Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#1276 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

LSD wrote:
Avetinho wrote:
Lakse, lakse, nemoj se prejako u nogu upucati.

Sta kazes? Treba ici u dzamiju da se sve zna o islamskom terorizmu? Pa bolje ni RK ne bi smislio.
ne, nego islam i terorizam ne idu jedno uz drugu....ali zato treba procitati par islamskih knjiga, cuti par dersova, edukovati se malo o islamu itd
:D

i jos malo vicceva, sala i posalica ...

haj kopiraj ovaj tekst i posalji tamo onim na ummet i saff ... pa das vidimo sta ce ti tamo reci
LSD

#1277 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

deer_hunter wrote:
LSD wrote:
a cuj ovog informatora...odmah islamski :lol: :lol: odmah islam prišij kao etiketu, onako po defaultu i navici.....ocima džamije u životu nije vidio, ali zato zna sve o islamsko terotizmu...expert, samo šteta što ga nema po medijama da raji otvara oci

on iz Bosne zna ko koga ubija po svijetu
Jemen je zemlja u kojoj je 99% muslimanskog stanovnista, zemlja u kojoj je Al Qaeda svoja na svom. pogledaj malo listu teroristickih napada u Jemenu i ko je odgovoran za njih, pa se javi...male su sanse, skoro nikakve da je ovo uradio neki radikalni krscanski terorista jer mu nisu dali da uzgaja svinje
islam i terorizam su nespojive posude :!: naucite to više konacno

al Qaeda, ISIS i ostali umobolnici - nisu islam, niti su kad bili, niti ce kad biti :!: ....isto kao što umobolnici iz KKK ili IRA-e nisu kršćani, niti mogu to biti

najgore je pogrešno i namjerno etikatiranje
Last edited by LSD on 08/01/2015 18:55, edited 1 time in total.
SkyLimit

#1278 Re: Terorizam u Parizu!

Post by SkyLimit »

A šta ste se uhvatili Jemena, tu se inače ubijaju međusobno muslimani Suniti i Šiti zbog akademskog neslaganja je li uredu što je Hazreti Alija prije 1500 godina postao tek četvrti po redu halifa, ili je morao biti odmah prvi.
deer_hunter

#1279 Re: Terorizam u Parizu!

Post by deer_hunter »

LSD wrote:
IcedMFEarth wrote:Kad bi svaki put pravili dan žalosti kad se neko na bliskom istoku raznese ne bi se više nikad u životu nasmijali. Naravno da život pustinjskog kozojeba ne vrijedi k'o život Francuza. Pustinjski kozojeb ne cijeni svoj život, zašto bi onda neko drugi žalio za njima.
:facepalm: :facepalm: e moj brate

"Meta napada je bilo vozilo u kojem su prevoženi učenici osnovne škole pri čemu je poginulo 20 učenica."
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-bom ... /141216158

20 mrtve djece koja idu u osnovu školu nazivaš "pustinjskim kozojebima koji ne cijene svoj život"...pa gdje ti je pamet buraz
Prema vijestima lokalne televizije El-Mesire, napad su izveli pripadnici militantskog pokreta šiitskih Huta Ensarullah.
samo da citiram drugu recenicu, muslimani ubili 20 muslimanki, ucenica...naravno, sad ces ti reci da siiti nisu muslimani, to je ta logika :-)
Bullet Tooth Tony

#1280 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bullet Tooth Tony »

Reza objasnio

uglavnomja

#1281 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Pjanic15 wrote:
Kinesko prkno wrote:Bog te mazo,citas neke postove,pa skontas da ti ljudi postoje u stvarnosti,tu su ,hodaju oko nas ,pa skontas da se tebi to isto moglo desiti ma neprocjenjivo
Ništa mentalni sklop ovih prostora nije drukčiji od onoga sa bliskog istoga, samo se zavaravamo ovim "krznom" što imamo od ulica, zgrada, auta, ko biva nešto europejski, ali ćud je ista blisko-istočna, čast izuzecima. Balkan nit je ikad bio nit će ikad bit europski.

nazalost, jos su najagresivniji oni koji su u pelenama otisli na zapad ili se rodili tamo pa ih se docepali razni bosnici. a socijala, fala bogu, ne moras raditi, a para kapa. vremena za pranje mozga sasvim dovoljno.
deer_hunter

#1282 Re: Terorizam u Parizu!

