Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

L u c i f e r

#1276 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by L u c i f e r »

Ima vec tema: http://forum.klix.ba/kifla-mandatar-p13 ... #p13170600

Sto me nervira ovo sto raja mece u naslove tema "ol abaut", pa jebem ga cim se kaze pojam bez dodatne specifikacije podrazumijeva se da se odnosi na sve sto ima veze sa tim pojmom...
PM72

#1277 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by PM72 »

Pa ne zapjevaj "oj Alija odnjela te voda" :lol:

Ima li osoba koja se očešala o SDA i kakvu funkciju pa makar u MZ a da nije debelo omastila brke? Izlizaše ćilime po džamijama a nema većih nevjernika.Alkohol - jok,ja sam Musliman i vjernik.Krmetina - neda Bog,to je najveći haram.A proturanje droge,oružja,humanitarne pomoći,donacija,varanje,kamatarenja,lihvarenje itd su sve "dozvoljeni" poslovi za puko preživljavanje i snalaženje.Njima nije haram ni jebavati kakvu studenticu za namještanje ispita ili za dopunu od 20 KM.Žena ionako kući jer je okotila nekoliko paščadi pa ih valja dresirati.To oni sebi pišu u sevap.Sevap im je zaposliti rođake,jarane,ahbabe,komšije a to što su neškolovani,retardirani i ograničeni - to mu dođe ko plus u CV-ju.
Još ako je završio DIF jal političke nauke a more i Kobiljača ili Travnik - eto ti kadra i stručnjaka.

ovo može ispraviti samo 12 stepeni po merkalijevoj skali.
mg

#1278 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by mg »

Ja ne znam šta kukate.

Jel imaju izbori? Imaju! Jel narod zna? NAROD ZNA!

Jesu li se svi preobukli i partijske knjižice zamjenili SDA članskim? Jesu.

Jel sad Sarajevo gore nego 1992.g. ? Jeste.

Dakle, demokratija je iznjedrila pulene kao što je Dino, likovi kao DIno su nas zadužili više nego smo bili zaduženi u bivšoj Yugi. A redukcije ko 80-tih, nema vode, par-nepar...

Ali hadžije su sebi napravili naselja na bjelašnici, zagadili Vrelo Bosne. Izgradili Poljine! Razjebali Zelene transferzale, sagradili nebodere. Napravili stotine dzamija, uništili stotine velikih preduzeća.

Kada se bude pisala istorija, ovaj period će biti opisan kao dekadencija jednog naprednog društva. Od izrazito naprednih stavova, u primitivizam i beznađe.

Sa Dinom na čelu!
elk

#1279 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by elk »

Malo je reci da je ispao glup.mislim,i prije se stalno dokazivao u takvom svjetlu,ali po ovom cemo ga najvise pamtiti.vrh dino.vrh.
mirsek

#1280 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by mirsek »

elk wrote:Malo je reci da je ispao glup.mislim,i prije se stalno dokazivao u takvom svjetlu,ali po ovom cemo ga najvise pamtiti.vrh dino.vrh.
Ako ga samo po tome budemo pamtili on je ispao pametan a mi glupi.
On kao i ostali politicari nam bacaju dimne da se narod u svom jadu i bijedi zabavlja i smije toboze njihovim glupostima i debilizmima dok se ispod stola odvija hrpa nezakonitih radnji a njihove luksuzne kuce, stanovi, poslovni prostori i vikendice nicu kao gljive poslije kise.
Dr. Kuca

#1281 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by Dr. Kuca »

Ko i sve predhodne vlade nije napravila nista, nikakvog pomaka, ali i ocekivano jer je psotavljen tu jer je zaduzio stranku a ne zato sto je kvalitetan mada uvijek je mogao iznenaditi jel. Druga stvat sto sastav vlade u skupstini je isto za smijeha i plakanja u isto vrijeme. Bez ikakve vizije samo donosi i radi populisticke odluke bez obzira da li imaju smisla. Mada mislim da je ovaj spisak imovine od bivse mu zene ova se zove drugacije.
Thorgerson

#1282 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by Thorgerson »

Konakovic, propali kosarkas, menaĐer, vrsni fakultetlija, je na celu lokomotive koji nas vodi u provaliju, a samo neki koji su jos u toj lokomotivi su:

Ana Babić, predsjedavajuća - ZMBT :-)

Sabahudin Delalić - sjedeća odbojka

Sejo Bukva - košarka

Amel Mekić - džudista

Amor Mašović - :roll:

Bibija Kerla - klizanje

Fahrudin Pecikoza - what the fuck!!!

Segmedina Srna Bajramović - skupštinski inventar, otkad znam za politiku ona je u skupstini i bleji ko tele kad god sam gledao prenos

Zvonko Marić - :skoljka:

Nek nam je dragi bog na pomoci.

I narod se cudi sto je ovakvo stanje. :lol: Pa dobro ista funkcionise. :run:
bosanska senzacija

#1283 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by bosanska senzacija »

Thorgerson wrote:Konakovic, propali kosarkas, menaĐer, vrsni fakultetlija, je na celu lokomotive koji nas vodi u provaliju, a samo neki koji su jos u toj lokomotivi su:

Sejo Bukva - košarka

Amel Mekić - džudista

Bibija Kerla - klizanje

Segmedina Srna Bajramović - skupštinski inventar, otkad znam za politiku ona je u skupstini i bleji ko tele kad god sam gledao prenos

Image

Ovo je trend u citavom svijetu a ne samo kod nas.

Na celo najmocnije drzave na svijetu ce zasjesti reality zvijezda sto samo po sebi govori kuda plovi ovaj brod.
megaman4

#1284 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by megaman4 »

Thorgerson wrote:Konakovic, propali kosarkas, menaĐer, vrsni fakultetlija, je na celu lokomotive koji nas vodi u provaliju, a samo neki koji su jos u toj lokomotivi su:

Sejo Bukva - košarka

Amel Mekić - džudista

Bibija Kerla - klizanje

Nekada davno prije rata gospoda je radila u Skupstinama gradova i Skupstinama opstina. Tako imate primjer Nade Obric koja je kao pravnica radila u pravnoj sluzbi Skupstine opstine Centar uprkos pjevackoj karijeri. Imao sam priliku slusati doticnu koja prica kako je nekada bila visoka kultura u drzavnim sluzbama bez srkleta i gdje se bonton ponasanja bio kao u Becu. Danas ovi likovi ne znaju pricati a kamoli voditi drzavu. Bruka i sramota. Umjesto da ovi likovi rade u sportu i muzici, oni bistre politiku iako veze nemaju s istom.

Na zapadu drzavu vode uglavnom ekonomisti, pravnici i politolozi, a kod nas DiF-ovci koji nisu nikada procitali nijedan zakon, niti znaju kako se tumaci.
ibizza

#1285 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by ibizza »

Masa raje ganja papire da ide vani, pa cini mi se da nisam u posljednje vrijeme sreo osobu a da mi ne govori da polaze prekvalifikaciju, uci njemacki, uci norveski itd. Siguran sam, ako ode Konakovic i SDA, a dodje ljevica da ce nam opet isto biti. Jednostavno, drustvo je naucilo da funkcionkse na ovakav nacin. Jadni smo postali.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1286 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by KatarinaKosaca »

ibizza wrote:Masa raje ganja papire da ide vani, pa cini mi se da nisam u posljednje vrijeme sreo osobu a da mi ne govori da polaze prekvalifikaciju, uci njemacki, uci norveski itd. Siguran sam, ako ode Konakovic i SDA, a dodje ljevica da ce nam opet isto biti. Jednostavno, drustvo je naucilo da funkcionkse na ovakav nacin. Jadni smo postali.
Boldirano je sustina.....modus vivendi, normala, standard.
sema911s

#1287 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by sema911s »

ibizza wrote:Masa raje ganja papire da ide vani, pa cini mi se da nisam u posljednje vrijeme sreo osobu a da mi ne govori da polaze prekvalifikaciju, uci njemacki, uci norveski itd. Siguran sam, ako ode Konakovic i SDA, a dodje ljevica da ce nam opet isto biti. Jednostavno, drustvo je naucilo da funkcionkse na ovakav nacin. Jadni smo postali.
samo bacis par imena na papir,. koji konkurisu za konakovicevo mjesto,., umjetnik iz nase stranke, koljegaca sa postera, neko od kmera, mozda neki novi sda bojovnik , ili neimar ima nekoga svog, a sto ne bi i neko iz lukavice i to je dio sarajeva,.

i da poslije svega ostanes u Bosni gdje ti jedni te isti od 1986 obecavaju bolje sutra i masu papirom rata nece bit, a vode nema, ne mores vozit kola kada hoces, teljekom poslao racu, telemach iskljucio sportklub, onome nedaju u esade, sta to tebe da zadrzi u bosni(ja sam davno zdusio),. ljubav prema zemlji, prema aliji, tudjmanu,.

