Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post Reply
JBT

#1276 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JBT »

I uvijek se ganjaju vjestice od tad pa do sad.
stranacc

#1277 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by stranacc »

nosara wrote:
stranacc wrote:Pogan je ono vakat bio.
Ne ponovilo se
Ne ponovio se ti...
Koja si ti ubleha!
stranacc

#1278 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by stranacc »

Ovo sad ne valja, ali ono je bio crnjak.
Ja se sjecam 80-ih pa naovamo.
Znam da su bili redovi za ulje, redovi za kafu, redovi za benzin. Znam da te policajac mogo issaketati nako, ako mu se digne.
I tad kao i tad je bilo povlastenih. Ode lokalni glavni komunista u opstinu i kaze koga treba privesti i natamburati i tako bude.
Ti kurcevi rukovodeci su i jeli i pili i dan i noc na racun sviju nas.
Ukratko kurac od sistema.
Imao si pravo da radis i sutis.
A o radu.
Eh tu je vama u sarajevu bilo bolje nego nama u istocnoj bosni.
Bosna je ustvari bila sarajevo , BL, ZE, TZ, MO i jos poneko mjesto.
Ostalo je bio goli kurac.
U zvorniku su radili raja iz srbije dok je Moj rahmetli Babo morao ici u Sarajevo da radi.
Od njegove plate se nije ni blizu moglo zivjeti. Nije nikada dobio stan, siguran sam da sarajevska raja jeste.Mnoge druge Babe su isle na posao u BG.
Drzava je dala tom kraju jedan veliki kurac. Vodovod je bio samodoprinos, putevi samodoprinos. Cak i skolsko igraliste se radilo od plati pa se klati . Porez se naravno redovno placao. Drzava je tom kraju obezbjedila kitu. I neko ce mi revi dobar sistem. Kurac dobar , tiranija.
I nek mi niko ne kaze sta ti znas. Znam zivio ja u tim govnima od sistema.
Sad na zalost ovo sto imamo je konstantna opstrukvija i nastavak nedovrsenog rata.
Onaj sistem je na noge podigla okrutnost sistema i radne akcije. Sad su svi nazalost lijeni i svi sjede i piju kafe..
nosara

#1279 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

Bit ce i gore, brini... :D
animals

#1280 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by animals »

nosara wrote:Bit ce i gore, brini... :D
Gore ce biti svugdje, a ne samo kod nas..
Fudo Bosna

#1281 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Fudo Bosna »

stranacc wrote:Ovo sad ne valja, ali ono je bio crnjak.
Ja se sjecam 80-ih pa naovamo.
Znam da su bili redovi za ulje, redovi za kafu, redovi za benzin. Znam da te policajac mogo issaketati nako, ako mu se digne.
I tad kao i tad je bilo povlastenih. Ode lokalni glavni komunista u opstinu i kaze koga treba privesti i natamburati i tako bude.
Ti kurcevi rukovodeci su i jeli i pili i dan i noc na racun sviju nas.
Ukratko kurac od sistema.
Imao si pravo da radis i sutis.
A o radu.
Eh tu je vama u sarajevu bilo bolje nego nama u istocnoj bosni.
Bosna je ustvari bila sarajevo , BL, ZE, TZ, MO i jos poneko mjesto.
Ostalo je bio goli kurac.
U zvorniku su radili raja iz srbije dok je Moj rahmetli Babo morao ici u Sarajevo da radi.
Od njegove plate se nije ni blizu moglo zivjeti. Nije nikada dobio stan, siguran sam da sarajevska raja jeste.Mnoge druge Babe su isle na posao u BG.
Drzava je dala tom kraju jedan veliki kurac. Vodovod je bio samodoprinos, putevi samodoprinos. Cak i skolsko igraliste se radilo od plati pa se klati . Porez se naravno redovno placao. Drzava je tom kraju obezbjedila kitu. I neko ce mi revi dobar sistem. Kurac dobar , tiranija.
I nek mi niko ne kaze sta ti znas. Znam zivio ja u tim govnima od sistema.
Sad na zalost ovo sto imamo je konstantna opstrukvija i nastavak nedovrsenog rata.
Onaj sistem je na noge podigla okrutnost sistema i radne akcije. Sad su svi nazalost lijeni i svi sjede i piju kafe..