Post by deer_hunter »

LSD wrote:

al Qaeda, ISIS i ostali umobolnici - nisu islam, niti su kad bili, niti ce kad biti :!: ....isto kao što umobolnici iz KKK ili IRA-e nisu kršćani, niti mogu to biti

oni za sebe kazu da jesu, ko si ti da im kazes da nisu???
MyTao

#1283 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

jao_situacije wrote:
O'zone wrote:
direktni wrote:7.1.2015. godina:
Teroristički napad u Jemenu - 37 ubijenih
Teroristički napad u Parizu - 12 ubijenih

Danas čitam dnevnu štampu i prvih 5-6 stranica posvećno terorističkom napadu u Parizu i 12 ubijenih osoba. Nisam dobro vidio ili nisam imao strpljenja pronaći članak o trostruku većem broju žrtava u Jemenu. Očekivao sam bar 15-18 stranica o ubijenim u Jemenu. :?
Život Jemenca ne vrijedi koliko život Francuza.
:thumbup:
Životi ljudi na drugim kontinentima osim u S. Americi i Europi ne vrijede ništa oni su tu da se jeftina radna mjesta popune, da se napravi Iphone, Nike tene, da im se uzmu prirodne bogatstva i tako te stvari.
Pa vjerovatno da je vijest iz Jemena propracena puno vise od ove u Parizu u zemljama blizu Jemena i u samom Jemenu. Sta ti hoces da ova vijest dobije jednako medijskor prostora u Parizu koliko i ova ubistva novinara?? :-) :-)
LSD

#1284 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

deer_hunter wrote:
LSD wrote:
IcedMFEarth wrote:Kad bi svaki put pravili dan žalosti kad se neko na bliskom istoku raznese ne bi se više nikad u životu nasmijali. Naravno da život pustinjskog kozojeba ne vrijedi k'o život Francuza. Pustinjski kozojeb ne cijeni svoj život, zašto bi onda neko drugi žalio za njima.
:facepalm: :facepalm: e moj brate

"Meta napada je bilo vozilo u kojem su prevoženi učenici osnovne škole pri čemu je poginulo 20 učenica."
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-bom ... /141216158

20 mrtve djece koja idu u osnovu školu nazivaš "pustinjskim kozojebima koji ne cijene svoj život"...pa gdje ti je pamet buraz
Prema vijestima lokalne televizije El-Mesire, napad su izveli pripadnici militantskog pokreta šiitskih Huta Ensarullah.
samo da citiram drugu recenicu, muslimani ubili 20 muslimanki, ucenica...naravno, sad ces ti reci da siiti nisu muslimani, to je ta logika :-)
:facepalm: :facepalm: ne brukaj se više

muslimani ih nisu ubili....mogu biti i marsovci i tako se nazivati, ali se nikako ne može porestaviti muslimanom
pravi musliman (mumin, mustekin, nebitno) ne ubija nevine ljudi :!: ...i prestani više obmanjivati ovaj napaceni narod
Kikibombona

#1285 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kikibombona »

ExNihilo wrote:
Dovoljno je pročitati ovaj post. Čovječe, ti si agresivan i nametljiv u svojim stavovima, a spočitavaš to drugima.

Džabe se trudim. Tebi šta god se napiše, tvoj odgovor će biti "sa vjernicima je uzalud pričati", efektivno pokazujući da je (i) sa tobom uzalud pričati.
Tacno!

Imam agresivan i nametljiv odnos prema fasizmu, rasizmu, vjerskom fanatizmu.......

To je tacno! Zelim da makar malo doprinesem u borbi protiv zla koje generise ubijanje, mrznju i podjele.

Istoi tako sam recimo bio protiv ukidanja vjeronauke u skolama, iako smatram da vjeronauci nije mjesto u skolama. Ako roditelji zele vjeronauku za svoju djecu, to pravo im niko ne smije uskratiti. Uvijek bih se svrstao na stranu vjernika ako bi se nasli na meti militantnih ateista, recimo..... Ipak, ne poznajes me, ne vrijedi pricati. Sklon si predubjedjenjima i na osnovu osjecaja ili cega vec kreiras misljenje o nekome.

