Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MyTao

#1276 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

sizifinho wrote:Ljudi koji negiraju dozerove dokaze su obicno ljudi koji su u nauci.
U nauci je malo stvari iskljuceno, ali se takodjer ne moze reci -
crtezi u zitu su dokaz vanzemaljaca

niti je dokaz vanzemaljaca nemogucnost necija da dokaze kako su nastali krugovi u zitu

Postoji nesto sto se zove logicko rezonovanje, zasniva se na najjednostavnijem modelu Okamove britve gdje se kaze da je u svim "skakljivim" situacijama ona teza koja vuce manje pretpostavki bi se trebala uzeti za ispravnu.

Puno manje pretpostavki imamo ako kazemo da covjek pravi one krugove nego ako kazemo da vanzemaljci prave.

Primjer ti je debata geocentricnosti i heliocentricnosti. U vrijeme kad su svi vjerovali da je Zemlja centar univerzuma i da se sve vrti oko nje, neki naucnici su tvrdili da je sunce zapravo centar. Geocentricnost je zahtjevala puno vise daljih pretpostavki nego heliocentricnost (samo 7).
Danas znamo ko je bio upravu

Stoga ljudi koji ismijavaju ove krugove i takve stvaei to rade samo zato sto su svjesni da vjerovatno postoji neko logicko objasnjenje.

I ono sto je Dozer vidio...vrlo moguce da je NLO... ali ne mora znacit da je vanzemaljskog porijekla.
Ali teret dokaza je na njemu, Dozeru, da dokaze da je to vanzemaljskog porijekla a ne da se dokaze da NIJE...

postoji jedan razlog zasto je covjecanstvo stiglo na korak do fuzije, a to je zato sto su koristili ove metode pobrojane, izmedju ostalih, u svojim razmisljanjima

mytao vjerujes li da postoje civilizacije?
Odlican post. :thumbup:

Ja licno vjerujem da postoje ili su postojale i civilizacije... mozda i puno razvijenije od nase, mozda manje. Mozda cak neke koje imaju i mogucnost i putovanja iz jedne galaksije u drugu... Jednostavno, univerzum je toliko velik da je sve moguce.
saimidin

#1277 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by saimidin »

vidi dozera jest napredovo, sad i vidi vanzemaljce licno - sobom

:lol:

tacno da nije tuzno bilo bi smijesno, covjek se ubi da na forumu dokazuje istinu
o vanzemaljcima.

pitam se samo jel ti imas 10 ili 11 godina, jer da odrasla osoba iznosi ovakve tvrdnje,
meni je to nevjerovatno.

:shock:
pojedinac

#1278 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by pojedinac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo da prihvatimo da je ta neka civilizacija imala extra sreće da im se ništa ne desi tokom njihove evolucije i razvoja te da postoje par milijardi godina, da su riješili sve probleme (tehnologija, medicina, ekologija) te da su skontali kako da drže sunce "upaljenim" zar misliš da bi takva jedna civilizacija koristila druge biološke organizme za svoju ishranu, odnosno koliko je vjerovatno da bi za ishranu koristili intaligentna stvorenja? :-)
Ma, mi smo im duševna hrana. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#1279 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

pojedinac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo da prihvatimo da je ta neka civilizacija imala extra sreće da im se ništa ne desi tokom njihove evolucije i razvoja te da postoje par milijardi godina, da su riješili sve probleme (tehnologija, medicina, ekologija) te da su skontali kako da drže sunce "upaljenim" zar misliš da bi takva jedna civilizacija koristila druge biološke organizme za svoju ishranu, odnosno koliko je vjerovatno da bi za ishranu koristili intaligentna stvorenja? :-)
Ma, mi smo im duševna hrana. :mrgreen:
Mehlem na ranu. :mrgreen:
KB9

#1280 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by KB9 »

apsolutno nikakve dodirne tacke nemaju to sve sto si naveo i ishrana u zadnjoj recenici :-D
Dozer

