Osim BHT, jos 4 tv stanice!ja71 wrote:Sta je ono ljudi, niko ne prenosi utakmicu ???
Sutra ocekujem 1:3, vise ne treba!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Osim BHT, jos 4 tv stanice!ja71 wrote:Sta je ono ljudi, niko ne prenosi utakmicu ???
???jeza u ledja wrote:Dobra je stvar sto se Dzeko vraca.
Otkud to da se vraca?jeza u ledja wrote:Sta ?
Fudo387 wrote:Otkud to da se vraca?jeza u ledja wrote:Sta ?
Baždarević: Došli smo se nadigravati, postoji velika šansa da Džeko zaigra
I za ovu koliko sam ja razumio oni su se vratili kuci nisu uopste vise sa repkom ali jbg ne drzi me za rijec nisam 100% siguranEborg wrote:Jesu li Kolašinac, Sušić i Zec van stroja i za ovu utakmicu ili je to bilo samo za prvu?
Jedino što ja ne mislim da je Kipranima jedina opcija navaliti od početka... Hristodulu mi djeluje kao pametan čovjek, koji zna da im takva strategija umanjuje šanse za povoljan rezultat... Ja vjerujem da će oni standardno nama prepustiti terensku inicijativu, i vrebati priliku iz kontre, prekida ili brzih akcija... Kao što rekoh, njihov pokušaj totalne ofanzive se može očekivati jedino u zadnjih 10-15 minuta, ako okolnosti budu takve...Mirza007 wrote:Hvala ti na detaljnoj analizi. Odprilike su takve i moje observacije.cyprus wrote:Malo o Kipru, red jeProšle godine sam ga razradio u detalje, sada samo kratko...
Protiv Izraela su na terenu bili ovi igrači:
Georgallides (Omonia)
Demetriou (Walsall)
Dossa Junior (Konyaspor)
Laifis (Anorthosis)
Antoniades (APOEL)
Laban (AEK Larnaka)
Nikolaou (Levadiakos)
Makridis (APOEL)
Makris (Anorthosis)
Efrem (APOEL)
Mitidis (AEK Larnaka)
Charalambidis (APOEL)
Economides (Omonia)
Merkis (Apollon)
Gledajući individualnu formu igrača, ja bih rekao da su Kiprani bolje stajali prošle jeseni, ali sjajna utakmica u Izraelu i jak otpor Belgijancima i Velšanima u dva prilično nesretna poraza u septembru govore da je timski gledano ekipa prilično dobro uvezana... Otkad su se oprostili Okkas i Konstantinou tu nema igrača koji znatno odskaču kvalitetom, ali vjerovatno i to doprinosi timskoj koheziji u ovim kvalifikacijama... Kao nešto istaknutija imena ja bih naveo naturaliziranog štopera Dossu Juniora (interesantno jedinog muslimana u ovoj selekciji) i lijevo krilo Georgiosa Efrema (svojevremeno bio član Arsenalove akademije, danas je jedan od bitnijih igrača najjačeg kiparskog kluba - APOEL-a)...
Za nas je dobra vrijest da nema Demetrisa Christofija (strijelca dva gola u Zenici), koji je već duže vrijeme povrijeđen... Što se tiče gore navedenog sastava, nema razloga misliti da će Kiprani išta mijenjati protiv nas, osim što je Antoniades dobio drugi žuti, pa će ga vjerovatno mijenjati iskusni Elias Charalambous iz AEK Larnake... Od mana u njihovim redovima, prvenstveno bih istakao manjak golgeterskog potencijala, te golmansku poziciju...
Kipar nema klasnih napadača, tako da se često u napadu oslanjaju na igrače iz drugog plana... Npr. protiv Izraela su oba gola postigli odbrambeni igrači... U kontekstu čuvara mreže, dva reprezentativna golmana (Georgallides i Panayi) dolaze iz Omonije, gdje se nalaze u rotaciji... Sama ta činjenica govori da bi to moglo biti dobro za nas, a ja kao neko ko dobro prati igre ovog kluba, mogu potvrditi da nijedan ne ulijeva baš neko povjerenje...