Zlo ne mozes maziti i oko njega titrati, to je gubitnicka formula. Moras biti agresivan i nametljiv, postujuci slobodu onih kojima se obracas. Dakle, protiv sam nasilja ili bilo kakvog sikaniranja vjerskih fanatika i njihovih zastitnika. Sve dok ne koriste silu, silom ne treba odgovarati. Kritika treba biti zestoka i agresivna.
York Light 100`s

#1286 Re: Terorizam u Parizu!

Post by York Light 100`s »

uglavnomja wrote:
York Light 100`s wrote:

Da li ćeš ako neko usput svrati iz RSa u tvoju kafanu da popije nešto dok čeka autobus početi da ga vrijeđaš na nacionanoj osnovi jer tvoja kafana, tvoje društvo, tvoja pravila?

Veći je biser ako se uzme u obzir da u najcrnjim vremenima ni Šešelj, ni Karadžić se nisu tako negativno izjasnili o Islamu
kao ovi karikaturisti ali pretpostavljam da je linija između slobode govora i govora mržnje tako tanka da niko ne može ovdje da objasni razliku.
Pitam ponovo, kako bi svi reagovali ovdje da nije francuska kuća u pitanju nego Kurir

je li vi stvarno ne znate slova ili ste isli na neki poseban kurs citanja gdje ne znaci rijec ono sto pise nego ono sto vi zelite da pise??????

poenta je u tome da neko doje u moju kafanu i ZABRANI meni da se provodim onako kako mi je cejf i kako to radim godinama.
Ovo što su ove karikaturiste radile nema ništa pozitivno, nisu se borili za svoja prava, nisu ničemu dobro doprinjeli, nisu čak ni nešto kontroverzno doprinjeli šta bi moglo navesti na razmišljanje, samo par cirkusanata koji su se sa nečim šprdali bez ikakve poente osim do vrijeđaju nešto.
To što je ovaj naš rat ako bar nečemu pozitivnom doprinjeo a to da živim konačno u društvu gdje se mogu izjasniti kako ja hoću, ime, vjera, nacionalnost, svoj na svom ali to mi ne daje pravo da pravim karikature koje degradiraju katolike, pravoslavce i ostale u BiH

Kad smo još uvjek kod primjera oko kafane. Radi šta ti je ćef, tvoja kafana. Imaš pravo da naručiš šta god hoćeš, popij šta hoćeš, biraj muziku, priđi djevojci, sjedni sa društvom, radi sve ono šta ti je ovo društvo omogućilo, pa i ako treba pojačaj muziku do daske ako te je pjesma pogodila, popni se na sto, razbij čašu, skini majicu i budi u potkošulji ali nemaš pravo čitavu noć dobacivati nešto nekom maldiću ili djevojci, provocirati, vrijeđati i pljuvati njega ili nju. To ti ovo društvo ne daje zapravo i ako je to nekome način zabave onda je ta osoba puna mržnje i zloupotrebljava pravo koje ovo društvo daje a to su upravo ti karikaturisti uradili, govor mržnje i zloupotreba slobodnog govora
Kikibombona wrote:Zasto nastupam ovako?

Vrlo jednostavno. Vjerske fanatike i njihove zastitnike treba NAVIKAVATI na slobodu govora. Kada mu prvi put kazes da je prorok Muhamed varalica, on ce te ubiti. Drugi put ce te osamariti. Treci put ce verbalno napasti. Cetvrti put ce okrenuti glavu. Peti put ce izneseno prihvatiti kao misljenje sa kojim se ne slaze.
Kakve ti glupost pričaš? Kada kažeš da je Muhamed varalica sa time nećeš samo iznervirati vjerske fanatike nego i jednog Edina Džeku, neku 75godišnju nanu iz Odžaka, svog rođaka, nekog Ahmeta što u Istanbulu drži kebap, svog tetka što je 92. izbjegao u Čikago, nekog NBA igrača što je prešao na Islam, Enisa Bešlagića, 10godišnjeg dječaka iz Tunisa što klanja i jednog pacifistu iz Malezije što praktikuje Islam.

Jel sad ono? Pljujemo po čitavom Islamu zbog nekoliko terorista = svi muslimani teroristi?

