Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MadeinSa+-64

#1276 Re: Arapi u Sarajevu

Post by MadeinSa+-64 »

Ulazim u zgradu, pored lifta ceka porodica koja ne moze da stane u lift : Ninja mama, Ninja kcerka (cirka 9 godina), babo cirka 150 kg i sin cirka 5 godina. U rukama kese (da ne pravim reklamu granapu). Unajmili turisti stan cirka 40 kvadrata, kako spavaju ne znam.

Turisti cekaju lift, nema klime. Lijepo se pozdravaljaju.

Vlasnik stana je u zemlji istocnom susjedu rijetko je vidjen tu. Popravlja on svoju krvnu sliku jer je Begez pravo skup.

Porez je valjda placen. A turisti su prijavljeni u MUP-u. A ja ostah cekajuci lift vise puta na dan. Ili da idem pjeske sa svojim kesama.

Kuca postaje malo tijesna, a hotela puno Sarajevo.
fakat

#1277 Re: Arapi u Sarajevu

Post by fakat »

MadeinSa+-64 wrote:Ulazim u zgradu, pored lifta ceka porodica koja ne moze da stane u lift : Ninja mama, Ninja kcerka (cirka 9 godina), babo cirka 150 kg i sin cirka 5 godina. U rukama kese (da ne pravim reklamu granapu). Unajmili turisti stan cirka 40 kvadrata, kako spavaju ne znam.

Vlasnik stana je u zemlji istocnom susjedu rijetko je vidjen tu. Popravlja on svoju krvnu sliku jer je Begez pravo skup.

Porez je valjda placen. A turisti su prijavljeni u MUP-u. A ja ostah cekajuci lift vise puta na dan. Ili da idem pjeske sa svojim kesama.

U svijetu je vec neko vrijeme popularan trend iznajmljivanja stanova umjesto hotelskih soba, jeftinije je tako plus dobijas vise nego u hotelskoj sobi (frizider, rerna, ves masina, itd.).
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1278 Re: Arapi u Sarajevu

Post by pici »

weljkom to arabia republik :thumbup:

Od Trnova do Banja Luke :bih:

Prema njegovim riječima Arapi, pored Ilidže, kupuju zemlju i u Trnovu, Lužanima, Otesu, Pazariću, Hadžićima, ali ima i onih koji su zainteresovani za zemlju u Visokom, Travniku, Bihaću, pa čak i Banjoj Luci.

Image
Image
Image
Image

ima mnogo dzamija, zena, vode, ptica, zena, rijeka, planina, zena, dobrih ljudi, cevapa, zena itd itd :bih:
Quaresma

#1279 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Quaresma »

ni jedan mi arap nije zasmetao, gori su kurdi koji ni ne drze do higijene kako treba
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1280 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

koji su srbi vizionari
oni su zbog ovog 1996 napustili ilidzu :mrgreen:
SkyLimit

#1281 Re: Arapi u Sarajevu

Post by SkyLimit »

pici wrote:weljkom to arabia republik :thumbup:

Od Trnova do Banja Luke :bih:

Prema njegovim riječima Arapi, pored Ilidže, kupuju zemlju i u Trnovu, Lužanima, Otesu, Pazariću, Hadžićima, ali ima i onih koji su zainteresovani za zemlju u Visokom, Travniku, Bihaću, pa čak i Banjoj Luci.

Image
Image
Image
Image

ima mnogo dzamija, zena, vode, ptica, zena, rijeka, planina, zena, dobrih ljudi, cevapa, zena itd itd :bih:

Jesmo li se za ovo borili?
Danguba

#1282 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Danguba »

Black swan wrote:koji su srbi vizionari
oni su zbog ovog 1996 napustili ilidzu :mrgreen:
cuj napustili...ratovali da ovoga ne bude. :izet:
Danguba

#1283 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Danguba »

SkyLimit wrote:

Jesmo li se za ovo borili?
Nismo.
Prolazno isto kao sto smo gledali kineske natpise. Boga molili da odu a sada mi ih iskreno zao.
KB9

#1284 Re: Arapi u Sarajevu

Post by KB9 »

neki dan sam bas bio u sarajevu, doso cunjat po trznim centrima i mogu vam rec bez ikakvog pretjerivanja da je strasno kolko sam veliki broj arapa vidio :-)
krater

#1285 Re: Arapi u Sarajevu

Post by krater »

KB9 wrote:neki dan sam bas bio u sarajevu, doso cunjat po trznim centrima i mogu vam rec bez ikakvog pretjerivanja da je strasno kolko sam veliki broj arapa vidio :-)
:lol: :lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1286 Re: Arapi u Sarajevu