Što se tiče našeg pristupa, mislim da je ključ uspjeha balans između dvije opcije: na jednoj strani se ne smijemo potcjenjivački zaletiti grlom u jagode (nešto mi na umu utakmica Zeta - Sarajevo), a na drugoj ne smijemo ni igrati na X, jer je takav pristup vrlo često osveti u fudbalu... Treba igrati strpljivo i staloženo... Prilika će zasigurno biti, jer koliko god Kiprani igrali disciplinovano, nisu toliko kvalitetni da nam ne dozvole bar tri-četiri dobre prilike... Sa druge strane, ne treba očekivati ni da će oni navaliti svim silama naprijed - znaju oni vrlo dobro koje su im mogućnosti, nego će i oni strpljivo čekati svoje dvije-tri prilike iz kojih se nadaju da će bar jednom zabit... U pokušaj totalne ofanzive mogu krenut jedino nekih 10 minuta pred kraj susreta...
Sve u svemu - najvažnije je ne potcijeniti... Znatno smo kvalitetniji, ali to katkad samo nije dovoljno... Utakmica u Zenici je to vrlo dobro ilustrovala...
Kljuc utakmice je ipak u nasim rukama obzirom da Cipar ima samo jednu opciju i morace igrati ofanzivno od pocetka. Nasa sansa je u discipliniranoj i takticki mudroj igri pa ocekujem 4-2-3-1 formaciju sa Dzekom u spicu. Visca i Lulic na krilima. Ako budemo efikasni kao protiv Velsa iz kontri i polukontri mozemo razbiti njihov pocetni pritisak i ako prvi zabijemo, pola posla je odradjeno.
Mene vise brine nasa sredina terena jer tu ponajvise skripimo. Ako se ponovi trojac Hadzic - Salihovic - Pjanic nece biti jedonostavno.
Ima li ijedan dobar Salihovicev pas naprijed prema Ibisevicu ili krilima dok je bio na poziciji desetke protiv Velsa?JoseMujica wrote:igraće vjerovatno postavku iz drugog sa Pjanićem na mjestu povučenog playa i Salihovića gurnutog prema naprijed ali sa defanzivnim zadacima.....protiv Velsa je dobro funkcionisalo kad sakrijemo Pjanića natrag
Ne znam sta bih rekao. Kipar je u prilici koju generacije ocekuju - plasirati se na veliko takmicenje. Pri tome im igra samo pobjeda i to protiv objektivno jace reprezentacije. Da nam daju inicijativu ja bih im je glat vratio pa da vidimo sta ce onda. Ovo je utakmica gdje bi mi morali traziti priliku iz kontre.Cyprus wrote: Jedino što ja ne mislim da je Kipranima jedina opcija navaliti od početka... Hristodulu mi djeluje kao pametan čovjek, koji zna da im takva strategija umanjuje šanse za povoljan rezultat... Ja vjerujem da će oni standardno nama prepustiti terensku inicijativu, i vrebati priliku iz kontre, prekida ili brzih akcija... Kao što rekoh, njihov pokušaj totalne ofanzive se može očekivati jedino u zadnjih 10-15 minuta, ako okolnosti budu takve...
PS Mislim da nema potrebe stavljati Džeku od početka...
salihović i ne treba dijelit pasove već blokirati eventualne kontre u startu,,,kad ima lažna devetka evo da i mi uvedemo lažnu desetkuMirza007 wrote:Ima li ijedan dobar Salihovicev pas naprijed prema Ibisevicu ili krilima dok je bio na poziciji desetke protiv Velsa?JoseMujica wrote:igraće vjerovatno postavku iz drugog sa Pjanićem na mjestu povučenog playa i Salihovića gurnutog prema naprijed ali sa defanzivnim zadacima.....protiv Velsa je dobro funkcionisalo kad sakrijemo Pjanića natrag
Pjanic je bolje izgledao dok je bio box-to-box ali je to samo zato jer na poziciji desetke nije dobio dvije dobre lopte pa se morao vracati natrag.
