Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- medvjed23
#1276 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
spada li pjesma something in the way među 3 ili 4 najpoznatije nirvanine pjesme? ako ne spada, onda se može voditi kao manje poznata u kontekstu u kojem sam je gore spomenuo. ako spada, onda je do mene..
- dale cooper
#1277 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Da je rekla Childeren Of The Grave ili Supernaut onda bi se popitali, a švalerčino?Ommadawn wrote:Ma totalni kurac! Uzmes najpoznatije svjetske bendove, njihove najpoznatije pjesme i sastavis listu. Mislim, nije da nema pjesama na listi koje volim, stvarno ima, ali to je ono sto slusas u pozadini ali nista na sta svrsavas.zg1911 wrote:smiješno je da radiohead budu zastupljeni sa creep. everebody hurts je prosječna r.e.m. pjesma (mislim da što se njih tiče zaista nema do najvećeg hita - losing my religion). smithsi imaju barem 20 boljih pjesama od please please please let me get what i want. let it be mi je najdosadnija "velika" pjesma beatlesa. nema satisfaction ili London calling a ima feel, beyonce, killers itd
nije ni čudno da je telegraph bitan za glazbeni milje isto kolilo i pitchfork za nogometni. nije im baš neki kriterij bio prilikom zapošljavanja glazbenih kritičara.
uglavnom, njesra lista. svakoj se listi nađe zamjerki, al ova je jedna od lošijih
R.E.M.-ove pjesme koje valjaju "Orange Crush", "Animal", "Sidewinder sleeps".
Prije kad barim neku trebu, pa se nadjemo da kao volimo istu muziku, cim upitam koja joj je najbolja pjesma od Black Sabbatha, Doorsa, Deep Purple ili Iron Maidena - ako kaze "Paranoid" ili "Iron man" (Sabbath), "Light my Fire" (Doors) i "Smoke on the water" (Purple) - znaci nema tu sta, karaj i bjezi.
-
shin
#1278 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
medvjed23 wrote:spada li pjesma something in the way među 3 ili 4 najpoznatije nirvanine pjesme? ako ne spada, onda se može voditi kao manje poznata u kontekstu u kojem sam je gore spomenuo. ako spada, onda je do mene..
Sve sa tog nakaradnog ostvarenja spada u najpoznatije stvari, jer to narod i sluša jer je lako probavljivo. Ako ćemo o nirvani i nepoznatom, onda idemo na In Utero, to je mjesto gdje je zabava.
Unplugged je za drugi razred gimnazije.
Generalno, ne vrijedi trositi slova na nirvanu, jer je davno ispricana prica.
-
dezurni_ucenik
#1279 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
medvjed23 wrote:spada li pjesma something in the way među 3 ili 4 najpoznatije nirvanine pjesme? ako ne spada, onda se može voditi kao manje poznata u kontekstu u kojem sam je gore spomenuo. ako spada, onda je do mene..
dobro pitanje, recimo za nekog ko je fan Nirvane, something je sigurno medju najpoznatijim. Za one ostale koji znaju samo za Smells i Come as... , sumnjam da im ta predstavlja nesto znacajno.
-
dezurni_ucenik
#1280 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
shin wrote:medvjed23 wrote:spada li pjesma something in the way među 3 ili 4 najpoznatije nirvanine pjesme? ako ne spada, onda se može voditi kao manje poznata u kontekstu u kojem sam je gore spomenuo. ako spada, onda je do mene..
Sve sa tog nakaradnog ostvarenja spada u najpoznatije stvari, jer to narod i sluša jer je lako probavljivo. Ako ćemo o nirvani i nepoznatom, onda idemo na In Utero, to je mjesto gdje je zabava.
in utero je bas ultra depresivan album. Bas treba neki poseban momenat da se slusa.
-
shin
#1281 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ja mislim da se Kurt i upucao radi Unplugged albuma.
-
dezurni_ucenik
#1282 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ima li kakvih preporuka za dark ambient muziku, nesto na fazon Burzuma ili Nortt? Ja sam vrtio Winterriket nedavno
- medvjed23
#1283 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
bingo!dezurni_ucenik wrote:medvjed23 wrote:spada li pjesma something in the way među 3 ili 4 najpoznatije nirvanine pjesme? ako ne spada, onda se može voditi kao manje poznata u kontekstu u kojem sam je gore spomenuo. ako spada, onda je do mene..
dobro pitanje, recimo za nekog ko je fan Nirvane, something je sigurno medju najpoznatijim. Za one ostale koji znaju samo za Smells i Come as... , sumnjam da im ta predstavlja nesto znacajno.
kao što rekoh, moguće je da se nisam znao precizno izraziti. no sada bi stvari trebale biti jasne..