Post by -LIBERO- »

Odrzite nivo komunikacije i price o temi.
Rasisticke i slicne izjave i pozivi se nece tolerisati.
madner

#1287 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

Ne vidim problem, turisti i investitori. Jako puno ljudi je doslo do finih para zbog ovih naprednih***** . :D
Last edited by -LIBERO- on 14/07/2016 09:53, edited 1 time in total.
Reason: Zadnja rijec bespotrebna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1288 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

A sta cemo sa Arapima u Parizu? Londonu?
karanana

#1289 Re: Arapi u Sarajevu

Post by karanana »

ne vidim problem sa turizmom, sasvim je ok. malo mi je krivo sto oni karindzaju a ja ne, ali to je do mene a ne do njih. mene brinu kupovine zemljista i neki dugorocni efekti i moguca naseljavanja. mozda je ovo neki grand plan da se jos vise "poboljsa" nacionalna i vjerska slika zemlje, ali itekako moze imati los kontraefekat i posljedice koji ni bakirovi bakiri nece moci iskontrolisati i ispraviti.
KB9

#1290 Re: Arapi u Sarajevu

Post by KB9 »

-LIBERO- wrote:Odrzite nivo komunikacije i price o temi.
Rasisticke i slicne izjave i pozivi se nece tolerisati.
ako mislis na mene stvarno mi to nije bio cilj, letio sam po drugim zemljama, vidio sve i svasta, to ti je zivot al samo nisam iz nekog razloga malo duze bio u sarajevu onako da prohodam i napiso sam zapazanje, nista vise :D halali :thumbup:
Thorgerson

#1291 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Thorgerson »

fakat wrote:
MadeinSa+-64 wrote:Ulazim u zgradu, pored lifta ceka porodica koja ne moze da stane u lift : Ninja mama, Ninja kcerka (cirka 9 godina), babo cirka 150 kg i sin cirka 5 godina. U rukama kese (da ne pravim reklamu granapu). Unajmili turisti stan cirka 40 kvadrata, kako spavaju ne znam.

U svijetu je vec neko vrijeme popularan trend iznajmljivanja stanova umjesto hotelskih soba, jeftinije je tako plus dobijas vise nego u hotelskoj sobi (frizider, rerna, ves masina, itd.).
Jeftinije je jer niko od ovih nasih koji to rade ne placaju porez. Ne znam kako je to vani uredjeno, ali ce se morati i ovdje urediti.

Pa ne mozes ti raditi hotelske usluge i pri tome ne placati 0 poreza. Gdje to ima? Ili puknuti neki pausalni porez ili nesto.

Valjda inspekcija malo i to proceslja, po Sarajevu raja sad to masovno radi. Renta stan, ogromne cifre se tu vrte. Skontaj da je dan 50-60 KM u Centru, po osobi. Raja izlazi i po 3000-4000 KM mjesecno, plati rezije, cistacicu i fina cifra ostane. A porez. Ma jebo porez. I onda sere po drzavi.
Thorgerson

#1292 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Thorgerson »

karanana wrote:ne vidim problem sa turizmom, sasvim je ok. malo mi je krivo sto oni karindzaju a ja ne, ali to je do mene a ne do njih. mene brinu kupovine zemljista i neki dugorocni efekti i moguca naseljavanja. mozda je ovo neki grand plan da se jos vise "poboljsa" nacionalna i vjerska slika zemlje, ali itekako moze imati los kontraefekat i posljedice koji ni bakirovi bakiri nece moci iskontrolisati i ispraviti.
Ja koliko znam Arapi iz npr. Saudijske Arabije moraju imati vizu da dodju ovdje. Ja mislim da moraju i ovi ostali iz Katara, UAE itd. Dakle, vizu.

Nismo mi u toliko bratskim odnosima kako se cini. Takodjer i proces dobijanja BH drzavljanstva nije tako jednostvan, ma kako to nekome smijesno zvucalo. Tipa dodje stranac u MUP i ovi ga objerucke docekaju i daju mu pasos uz balone, trube itd. Ne ide to tako lako.