Bolje promjeni svoj post u "govorit ću vjerniku da je Muhamed varalica a on će okrenuti glavu, drugi put će opet i treći i četvrti put i svaki put sve dok me jednom ne ošamari e onda ću ga nazvati vjerskim fanatikom ili njihovim zaštitnicima"
FreakyStyley

#1287 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

Kinesko prkno wrote:Bog te mazo,citas neke postove,pa skontas da ti ljudi postoje u stvarnosti,tu su ,hodaju oko nas ,pa skontas da se tebi to isto moglo desiti ma neprocjenjivo
Da. Nevezano za forum, tuzno je to sve skupa. Sve kontas nista te vise ne moze iznenadit.

Jebi ga, nekako s vremena na vrijeme stvarnost ti opali samar i podsjeti te gdje i s kim zivis.

Nevjerovatna kolicina gluposti, mrznje, zatupljenosti, zatucanosti, ignorancije...

:bih:
LDLT

#1288 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LDLT »

iceman2010 wrote:Nisu ni ovi iz cista mira poceli pucati po Parizu.
Pa nisu
Zatupljeni su ekstremnom ideologijom
Vjerojatno i pritisak okoline i njihovih nadređenih bradonja
A lako moguće da su u pitanju i neke psihološke posljedice svog onog ratovanja i ležanja po zatvoru

Havatar wrote:To sto ateisti misle da njih ne obavezuje nikakva norma i da im je sve dozvoljeno ne znaci i da je to stvarno tako.
Ateisti jedino koriste moć kritičkog razmišljanja da bi iznijeli teze (potkrijepljene argumentima iz logike i znanstvenih istraživanja) da su tvoja načela i uvjerenja bazirana na bajkama.
To što tebe ili ikoga to vrijeđa, to je isključivo vaš problem. Nitko ne brani ikomu da i dalje prakticira vjeru, sloboda vrijedi obostrano.
Ateistima sve dopušteno ? Gdje to ateisti koriste prijetnje i silu kao metodu postizanja nekih svojih političkih ciljeva ?
deer_hunter

#1289 Re: Terorizam u Parizu!

Post by deer_hunter »

LSD wrote: :facepalm: :facepalm: ne brukaj se više

muslimani ih nisu ubili....mogu biti i marsovci i tako se nazivati, ali se nikako ne može porestaviti muslimanom
pravi musliman (mumin, mustekin, nebitno) ne ubija nevine ljudi :!: ...i prestani više obmanjivati ovaj napaceni narod
ovi iz Pariza misle da su muslimani i da samo oni mogu da povrate ukaljanu cast poslanika tako sto ce ubijati nevine ljude...oni za sebe kazu da su muslimani, ko si ti da odredjujes ko jest, a ko nije musliman??samo pitam...
Sezam

#1290 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sezam »

deer_hunter wrote:
LSD wrote:

oni za sebe kazu da jesu, ko si ti da im kazes da nisu???
Taj argument " ovo nije islam" je na vrlo tankom ledu.

Naravno da je islam.
O'zone
Globalni moderator

#1291 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

wannabe_ultra wrote:Ok, neke stvari sam sinoc napisao vruce glave i bez razmisljanja to se slazem, medjutim moje misljenje je da treba razgraniciti Islam i ovaj dogadjaj od jucer.Naravno da nisu svi sa bradama i kratkim pantalonama teroristi, imam drugove koji su "obicni" muslimani.
Odgojen sam tako da osudjujem bilo kakav vid nasilja, bilo od jebenog norvezanina, amerikanaca u iraku i afganistanu ili onaj od jucer.
Ako mi neko opsuje mater na ulici, ne pomisljam da mu pucam u celo ili da se kacim sa njim, jednostavno osudim i nastavim dalje.

Mene brine druga stvar.Ja kao musliman, sutra kad budem putovao u Francusku, sa vidljivo muslimanskim imenom u pasosu, hocu li i sa kakvim cu se problemima susresti na aerodromu.Zbog napada od jucer, pale se kebabi, fast fudovi i dzamije koje drze ili u koje idu muslimani koji upravo osudjuju onakav vid nasilja.

Moj problem je sto ce Islam kao religija trpiti zbog cina od jucer.Oni nisu moju predstavnici, tj ne zelim da ljudi kao sto su ova braca predstavljaju mene kao muslimana.

