Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
-
upsy_daisy
#1276 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
poznajem jednu ženu.... sredi se, istušira, nije uhljup, ali nikada ne stavlja dezodorans.nikada!i tako, u ljetnim danima-s obzirom da je malo krupnija, u sekundi se ona oznoji, i ne možeš sjediti pored nje više.hajd taj prvi znoj, ali se nekoliko puta u toku dana preznoji garant.mi kao kolektiv okupljeni oko nje za poklone joj kupovali razne dezodoranse, tj.setove i vake i nake ali ona to ne koristi.jednom je pitam onako kao u zezi, što to ne koristiš one naše dezodoranse cccc, a ona će - ma jok ne volim ja to, proslijedim ja to dalje odmah. 
- Asta
#1277 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Mozda negdje drugo, ali ovdje nema bojlera, uvjek imas i tople i hladne vode i hladna se ne placa a vruca skroz malo.mali_balon wrote:Ne kazem da nema uhljupa, ali nemate pojma koliko ljudi ima kojima je luksuz upaliti bojler svaki dan...ili drzati ga upaljenog nonstop.
Mogu se vala okupati.
-
mali_balon
#1278 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Ako cemo vec mak na konac, a tek hemija u dezodoransima i raznim gelovima za tusiranje i sapunima, treba se samo cesce plakat kabasom ili luksijom (od nje pobjelis ko da si albino)....
-
upsy_daisy
#1279 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
zato je Indija na predzadnjem mjestu na svijetu na koje bih otišla!Gojeni H wrote:Skoro svi su takvi. Ako si probao njihovu originalnu kuhinju, a jos i procitao sta o onim njihovim hinduskim zavjetima o nesjecenju noktiju, nekupanju, itd., onda bi ti trebalo biti jasno odakle ovakve (ne)higijenske navike.Šveđanin wrote:Na mom radnom mjestu ima jedan covjek iz Indije, taj njegov miris je najslicniji nekom ustajalom zacinu, a u "pozadini" tog mirisa nesto tipa pokvarene paprike, osjeti se covjek na to od kad smo ga upoznali. Malo mu je komplikovano reci bilo sta, jer bi se mogao uvrijediti a svaki dan smo sa njim. I vremenom dodjemo do teme kupanja a on kaze da se kupa 1 mjesecno. Kupa se nekim svojim sapunima, na neki svoj nacin, ubrzo je on prekinuo diskusiju, navodno ne razumijemo mi to, pa da on to sad ne ide u detalje. Tako bilo citav zivot (nekad i rijedje), nekad nije imao priliku za vise, tako navikao, sad se broj ni ne povecava. Srecom vise nismo u istom sektoru.
U 2016 godini kupanje i pranje zuba nebi trebalo biti nesto na sta ce se apelovati - to se valjda podrazumjeva. Ima svakavih ljudi. Nema to previse veze sa tim gdje zivis, sta radis i sl, to su neke individualne covjekove navike.
Najbolje je ljeti uci u lift s njima ... hoces drobinu povratit'.
-
mali_balon
#1280 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Skandinavija ???? Negdje gdje su termalni izvori???Asta wrote:Mozda negdje drugo, ali ovdje nema bojlera, uvjek imas i tople i hladne vode i hladna se ne placa a vruca skroz malo.mali_balon wrote:Ne kazem da nema uhljupa, ali nemate pojma koliko ljudi ima kojima je luksuz upaliti bojler svaki dan...ili drzati ga upaljenog nonstop.
Mogu se vala okupati.
-
upsy_daisy
#1281 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
mali_balon wrote:Ako cemo vec mak na konac, a tek hemija u dezodoransima i raznim gelovima za tusiranje i sapunima, treba se samo cesce plakat kabasom ili luksijom (od nje pobjelis ko da si albino)....
ma to je kao i njen razlog,neće hemije, ali smo kupovali neke pravo skupe dezodoranse iz apoteke što ništa nemaju sa nekim kristalima, bla, bla.... ma jok neće ni to legenda.
-
mali_balon
#1282 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Ima svega, mozda namjerno siri taj miris ne bi li upecela muzjaka feromoni folovi golovi i tako to.....upsy_daisy wrote:mali_balon wrote:Ako cemo vec mak na konac, a tek hemija u dezodoransima i raznim gelovima za tusiranje i sapunima, treba se samo cesce plakat kabasom ili luksijom (od nje pobjelis ko da si albino)....
ma to je kao i njen razlog,neće hemije, ali smo kupovali neke pravo skupe dezodoranse iz apoteke što ništa nemaju sa nekim kristalima, bla, bla.... ma jok neće ni to legenda.