Pa ako si naveo da da ce Pjanic biti povuceni play a Salihovic gurnut naprijed, ko ce onda slati pasove napadacu?JoseMujica wrote:alihović i ne treba dijelit pasove već blokirati eventualne kontre u startuMirza007 wrote:Ima li ijedan dobar Salihovicev pas naprijed prema Ibisevicu ili krilima dok je bio na poziciji desetke protiv Velsa?JoseMujica wrote:igraće vjerovatno postavku iz drugog sa Pjanićem na mjestu povučenog playa i Salihovića gurnutog prema naprijed ali sa defanzivnim zadacima.....protiv Velsa je dobro funkcionisalo kad sakrijemo Pjanića natrag
Pjanic je bolje izgledao dok je bio box-to-box ali je to samo zato jer na poziciji desetke nije dobio dvije dobre lopte pa se morao vracati natrag.
Odrađen posljednji trening, trenirao i Džekojeza u ledja wrote:Fudo387 wrote:Otkud to da se vraca?jeza u ledja wrote:Sta ?Baždarević: Došli smo se nadigravati, postoji velika šansa da Džeko zaigra
Tesko je porediti njih dvojicu. Besic je fudbalske skole ucio u Njemackoj i vrlo mlad igrao za prvi tim HSV. Njegova vruca glava ga je kostala ostanka u BL inace bi bio i danas tamo.mirzadelibasic wrote:I mene zanima kako bi nam funkcionirao vezni red kada bi igrali Grahovac, Bešić i Pjanke. Koliko znam Grahovac je znao igrati u Borcu i dobro je igrao za mladu reprezentaciju. Možda on bude nas novitet i snaga, slično kao što je to bio Besic pred svjetsko, a Bgm i na svjetskom.
a vec smo uveli laznog treneraJoseMujica wrote:salihović i ne treba dijelit pasove već blokirati eventualne kontre u startu,,,kad ima lažna devetka evo da i mi uvedemo lažnu desetkuMirza007 wrote:Ima li ijedan dobar Salihovicev pas naprijed prema Ibisevicu ili krilima dok je bio na poziciji desetke protiv Velsa?JoseMujica wrote:igraće vjerovatno postavku iz drugog sa Pjanićem na mjestu povučenog playa i Salihovića gurnutog prema naprijed ali sa defanzivnim zadacima.....protiv Velsa je dobro funkcionisalo kad sakrijemo Pjanića natrag
groove wrote: a vec smo uveli laznog trenera
Temelji su bitni, ako nisu uradjeni kako treba dzabe ti sva nadogradnja.leškarenje wrote: Sjoj poredjenja,kakve veze ima odakle i gdje je otisao ako ce zivjeti i raditi onako kako rade pravi sportisti.
Dzeko je imao dobre temelje, Zeljina skola.leškarenje wrote: Je li Dzeko imao dobre temelje ili je isao na nadogradnju u nizeligasa
Kada je Bešić prvi put zaigrao za BiH jesi li očekivao da će nas sve impresionirati ? Iskreno, ja nisam, mada sam znao da ima potencijala.ljevoruki wrote:Tesko je porediti njih dvojicu. Besic je fudbalske skole ucio u Njemackoj i vrlo mlad igrao za prvi tim HSV. Njegova vruca glava ga je kostala ostanka u BL inace bi bio i danas tamo.mirzadelibasic wrote:I mene zanima kako bi nam funkcionirao vezni red kada bi igrali Grahovac, Bešić i Pjanke. Koliko znam Grahovac je znao igrati u Borcu i dobro je igrao za mladu reprezentaciju. Možda on bude nas novitet i snaga, slično kao što je to bio Besic pred svjetsko, a Bgm i na svjetskom.
Grahovac je proizvod BiH skole fudbala, otisao u Austriju (citaj Njemacku 3. ligu) tako da nisam preveliki optimista. Ali moze Bog dat', nikad se ne zna.