Budite pozdravljeni i fino se igrajte, ovo je samo forum :)
Bitna stvar.

Jebe se cariniku Fransoa-u na aerodromu Charles De Gaulle jesi se ti ogradio od napada ili nisi, jesi to napisao javno na Klixu, pljunuo u Islam kao vjeru terora i netolerancije ako ti u pasošu stoji da si Emir, Amir, Samir, Muharem, Alija, Mujo, Ali, Jusuf, Ćamil, Rahman, Ejub,... ti si samo još jedan muslić, potencijalni terorista koji ulazi u Francusku, neko koga treba prepipati, istražiti mu sve tjelesne otvore, i istresti kompletnu prtljagu, dobro utvrditi kod koga ide i to sve provjeriti.

Nećeš ti biti pošteđen što si iz Bosne jer ti su još gori, bijeli kao i mi a muslići, morebit teroristi. Nemaju bradu, vole cugnut ali ko zna možda je to samo good cover? Možda žele ubiti demokratiju?
jao_situacije

#1292 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

LSD wrote:
deer_hunter wrote:
LSD wrote:
a cuj ovog informatora...odmah islamski :lol: :lol: odmah islam prišij kao etiketu, onako po defaultu i navici.....ocima džamije u životu nije vidio, ali zato zna sve o islamsko terotizmu...expert, samo šteta što ga nema po medijama da raji otvara oci

Jemen je zemlja u kojoj je 99% muslimanskog stanovnista, zemlja u kojoj je Al Qaeda svoja na svom. pogledaj malo listu teroristickih napada u Jemenu i ko je odgovoran za njih, pa se javi...male su sanse, skoro nikakve da je ovo uradio neki radikalni krscanski terorista jer mu nisu dali da uzgaja svinje
islam i terorizam su nespojive posude :!: naucite to više

Vidiš da provociraju samo. Jedva su dočekali neke budale za koje niko nije preuzeo odgovornost, maskirane visoko istrenirane sa RAKETNIM BACAČEM U AUTU (inače ima raketnih bacača u tobacco pressu pored drine jedine) vidio sam, i to bez traženja toga po netu, jedno 15 videa o tome kako hodaju ljudi u pancirkama, snimaju ove teroriste pa onda one usporene snimke pucanja editovanja snimka itd.. po srbijanskim sajtovima i forumima pišu kako je ovo zavjera jer su dan prije razmatrali da ukinu sankcije rusiji, da su odlučili priznati palestinu da ovako hodaju nekakvi komandosi slike toga i šta sve ne. Ali eto hajd bar vidiš da mi i dalje u državi imamo veće fašiste i mrzitelje islama nego u srbiji.
detroit-mercy

#1293 Re: Terorizam u Parizu!

Post by detroit-mercy »

VjecitiStudent wrote:
LSD wrote:
O'zone wrote:
:thumbup: :thumbup:

ocigledno životi "pustinjskih primitivnih kozojeba" kako ih nazivaju nazivaju Leclrec i vesela družina, ne vrijedi kao životi uzvišenih evropskih francuza
njihova smrt ih ne zanima, to njima nije vijest, vec normala, neka ginu ko ih yebe, bezvrijedni ljudi iz nekakvog Jemena iz p.materine....to je ta prica i matrix u kojem takvi likovi obitavaju
Kada ginu LJUDI u Iraku, Afganistanu, Pakistanu, Siriji, Palestini, ... kome je to u BiH uopće vijest, osim kad na forumima poput ovoga zatreba municije za svađu???
Kada neko u USA rokne nekog a rokaju se svaki dan, onda to i nije neka vijest. Kad se u Italiji poroka mafija i pogine toliko i toliko neduznih onda i to nije neka vijest. To sto se u Jemenu ili Iraku puno vise rokaju nego u Brazilu ne mijenja cinjenicu da u Brazilu svaki dan bude izbodeno toliko i toliko ljudi. Neki dan drug cartel u Mexicu poroka 30-40 studenata pa nikoga nije bilo briga. Ovaj slucaj je specifican jer ima svoju politicku pozadinu, ima svoju polticku poruku i jer je veliki broj ljudi i iz nase zemlje osjetljiv na sputavanja licnih sloboda. Ima nas jos koji se sjecamo kako nakno rata ako se ne selamis lolu u kancelariji noga ti je, ili one serijatske milicije sto je ganjala parove sto se drze za ruke. Ovdje se radi o opasnom motivu, licno u gangsterskim obracunima u USA svaki dan pogine mozda 20tak ljudi i koga briga. Sad ce mnogi reci pa sto se nolika frka digla oko onog u Norveskoj a za Irak koga briga. Ljudi su isti i u Norveskoj ili u Iraku, ali problem je sto ja ne pamtim kada se nesto krupno desilo u Norveskoj i takvo nesto kada se desi naravno da je velika vijest. U Iraknu, na zalost, dan bez bombanja i ranosenja je vijest sama po sebi. Pa zar i ono skorasnje ubistvo djece u Pakistanu nije izazvalu istu ovaku paznju svjetskih medija.
uzgajivac

