Oh, kako mrzim Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
spreca

#1276 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by spreca »

cyprus wrote:
spreca wrote:zasto samo upiremo prstom u Sarajevo i federaciju.....sta je sa rs.....jel to tamo sve ko u raju.....zasto se stalno samo bosnjacima gura palac u oko lakat u bubrege........kad je pljuvati po bosnjacima onda ste svi tu.......a kad je na tapetu drugi opet smo tu ali da branimo a svima nam je jasno sta je bilo 92-95 samo sto se pravimo naivni odnosno bezobrazni...znas ti to dobro da ti nepricam

....a za uvecano....a koliko je to npr srba bilo na tlu dabasnje BiH
Ovaj početak posta mi je urnebes :-) Čuj šta je sa RS... Pa u RS se neprestano upire prst od 92-e sve do danas... Naravno, sa razlogom... I treba upirati sve dok se tamošnja nacionalistička politika i retorika drastično ne promijeni... I svi iole objektivni i razumni ljudi su upirali, upiru i upirat će prstom u moralnu i ljudsku nakaznost koja dolazi iz tog pravca... Među njima, i spomenuti Vuk Bačanović...

Međutim, smatrati da na "ovoj" strani nema ništa nakazno, u šta treba uprijeti prstom, ili je naivno ili zlonamjerno... Ludilo sarajevskog/bošnjačkog nacionalizma iz godine u godinu postaje sve bliže ludilu srpskog nacionalizma... Po mnogim pitanjima, na retoričkom nivou bošnjački nacionalizam je već kreirao identične pandane srpskom nacionalizmu... I kad se neko osvrne i na takve trendove, upozoravajući da ne idu ka ničem dobrom, onda se postavi pitanje" a zašto niko ne upire prstom u RS?" :-) Pa jebote...
zavisi koga repliciras.....na tvoj post nemam nista ni dodati ni oduzeti..............ali prakticno svaki njegov post treba reakciju tipa a kakvi ste vi.....ja nikad ne branim ovu drugu stranu zato sto pripadam njoj.......i najradije kritikujem ove ko bajagi moje..... zato kazem , sve zavisi koga repliciras
arzuhal

#1277 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by arzuhal »

Ljudi, ja sam sanj'o sinoć - maloprije mi naumpade san a inače dugo ništa ne sanjam - da je, kao, budućnost, ono da je već prošlo nekih 15-20 godina, i saznajem da živim u Sarajevu u kojem ima Srba k'o blata! Mislim i dalje su Bošnjaci većina, al' sve normala, opet smo multietnički grad i to. I saznam da su se spojili Sarajevo i Istočno Sarajevo u jedan grad/kanton, to nešto...

I to ba haman jednim potezom, jednim potpisom, posta Sarajevo multietničko pravo, ja se bio zijanio, drago mi nešto...

Vuka nisam sanj'o. Zemljotres nisam osjetio.
Drvosjeca iz Dejcica

#1278 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

arzuhal wrote:Ljudi, ja sam sanj'o sinoć - maloprije mi naumpade san a inače dugo ništa ne sanjam - da je, kao, budućnost, ono da je već prošlo nekih 15-20 godina, i saznajem da živim u Sarajevu u kojem ima Srba k'o blata! Mislim i dalje su Bošnjaci većina, al' sve normala, opet smo multietnički grad i to. I saznam da su se spojili Sarajevo i Istočno Sarajevo u jedan grad/kanton, to nešto...

I to ba haman jednim potezom, jednim potpisom, posta Sarajevo multietničko pravo, ja se bio zijanio, drago mi nešto...

Pu, pu, pu, da Bog da na dobro to izađe... :mrgreen:
arzuhal

#1279 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by arzuhal »

:lol:
pemanapemani

#1280 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by pemanapemani »

Zašto je Sarajevo ovakvo kakvo jeste? Zato što svakome pruži šansu.
Nekad se pružene šanse iskoriste na nevjerovatan način, a nekad se izvitopere.
Tako treba biti i u budućnosti, jer je to vjerovatno sudbina i posebnost grada Sarajeva.

Nigdje nema toliko razmažene drame koja nije forsirana kao u Sarajevu. Jebi ga, apsurd, ali tako je.

Nije fazon i ništa više, ali bukvalno ništa više, upoređivati Sarajevo sa Beogradom gdje djeluju Dveri, Obraz i slične organizacije. Tamo daleko gdje, između ostalih, prebiju Teofila Pančića i Darka Rundeka, onako iz objesti.

Sarajevo se uvijek "traži", a to ne mogu shvatiti egoistične i narcisoidne osobe. Sarajevo je, pored svakakve nakaradnosti, do sada uvijek davalo prostor za dijalog.

Kazani, ratne traume, pogubnost Alijine politike, zabludjeli ljevičari..., - sve prolazi godinama i sve je tačno.

"Oh, kako mrzim Sarajevo" - otkaz u gimnaziji i posao na FTV i portalima.

"U srcu mom samo je jedan dom" i veličanje manjeg entiteta- emigracija u Beograd i osveta za sve "godine patnje" na internet portalima. Genocid je maskr, manji entitet treba priznati "osnovne" zločine i nastaviti dalje, manji entitet je multietničkiji nego Sarajevo ikad, kantoni u kojima su Bošnjaci većina su najmanje multietnički...

I po pravilu svi se očešu o bosanstvo i Sarajevo, od ostajućih do odlazećih. Od Bakira Hadžiomerovića, Bojana Bajića, Emira Suljagića, preko Filipa Mursela Begovića do Vuka Bačanovića.
Drvosjeca iz Dejcica

#1281 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

pemanapemani wrote:Zašto je Sarajevo ovakvo kakvo jeste? Zato što svakome pruži šansu.
Tako treba biti i u budućnosti, jer je to vjerovatno sudbina i posebnost grada Sarajeva.

Nigdje nema toliko razmažene drame koja nije forsirana kao u Sarajevu. Jebi ga, apsurd, ali tako je.

Nije fazon i ništa više, ali bukvalno ništa više, upoređivati Sarajevo sa Beogradom gdje djeluju Dveri, Obraz i slične organizacije. Tamo daleko gdje, između ostalih, prebiju Teofila Pančića i Darka Rundeka, onako iz objesti.

Sarajevo se uvijek "traži", a to ne mogu shvatiti egoistične i narcisoidne osobe. Sarajevo je, pored svakakve nakaradnosti, do sada uvijek davalo prostor za dijalog.

Kazani, ratne traume, pogubnost Alijine politike, zabludjeli ljevičari..., - sve prolazi godinama i sve je tačno.

"U srcu mom samo je jedan dom" i veličanje manjeg entiteta- emigracija u Beograd i osveta za sve "godine patnje" na internet portalima. Genocid je maskr, manji entitet treba priznati "osnovne" zločine i nastaviti dalje, manji entitet je multietničkiji nego Sarajevo ikad, kantoni u kojima su Bošnjaci većina su najmanje multietnički...

I po pravilu svi se očešu o bosanstvo i Sarajevo, od ostajućih do odlazećih. Od Bakira Hadžiomerovića, Bojana Bajića, Emira Suljagića, preko Filipa Mursela Begovića do Vuka Bačanovića.
A sutra će pisati knjige o Sarajevu i živjeti od te iste "sarajevske" slave kao npr. Nele. :oops:
HAVANA

#1282 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by HAVANA »

Tolko mi je odvratan naslov da mrzim uci na temu.Al moro sam,samo da kazem, ko im jebe mater.Supci. :kakoste:
Škobo Habu

#1283 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Škobo Habu »

pemanapemani wrote:Zašto je Sarajevo ovakvo kakvo jeste? Zato što svakome pruži šansu.