- Ommadawn
#1284 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Supernaut mi je bio prvi nick na chatudale cooper wrote:Da je rekla Childeren Of The Grave ili Supernaut onda bi se popitali, a švalerčino?Ommadawn wrote:Ma totalni kurac! Uzmes najpoznatije svjetske bendove, njihove najpoznatije pjesme i sastavis listu. Mislim, nije da nema pjesama na listi koje volim, stvarno ima, ali to je ono sto slusas u pozadini ali nista na sta svrsavas.zg1911 wrote:smiješno je da radiohead budu zastupljeni sa creep. everebody hurts je prosječna r.e.m. pjesma (mislim da što se njih tiče zaista nema do najvećeg hita - losing my religion). smithsi imaju barem 20 boljih pjesama od please please please let me get what i want. let it be mi je najdosadnija "velika" pjesma beatlesa. nema satisfaction ili London calling a ima feel, beyonce, killers itd
nije ni čudno da je telegraph bitan za glazbeni milje isto kolilo i pitchfork za nogometni. nije im baš neki kriterij bio prilikom zapošljavanja glazbenih kritičara.
uglavnom, njesra lista. svakoj se listi nađe zamjerki, al ova je jedna od lošijih
Prije kad barim neku trebu, pa se nadjemo da kao volimo istu muziku, cim upitam koja joj je najbolja pjesma od Black Sabbatha, Doorsa, Deep Purple ili Iron Maidena - ako kaze "Paranoid" ili "Iron man" (Sabbath), "Light my Fire" (Doors) i "Smoke on the water" (Purple) - znaci nema tu sta, karaj i bjezi.![]()
Malo pravog punomasnog riffinga i dooma.
Zenio bih je odmah, tada.
Barim ti ja tako moju sadasnju, jel, i velim "ako sam ista mrzio, to su ovi boybandovi, a la Backstreet Boys, Nsync pa onaj New Kids on the Block...mislim strava hej..." kad ce ona "Cekaj nesto da ti pokazem" i izvadi dvije kasete New Kids-a i smije se. No eto, nije me to sprijecilo, bi sta bi, uzeli se, dijete, tamo-vamo, kad jedan dan dosao s posla i ona meni "Jao, bila sam danas na buvljaku i nasla sam ti super plocu". Kontam ja nasla nesto od Zeppelina, P.Floyda.... New Kids on the Block, u odlicnom stanju, kostalo 5 SEK (1 KM)!!! A mislim se u sebi, vratit cu ti...
- Ommadawn
#1285 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
In utero mi je njihov najbolji album. Poslije dolazi Nevermind.dezurni_ucenik wrote:shin wrote:medvjed23 wrote:spada li pjesma something in the way među 3 ili 4 najpoznatije nirvanine pjesme? ako ne spada, onda se može voditi kao manje poznata u kontekstu u kojem sam je gore spomenuo. ako spada, onda je do mene..
in utero je bas ultra depresivan album. Bas treba neki poseban momenat da se slusa.
- dale cooper
#1286 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ovaj album od Myrkura (Dankinja Amalia Bruun) mi je bio jedan od boljih metal albuma prošle godine,dezurni_ucenik wrote:Ima li kakvih preporuka za dark ambient muziku, nesto na fazon Burzuma ili Nortt? Ja sam vrtio Winterriket nedavno
naginje ovim gore spomenutim sa miksom black metala, dark ambienta i paganskog folka.
- dale cooper
#1287 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
I kažu žene nisu mučki provokatori.Ommadawn wrote:
Supernaut mi je bio prvi nick na chatumIRC-vremena
![]()
Zenio bih je odmah, tada.
