uglavnomja wrote:York Light 100`s wrote:
Da li ćeš ako neko usput svrati iz RSa u tvoju kafanu da popije nešto dok čeka autobus početi da ga vrijeđaš na nacionanoj osnovi jer tvoja kafana, tvoje društvo, tvoja pravila?
Veći je biser ako se uzme u obzir da u najcrnjim vremenima ni Šešelj, ni Karadžić se nisu tako negativno izjasnili o Islamu
kao ovi karikaturisti ali pretpostavljam da je linija između slobode govora i govora mržnje tako tanka da niko ne može ovdje da objasni razliku.
Pitam ponovo, kako bi svi reagovali ovdje da nije francuska kuća u pitanju nego Kurir
je li vi stvarno ne znate slova ili ste isli na neki poseban kurs citanja gdje ne znaci rijec ono sto pise nego ono sto vi zelite da pise??????
poenta je u tome da neko doje u moju kafanu i ZABRANI meni da se provodim onako kako mi je cejf i kako to radim godinama.
Ovo što su ove karikaturiste radile nema ništa pozitivno, nisu se borili za svoja prava, nisu ničemu dobro doprinjeli, nisu čak ni nešto kontroverzno doprinjeli šta bi moglo navesti na razmišljanje, samo par cirkusanata koji su se sa nečim šprdali bez ikakve poente osim do vrijeđaju nešto.
To što je ovaj naš rat ako bar nečemu pozitivnom doprinjeo a to da živim konačno u društvu gdje se mogu izjasniti kako ja hoću, ime, vjera, nacionalnost, svoj na svom ali to mi ne daje pravo da pravim karikature koje degradiraju katolike, pravoslavce i ostale u BiH
Kad smo još uvjek kod primjera oko kafane. Radi šta ti je ćef, tvoja kafana. