Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
“Mi više ne možemo podnositi ovaj psihički pritisak. Barem da nam vrate njihova tijela. Od Kosovske vlade zahtijevamo da traže da se što prije vrate tijela ubijenih, oslobode uhapšeni i da se zna šta se desilo sa onim osobama koje su nestale. Ako su ih ubili, trebamo znati šta su uradili sa njihovim tijelima“, istakla je ona.
Organizacije veterana bivše OVK zatražile su da poginuli u sukobima u Kumanovu 9. i 10. maja budu sahranjeni uz vojne počasti i o trošku kosovskog budžeta.
IZVOR: BETA ČETVRTAK, 21.05.2015. | 11:05
U Ministarstvu Bezbednosnih snaga Kosova nisu dali jasan odgovor na te zahteve, piše "Koha ditore".
Međutim, nezavisno od odluke vlasti, sahrana neće biti izvršena bez počasti pošto su se organizacije veterana mobilisale da organizuju zajedničku sahranu za svih devet ubijenih.
Oni takođe planiraju da podnesu zahtev Ministarstvu da se obezbede vojne počasti tokom sahrane.
I pod uslovom da dobiju negativan odgovor, veterani planiraju da obuku svoje uniforme OVK čime bi, po njihovom mišljenju, sahrana ipak bila uz vojne počasti.
"Mi ćemo podneti zahtev našoj vojsci. Ako ne odgovore, mi imamo veterane koji će obući svoje uniforme i bez počasti ih nećemo sahranii", rekao je za dnevnik Avdilj Muškoljaj, predsednik jednog udruženja veterana.
Prema njegovim rečima, oni koji su ubijeni u Kumanovu su veterani, pošto su učestvovali u tri rata (na Kosovu, Makedoniji i na jugu Srbije).
"Organizovaćemo im zajedničku sahranu u Prištini ili bilo gde, pošto su bili borci za iste ideale i mislimo da im treba organizovati zajedničku sahranu", kazao je Muškoljaj.
ma što ovo nema drugara sa teme - kosovo-? nikako se ne javljaju...
“Mi više ne možemo podnositi ovaj psihički pritisak. Barem da nam vrate njihova tijela. Od Kosovske vlade zahtijevamo da traže da se što prije vrate tijela ubijenih, oslobode uhapšeni i da se zna šta se desilo sa onim osobama koje su nestale. Ako su ih ubili, trebamo znati šta su uradili sa njihovim tijelima“, istakla je ona.
PR: Građani dočekali tela poginulih
Rano jutros iz Makedonije su dopremljena beživotna tela devet ubijenih Albanaca sa Kosovu u oružanim sukobima sa makedonskim snagama u Kumanovu.
Veliki broj građana i predstavnika udruzenja OVK sa zastavama Albanije dočekali su njihov povratak na Kosovo.
Direktor nadleštva za autopsije Arsim Grđaliju izjavio je za medije da će, nakon razgovora sa rodbinom ubijenih, ponovo biti obavljena autopsija ubijenih kosovskih Albanaca.
Kako je najavljeno iz udruženja OVK sahrana ubijenih kosovskih Albanaca će biti svečano obavljena.
O datumu sahrane još nema informacija pošto treba se obavi autopsija.
alekso...ako vam oebs bude vršio obdukciju nevino nastradalih građana kosova slučajno zatečenih u kumanovu prilikom turističke posjete istom, jebali ste ježa..
A strogo - "uz vojne pocasti, jer su to kosovski veterani"...
Ovo je sve otislo u qrac, matere mi...
Debili otisli u drugu drzavu da provode teroristicke akcije i ubijaju gradjane te druge drzave, pri tome ih murija te druge drzave malo nazigu, par ih cmekne, a ostale pohapsi, i sad se iz njihove maticne drzave jos cuju kojekakvi zahtjevi.
Debili otisli u drugu drzavu da provode teroristicke akcije i ubijaju gradjane te druge drzave, pri tome ih murija te druge drzave malo nazigu, par ih cmekne, a ostale pohapsi, i sad se iz njihove maticne drzave jos cuju kojekakvi zahtjevi.
Eh, kad bi ovi nasi znali nesto osim da kradu, pa da kesnu neku lovu Vasington postu, Gardijanu, FAZu da se malo pise o ovome u Makedoniji. Jer ono sto ne pise nije se ni desilo. Da taj nas kokus u kongresu postavi bar neko pitanje. Mogli bi poceti sponzorisati nekog senatora/kongresmena u usponu, gledati u buducnost. Bolje pare njemu, nego za tenkove i helikoptere posle. I da se malo provuce to kroz mozgove zapadnjaka, da posle ne bude kako su oni nevini kao fetusi. Vise bi nam to vredelo sad, nego pola vojske ako dodje do nekog sranja dole. Kosovo da zaboravimo, sad je jug u opasnosti. Ali, kao i uvek, nema se pameti. Da se ima, ne bismo dogurali dovde. Ostaje samo da se gleda kako se situacija razvija dalje.
I da se plati Rusima da nas vise ne podrzavaju, kao i ovim evropskim ekstremnim desnicarima. Kako zinu, tako nas ukopaju jos gore.
Cuj - "da se uhapseni oslobode"?! Mila majko...
disclaimer: "retweet is not an endorsement"
Mazedonien und Serbien hatten unter Berufung auf ihre ökonomische Lage nicht die Sanktionen gegen Russland unterstützt. Dieser Schritt kommt Gruevski und die mazedonische Regierung jetzt offensichtlich teuer zu stehen. Man erinnere sich an die Drohung des ehemaligen US-Präsidenten George W. Bush: "Wer nicht mit uns ist, ist gegen uns." Es ist das Credo, das die Welt in den vergangenen Jahren immer stärker zu spüren bekommt. Es ist aber auch der Befehl, dem sich Europas Politiker immer bereitwilliger unterwerfen, indem sie sich auf die Wahrung demokratischer Werte berufen.
"Ko nije s nama, taj je protiv nas"
Austrijski list Wiener Zeitung: "Srbija i Makedonija nisu podržale sankcije prema Rusiji i sada će platiti cijenu - američka anti-ruska strategija na Balkanu je eksplozivna i može završiti ratom"
Dobrinja80 wrote:
Koliko su samo bijelog donijeli u BiH poslije rata ti Albanci, svi su oni Gaši, Kelemendi.... Ista bagra koliko je bosanske dijece umrlo od droge?
Ne samo od droge, vec i od bureka. Oni namjerno prave onaj masni albanski burek da mi svi dobijemo holesterol i razbolimo se, i ne docekamo ni 40-stu, i da onda oni sve preuzmu
Dobrinja80 wrote:
Koliko su samo bijelog donijeli u BiH poslije rata ti Albanci, svi su oni Gaši, Kelemendi.... Ista bagra koliko je bosanske dijece umrlo od droge?
Ne samo od droge, vec i od bureka. Oni namjerno prave onaj masni albanski burek da mi svi dobijemo holesterol i razbolimo se, i ne docekamo ni 40-stu, i da onda oni sve preuzmu
Kako su samo mudri i zli. Ti Albanci.
Eto bAš su zbog bureks došli u Sarajevo, niko od nas nezna napraviti burek i kifle. Toliko ljudi je otišlo iz ove zemlje a oni došli da 'prodaju burek ', njima dobro ovdje za investirati u pekare.
Jesu li na kiflama zaradili mercedese i ferarije?
Jesu li na pekari zaradili milionske vile kuće na četri sprata?
Neće Bosanci da rade.