znas koja je ljepota kada u 00:00 odvrens cesmu a voda potece, imas na teljeviziji 500kanala i svaka soba po elcede, kada dobijes platu na kraju mjeseca, odes doturu i ne trebas bombonjeru ponijet, kada te policajac zasutavi ako si sta zgrijesio,drugacije ga i nevidis, kada se politicari smijene zato sto su slagali ili nisu odrzali obecanja, kada nema nekog oliticara da kaze e ja vam nedam ovo dok mi ne date,.

sry
zulfo

#1288 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by zulfo »

Elmedin Konaković je rođen 3. septembra 1974. godine u Sarajevu. Odrastao je sa ocem Galibom, majkom Ajšom i svojim dvjema sestrama Galiba i Adila u sarajevskom naselju Soukbunar. Završio je elektrotehničku školu u sarajevskom naselju Buća Potok i diplomirao na sarajevskom fakultetu za sport i tjelesni odgoj.

Prije nego što je diplomirao, bio je nekoliko godina igrač KK Bosna i kapiten tog kluba. Igrao je i u klubovima u Mađarskoj, Rumuniji i Sloveniji. 2003. godine je, nakon što je završio profesionalnu karijeru, postao direktor KK Bosna i bio na toj funkciji do 2008. godine.

Sticanje diplome fakukteta za sport i tjelesni odgoj bilo je obilježeno aferom o kupovini diplome, odnosno o prekratkom trajanju studija.[2]
Dr. Kuca

#1289 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by Dr. Kuca »

Eto za vrijeme sdpa bilo dobro? manite mi se ubleha. Ne postoji politicka opcija koja ce promjeniti stvari na bolje, a i kad dodje i kad se pojavi neko ko ce to promjeniti naicice na zestok otpor nezadovoljnih gradjana, jer ba gdje ces ti to raditi, gdje ovo ima?
mesihtrko

#1290 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by mesihtrko »

Arnela Konaković, porijeklom Rogatičanka

Ne znam imal ovaj veze sa istom
Sudeći da je na dobrom položaju ,a da taj lobi trenutno vlada ,nije ništa isključeno
ibizza

#1291 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by ibizza »

sema911s wrote:
samo bacis par imena na papir,. koji konkurisu za konakovicevo mjesto,., umjetnik iz nase stranke, koljegaca sa postera, neko od kmera, mozda neki novi sda bojovnik , ili neimar ima nekoga svog, a sto ne bi i neko iz lukavice i to je dio sarajeva,.

i da poslije svega ostanes u Bosni gdje ti jedni te isti od 1986 obecavaju bolje sutra i masu papirom rata nece bit, a vode nema, ne mores vozit kola kada hoces, teljekom poslao racu, telemach iskljucio sportklub, onome nedaju u esade, sta to tebe da zadrzi u bosni(ja sam davno zdusio),. ljubav prema zemlji, prema aliji, tudjmanu,.

znas koja je ljepota kada u 00:00 odvrens cesmu a voda potece, imas na teljeviziji 500kanala i svaka soba po elcede, kada dobijes platu na kraju mjeseca, odes doturu i ne trebas bombonjeru ponijet, kada te policajac zasutavi ako si sta zgrijesio,drugacije ga i nevidis, kada se politicari smijene zato sto su slagali ili nisu odrzali obecanja, kada nema nekog oliticara da kaze e ja vam nedam ovo dok mi ne date,.

sry
:thumbup:

Na ovo gore dodas kako je narod postao sebican, samo "daj meni". Vozis se autom kroz grad, bez zmigavca ti se uvali ispred, zaboli njega ako ti zakocos hoce li te neko spucati itd...bitno je da se uvalio...Odes u opstinu po pair, gura se preko reda, ista situacija kod doktora...Asfaltira opstina neki put kroz naselje, svaki "domacin" izadje i krene prvo sa pametovanjem kako se treba raditi, a onda kako asfalt prolazi pored necije kuce, vlasnik prijeti ako mu se ne asfaltira prilaz /ulaz u dvoriste, da ce blokirati sve...znaci, daj samo da izmuzemo sto vise...