:thumbup:

To je to.
Škobo Habu

#1284 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Škobo Habu »

maraccana wrote:Nema smisla prozivati Sarajevo, grad koji nema veze sa papcima koji su zavladali istim. Vuk je postao papak, zamrzio Sarajevo zbog "trenutnih Sarajlija" koji ga čine, tačnije postao jedan od njih. Puno nacionalista, seljaka, klošara, kvazi-moralista/patriota/navijača, evo baš zadnji papanski ispad, divljanje po sebilju, papak okačio nekakvog turčina na slici ispod, šta ćeš, onda otvoriš temu o tome i papci je zatvore, ne daju ti ni da o tome kažeš šta, takav vakat došao da budeš ko stranac u vlastitom gradu koliko se sve izopatilo. Čak je i ovaj komad neta bio sarajevo-x, sad je klix ili kako već... Međutim, ne možeš i ne smiješ se nikada okrenuti protiv svog grada i pominjati ga u negativnom kontekstu, kakav god bio.

Image
Jebi ga, možda Turci na sebilj polažu diplomatsk-konzularna prava k'o Saudijci nad džamijom "Kralja Fahda"!? :rofl:

Prvo smo imali podjelu na "stare" i "nove" muslimane koju je forsirala vjersko-politička kasta u Bošnjaka, obilato podmazana petro-dolarima, trenutno je furka da se dio turkofilnog bošnjačkog sektora međusobno dijeli na "erdoganovce" i "gulonovce", i, u suštini, riječ je o privilegiji, jer to mogu na najvišem nivou sebi priuštiti oni koji su spremni da izdvoje par hiljada maraka kako bi djecu mogli školovati u takvim "naprednim" školama.
Običan puk sisa prst, maše zastavama i aplaudira, jer drugačije sebi ne može priuštiti na važnosti. Naša tipična glupost.
Bodkin

#1285 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Bodkin »

spreca wrote:
cyprus wrote:
spreca wrote:zasto samo upiremo prstom u Sarajevo i federaciju.....sta je sa rs.....jel to tamo sve ko u raju.....zasto se stalno samo bosnjacima gura palac u oko lakat u bubrege........kad je pljuvati po bosnjacima onda ste svi tu.......a kad je na tapetu drugi opet smo tu ali da branimo a svima nam je jasno sta je bilo 92-95 samo sto se pravimo naivni odnosno bezobrazni...znas ti to dobro da ti nepricam

....a za uvecano....a koliko je to npr srba bilo na tlu dabasnje BiH
Ovaj početak posta mi je urnebes :-) Čuj šta je sa RS... Pa u RS se neprestano upire prst od 92-e sve do danas... Naravno, sa razlogom... I treba upirati sve dok se tamošnja nacionalistička politika i retorika drastično ne promijeni... I svi iole objektivni i razumni ljudi su upirali, upiru i upirat će prstom u moralnu i ljudsku nakaznost koja dolazi iz tog pravca... Među njima, i spomenuti Vuk Bačanović...

Međutim, smatrati da na "ovoj" strani nema ništa nakazno, u šta treba uprijeti prstom, ili je naivno ili zlonamjerno... Ludilo sarajevskog/bošnjačkog nacionalizma iz godine u godinu postaje sve bliže ludilu srpskog nacionalizma... Po mnogim pitanjima, na retoričkom nivou bošnjački nacionalizam je već kreirao identične pandane srpskom nacionalizmu... I kad se neko osvrne i na takve trendove, upozoravajući da ne idu ka ničem dobrom, onda se postavi pitanje" a zašto niko ne upire prstom u RS?" :-) Pa jebote...
zavisi koga repliciras.....na tvoj post nemam nista ni dodati ni oduzeti..............ali prakticno svaki njegov post treba reakciju tipa a kakvi ste vi.....ja nikad ne branim ovu drugu stranu zato sto pripadam njoj.......i najradije kritikujem ove ko bajagi moje..... zato kazem , sve zavisi koga repliciras
Izvini jarane al valjas gluposti. Nisam jednom rekao kakav je nacionalisticki brlog manji entitet. Ali iskreno me boli kurko sta se desava u trebinju, bijeljini ili vlasenici
Rubaija

#1286 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Rubaija »

arzuhal wrote:Ljudi, ja sam sanj'o sinoć - maloprije mi naumpade san a inače dugo ništa ne sanjam - da je, kao, budućnost, ono da je već prošlo nekih 15-20 godina, i saznajem da živim u Sarajevu u kojem ima Srba k'o blata! Mislim i dalje su Bošnjaci većina, al' sve normala, opet smo multietnički grad i to. I saznam da su se spojili Sarajevo i Istočno Sarajevo u jedan grad/kanton, to nešto...