Ili si bio premlad pa se ne sječaš onog sistema, ili ti je neko napričao/slagao kako njemu paše.? Nije tačno da je Bosna bila samo Sarajevo, Mostar, Tuzla... Imao si i u manjim gradovima itekako dobru industriju i zaposlenost . Trebinje, „Industrija alata“ i x još dobrih firmi , Travnik : „Namjenska industrija“ i evropski poznata fabrika trikotaže „Borac“, Konjic „Igman“, Zavidovići „Krivaja“, na desetine i desetine uspješnih kompanija u manjim mjestima u BiH. Tačno nisu svi dobili stan, ali ja sam imao framilije , običnih KV radnika u ovim manjim, gradovima koja jeste.Tačno, imao si pravo da radiš i šutiš, nije bila baš neka visoka demokratija, ali pravo da radiš i živiš život dostojan čovjeka e to je je bilo lijepo i za uživati u odnosu na ovo danas. Danas nemaš posla a možeš doduše da“ laješ“, naravno i to u granicama dok negdje ne pretjeraš ili ako si u „pogrešnom „ entitetu iliti dijelu države pa ti murija „bahne“ zbog par napisanih rečenica na kompjuteru ili neodgovarajučug "ponašanja", i tebi ovo drugo bolje? I znaš šta je još razlika : Mogao si putovati diljem ex Yu i BiH, u svaka doba dana i noći a da te niko i ne poprjeko ne pogleda a kamoli opljačka u po bijela dana, opljačka banku u centru grada, otme ti kola i izbacite iz njih, (ako si imao sreće da te ne upuca), tako da onaj milicioner iz tvoje priče , je (za ove današnje policajce) bio prava blagodat, jer su ga se osim običnih građana, više i PUNO VIŠE, bojali kriminalci i bilo je 10 puta manje krađa i razbojništava. Da ne govorim o profašističkim paradama i ispadima, koje su i 80 a pogotovu u Titovo doba bile „misaona imenica“, jer da si pokušao da se "furaš" na nacionalizam i neofašizam, ne bi ti ginula višegodišnja robija i „prevaspitavanje“... I još nešto, možda ljudi iz provincije iz tvoga posta tada nisu dobili stan ili kuću, međutim danas ih , za razliku od Titinog doba tamo uopšte nema/protjerani ili su diljem Evrope ili u USA/protjerani, ako su imali sreće, oni sa manje sreće su protjerani unutar BiH a oni sa najmanje sreće su pod „crnom zemljom“, kao posljedica etničkog čišćenja ,(agresije/rata)kako ti bolje paše, pa ti vidi šta je bilo bolje !!!
Last edited by Fudo Bosna on 07/06/2015 22:05, edited 1 time in total.
Arteta

#1282 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Arteta »

animals wrote:
To je zato sto su svi odbacili samoupravljanje. :p
animals

#1283 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by animals »

Arteta wrote:
animals wrote:
To je zato sto su svi odbacili samoupravljanje. :p
Nema to veze sa sistemima..
jednostavno, previse je ljudi na ovoj planeti..
prirodna selekcija ne funkcionira vise..ostaju ratovi..
stranacc

#1284 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by stranacc »