Stoga, malo manje slusati dodika i sta on baljezga. :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1293 Re: Arapi u Sarajevu

Post by pici »

karanana wrote:ne vidim problem sa turizmom, sasvim je ok. malo mi je krivo sto oni karindzaju a ja ne, ali to je do mene a ne do njih. mene brinu kupovine zemljista i neki dugorocni efekti i moguca naseljavanja. mozda je ovo neki grand plan da se jos vise "poboljsa" nacionalna i vjerska slika zemlje, ali itekako moze imati los kontraefekat i posljedice koji ni bakirovi bakiri nece moci iskontrolisati i ispraviti.

zeina

#1294 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zeina »

Thorgerson wrote:
Ja koliko znam Arapi iz npr. Saudijske Arabije moraju imati vizu da dodju ovdje. Ja mislim da moraju i ovi ostali iz Katara, UAE itd. Dakle, vizu.

Nismo mi u toliko bratskim odnosima kako se cini. Takodjer i proces dobijanja BH drzavljanstva nije tako jednostvan, ma kako to nekome smijesno zvucalo. Tipa dodje stranac u MUP i ovi ga objerucke docekaju i daju mu pasos uz balone, trube itd. Ne ide to tako lako.

Arapi iz bogatih zemalja kao sto su Katar, S.Arabija, Emirati i sl.trebaju samo imati novac i to im je garant za ulazak u BiH, vizu trebaju ovi malo siromasniji kao sto su Egipat, Libija, Tunis...sto bi nas narod reko para vrti gdje burgija nece, ko nam je kriv sto nas arapi mogu kupit za sitne pare
Drvosjeca iz Dejcica

#1295 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Thorgerson wrote:

Saudija treba vize i to je režim vrlo, vrlo rigorozan. Kuvajt ne treba vize mogu ostati do 90 dana. Informacija iz prve ruke jer trenutno se bavim poslom gdje svakodnevno imam kontakta između ostalog i sa Arapima. Do sada nemam negativno iskustvo, malo su aljkavi i neodgovorni, ali plaćanje i poštivanje zakona OK. Dobiti naše državaljanstvo priča za sebe...kriteriji vrlo strogi i rigorozni...treba i tako.
zeina wrote: Arapi iz bogatih zemalja kao sto su Katar, S.Arabija, Emirati i sl.trebaju samo imati novac i to im je garant za ulazak u BiH, vizu trebaju ovi malo siromasniji kao sto su Egipat, Libija, Tunis...sto bi nas narod reko para vrti gdje burgija nece, ko nam je kriv sto nas arapi mogu kupit za sitne pare

Odakle ti ova informacija, mogu li dobiti izvor? Ja ne znam koja je tvoja namjera sa širenjem ovakvih dezinformacija ali evo pitam te koliko si ispunila pozivnih pisama (da li znaš ša je to i kakva je forma, procedura), koliko su puta bila u Uredu za stance? ovo što si napisala jednostavno nije istina, da ne kažem da lažeš. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 14/07/2016 10:14, edited 1 time in total.
karanana

#1296 Re: Arapi u Sarajevu

Post by karanana »

da, kao fizicka lica ne mogu kupiti zemlju, ali zaobilaze to otvarajuci firme. ne znam, mozda je ipak sve pod kontrolom.
Thorgerson

#1297 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Thorgerson »

zeina wrote: Arapi iz bogatih zemalja kao sto su Katar, S.Arabija, Emirati i sl.trebaju samo imati novac i to im je garant za ulazak u BiH, vizu trebaju ovi malo siromasniji kao sto su Egipat, Libija, Tunis...sto bi nas narod reko para vrti gdje burgija nece, ko nam je kriv sto nas arapi mogu kupit za sitne pare
Ovaj komentar je pun dezinformacija.
Drvosjeca iz Dejcica

#1298 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

karanana wrote:da, kao fizicka lica ne mogu kupiti zemlju, ali zaobilaze to otvarajuci firme. ne znam, mozda je ipak sve pod kontrolom.
Ne zaobilaze oni ništa, to je legalna i zakonska procedura. Ni ti kao stanovnik BiH ne možeš kao fizičko lice kupiti nekretninu u pojedinim zemljama zapada već moraš otvoriti firmu pa da ta firma posjeduje nekretninu a ti da plaćaš doprinose na minimalan broj radnika, plate i sve ostalo što sljeduje državu po zakonu cijelo vrijeme dok firma "psoluje" odnosno posjeduje tu nekretninu. Vrlo dobra srtvar za državu naravno!
bdzs

#1299 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bdzs »

KB9 wrote:neki dan sam bas bio u sarajevu, doso cunjat po trznim centrima i mogu vam rec bez ikakvog pretjerivanja da je strasno kolko sam veliki broj arapa vidio :-)
ma ajde :shock:
Matzan

#1300 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Matzan »

Kad bude sljedeći popis treba i ove Arape popisati.
Locked