Sanjaš 'vako nekako...

:)
arzuhal

#1287 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by arzuhal »

Rubaija wrote:

Sanjaš 'vako nekako...

:)
Noc pred stavljanje dejtonskoga potpisa
sanjao sam, opet smo skupa, Mufa, Kiki i ja
bio je kao, hastal pun raznih djakonija
bilo je jutro, rosa i cvijece i mlada seljanka

Bilo je sunce, jasno i vedro
kao uvijek, poslije kisne noci
samo to vise nismo bili mi
u svojoj, snazi i moci

Mufa, Kiki i ja
Rubaija

#1288 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Rubaija »

@Arzuhal, ma, skontah da je neka hipi pjesma. :D :)
maraccana wrote:Image
:shock:

Hoće l' ga metnut' i iznad Vječne vatre, tamo gdje je Tito bio? :D

Hoće l' SAFF napisati članak o uznemiravanju građana? :twisted:

Kome treba slikanje prikaza po sarajevskim fasadama?

:D :lol:
ultima_palabra

#1289 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:Siđimo u gradove da bijemo gadove...

Image

VUKSAN

Tvoje snove vuci raznose
i od toga se hrane
Vuksane, Vukdane,
lepo ti je ime.
Spusti se u gradove
da bijemo gadove
Vuksane, blagdane,
lepo ti je ime.
Svet te čeka pokorni
konjaniče umorni
Vuksane, mrtvane,
lepo ti je ime.

Dr DABIĆ, Dragan

iz zbirke pjesama "Pamtivjek", Sarajevo, 1971.
xexexe
Drvosjeca iz Dejcica

#1290 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Dugo je trebalo...Vuk dlaku mijenja ali čud nikada. :oops:

Istorijski sporazum, ili zašto je mudro razdružiti BiH?
http://www.srpskacafe.com/2016/08/istor ... uziti-bih/
Istorijski sporazum je vjerovatno jedna od “najjačih” sintagmi u recentnoj srpskoj istoriji. Istorijskim se nazivalo potpisivanje Trojnog pakta kojim je Kraljevina Jugoslavija trebala izbjeći Drugi svjetski rat. Istorijski je, prethodno, bio sporazum Cvetković-Maček kojim je srpska i hrvatska građanska elita, navodno, riješila problem ugrozbe hrvatskih nacionalnih interesa u komplikovanoj kraljevini. Istorijski je bio i sporazum Milošević-Zulfikarpašić kojim su Srbija i BiH trebale ostati u zdravorazumskoj zajednici na obostranu korist. Istorijska “sporazumnost” je pripisivana i rahmetli Aprilskom paketu, koji je međunarodni protektorat zvani Bosna i Hercegovina trebao transformisati u nešto što bi nalikovalo na start federalne države zasnovane na istorijskim i političkim realnostima.

Pa ipak, kako je jasno iz svih ovih slučajeva, prelomne tačke istorije Srba u 20. i 21. vijeku (i pri tome ne samo pravoslavnih Srba) su svakako više bili nesporazumi nego sporazumi. Ili, bolje rečeno nesporazumi koji su nalikovali na sporazume. Jedan od njih je svakako Dejtonski sporazum, kao mjera pravde iz američkih filmova. Bošnjaci će dobiti manje teritorije, ali će im proći izdvajanje BiH iz zajednice sa Srbijom, Srbi neće dobiti nezavisnost, ali će dobiti više teritorije i autonomiju, Hrvati nešto između to dvoje, a da ni do danas nisu shvatili oko čega su se (ne) sporazumjeli sa Bošnjacima. Ali tu je novi razlog za slavlje zvan: Istorijski sporazum oko mehanizma koordinacije.