#1281 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Vidim, razigrali ste se "argumentima" :D
sizifinho wrote: Ako si mislio na pitanje, nije bilo ironično.
Ali mi uopšte nisi dao odgovor. Rekao sam da nas žele uništiti i daju nam pravo da argumentujemo ZAŠTO DA NAS NE UNIŠTE. Šta ćemo im reći?
Iskreno, meni je ovakav scenario prakticno nemoguc.
Ako nas neko zeli unistiti i dosao je s tom namjerom - mislis da bi nas ista pitao?
Da li bismo mi u takvoj situaciji pitali nekoga da nam argumentuje zasto da ga ne unistimo?
Da ne pricamo o tome da su ti koji zele da nas uniste sigurno daleko napredniji i jaci od nas, samim tim sto su uopste mogli doci do nas ko zna odakle i na koji nacin.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ako već neka civilizacija ima sreće da je nastala na planeti pored zvijezde koja će dovoljno dugo sijati da se razvije intaligencija onda ima još preduslova koje moraju ispuniti da bi dostigli nivo međuzvjezdanih putovanja. Moraju prvo riješiti osnovne probleme na svom matičnom planetu. Tipa energija, goriva, ekologija, ratovi, hrana...itd. Kada to riješe onda možda, i to samo možda, rijetke civilizacije vjerovatno budu sposobne za međuzvjezdana putovanja u nekom prihvatljivom vremenkom periodu. Npr. nama najbliža zvijezda Proxima Centauri je udaljeno 4.2 svjetolosne godine. Dakle kada bi nekim čudom danas otrkrili kako putovati brzinom svjetlosti treba nam 4.2 godine da stignemo do nje i još 4.2 da se vratimo...dakle 8.4 godine najmanje. Zamisli da budeš zatvoren u konerzvi sa par ljudi 4.2 godine ili 8.4 godine. :-) Neke zvijezde su udaljene hiljdama ili milionima svjetlosnih godina tako da hipotetičko dostizanje tehnologije koja daje mogućnost putovanja ne bi baš dalo ništa spektakularno po pitanju otkrivanaj vanzemaljaca.
Samo cu na ovo - pretpostavke baziras na nasoj perspektivi i iskustvima. A to uopste ne mora biti ni pribllizno tacno i slicno nasem evolucijskom razvoju. S druge strane, mi se tehnoloski razvijamo tek hiljadama godina, pretpostavljamo da nam je planeta stara oko 4-5 milijardi godina, a svemir je, po nasim pretpostavkama, star 13-17 milijardi godina (kako po kome). Realno, mi nemamo pojma o bilo kakvim drugim mogucim uslovima za zivot osim ovih koje poznajemo na ovoj planeti. Ko moze reci da ne postoje vrste kojima ne treba Sunce poput naseg da bi se razvile i zivjele?
Ripicipi wrote: Druze, imas dosta videa na youtube-u gdje ljudi prave tragove u zitu, isto k'o "svemirci" :D