Ma ne bih ja da ocjenjujem danasnji sistem. Ja sam na zalost iliti radost daleko od rodne grude, ali...
Ja hocu da skrenem paznju na cinjenicu da plakanje za onim sistemom je sizogreno.
Iz onoga sistema se izrodilo veliko zlo. Svi ti cetnici i ustase koljaci su djeca tog nikada oplakanog sistema. Svo zlo vuce korijene u divni komunizam. Nesto sto je dobro ne moze poluciti zlo.okrutno zlo.
Komunizam je bio jedna ogromna ubleha, bash ka o matori prdonja nosara.
Na nasim prostorima najbolji fudbal se igrao za vrijeme komunizma, kosarka takodje ...sve je bilo bolje dok ste vi bili mladi i bezbrizni...al u kurcu
Ono je bilo nazor pa hajd. Svi bi danas u bosni mogli imati poso dan i komad ...al jok nece niko da zapne...tada si morao il vode braca gdje treba.
O slobodama i ljudskim pravima da ne pricamo ...moj djedo je bio jugosloven, zeljkov nije.
Moj djedo nije mogao dobiti partizansku penziju, zeljkov jeste , iako je hio cetnik do 44.
Zeljkovi rodjavi su harali opstinom, moji su mogli samo ako su bili spremni da skrate koju muslimansku glavu.
Onaj sistem se i zavrsio onda kada su bosnjavi muslimani i ostali natodi osim srba polako poceli preuzimati stvar u svije ruke. Tad su srbi postali ugrozeni i vas yebeni kurac od komunizma je promjenio ime i postao ono sto ustvari i jeste velikosrpski nacionalizam.
Da takodje vasa jna je bila 4 vojska, al na prostoru bivse yuge...
U kojoj ste vi zabludi zivjeli i jos uvjek zivite da bog sacuva.
A zasto je sada tako kako jeste.
Pa dovoljan pokazatelj je ovaj forum gdje yebeni balija voli vlasko govno nego svoj med.
Imate dvije duplo vece drzave konstantno rovare protiv sake bosnjaka i plus pola bosne. Naravno da ce biti tako kako jeste. Hint palestina.
I ti hudi bosnjaci i jisu nesta bogzna s pamecu i dobijes to sto dobijes.
Al jok ako iko izvuce bosnu iz krize to ce biti Zeljko Komsic...jer on ima titinu sliku na zidu.
Ej moj bosnjo , moj jade nikad ti na zelenu granu neces izaci.
U sistemu je snaga. Bosnjo sve hoce osim u sistem.
Yebat ga . Trazili ste gledajte
Arteta

#1285 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Arteta »

Nema to veze sa sistemima..
jednostavno, previse je ljudi na ovoj planeti..
prirodna selekcija ne funkcionira vise..ostaju ratovi..[/quote]
Ne treba zaboraviti da su ljudske potrebe mnogo vece nego prije 30 godina.
Fudo Bosna

#1286 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Fudo Bosna »