Zato kazem, kakav Konakovic, sve je ovo otislo u neku stvar i iz nje nece nikad izaci.
Alfons Kauders

#1292 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by Alfons Kauders »

Dr. Kuca wrote:Eto za vrijeme sdpa bilo dobro? manite mi se ubleha. Ne postoji politicka opcija koja ce promjeniti stvari na bolje, a i kad dodje i kad se pojavi neko ko ce to promjeniti naicice na zestok otpor nezadovoljnih gradjana, jer ba gdje ces ti to raditi, gdje ovo ima?
Tako je, i zato SDA treba vladati dok se boje ne rastope.

Jer za vrijeme SDP-a nije bilo bolje.
O'zone
Globalni moderator

#1293 Re: Kifla mandatar

Post by O'zone »

Neka bude sve na jednoj temi.

Nije Konaković kriv što su mu dali loptu u reketu a sad nikako da je se oslobodi :mrgreen:
Dr. Kuca

#1294 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by Dr. Kuca »

Alfons Kauders wrote:
Dr. Kuca wrote:Eto za vrijeme sdpa bilo dobro? manite mi se ubleha. Ne postoji politicka opcija koja ce promjeniti stvari na bolje, a i kad dodje i kad se pojavi neko ko ce to promjeniti naicice na zestok otpor nezadovoljnih gradjana, jer ba gdje ces ti to raditi, gdje ovo ima?

Los pokusaj spina.
Alfons Kauders

#1295 Re: Konaković all about (vrijeme za smjenu ili...)

Post by Alfons Kauders »

Dr. Kuca wrote:
Alfons Kauders wrote:

Los pokusaj spina.
Slazem se - tvoj post je uistinu bio los pokusaj spina.

Kao i kolegici Banksy, moram ti saopstiti da SDP odavno nije na vlasti, te da me ne zanimaju vase teorije o tome kako je SDP odgovorniji za trenutnu situaciju od SDA.
Dr. Kuca

#1296 Re: Kifla mandatar

Post by Dr. Kuca »

Ne znam sta i kako da ti kazem a da te ne uvrjedim. hajd vodi poso malo ipak si ti uspjesni bizmismen koji spava na klixu. Ziv ti meni bio.
Alfons Kauders

#1297 Re: Kifla mandatar

Post by Alfons Kauders »

Dr. Kuca wrote:Ne znam sta i kako da ti kazem a da te ne uvrjedim. hajd vodi poso malo ipak si ti uspjesni bizmismen koji spava na klixu. Ziv ti meni bio.
Jes, ja se inace bas lako uvrijedim. :D

Ne vodim nista, ne znam odakle ti to. Ja sam obicni radnik.

Dakle, da naglasim, opet - nit sam menadzer nit biznismen... Nemam pojma odakle ti to, niti je SDP na vlasti (i opet mi nije jasno odakle ti to)... Niti sam u politici, niti glasam... Niti koji kurac...

Ja sam obicni, prosjecni covjek i radnik, bez oraha u dzepovima. Zato tu pricu "SDP je bio gori" i fakturisanje odgovornosti na bilo koga osim SDA ostavi za nekog drugog. Kod mene nema prolaza, ne gubi vrijeme. :)
mesihtrko

#1298 Re: Kifla mandatar

Post by mesihtrko »

Vladu ovog premijera su SDP-eovci kamenovali a bio je bolji od svih dosadašnjih

Samir Silajdžić

Datum početka mandata:
15.02.2007
Mandat vlade:
2006-2010
Period :
15.02.2007 do 19.11.2008
Resorno ministarstvo:
Premijer Vlade
Stranka:
SBiH
ibizza

#1299 Re: Kifla mandatar

Post by ibizza »

mesihtrko wrote:Vladu ovog premijera su SDP-eovci kamenovali a bio je bolji od svih dosadašnjih

Samir Silajdžić

Datum početka mandata:
15.02.2007
Mandat vlade:
2006-2010
Period :
15.02.2007 do 19.11.2008
Resorno ministarstvo:
Premijer Vlade
Stranka:
SBiH
Njega i njegovog nasljednika je najvise sjebala kriza koja se pojavila te godine. Imao sam druga, radio je tad u kantonalnom ministarstvu finansija i projekcija budzeta, sa rebalansima za 2009 je iznosila milijardu i sto miliona. Krizom, stednjom, budzet je pao na pola milijarde...
ultima_palabra

#1300 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Možda nasljednika, njega nije sigurno... čak se može reći da ga je zakačila najpovoljnija ekonomska situacija.
Locked