Ja vjerujem da nismo sami, nema logike sto bi rek'o Combe... ali tragovi u zitu su nikakav dokaz :D
Ima li kakav gdje ovo rade usred noci, bez rasvjete, i sa kakvim kruznim elementima u kolicini od par desetina ili stotina, kao i precnika veceg od 100m? A da ne govorimo o tome sto je ovo savijanje stabljika daskom nigdje veze s onim za koje je utvrdjeno da se desava pomocu neke vrste toplote. Necemo spominjati ni jako magnetno polje koje se izmjeri u tim crtezima, kao ni one tanke metalne plocice koje se pronalaze u tim nekim crtezima, za koje je utvrdjeno da se sastoje od titanijuma, oksigena i silikona, i koje se u dodiru s drugim metalnom odmah pretvore u tecnost, pretpostavlja se radi trenutne promjene naelektrisanosti radi dodira s drugim metalom.
sizifinho wrote:Ljudi koji negiraju dozerove dokaze su obicno ljudi koji su u nauci. U nauci je malo stvari iskljuceno, ali se takodjer ne moze reci -
crtezi u zitu su dokaz vanzemaljaca
Slazem se. Ali, hajde ponudi bar neko racionalno naucno objasnjenje tih ljudi iz nauke...
niti je dokaz vanzemaljaca nemogucnost necija da dokaze kako su nastali krugovi u zitu
Ovdje, ipak, ne pricamo o bogu kojeg niko nikad nije vidio, cuo ili osjetio, nego o necemu i te kako opipljivom, vidljivom i stvarnom. Sta je, po tebi, nemogucnost dokazivanja nastanka tih krugova, ali i vidjenja raznih NLO-a u blizini takvih crteza?
Stoga ljudi koji ismijavaju ove krugove i takve stvaei to rade samo zato sto su svjesni da vjerovatno postoji neko logicko objasnjenje
Pa zasto onda sa svima ne podijele tu svoju svijest? Mislim...biti svjestan necega znaci to i razumijevati, zar ne? A, da bismo nesto razumjeli, i samim tim toga bili svjesni, moramo nesto i znati i imati bar neke dokaze za to. Dajte ih...
S druge strane, zasto je, recimo, mogucnost da vanzemaljska inteligencija na taj nacin komunicira ili pokusava komunicirati s nasom vrstom - nelogicna?

Ali, posto su ovdje sve neki naucnici, naucno i empirijski potkovani, evo, dajte mi onda odgovore na sljedeca pitanja vezana za ono sto sam ja vidio.
Evo prvo par vidjenih cinjenica:
- Kao sto se i na slici vidi, objekat je taman, skoro crn, elipticnog ili jajastog oblika, i bez ikakvih strsecih i pomicnih dijelova.
- Po slobodnoj procjeni, radilo se o necemu visine oko 3, i sirine 2-2,5m (ali moguce i da je bilo nesto vece, manje nije sigurno)
- Objekat je prvo par sekundi lebdio pored onog oblaka (mozda je bio i iza njega ako se gleda odozdo, ja sam bio s boka), a zatim se tokom 5-6 sec. polako kretao ukoso udesno i gore, pri cemu su se na njemu smjenjivala crvena i plava svjetla.
- Nakon toga je vrlo brzo krenuo pravolinijski i potpuno vertikalno prema nebu, da bi na svijetlo plavoj pozadini neba nestao nakon svega 3, max 4 sec..

Pitanja za naucnike:
1. Da li znamo za bilo kakav pogon koji bez ikakvog zvuka i traga moze pokretati neki objekat na opisani nacin?
Ako kazete da se mozda radi o nekom tajnom projektu i njegovom testiranju, onda je pitanje - sta ce iznad Sarajeva?

2. Da li znamo za bilo kakav pogon koji je u stanju pokretati neki objekat brzinom koja podrazumijeva vertikalni uspon na visinu vecu od 10.000+ m za samo 3-4 sec?
Da vam olaksam razmisljanje - to znaci da je brzina kretanja bila oko 3.333 m/s, tj. oko 12.000 km/h. Evo, da jos olaksam i da uzmemo da je trajalo duze, tj. 4 sec. (duze od ovoga nije sigurno). Onda dobijemo da je brzina kretanja bila oko 2.500 m/s ili oko 9.000 km/h.