#1294 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uzgajivac »

O'zone wrote:Jebe se cariniku Fransoa-u na aerodromu Charles De Gaulle jesi se ti ogradio od napada ili nisi, jesi to napisao javno na Klixu, pljunuo u Islam kao vjeru terora i netolerancije ako ti u pasošu stoji da si Emir, Amir, Samir, Muharem, Alija, Mujo, Ali, Jusuf, Ćamil, Rahman, Ejub,... ti si samo još jedan muslić, potencijalni terorista koji ulazi u Francusku, neko koga treba prepipati, istražiti mu sve tjelesne otvore, i istresti kompletnu prtljagu, dobro utvrditi kod koga ide i to sve provjeriti.

Nećeš ti biti pošteđen što si iz Bosne jer ti su još gori, bijeli kao i mi a muslići, morebit teroristi. Nemaju bradu, vole cugnut ali ko zna možda je to samo good cover? Možda žele ubiti demokratiju?
šta si ti popio?.
jao_situacije

#1295 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

MyTao wrote:
jao_situacije wrote:
O'zone wrote:
Život Jemenca ne vrijedi koliko život Francuza.
Životi ljudi na drugim kontinentima osim u S. Americi i Europi ne vrijede ništa oni su tu da se jeftina radna mjesta popune, da se napravi Iphone, Nike tene, da im se uzmu prirodne bogatstva i tako te stvari.
Pa vjerovatno da je vijest iz Jemena propracena puno vise od ove u Parizu u zemljama blizu Jemena i u samom Jemenu. Sta ti hoces da ova vijest dobije jednako medijskor prostora u Parizu koliko i ova ubistva novinara?? :-) :-)
Ja sam imao matematiku u školi, i meni je 37>12. :roll:
nigor

#1296 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

nigor wrote:Malo mi sve ovo smrdi.
Teroristi pošli u akciju i ponijeli lične dokumente, eto neka im se nađu :-)
zatim ih izgubili u autu, šta izšetale im lične iz džepa, nevjerovatno..., pa ja kada krenem u tržni centar ne nosim ličnu kartu, a ovi je ponjeli na izvršenje kriminalnog djela, ustvari, u terorističku akciju :-)

Zatim su locirani tako što su opljačkali benzinsku pumpu radi hrane i goriva, a radnik pumpe ih prepoznao i pozvao policiju, mislim :roll:

A što je najgore, pored svega ovoga, kroz čitav događaj se povlači priča o obučenim profesionalcima koji znaju šta rade.

I još nešto, negdje sam pročitao da su imali spisak koga trebaju ubiti, onda po tome, odnosno, po definiciji terorizma, ovo i nije teroristička akcija već planirana likvidacija točno određenih ljudi, tj. ubistvo sa predumišljajem, dakle, akcija nije izvedena sa ciljem izazivanja terora već u cilju ubijanja točno određenih ljudi.

Ne prejudiciram ništa, ali po informacijama koje dobivamo od medija sve ovo mi ipak malo tukne na neke već viđene "flase flag" akcije.
Još samo da se nadopunim, očito je da "ova dvojica" u akciju nisu krenuli u odjeći u kojoj su ujutro izašli po hljeb ili u kojoj su dan prije hodali po gradu i u kojoj nose dokumente...