stranacc wrote:Ma ne bih ja da ocjenjujem danasnji sistem. Ja sam na zalost iliti radost daleko od rodne grude, ali...
Ja hocu da skrenem paznju na cinjenicu da plakanje za onim sistemom je sizogreno.
Iz onoga sistema se izrodilo veliko zlo. Svi ti cetnici i ustase koljaci su djeca tog nikada oplakanog sistema. Svo zlo vuce korijene u divni komunizam. Nesto sto je dobro ne moze poluciti zlo.okrutno zlo.
Komunizam je bio jedna ogromna ubleha, bash ka o matori prdonja nosara.
Na nasim prostorima najbolji fudbal se igrao za vrijeme komunizma, kosarka takodje ...sve je bilo bolje dok ste vi bili mladi i bezbrizni...al u kurcu
Ono je bilo nazor pa hajd. Svi bi danas u bosni mogli imati poso dan i komad ...al jok nece niko da zapne...tada si morao il vode braca gdje treba.
O slobodama i ljudskim pravima da ne pricamo ...moj djedo je bio jugosloven, zeljkov nije.
Moj djedo nije mogao dobiti partizansku penziju, zeljkov jeste , iako je hio cetnik do 44.
Zeljkovi rodjavi su harali opstinom, moji su mogli samo ako su bili spremni da skrate koju muslimansku glavu.
Onaj sistem se i zavrsio onda kada su bosnjavi muslimani i ostali natodi osim srba polako poceli preuzimati stvar u svije ruke. Tad su srbi postali ugrozeni i vas yebeni kurac od komunizma je promjenio ime i postao ono sto ustvari i jeste velikosrpski nacionalizam.
Da takodje vasa jna je bila 4 vojska, al na prostoru bivse yuge...
U kojoj ste vi zabludi zivjeli i jos uvjek zivite da bog sacuva.
A zasto je sada tako kako jeste.
Pa dovoljan pokazatelj je ovaj forum gdje yebeni balija voli vlasko govno nego svoj med.
Imate dvije duplo vece drzave konstantno rovare protiv sake bosnjaka i plus pola bosne. Naravno da ce biti tako kako jeste. Hint palestina.
I ti hudi bosnjaci i jisu nesta bogzna s pamecu i dobijes to sto dobijes.
Al jok ako iko izvuce bosnu iz krize to ce biti Zeljko Komsic...jer on ima titinu sliku na zidu.
Ej moj bosnjo , moj jade nikad ti na zelenu granu neces izaci.
U sistemu je snaga. Bosnjo sve hoce osim u sistem.
Yebat ga . Trazili ste gledajte

Pa mi koji nismo van rodne grude, „na žalost ili na radost“ kako ti paše, i pored te „bošnjačke indokriranosti“, branili smo svoju Domovinu, iako, kao što vidiš, žalimo za onim sistemom, nismo „glupe Bošnje“ ni izdajnici, ali smo realisti, jer je onaj sistem i ideja bio bolji i humaniji, pa ako ništa te je , koji su posliji kao fašisti izašli 1992 na vidjelo, stavio u drugi plan i Bošnjački narod iako nije imao velika prava, mogao je da se školuje i da živi bezbjedno na cijelom teritoriju ex Yu i cijele BiH , pogotovu, a danas nema ponekad ni onu banalnu/fizičku, bezbjednost...Znači niko nije indokriniran, samo gleda istini u oči, a neki znaju i ono i ovo i vjeruj mi , uz neke osnove uzuse demokratije koji se danas u Evropi podrazumijevaju, vrlo bi rado mijenjao ovo za ono, a nisam /mnogi nismo izdali Domovinu, i znamo šta je i nac ionalni i vjerski ponos...
Arteta

#1287 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Arteta »

Ne znam zasto se govori da je sport bio puno razvijeniji nego danas.
Ljudi ne uzimaju u obzir da su danasnje drzave manje od juge pa je eto opet mala hrvatska uspjela biti treca na SP i imaju konstantu da su bili na vecini velikih takmicenja. Mi, Srbija i Slovenija smo bili na Sp.

U kosarci svi imamo dobre repke, a Srbija je u rangu Juge.

U rukometu Hrvatska je bolja nego Juga, a ni ostale nisu lose.

U odbojci Srbija bolja nego Juga.

U vaterpolu imaju 3 vrhunske repke.
U hokeju Medvescak jaci nego prije.
madner

#1288 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by madner »

Tvoj gubitak je dobitak za rodnu grudu.
Samo mojne da dobijes nogu ako nisi uzeo drzavljanstvo. :D
stranacc

#1289 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by stranacc »