- Asta
#1283 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
U trudnoci mi je svaki miris smetao i jednom sam usla kod neke familije (oboje puse) i to u kuci, pored dvoje djece, mislila sam taj dan da cu umrijeti od povracanja.upsy_daisy wrote:Da...ili kad ulaze u prevoz...nedao ti Bog da ti se obrate u tom trenutku
I danas kad dodjem kod njih meni se smuci iako ne puse vise u kuci, ja se odmah sjetim onog dana.
- jao_situacije
#1284 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
dobro si, odo se plaknutiMOSALJOZE wrote:Samo čekam da neko spomene "plakanje pod pazuhom",e tu je vrhunac.nightvision wrote:ali mora bit da je kriticno, dok se o tome raspravlja.
-
upsy_daisy
#1285 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
razumijem te.i meni kad se nešto jednom zgadi i kad toga više nema, meni se i dalje gadi.Asta wrote:U trudnoci mi je svaki miris smetao i jednom sam usla kod neke familije (oboje puse) i to u kuci, pored dvoje djece, mislila sam taj dan da cu umrijeti od povracanja.upsy_daisy wrote:Da...ili kad ulaze u prevoz...nedao ti Bog da ti se obrate u tom trenutku
I danas kad dodjem kod njih meni se smuci iako ne puse vise u kuci, ja se odmah sjetim onog dana.
a puše pored dvoje djece u kući??i pred tobom pušili kao trudnicom??
pušači-posebna kategorija koju treba izučavati
- Asta
#1286 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Ne smijes im nista reci. Odma kazu da se foliram i da mi je zapad isprao mozak. Dijete im asmu dobilo, a oni i dalje puse. Koja korist sto puse na balkonu, kad opet kad udje kucu smrdi.
- Mlohavi
#1287 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Ne sjecam se uopste jesam li procitao il' cuo, al' sigurno mozes na puno mjesta sirom www procitati ponesto o negativnom uticaju na kozu pretjeranog koristenja sredstava za licnu higijenu. Smanjen imunitet, ucestale bakterijske, gljivicne i virusne infekcije ukoliko se nekad bude sprijeceno nastaviti s sapunanjem u istom ritmu.Gojeni H wrote:Mlohavi wrote:
Precesto tusiranje uz upotrebu kozi stranih hemijskih spojeva obicno rezultira tim da nekad u buducnosti bas vi budete izvor nepodnosljivog mirisa. Narocito vrijedi za intimno podrucje nasih damica.
Gdje si ovo procitao?
Ako se pak pitas zbog toga sto je intimno podrucje zena posebno ranjivo na smanjen imunitet...
Last edited by Mlohavi on 27/01/2016 09:29, edited 1 time in total.
-
upsy_daisy
#1288 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
ja kažem vala pa makar se naljutili ne znam ti kako.Asta wrote:Ne smijes im nista reci. Odma kazu da se foliram i da mi je zapad isprao mozak. Dijete im asmu dobilo, a oni i dalje puse. Koja korist sto puse na balkonu, kad opet kad udje kucu smrdi.
- Mlohavi
#1289 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /160127015

Svaki stogodisnjak ima svoj izvor zivota, jebO miris ako u zdravlju prekucas stotu.Nepalka rođena 1905. godine smatra da duboku starost od čak 110 godina može zahvaliti isključivo pušenju velike količine cigareta dnevno. Kako je rekla, dnevno ispuši najmanje 30 cigareta.
-
upsy_daisy
#1290 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
ma neka hvala, vidiš da gubi razum... nije to tako sjajno kao što izgleda, patnja živa, zaboravila je i da je bila mladaMlohavi wrote:http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /160127015
Svaki stogodisnjak ima svoj izvor zivota, jebO miris ako u zdravlju prekucas stotu.Nepalka rođena 1905. godine smatra da duboku starost od čak 110 godina može zahvaliti isključivo pušenju velike količine cigareta dnevno. Kako je rekla, dnevno ispuši najmanje 30 cigareta.