Nema sumnje da je Republika Srpska u cijeloj priči dobro zaštitila svoje pozicije, ali u tome nema ničega istorijskog, već se radi o logičnoj zaštiti srpske autonomije. Bošnjački mediji, međutim, cijelu stvar oko nečega što je odavno bilo jasno da će funkcionisati samo na način na koji je dogovoreno, predstavlja kao epohalni događaj, dok Hrvati, standardno stvaraju atmosferu preugroženosti kako bi utvrdili pazar koji im je već namjenjen. I šta je u svemu tome naročito bitno? Zamislimo, sutra, kada se istoričnosti trenutka potpisivanja mehanizma konačno pridruže i hrvatski predstavnici i kada Vigemark ili neki drugi birokratsko-protektoratski Kalajev nasljednik koji će ga naslijediti priupita bh. političare: “Jeste li iskoordinisali?” I dobije odgovor: “Iskoordinisali smo da ništa nismo iskoordinisali.” Do narednog spinovanja kada će koordinisanje nečega u pravcu integracija u EU postati novi “istorijski sporazum”. O čemu? Da će BiH ući u EU? Zdravorazumski je zaključiti da drugačija i bolja alternativa trenutno ne postoji. No, hoće li to BiH učiniti državom više od mjere u kojoj to nikada nije bila? Da li je nekakav birokratski mehanizam dogovoranja sa EU, pa i EU sama dokaz da je neka država uopšte moguća? Šta uopšte BiH drži na okupu osim interesa međunarodne pomiriteljske birokratije i koliko će i to vezivno tkivo još biti finansirano? Na koji način nekakav mehanizam u suglasje može dovesti istorijske, ideološke i političke nepomirljivosti unutar BiH?

Gotovo histerična podrška islamističkom turskom lideru Erdoganu u Sarajevu je konačno razbila iluzije i najnaivnijih u koje se ubraja i autor ovih redova, da su, tobože narodnjačke, bošnjačke strukture u Sarajevu u kontinuitetu slijedile vjersko-političku liniju svoga osnivača Alije Izetbegovića. Iz aplaudiranja Erdoganovom zatvaranju golih muškaraca u koncentracione logore, kao i gnusnim poniženjima i dehumanizacijama neistomišljenika kao što su “groblja izdajnika” i pretvaranja rodne kuće islamističkog rivala Fethullaha Gulena u javni klozet svjedoči kakvom poretku teži sarajevska elita.

Očigledno likovanje nad činjenicom da sekularni nacionalizam u kombinaciji sa islamom kao dominantnom religijom u Turskoj nije dovelo do trijumfa sekularizma, poslužiće ovom interesnom krugu da bošnjaštvo, što iz uvjerenja, što iz kompradorskog oportunizma, sve više uklapa u neoosmanski, odnosno islamistički politički model. Čak je moguće utvrditi identičnost taktika gospodareće erdoganovske i sužanjske izetbegovićevske vladajuće elite, od bacanja dimnih zavjesa zagovaranja mira i multietničnosti, pa do otvorene, figurativne i doslovne sječe glava svim neistomišljenicima, od Srba koji su prestali vjerovati u multietničke manipulacije, pa do Bošnjaka kojima islamizam nije prihvatljiva opcija.

Srpsku političku elitu u BiH, s druge strane, prati frustracija jer im država u koju su unijeli svoj, ratom izvojevani autonomni suverenitet, predstavlja simbol sprečavanja nacionalnog ujedinjenja sa Srbijom od 19. do 21. vijeka. Za srpsku političku elitu, koja njeguje pravoslavni tradicionalizam, ali je, ipak, strogo sekularna, današnja BiH je samo drugi protektorat, u odnosu na onaj austrougarski, kao i nastavak pokušaja preglasavanja u nekadašnjoj jugoslovenskoj republici koju su njihovi preci kao dominantna etnička grupa u partizanskim jedinicama, stvorili 1943. u Mrkonjić Gradu.

