Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
razonoda wrote: Zavjesa je od ''muslina'' ko ima volje , ce je -odgrnit-- ko nema samo ce --nastaviti-- svojim putem.
Haški tribunal
Po smrti Alije Izetbegovića zvaničnici Međunarodnog suda potvrdili su da je protiv njega vođena krivična istraga zbog navodnih ratnih zločina, nakon što su srpski zvaničnici zatražili podizanje optužnice
Tužiteljica del Ponte je danas potvrdila da je u slučaju gospodina Alije Izetbegovića, vođena istraga vezano za zločine koje su počinili pripadnici Armije RBiH.
Istraga je vođena zbog ratnih zločina, ali ne i zbog zločina protiv čovječnosti, kazala je tužiteljica, dodajući da je nakon Izetbegovićeve smrti, istraga prekinuta.
Point. wrote:Neki bi nazor da dokazu krivicu Nasera. Covjek nije kriv, dzaba se trudite.
ne kontam koji im je cilj dal da nas izjednace ne bil "oprali" svoje zlocine i genocid
Međunarodni sud pravde (ICJ) u Den Haagu je u veljači 2007. odbacio tužbu BiH te velikom većinom glasova sudaca presudio da Srbija nije kriva za sudjelovanje, suučesništvo ili pomaganje u genocidu u Bosni i Hercegovini
naravno da nije kriva.
nazivi korpusa koji su harali po BiH nose imena bosanskohercegovackih gradova---užicki, novosadski, valjevski, titogradski..................
Izetbegovic married four times; his first wife lives in Turkey with whom he had one son and two daughters. He married Melika and Amira under the Sharia code of law. The name of his fourth wife was not revealed to the public
Read more at http://www.thefamouspeople.com/profiles ... ApSOEsi.99
Jos Jurisica da iscupamo iz agresorskih kandzi pa da MOZDA budemo mirni.
Nemoj slike časnih i poštenih ljudi poput Divjaka i Jurišića stavljati sa slikama ratnog profitera Ganića i postratnog kriminalca i člana podzemlja Nasera Orića koji nije nikakav heroj, već obična pobjegulja iz Srebrenice.
Nemoj slike časnih i poštenih ljudi poput Divjaka i Jurišića stavljati sa slikama ratnog profitera Ganića i postratnog kriminalca i člana podzemlja Nasera Orića koji nije nikakav heroj, već obična pobjegulja iz Srebrenice.
Daj ne kaki. Na koji nacin je Oric pobjegulja? Razumijes li ti kad u ratu dobijes naredjenje da se pojavis negdje? Ne pitas nista, nego radis onako kako ti se naredi.
Point. wrote:
Daj ne kaki. Na koji nacin je Oric pobjegulja? Razumijes li ti kad u ratu dobijes naredjenje da se pojavis negdje? Ne pitas nista, nego radis onako kako ti se naredi.
Pa mogao je naredbu odbiti i ostati sa svojim narodom da ih brani. Ti ljudi su svjesno ostavljeni i izdati od vlasti iz Sarajeva. Prvi zamjenik Dragana Vikića, koji je uratu prošao sve i svašta i koji je izbušen kao švajcarski sir mi je rekao da je Srebrenica dogovorena za Vogošću, misli se na razmjenu teritorija i rekao mi je da jedino što nije dogovoreno i što naši nisu očekivali, a to je stravični pokolj, tj. genocid koji se desio tamo. Srebrenica se mogla spriječiti i to ne od strane Evrope i svijeta, već od strane naših vlasti da im je bilo u interesu da to urade.
razonoda wrote:Izetbegovic married four times; his first wife lives in Turkey with whom he had one son and two daughters. He married Melika and Amira under the Sharia code of law. The name of his fourth wife was not revealed to the public
Read more at http://www.thefamouspeople.com/profiles ... ApSOEsi.99
Ista stranica
In 1991, the Kingdom of Yugoslavia which included Bosnia and Herzegovina, Croatia, Macedonia, Montenegro, Slovenia and Serbia (autonomous provinces of Vojvodina and Kosovo) fell apart with Slovenia, Serbia, Croatia, and Macedonia declaring independence. It was followed by a bloody war which went on till 1994 despite several peace attempts made by Izetbegovic.
In 1946, after the war, he was arrested for his activities during the course of war and was sentenced to three years of imprisonment.