Eto...dajte mi neke naucne i racionalne odgovore na ono sta sam gledao vlastitim ocima. Naravno, osim nebuloznih djecijih "haha, lud si" i sl. :roll:
sumirprimus

#1282 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sumirprimus »

po meni vanzemaljci postoje..
kad moze bog mogu i oni...
velicinu svemira ne mre niko od nas skontat...moze naslucivat,al skontat..jok
i sad u tolikom prostoru vremenu,mi najpametnije,najljepse,jedino,sto je izbacila majka priroda,sreca,slucajnost,bog?
sumirprimus

#1283 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sumirprimus »

hiljadu zasto hiljadu zato...
ako postoje sto se ne otkriju?
ako se otkriju,ode moc lokalnih lemenski vodja(religija?)..al sta je onda svakako njihova moc u odnosu na?
ako se ne oktriju zasto se ne oktrivaju?agenda?kolonizacija,depopulacija,masovno unistenje,za nase dobro,dil sa svjeckim vodjama?
opet ako su mocni cemu dilovi?
ako pak nisu mocni,otkud ovdje?
tu su ali se ne mijesaju? nisu zli nisu dobri,gledaju na nas ko mi na mrave?
nemaju interes?ako nemaju interes sto su tu onda?
i tako...pauza!
delllboy79

#1284 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by delllboy79 »

Da bi mogli shvatiti velicinu svemira nije vazno gdje su granice svemira nego gdje su granice nase inteligencije.
Drvosjeca iz Dejcica

#1285 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Dozer wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ako već neka civilizacija ima sreće da je nastala na planeti pored zvijezde koja će dovoljno dugo sijati da se razvije intaligencija onda ima još preduslova koje moraju ispuniti da bi dostigli nivo međuzvjezdanih putovanja. Moraju prvo riješiti osnovne probleme na svom matičnom planetu. Tipa energija, goriva, ekologija, ratovi, hrana...itd. Kada to riješe onda možda, i to samo možda, rijetke civilizacije vjerovatno budu sposobne za međuzvjezdana putovanja u nekom prihvatljivom vremenkom periodu. Npr. nama najbliža zvijezda Proxima Centauri je udaljeno 4.2 svjetolosne godine. Dakle kada bi nekim čudom danas otrkrili kako putovati brzinom svjetlosti treba nam 4.2 godine da stignemo do nje i još 4.2 da se vratimo...dakle 8.4 godine najmanje. Zamisli da budeš zatvoren u konerzvi sa par ljudi 4.2 godine ili 8.4 godine. :-) Neke zvijezde su udaljene hiljdama ili milionima svjetlosnih godina tako da hipotetičko dostizanje tehnologije koja daje mogućnost putovanja ne bi baš dalo ništa spektakularno po pitanju otkrivanaj vanzemaljaca.
Samo cu na ovo - pretpostavke baziras na nasoj perspektivi i iskustvima. A to uopste ne mora biti ni pribllizno tacno i slicno nasem evolucijskom razvoju. S druge strane, mi se tehnoloski razvijamo tek hiljadama godina, pretpostavljamo da nam je planeta stara oko 4-5 milijardi godina, a svemir je, po nasim pretpostavkama, star 13-17 milijardi godina (kako po kome). Realno, mi nemamo pojma o bilo kakvim drugim mogucim uslovima za zivot osim ovih koje poznajemo na ovoj planeti. Ko moze reci da ne postoje vrste kojima ne treba Sunce poput naseg da bi se razvile i zivjele?
Naravno, to su naučni i činjenični fakti, mjerljivi epirijskim metodama, opipljivi i razumljivi, matematički tačni. Na čemu da baziramo pretpostavke na osnovu Biblije koja kaže da je zemlja stara 6000 godina? :? Na osnovu fantazija i vjerovanja? :-? Na osnovu hipoteza i bez opipljivog mjerenja? :-?