Kako očekivati da Srbi prihvate BiH kao svoju državu, kada se danas ZAVNOBiH-om kiti Bakir Izetbegović, a kompletna srpska istorija u Sarajevu, ili barem sve što je podsjećalo na srpsko dostojanstvo (Gavrilo Princip, Vuk Karadžić, vojvoda Stepa Stepanović, činjenica da su Sarajevo u varoš evropskog tipa pretvorili upravo srpski trgovci, filozofi i mislioci) dožiljava damnatio memoriae. Hrvatsku frustraciju činjenicom da ih je neki svemduri klturasistički evropski protektor odredio za pazitelja i uljuđivača Bošnjaka i Srba, a da pri tom stalno moraju brinuti o tome hoće li biti preglasani od dominantnih Bošnjaka ne treba dodatno naglašavati. Prema tome, više ne bi trebala biti jeres razgovarati o mirnom razdruživanju BiH. Ono bi regionu, sasvim sigurno, donijelo više stabilnosti.

Bošnaci bi konačno dobili državu u kojoj mogu mirno dovršiti proces svoje nacioizgradnje, ako je ona, s obzirom na ideologiju trenutne vadajuće elite u Sarajevu uopšte i moguća. No, ko zna, procesi u istoriji mogu poprimiti svoju suprotnost. Srbima bi, konačno, kao i drugim evropskim narodima bila pružena ogućnost nacionalnog ujedinjenja u sekularnu i multikofesionalnu državu, koja bi vodila mudru politiku prihvatanja svih onih kojima bi uskoumni sarajevski poredak postajao preteško breme. Hrvati bi, najzad, također, konačno, zaokružili svoj nacionalni prostor i riješili se frustracije Bošnjacima i Srbima. Ukoliko bi se sve ovo odigralo, po ulasku u EU, pod uslovom da ova megazajednica preživi, granice, ionako, više ne bi razdvajale novostvorene južnoslovenske države. U politici ne bi smjele postojati svete krave, a BiH kakva jeste svakako nije jedna od njih. Tako bismo konačno došli do istorijskog sporazuma, a ne još jednoga u nizu nesporazuma. S mehanizmom koordinacije ili bez njega. Vuk Bačanović
Vuk je ovim samo potvrdio ono šta smo sumnjali da je on u stvari samo na tragu puta i politike R.K i ostalih osuđenika haškog tribunala. Sada je jasno i bez trunke sumnje da se stavio u službu onih snaga koje zagovaraju otvorenu podjelu BiH jer k'o biva nema ništa loše u tome. Slažem se da svako ima pravo pa i Vuk da iznese svoje mišljenje ali onda treba čuti i drugu stranu koja smatra da nema ništa loše da i manji BH entitet nestane sa političke scene. Njeno političko ubistvo bi sigurno regionu donijelo više stabilnosti. :oops:
KB9

#1291 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by KB9 »

vuksane mrtvane :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1292 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
arzuhal wrote:Siđimo u gradove da bijemo gadove...

Image

VUKSAN

Tvoje snove vuci raznose
i od toga se hrane
Vuksane, Vukdane,
lepo ti je ime.
Spusti se u gradove
da bijemo gadove
Vuksane, blagdane,
lepo ti je ime.
Svet te čeka pokorni
konjaniče umorni
Vuksane, mrtvane,
lepo ti je ime.

Dr DABIĆ, Dragan

iz zbirke pjesama "Pamtivjek", Sarajevo, 1971.
xexexe
Ja pjesnika i govana.
mirza_15

#1293 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by mirza_15 »

E bas da vidim kako ce FGR ekipa da odbrani Vuka sada. Ma nije ba do Vuka. Do Sarajeva je ba. [emoji38]

Sent from my mobile phone using Tapatalk
jasko_ba

#1294 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by jasko_ba »

mirza_15 wrote:E bas da vidim kako ce FGR ekipa da odbrani Vuka sada. Ma nije ba do Vuka. Do Sarajeva je ba. [emoji38]
Ma samo udji na njegov Fb profil ako nisi puno gadljiv. :-) Vecih bolesnika na jednom mjestu nisam dugo vidio.
A ovaj gore tekst, nista cudno. Ide novo trziste, ipak su pare teheranskih balija puno smrdile. :lol:
mirza_15