Ovaj danasnji sistem , Bosnjacki, treba gledati sa aspekta ni Mir ni Rat.
Isto ko kad bi tito razvijao yugu a cetnici mu u pola yugoslavije i otvoreno rade kontra njega. Stigo bi nigdje kao sto i ovi stizu.
O branjenju domovine..ma nijesam ni ja pobjegao tek sam mako 2002.
Ni u jugi nije valjalo 65. Bosna jos uvjek ne moze da se otgne iz kadzi cetnika i ustasa i vi sa kmecanjem tome ne pomazete. Sve dok i zadnji bosanac ne bude u suri koja gura bih napred nema vama napred. Nekako se moraju ta dva zla pobijediti i istocno i zapadno.
Ne zaboravi bosnjavi su bili gotovo na koljenima 1995 .
Bonsjaci imaju previse sehida na grbaci . Valja ishraniti majke i djecu palih sehida. Za nekih 20 godina ce se sistem rasteretiti i krenut ce napred. Do tada bit ce gusto. Tek kad se socijalna slika promijeni i svijes ljudi popravi bit ce hajra.
Za sada je sve to letargija.
Ostao nesposobni kadar iz onog sistema...valja cekati da to sve pomre i da dodju nove snage :bih:
madner

#1290 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by madner »

Ovaj se sali za sport.

Ta generacija koja je izvukla trece mjesto za Hrvatsku je produkt jugoslovenske skole, nakon sto je otisla, Hrvatska je mrtvi mediokritet a ostali jos gori. Prije je Jugoslavija bila outsider za titulu, i posteno razocarale strucnjake sirom svijeta :D , danas su svi ugodno iznenadjeni ako se neko plasira do osmine finala.

Isto vazi za kosarsku, zivilo se na starom temelju.

Rukomet, Jugoslavija je bila najtrofejnija reprezentacija svijeta. Tako da Hrvatska nikako ne moze biti bolja, moze biti u rangu. :D
stranacc

#1291 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by stranacc »

madner wrote:Tvoj gubitak je dobitak za rodnu grudu.
Samo mojne da dobijes nogu ako nisi uzeo drzavljanstvo. :D
Ma tu se slazemo sve sto valja i valjalo je u Bih je usarajvu.
Sve ostalo je ono nizasta.
Ja svoj dug prema zemlji sam casno obavio, bio tu kad je bilo najteze, a poslije trbuhom za kruhom. Hvala bogu da si ti i takvi slucajni prolaznici ostali u bih.
Sto ja nemogu ove komunisticke sincice sto su sisali drzavnu sisu a sad ih drzava odbila.. :oops:
madner

#1292 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by madner »

Jest jest, ti komunisticki sincici su pali pravo na nos kada je dosao novi sistem gdje svako vrijedi onoliko koliko trziste kaze. :D
stranacc

#1293 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by stranacc »

sve u svemu.
Hvala bogu neka se onaj kurac od sistema urusio.
Dalje sta bude
Fudo Bosna

#1294 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Fudo Bosna »

stranacc wrote:Ovaj danasnji sistem , Bosnjacki, treba gledati sa aspekta ni Mir ni Rat.
Isto ko kad bi tito razvijao yugu a cetnici mu u pola yugoslavije i otvoreno rade kontra njega. Stigo bi nigdje kao sto i ovi stizu.
O branjenju domovine..ma nijesam ni ja pobjegao tek sam mako 2002.
Ni u jugi nije valjalo 65. Bosna jos uvjek ne moze da se otgne iz kadzi cetnika i ustasa i vi sa kmecanjem tome ne pomazete. Sve dok i zadnji bosanac ne bude u suri koja gura bih napred nema vama napred. Nekako se moraju ta dva zla pobijediti i istocno i zapadno.
Ne zaboravi bosnjavi su bili gotovo na koljenima 1995 .
Bonsjaci imaju previse sehida na grbaci . Valja ishraniti majke i djecu palih sehida. Za nekih 20 godina ce se sistem rasteretiti i krenut ce napred. Do tada bit ce gusto. Tek kad se socijalna slika promijeni i svijes ljudi popravi bit ce hajra.
Za sada je sve to letargija.
Ostao nesposobni kadar iz onog sistema...valja cekati da to sve pomre i da dodju nove snage :bih:

„Ostao nesposobni kadar iz onog sistema...valja cekati da to sve pomre i da dodju nove snage“
Vidim, prvo po svojoj djeci, kako je današnji kadar „sposoban“ a onaj bio „nesposoban“...Mi nismo čekali da nam nafaka „padne sa neba“ u kafićima, i usput , pojedinci, nisu vozikali golfove VI, ili oni siromašniji pljačkali i spaljivali zgradu Presjedništva i Kantona, nego studirali i „crnčali“ prko studentskih i omadinskih servisa, a da, današnja omladina je pravo „sposobna“ da , čim završi faks , prvo pljuje na Domovinu jer nema posla, ili da se „ispali“ vani, sve od silnog patriotizma. O toj prednosti novih generacija palamu.. nekom drugom to je jedna velika utopija... Mi smo bili gori od generacije naših roditelja a današnja djeca od nas, i prije smo možda bili robovi jednog sistema ali nešto i imali od tog sistema i jaku državu, a danas niko u ex Yu nema državu, a svi su roblje ili će postati roblje EU...

Naravno niko ne abolira današnju vlast ali ni omladina nije sjajna i ne TRČI za poslom, nego bira posao i odmah bi šefovali ako imaju faks ili svoju struku isključivo i sva radnička prava, tako da im nije nimalo"maslo za ramazana"...

P.S.
A u onom sistemu nisam bio miljenik tog sistema ni ja ni moji roditelji , ni članovi Partije,čak protiv i opet nam bilo bolje nego u ovoj bajnoj demokraciji, tek toliko da se zna...
madner

#1295 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by madner »

Pa genije, zamjena za taj sistem te je natjerala da odes iz zemlje. Ako ti nije jasno, to je znak da zamjena nije nesto.
stranacc

#1296 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by stranacc »

madner wrote:Pa genije, zamjena za taj sistem te je natjerala da odes iz zemlje. Ako ti nije jasno, to je znak da zamjena nije nesto.
Legendo,
Kad ti dodje neko u ulicu prebije te ko stoku , kucu ti zapali i babu ti ubije.
Jesi li ti tome kriv?
Bio si nemocan da ista promjenis.
Eh sad taj neko je tvoj stari sistem i njegova djeca.
Ti si taj novi sistem...
Nisu bosnjavi aminali da se to raspadne . To se samo raspalo.
Bosnjaci nijesu imali izbora. Kontas?
animals

#1297 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by animals »

madner wrote:Pa genije, zamjena za taj sistem te je natjerala da odes iz zemlje. Ako ti nije jasno, to je znak da zamjena nije nesto.
Koliko ih je otislo u onom sistemu vani..
vise nego danas..
stranacc

#1298 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by stranacc »

Ama nisu bosnjaci trazili ovo sto su dobili.
Bosnjake su ljudski radturili i jos im ubavili kost.
Vi /Mi smo corak i politicki nepismen narod.
Nama su zemlju unistili i ostavili nas da placemo za utopijom.
Mi samo ne mozemo dovoljno brzo da se vratimo u normalu.
Prirodna selekcija ce svoje uraditi. Il cemo postati nesto il nestati. S vasim plakanjem prije cemo nestati.
Cuj ne valja sad. Pa nije valjalao ni 55 poslije onog rata nije bilo hljeba da se jede.
Plus bosnu i dan danas guze sa svim strana dok su titi pomagali i s lijev ai s desna.
Ovdje bosnjavi igraju utakmicu sa slomljenom rukom.
Eh da nije bilo rata pitao bih vas onda.
Bosna je izgubila svu industriju za vrijeme rata . Poslije rata valja krenuti od nule, a to priznacete nije lahko kad su svi drugi kilomteri a daleko.
Ovdje se trci na 100m al bosna mora da trci 120
stranacc

#1300 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by stranacc »

madner wrote:65 je, nije 55.
Ma nama je ustvari josh uvjek 47
Ovdje jos cetnici ordiniraju. Vrijeme je u nas stalo
I 74 se grozno zivjelo 50 godina iza zapada. Sad je mozda 10 iza
Post Reply