Postoje 4 osnovne sile u univerzumu, jaka nuklearna sila (koja deluje među česticama u atomskim jezgrima) i slaba nuklearna sila (raspad nuklearnih čestica), gravitacija i elektromagnetizam. Nešto špekuliraju oko pete sile ali nema dokaza tako da je za sada samo teorija kao hiljade drugih. Dakle ove 4 pobrojane sile djeluju u svakom dijelu univerzuma i nema ostrva i dijelova gdje djeluje čiriba-čiribu ili gdje Hari Potter maše svojim štapom i pravi atome ili ih cijepa. :mrgreen: Ako me razumiješ šta pokušavam reći? Mislim ti možeš sada reći ma to je glupost mi ne znamo ovo, ono, može života biti na apolutnoj nuli i bez sunčeve svjetlosti...itd. Može, ima i kod nas u mraku pečina života ali se on prilagodio takvoj okolini a nastao je znamo kako. Dakle za nastanak života potrebni su ti neku fundametalni uslovi, izvor energije (najbolje odgovarajuća zvijezda) pa sve ostalo. Za intaligentan život potrebno je mnogo, mnogo više a za civilizaciju koja posjeduje tehnologiju putovanja brzinama svjetlosti potrebno je da ta civilizacija riješi mnoge probleme na matičnom planetu prije nego što intelektualno dostigne nivo za takvo znanje. Zato po meni su djetinjasta razmišljanja da bi jedna takva civilizacija za iskranu koristila intaligentna stvorenja. Možda za neki loš SF film mi je to OK ali za ozbiljnu raspravu nikako.
Drvosjeca iz Dejcica

#1286 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

sumirprimus wrote:po meni vanzemaljci postoje..
kad moze bog mogu i oni...
velicinu svemira ne mre niko od nas skontat...moze naslucivat,al skontat..jok
i sad u tolikom prostoru vremenu,mi najpametnije,najljepse,jedino,sto je izbacila majka priroda,sreca,slucajnost,bog?
Zašto bog mora nužno postojati ili ne postojati. Po meni, a to sam došao do zaključka na osnovu naučnog posmatranja elementarnih čestica koje se ponašaju u najmanju ruku čudno, Bog postoji i ne postoji u isto vrijeme.
sumirprimus

#1287 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sumirprimus »

Svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujemo...
Koliko samo umova ovo istrazuje uci spoznaje kroz istoriju ljudskog roda i donekle dodje dok nova generacija nesto novo ne otkrije...sad i sazvace i prezentuje za ostatak vrste i opet...
Rijetki su oni koji sloze djelic slike...
Drvosjeca iz Dejcica

#1288 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

sumirprimus wrote:Svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujemo...
Koliko samo umova ovo istrazuje uci spoznaje kroz istoriju ljudskog roda i donekle dodje dok nova generacija nesto novo ne otkrije...sad i sazvace i prezentuje za ostatak vrste i opet...
Rijetki su oni koji sloze djelic slike...
Apsolutno tačno. Ja sam ranije bio sklon vjerovanju nekim hipotezama ali bez ozbiljnog dokaza nema pravog znanja. Sve te hipoteze mogu a i ne moraju biti tačne dok se ne dokaže suprotno tako da je to više za mene pseudo nauka a ne prava nauka.
pojedinac

#1289 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by pojedinac »

Dozer wrote:Realno, mi nemamo pojma o bilo kakvim drugim mogucim uslovima za zivot osim ovih koje poznajemo na ovoj planeti.
Da li si siguran?
Drugi uslovi postoje na ovoj planeti.
Dozer wrote:Ko moze reci da ne postoje vrste kojima ne treba Sunce poput naseg da bi se razvile i zivjele?
Odavno poznato da postoje!

Hemosinteza zajedno sa fotosintezom predstavlja oblik autotrofnog načina ishrane. Ona se poput fotosinteze vrši u dvije faze: svijetloj i tamnoj. Tamna faza im je ista, dok se svijetla razlikuje, jer kod hemosinteze nije potrebna svjetlost.
Chemosynthesis
It has been hypothesized that chemosynthesis may support life below the surface of Mars, Jupiter's moon Europa, and other planets.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chemosynthesis
World Without Sun by Jacques Cousteau
Dozer

#1290 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Drvosjeca, razumijem ja tebe u potpunosti. Ali, cinjenica je da smo mi, ipak, trenutno zakucani onim sto znamo. Ostalo mozemo samo pretpostavljati, zar ne?
Dok te neke pretpostavke na neki nacin i ne dokazemo, bilo da ih potvrdimo kao tacne ili netacne, one su i dalje samo pretpostavke, nagadjanja, zamisljanja i razmisljanja.