Barim ti ja tako moju sadasnju, jel, i velim "ako sam ista mrzio, to su ovi boybandovi, a la Backstreet Boys, Nsync pa onaj New Kids on the Block...mislim strava hej..." kad ce ona "Cekaj nesto da ti pokazem" i izvadi dvije kasete New Kids-a i smije se. No eto, nije me to sprijecilo, bi sta bi, uzeli se, dijete, tamo-vamo, kad jedan dan dosao s posla i ona meni "Jao, bila sam danas na buvljaku i nasla sam ti super plocu". Kontam ja nasla nesto od Zeppelina, P.Floyda.... New Kids on the Block, u odlicnom stanju, kostalo 5 SEK (1 KM)!!! A mislim se u sebi, vratit cu ti...
- dale cooper
#1288 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Ovo slušam stalno zadnjih dana. Novi album ambient veterana Tim Heckera koji je ovaj put svoju
pažnju usmjerio na zvuk horskih glasova i uspješno ih sjedinio sa svojom trademark kombinacijom
zvučnih zidova satkanih od sintisajzera, gitara i raznih elektronskih tretmana, smetnji i buke.
Ogromna preporuka!
-
dezurni_ucenik
#1289 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
dale cooper wrote:Ovaj album od Myrkura (Dankinja Amalia Bruun) mi je bio jedan od boljih metal albuma prošle godine,dezurni_ucenik wrote:Ima li kakvih preporuka za dark ambient muziku, nesto na fazon Burzuma ili Nortt? Ja sam vrtio Winterriket nedavno
naginje ovim gore spomenutim sa miksom black metala, dark ambienta i paganskog folka.
- zg1911
#1290 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
uf ne mogu ja sa ženama o glazbi. one kod kojih bi me fascinirao glazbeni ukus bi me redovito naguzile. a bilo je i onih što bi mi se svidile pa ubereš da sluša teški šit. to je pak isto osuđeno na fijasko jer u pravilu povlači i filmove, knjige i općenito interese, a jebat ga ne možeš s curama o nogometu. najbolja je neka zlatna sredina, da ne sluša niti drakea niti cajke/mtv sranjaOmmadawn wrote:Ma totalni kurac! Uzmes najpoznatije svjetske bendove, njihove najpoznatije pjesme i sastavis listu. Mislim, nije da nema pjesama na listi koje volim, stvarno ima, ali to je ono sto slusas u pozadini ali nista na sta svrsavas.zg1911 wrote:smiješno je da radiohead budu zastupljeni sa creep. everebody hurts je prosječna r.e.m. pjesma (mislim da što se njih tiče zaista nema do najvećeg hita - losing my religion). smithsi imaju barem 20 boljih pjesama od please please please let me get what i want. let it be mi je najdosadnija "velika" pjesma beatlesa. nema satisfaction ili London calling a ima feel, beyonce, killers itd
Prije kad barim neku trebu, pa se nadjemo da kao volimo istu muziku, cim upitam koja joj je najbolja pjesma od Black Sabbatha, Doorsa, Deep Purple ili Iron Maidena - ako kaze "Paranoid" ili "Iron man" (Sabbath), "Light my Fire" (Doors) i "Smoke on the water" (Purple) - znaci nema tu sta, karaj i bjezi.
btw dobar izbor r.e.m. pjesama
- annoy
#1291 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Za sparivanje jedan od uvjeta mi je svakako barem donekle preklapajući ukus u glazbi
Da moram živjet s nekim tko mi pušta Milicu Pavlović, ili AC/DC -
Da moram živjet s nekim tko mi pušta Milicu Pavlović, ili AC/DC -
- zg1911
#1292 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
pa dobro, nije ac/dc bas takav shit. ne slusam ih bas, ali znaju biti zabavni. ramonesi hard rocka. ni blizu led zeppelinima (kao najboljem hard and heavy bendu), ali zabavniji od deep purplea i gro nabrijanih, ljutih metal bendova
pravo pitanje (a i u pravo vrijeme) bi bilo;
guns n' roses vs ac/dc
pravo pitanje (a i u pravo vrijeme) bi bilo;
guns n' roses vs ac/dc
- Ommadawn
#1293 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
-...aha, znaci tako. Nego reci mi, kakvu muziku slusas?
- Pa mogu slusati svasta
- I Cecu?
Da li nastaviti barenje, ovisi od odgovora.
Nije da ja i moja supruga dijelimo isti muzicki ukus, ona i ne pokazuje neko ogromno interesovanje za muziku kao i ja, ali primjetim da uziva bas u svemu sto pustim.
- Pa mogu slusati svasta
- I Cecu?
Da li nastaviti barenje, ovisi od odgovora.