Zamišljam "ovu dvojicu" kako se pripremaju za akciju, u stanu oblače crne uniforme, uzimaju okvire sa municijom, fantomke i kreću, taman da izađu na vrata kad brat Šerif viče - Saide jesi li ponio dokumente, a ovaj mu odgovara - zar ih ti nisi ponio i onda se vrate po dokumente, stave ih u džepove i krenu :lol:
Ja sam milion puta sjedao u auto i izlazio iz njega i nikada mi dokumenti nisu ispali iz džepa, mislim likovi su stvarno pehovi :-?

A onda pljačka benzinske, znači hladno pobili 12 ljudi, a onda bili lopovi dobrog srca i ostavili u životu običnog radnika benzinske kako bi ovaj mogao zvati policiju i reći evo vam "one dvojice".

Po mom mišljenju, "ova dvojica" su bili mrtvi i prije nego su pobijeni novinari, mrtvi i ostavljeni tamo gdje će ih kao likvidirati, a ko je pobio novinare i dva policajca, e pa sada, za takvo što kandidata je mnogo, a razloga još više
LSD

#1297 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

deer_hunter wrote:
LSD wrote: :facepalm: :facepalm: ne brukaj se više

ovi iz Pariza misle da su muslimani i da samo oni mogu da povrate ukaljanu cast poslanika tako sto ce ubijati nevine ljude...oni za sebe kazu da su muslimani, ko si ti da odredjujes ko jest, a ko nije musliman??samo pitam...
ne određujem ja licno ko je musliman...imaš brate, propisane šarte (temelje/stubove islama)

evo imanski, evo islamski

http://bs.wikipedia.org/wiki/Imanski_%C5%A1arti
http://hr.wikipedia.org/wiki/Prakti%C4% ... sti_islama

koliko vidimo nigdje se na pominje ubijanje dijece, dizanju u zrak, postavljanje bombi i ostali vidovi terorizma.... ti i dalje nazivaš te zlikovce muslimanima :facepalm: a ja ti fino pokazujem , da to nije islam niti ce ikad biti

dakle, saberi koliko je 2+2 i sam ces skontati....ili ces i dalje nastaviti šupljirati i obmanjivati javnost
Last edited by LSD on 08/01/2015 19:13, edited 2 times in total.
ime_kojeg_nema

#1298 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ime_kojeg_nema »

York Light 100`s wrote:[
To što je ovaj naš rat ako bar nečemu pozitivnom doprinjeo a to da živim konačno u društvu gdje se mogu izjasniti kako ja hoću, ime, vjera, nacionalnost, svoj na svom ali to mi ne daje pravo da pravim karikature koje degradiraju katolike, pravoslavce i ostale u BiH
niko ti ni ranije nije branio da se izjasnjavas i zoves kako hoces niti da ispovjedas svoju vjeru. naprotiv mogao si to u bilo kojem kraju bosne i hercegovine, pa i sire, dok danas nije bas najsigurnije biti recimo musliman u trebinju ili opcenito neka nacionalna/vjerska manjina gdje god da si. uz to si imao i posao, redovnu platu. zdravstveno i penziono...
uglavnomja

#1299 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

MyTao wrote:
jao_situacije wrote: Život Jemenca ne vrijedi koliko život Francuza.
Pa vjerovatno da je vijest iz Jemena propracena puno vise od ove u Parizu u zemljama blizu Jemena i u samom Jemenu. Sta ti hoces da ova vijest dobije jednako medijskor prostora u Parizu koliko i ova ubistva novinara?? :-) :-)[/quote]

tako novinarstvo funkcionise.

napr. rat u bih, u sarajevu. prvih dana smo bili na svim prvim stranicama, na svim tv medju prvim vijestima ... prvi masakr - prve stranice. ali poslije nekog vremena smo postali statistici podatak. toliko bombi, toliko mrtvih. ... kako je vrijeme prolazilo sve manje vijesti, sve veci broj stranice. osim ako se ne desi nesto ekstremno lose.
isto je bilo i sa sirijom i irakom i svakom drugom ratnom zonom. kad smrt postane kolotecina ostanu samo brojevi. :|
detroit-mercy

#1300 Re: Terorizam u Parizu!

Post by detroit-mercy »

LSD wrote:
deer_hunter wrote:
LSD wrote:

Dje si Dragane Covicu, to ti imas licencu da licenciras ko je pravi Rvat a ko nije :mrgreen: .
Post Reply