Ali, evo...gore sam postavio vrlo jasna pitanja koja se i te kako ticu onoga sta mi trenutno znamo. Ima li iko ikakav odgovor?
Takodjer, na ranijim stranicama sam postavljao i klip sa snimljenim objektom pored Sunca. Ni to, koliko se sjecam, niko nije uspio racionalno objasniti...

@pojedinac
Sve to i dalje spada pod uslove koje poznajemo...ili ne...?
sumirprimus

#1291 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sumirprimus »

mi sve sto znamo,neko je drugi za nas spoznao.
2 zilavke,malo nakoso i teorija o nastanku.moze?
Drvosjeca iz Dejcica

#1292 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Dozer wrote:Drvosjeca, razumijem ja tebe u potpunosti. Ali, cinjenica je da smo mi, ipak, trenutno zakucani onim sto znamo. Ostalo mozemo samo pretpostavljati, zar ne?
Dok te neke pretpostavke na neki nacin i ne dokazemo, bilo da ih potvrdimo kao tacne ili netacne, one su i dalje samo pretpostavke, nagadjanja, zamisljanja i razmisljanja.

Ali, evo...gore sam postavio vrlo jasna pitanja koja se i te kako ticu onoga sta mi trenutno znamo. Ima li iko ikakav odgovor?
Takodjer, na ranijim stranicama sam postavljao i klip sa snimljenim objektom pored Sunca. Ni to, koliko se sjecam, niko nije uspio racionalno objasniti...

@pojedinac
Sve to i dalje spada pod uslove koje poznajemo...ili ne...?
Razumijem i ja tebe ali 4 sile u univerzumu su dokazane...Hary Potter ne postoji osim u književnom djelu. Mi samo možemo pretpostavljati da tamo negdje u nekom sazvježđu postoji intaligentan život nastao iz tečnog metana ili u uslovima apsolutne nule i apsolutne tame. Činjenice i zakone koje poznajemo govore da u takvim uslovima život, barem ne intaligentan, nije moguć. Ja i ti možemo se popeti na vrh Himelaja ali te se fundametalne činjenice neće promijeniti.

To što za neke stvari za sada ne postoji racionalno obajšnjenje ne znači da su vanzemaljci ili šta ti ja znam šta. Galileo Galilej kada je crkvenjacima dokazivao da je sistem heliocentričan oni su ga zamalo objesili. Kada ih je pozvao da pogledaju kroz teleskop i uvjere se samo u njegove navode oni su odgovorili da je njima njihovo znanje dovoljno te da ne žele da gledaju kroz teleskop jer ta sprava nije božija. :mrgreen: Budi kao Galilej. :mrgreen:
Dozer

#1293 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: To što za neke stvari za sada ne postoji racionalno obajšnjenje ne znači da su vanzemaljci ili šta ti ja znam šta. Galileo Galilej kada je crkvenjacima dokazivao da je sistem heliocentričan oni su ga zamalo objesili. Kada ih je pozvao da pogledaju kroz teleskop i uvjere se samo u njegove navode oni su odgovorili da je njima njihovo znanje dovoljno te da ne žele da gledaju kroz teleskop jer ta sprava nije božija. :mrgreen: Budi kao Galilej. :mrgreen:
Pa...zar nisam? :mrgreen:
Sad samo ovo prenesi na ono o cemu ja pricam. Slobodno se referiraj na sliku koju sam postavio :D

Pronadji razlike:
1. Kada ih je pozvao da pogledaju kroz teleskop i uvjere se samo u njegove navode oni su odgovorili da je njima njihovo znanje dovoljno te da ne žele da gledaju kroz teleskop jer ta sprava nije božija.