-
Nepass
#1291 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Da kazes nekom da u svojoj kuci ne pusi i da mu kuca smrdi?upsy_daisy wrote:ja kažem vala pa makar se naljutili ne znam ti kako.Asta wrote:Ne smijes im nista reci. Odma kazu da se foliram i da mi je zapad isprao mozak. Dijete im asmu dobilo, a oni i dalje puse. Koja korist sto puse na balkonu, kad opet kad udje kucu smrdi.
Posto radim sa ljudima osjetim raznorazne neugodne mirise. Omladina opet pazi na higijenu, ali stariji sa sintetickim bluzama, kosuljama, masnim kosama uhh. Neopisivi mirisi.
- Mlohavi
#1292 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Onda pusis da ne docekas stotu.upsy_daisy wrote:
ma neka hvala, vidiš da gubi razum... nije to tako sjajno kao što izgleda, patnja živa, zaboravila je i da je bila mlada
- Mlohavi
#1293 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Naravno, opojnim mirisima doprinosi i ovo sto si napisao al' nije jedini razlog.Nepass wrote: Da kazes nekom da u svojoj kuci ne pusi i da mu kuca smrdi?
Posto radim sa ljudima osjetim raznorazne neugodne mirise. Omladina opet pazi na higijenu, ali stariji sa sintetickim bluzama, kosuljama, masnim kosama uhh. Neopisivi mirisi.
In 2012 the Monell Chemical Senses Center published a press release claiming that the human ability to identify information such as age, illness, and genetic suitability from odor is responsible for the distinctive "old man smell". Sensory neuroscientist Johan Lundström stated, "Elderly people have a discernible underarm odor that younger people consider to be fairly neutral and not very unpleasant."
-
upsy_daisy
#1294 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
rekla bih im da ne trebaju pušiti pred djecom to sigurno.Nepass wrote:Da kazes nekom da u svojoj kuci ne pusi i da mu kuca smrdi?upsy_daisy wrote:ja kažem vala pa makar se naljutili ne znam ti kako.Asta wrote:Ne smijes im nista reci. Odma kazu da se foliram i da mi je zapad isprao mozak. Dijete im asmu dobilo, a oni i dalje puse. Koja korist sto puse na balkonu, kad opet kad udje kucu smrdi.
-
sokkia
#1295 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
naletih na ovo i sjetih se svog rahmetli amiđe (a bio je legenda rahmet mu duši) koji je znao reći "Volio bi govno pojest nego okupat se" ali nikad nisam primjetio da tukne.
-
The BEN10
#1296 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
A da ipak odvadiš malo?Avangardno wrote:Naravno da nisam rekao da svi smrdimo! Ni da većina smrdi! Ni da je to samo slučaj u našoj zemlji, isto sam vidio i u regionu.Ne želim da se dohvaćam procenata koliko ljudi smrdi. Samo očigledno kad to vidiš na svakom koraku...
-
dječak sa šibicama
#1297 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Ne znate vi sta je smrad, dok ne udjes u ilijaski autobus subotom prijepodne na pazarni dan, onda vidis sta je smrad.
Do Starog Ilijasa ko prezivi, pricace.
Do Starog Ilijasa ko prezivi, pricace.
- Asta
#1298 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Nekoliko puta sam probala da im kazem da nije dobro za djecu ali oni imaju svoju teoriju, ono kao "gdje smo mi rasli, ko je o nama vodio brigu itd)Nepass wrote:
Da kazes nekom da u svojoj kuci ne pusi i da mu kuca smrdi?
Kod mene tj. u mojoj kuci ne pusi niko pa ni oni, ali su mi prebacivali vise puta. Covjek ih mora trpiti zato sto su mi familija pa necu da se zamjeram.
Mada nekad mislim da ima hiljadu puta gorih smradova od duhana.
-
dječak sa šibicama
- avetinja
#1300 Re: ZAŠTO SMRDIMO? Užasne higijenske navike kod naroda
Ovo je dobra tema. Realan problem današnjice kojeg je teško riješiti.
Ljudi smrde zbog svoje neobzirnosti, besrama, ali i zbog ekonomskog problema (male plate/penzije). Ima i do kućnog odgoja. Ako te roditelji ne nauče higijeni, teško da ćeš se poslije promijeniti.
Ljudi smrde zbog svoje neobzirnosti, besrama, ali i zbog ekonomskog problema (male plate/penzije). Ima i do kućnog odgoja. Ako te roditelji ne nauče higijeni, teško da ćeš se poslije promijeniti.