Point. wrote:
Pa mogao je naredbu odbiti i ostati sa svojim narodom da ih brani. Ti ljudi su svjesno ostavljeni i izdati od vlasti iz Sarajeva. Prvi zamjenik Dragana Vikića, koji je uratu prošao sve i svašta i koji je izbušen kao švajcarski sir mi je rekao da je Srebrenica dogovorena za Vogošću, misli se na razmjenu teritorija i rekao mi je da jedino što nije dogovoreno i što naši nisu očekivali, a to je stravični pokolj, tj. genocid koji se desio tamo. Srebrenica se mogla spriječiti i to ne od strane Evrope i svijeta, već od strane naših vlasti da im je bilo u interesu da to urade.
Kojem dogovoru je cijenjeni zamjenik Dragana Vikica prisustvovao? Kada se to desilo?
O jbo te sunce jel ima iko normalan hahah pobjegulja.Ima muda i za Divjaka i Jurisica zajedno.
Last edited by Mohamad Sissoko on 28/06/2015 20:58, edited 1 time in total.
Point. wrote:
Ako treba poonovice se po stoti put. Ljudi su iz Srebrenice izlazili tokom skoro cijelog rata.
U trenutku kada je Oric izasao, nije bilo pojma o cetnickoj ofanzivi na Srebrenicu.
Zlonamjernici predstavljaju situaciju kao "ofanziva tece, a Oric hvata maglu".
Point. wrote:
Kojem dogovoru je cijenjeni zamjenik Dragana Vikica prisustvovao? Kada se to desilo?
Ne znam, tako mi je rekao. I rekao mi je da je prvi mjesec rata bila istinska borba za slobodu, a sve nakon toga se gledalo samo ko će koju teritoriju uzeti. Obzirom na položaj koji je imao valjda je mogao čuti i doći do nekih informacija o onome što se zbivalo i što se spremalo.
Point. wrote:
Da je odbio direktnu naredbu iste sekunde bi bio razjesen svih duznosti i zavrsio na vojnom sudu. S obzirom da se tada kada je Oric otisao nije moglo znati za srpsku namjeru, ne vidim kako je tad Oric mogao odbiti direktno naredjenje.
L u c i f e r wrote:that "Serbia’s involvement, as a principal actor or accomplice, in the genocide that took place in Srebrenica is supported by massive and compelling evidence".
Ovo su mnogi mashili
principal actor=glavni ucesnik
L u c i f e r wrote:that "Serbia’s involvement, as a principal actor or accomplice, in the genocide that took place in Srebrenica is supported by massive and compelling evidence".
Ovo su mnogi mashili
Bukvalno prevedeno
principal actor=glavi glumac/direktor glumac
Ovo su mnogi mashili
Bukvalno prevedeno
principal actor=glavi glumac/direktor glumac
Better Man wrote:
Ne znam, tako mi je rekao. I rekao mi je da je prvi mjesec rata bila istinska borba za slobodu, a sve nakon toga se gledalo samo ko će koju teritoriju uzeti. Obzirom na položaj koji je imao valjda je mogao čuti i doći do nekih informacija o onome što se zbivalo i što se spremalo.
Hajde malo zaboravi na medije, price i "skandalozne" vijesti.
Da si ti u poziciji da razmjenjujes teritorije i ljude, cime direktno utices na zivote stotina hiljada ljudi, da li bi takve informacije dijelio unaokolo, na nacin da zamjenik jedinice jacine bataljona sazna takvu osjetljivu informaciju?
Slaveni i stanovnici svih post-komunistickih zemalja imaju jednu strasno negativnu osobinu - vjeruju u teorije zavjere, od lokalnih do globalnih.
Last edited by Gojeni H on 29/06/2015 07:19, edited 1 time in total.
Dodo je prvo rekao da jeste bio genocid u Srebrenici pa onda drugu priču priča. Njegova priča ne može biti relevantna. Ako ima šta novo protiv gospodina Orića onda je valjda tužilaštvo BIH ili Hag relevantno a ne neki drot u Švicarskoj. Nikako Srbija. Pravosuđe BiH treba da ponovo razmotri taj slučaj ali nema tu mnogo komplikacija. Već je suđen i oslobođen. Dobrovoljno se je predao (ovo uvijek volim naglasiti ovim forumskim srpskim dobrovoljcima), i odležao u Hagu bez veze. Uostalom, ako je srpsko tužilaštvo toliko vrijedno, zašto se ne pozabavi srpskim zločinima u Srebrenici ? Za ovakav zločin je bila potrebna hrpa organizovanih ljudi. Samo nekoliko su osuđeni. Gdje su ostali ? Gdje su milioni granata ispaljenih na Sarajevo ?
ma i to mi je malo prenapregnuto.
ko u kakvoj ispodprosjecnoj familiji.
hoces da ti pomognu oni oko tebe a ne mogu ni sebi pomoc.
drugi par opanaka sto je tesko prihvatit da zivis u ispodprosjecnoj famEliji.