2. Kada sam vam postavio sliku onoga sto sam vidio i cemu sam svjedocio, i dao parametre za razmisljanje i pitanja da odgovorite, niko se jos nije udostojio cak ni da pokusa, jer se to ne slaze s onim sto znate. Ili mislite da znate :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1294 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Velkoski »

Dozer wrote:Da se malo igramo :D
Ja mislim, a slobodno mogu reci i tvrdim, da smo posijani na ovu planetu kao klica, koja se onda razvila u skladu s prirodnim uslovima na planeti.
Naravno, posijala nas je daleko naprednija inteligencija od nas, a koja nas kontrolise i usmjerava i danas.
Dakle - vanzemaljci.
Bog je, naranvo, samo jedan od njihovih inputa, koji su nam plasirali u odgovarajucem momentu i u svrhu nekog, samo njima znanog usmjeravanja nase vrste.

Pitanja za razmisljanje:
- Da li nas je stvorio bog?
- Ili su nas stvorili vanzemaljci, a onda i "nase" bogove?
- Koji su dokazi za jedno, koji za drugo?
magarac abortir'o :(
Dozer

#1295 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

sumirprimus wrote:mi sve sto znamo,neko je drugi za nas spoznao.
2 zilavke,malo nakoso i teorija o nastanku.moze?
Vazda!
Ali, moze li kakav suhi Chardonay umjesto Zilavke? Spuca me glavusa od nje :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1296 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Dozer wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: To što za neke stvari za sada ne postoji racionalno obajšnjenje ne znači da su vanzemaljci ili šta ti ja znam šta. Galileo Galilej kada je crkvenjacima dokazivao da je sistem heliocentričan oni su ga zamalo objesili. Kada ih je pozvao da pogledaju kroz teleskop i uvjere se samo u njegove navode oni su odgovorili da je njima njihovo znanje dovoljno te da ne žele da gledaju kroz teleskop jer ta sprava nije božija. :mrgreen: Budi kao Galilej. :mrgreen:
Pa...zar nisam? :mrgreen:
Sad samo ovo prenesi na ono o cemu ja pricam. Slobodno se referiraj na sliku koju sam postavio :D

Pronadji razlike:
1. Kada ih je pozvao da pogledaju kroz teleskop i uvjere se samo u njegove navode oni su odgovorili da je njima njihovo znanje dovoljno te da ne žele da gledaju kroz teleskop jer ta sprava nije božija.

2. Kada sam vam postavio sliku onoga sto sam vidio i cemu sam svjedocio, i dao parametre za razmisljanje i pitanja da odgovorite, niko se jos nije udostojio cak ni da pokusa, jer se to ne slaze s onim sto znate. Ili mislite da znate :D
Nisam upratio koju sliku?
Dozer

#1297 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Ovu (izvorno na str. 39, dodatno na 48, pitanja na prethodnoj)

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#1298 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Dozer wrote:Ovu (izvorno na str. 39, dodatno na 48, pitanja na prethodnoj)

Image
Mrlja u objektivu, neki objekat u daljini (dron, balon...), greška u fotografiji, kvar na mehanici ili elektronici uređaja sa kojim je slikano...vanzemaljci. :mrgreen:
Dozer

#1299 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Ne jebi :D
Imas konkretna pitanja, ponudi bar neke odgovore na njih :D

Vrlo dobro znas da sam dobar u procjenama daljina i objekata na njima, pa mislim da si svjestan da ovo nije ni mrlja u objektivu (one se, inace, ne krecu preko objektiva :D), a ni balon, ni dron, jer oni se naprosto ne mogu kretati kako se ovo kretalo.

Imas tamo ranije link na sliku u kompletnoj rezoluciji. Pokupi je, zumiraj, pa mi reci onda da li je ista od ovoga sta si nabrojao :D
MyTao

#1300 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

Kada neko tvrdi nesto sto se krsi sa zakonima fizike, puno je racionalnije I realnije uzeti da ta osoba ili laze ili je I sama u zabludi sta se ustvari desilo.
Post Reply