#1295 Re: RE: Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by mirza_15 »

jasko_ba wrote:
mirza_15 wrote:E bas da vidim kako ce FGR ekipa da odbrani Vuka sada. Ma nije ba do Vuka. Do Sarajeva je ba. [emoji38]
Ma samo udji na njegov Fb profil ako nisi puno gadljiv. :-) Vecih bolesnika na jednom mjestu nisam dugo vidio.
A ovaj gore tekst, nista cudno. Ide novo trziste, ipak su pare teheranskih balija puno smrdile. [emoji38]
Ma treba malo, onako ovlas prelistati temu i vidjeti bezrezervnu podrsku doticnom. Neka furka ko fol urbane raje i potrebe za nekom ultra tolerancijom koja vuku dozvoljava da pise sta hoce, ali se vuku ne smije odgovoriti da se ne uvrijedi i da nam ne bi pricali kako smo netolerantni. Cak cemo i sami pricati kako je vuk u pravu. Ne valja Sarajevo i oni u njemu. Vec sam pisao o tome da mi konstantno imamo potrebu da pogazimo i ponos i cast da bi se nekome dokazali i da bi nas neko prihvatio dok nas taj neko samara i ponizava. Imamo to u mentalnom sklopu. Tek kada nas ne bude previse interesovalo sta ko misli, dok ovakve ne posaljemo u tri lijepe umjesto sto im idemo niz dlaku i dok ne pocnemo da cijenimo sebe necemo ni vrijedi i nece nas ni drugi postovati i cijeniti. Bicemo i dalje samo glupi Mujo i Suljo.

LBVIEW

#1296 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by LBVIEW »

jasko_ba wrote:
A ovaj gore tekst, nista cudno. Ide novo trziste, ipak su pare teheranskih balija puno smrdile. :lol:
Medu prijateljima mu je i onaj trebinjski tnikce sto "dijeli"slike cetnika po forumu te velica septickog cicu.
bingov buraz

#1297 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by bingov buraz »

Los pisac,moradoh se natjerati da procitam ovaj tekst, Dezulovic te zakuca u stolicu naprimjer slagao se sa njim ili ne.
cyprus

#1298 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by cyprus »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dugo je trebalo...Vuk dlaku mijenja ali čud nikada. :oops:
Pa, mislim da je ovo mogao biti baš primjer netačnosti te poslovice... Ovo ranije nije bila Vukova ćud... Vuk je nekad smatrao da Republiku Srpsku treba ukinuti... Desetine ranijih tekstova pokazuju da ovo nije bila njegova ćud... Dakle, ako je suditi po ovom i još nekim istupima u posljednje vrijeme, onda Vuk jeste promjenio ćud :sad:

Doduše, ti si možda mislio reć: Srbin ne mijenja ćud :oops:
SkyLimit

#1299 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by SkyLimit »

Tema teksta je 100% tačna, bolesna turkofolija i podanički mentalitet prema Azijatima je doživio procvat među Bošnjacima, niko nikad nije ponizio Bošnjake kao sultanov vezir Bakir kojem je vrhunac politike da ga Erdogan malo pomiluje po glavi. Turkofili su najgora sorta koja se ikad pojavila među Bošnjacima, to je jasno.

Ali ja nisam došao do zaključka da bi se BiH trebala raspasti zbog toga, od kud mu to :lol:
Tesla10

#1300 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Tesla10 »

Ima nešto što želim da pitam već neko vrijeme.

A to je zašto bi se multietničnost naše države morala temeljiti na Hrvatima i Srbima?

Zašto se ne bi temeljila na Kinezima, Rusima, Turcima ili evo Arapima?

Zašto grad Sarajevo (mada ovdje mislim i na ostale gradove) više "nije" multietničan grad odnosno multikulturalan po nekima?

Koliko vidim u našoj državi ima i Kineza i Rusa i Turaka i još jedno brat bratu 27 etničkih skupina.

U Poljskoj imamo 97% etničkih Poljaka, i nikad nisam čuo nešto ružno za Poljsku u smislu da neko kaže kako oni nisu multietnička država odnosno multikulturalna nacija.

Ima još država koje bi mogao navesti, ali i ova je dovoljna...
Locked