisno onda uopste pisati da ne podrzava kad je podmuklo umanjen zlocin. A sto se odjednom svi zabrinuse za zrtve po ratnim zonama. Do juce ih bolila neka stvar a danas samo da nekako nadglasaju zrtve u parizu. Pa onda sto kruze price sve je to izrael i amerika, placaju isil vam tam.

Hajde da tu logiku na bosnu primjenimo, posto je to cetnicka logika: U srebrenici se desilo zlo, ALI politika bosnjaka isto ubija...znas....
I da to isto primjenimo kad neko kaze ISIL su placenici amerike/izraela: Znas masakar na markalama to ti je armija BH bacala granate na svoje civile

:thumbup:
budza

#1299 Re: Pariz

Post by budza »

napad pod laznom zastavom ilitiga false flag.

za cilj ima primarno 3 cilja.
1. satanizacija islama.
2. mogucu kopnenu ofanzivu u siriji (stabilizacija granice izraela).
3. stopiranje priliva izbeglica (posebno iz musl. zemalja).

kada pojedem strudlu, pojasnicu vam detaljnije o ovome, a vi nakon toga, moj post kopirajte na printeru i uramite medju vrednim dokumentima.
Vitezanin

#1300 Re: Pariz

Post by Vitezanin »

To je ta Francuska

Ono što mi se generalno sviđa kod Francuza je ta kultura prosvjedovanja. Ljudi su vazda na ulicama dok im nešto ne paše i što je najvažnije oni protiv kojih se prosvjeduje to shvaćaju ozbiljno, a ne ono "ajd daj im termin sat vremena ispred trga i otići će kući." Tako da me ova rekacija protiv desničara ne iznenađuje.
Post Reply