Nije da ja i moja supruga dijelimo isti muzicki ukus, ona i ne pokazuje neko ogromno interesovanje za muziku kao i ja, ali primjetim da uziva bas u svemu sto pustim.
- dale cooper
#1294 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Konačno malo dobrih vijesti iz svijeta muzike u ovoj mračnoj i smrti ispunjenoj 2016.
Povratak majstora i najava novog albuma. I video je super, svojevrstan animacijski homage kultnom
Britanskom filmu Wicker Man.
- zg1911
#1295 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
joj jedva cekam novi album. radiohead su zbilja nesto posebno. the king of limbs mi je bio samo ok (narocito u usporedbi s genijalnim in rainbows) pa se nadam da ce me ovaj iduci srusit s nogu. a sve mi se cini da hoce 
- dale cooper
#1296 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Izgleda da nećemo čekati dugo.zg1911 wrote:joj jedva cekam novi album. radiohead su zbilja nesto posebno. the king of limbs mi je bio samo ok (narocito u usporedbi s genijalnim in rainbows) pa se nadam da ce me ovaj iduci srusit s nogu. a sve mi se cini da hoce
http://pitchfork.com/news/65297-radiohe ... ing-video/
- zg1911
#1297 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
jebenicadale cooper wrote:Izgleda da nećemo čekati dugo.zg1911 wrote:joj jedva cekam novi album. radiohead su zbilja nesto posebno. the king of limbs mi je bio samo ok (narocito u usporedbi s genijalnim in rainbows) pa se nadam da ce me ovaj iduci srusit s nogu. a sve mi se cini da hoce![]()
http://pitchfork.com/news/65297-radiohe ... ing-video/
pogledah sad video za daydreaming i iznenadih se koliko nam je tomek ostario. btw ova prva pjesma, kao i spectre mi se vise svidjaju
- dale cooper
#1298 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Daydreaming je pravi slow burner, treba vremena da uđe u uho, ali očigledno da je strašno kompleksna pjesma.zg1911 wrote:jebenicadale cooper wrote:Izgleda da nećemo čekati dugo.zg1911 wrote:joj jedva cekam novi album. radiohead su zbilja nesto posebno. the king of limbs mi je bio samo ok (narocito u usporedbi s genijalnim in rainbows) pa se nadam da ce me ovaj iduci srusit s nogu. a sve mi se cini da hoce![]()
http://pitchfork.com/news/65297-radiohe ... ing-video/![]()
pogledah sad video za daydreaming i iznenadih se koliko nam je tomek ostario. btw ova prva pjesma, kao i spectre mi se vise svidjaju
Inače se na obje pjesme primjeti Greenwoodov uticaj iz raznih soundtracka koje je zadnjih godina radio, posebice
ovi orkestralni aranžmani koji su jako osjetni. Nisam siguran da će Spectre biti na ovom albumu, jer je to pjesma čija je namjena
bila Bondov film.
- zg1911
#1299 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
radiohead su bend koji ne igra na prvu loptu vec trazi malo paznje tako da se ne brinem. na proslom albumu mi je ipak malo falilo jakih pjesama. svidjelo mi se poigravanjem s ritmom al opet... nakon in rainbows sam htio in rainbows 2, totalno antirejdiohedovski 
btw radiohead su zbilja turbo eklektican bend. al pari beatlesima i clashu
- dale cooper
#1300 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Imam osjećaj da su na zadnjem albumu previše htjeli da budu bliski sa tadašnjim trendovima u elektronskojzg1911 wrote:radiohead su bend koji ne igra na prvu loptu vec trazi malo paznje tako da se ne brinem. na proslom albumu mi je ipak malo falilo jakih pjesama. svidjelo mi se poigravanjem s ritmom al opet... nakon in rainbows sam htio in rainbows 2, totalno antirejdiohedovski
muzici (Burial ili Flying Lotus posebice) Njima ne leži imitiranje i ganjanje trendova. Oni su najbolji kada
te uticaje stope sa svojom muzikom. Čini mi se sa ove dvije pjesme da su Radiohead ponovo "samo" Radiohead,
a takvi su najbolji. Ostali su jedan od rijetkih bendova u potpunoj kontroli nad svojom umjetnošću i muzikom
i porukom koju žele odaslati. A takvih nam bendova treba više posebice sa odlaskom Bowiea i nedavno Princea.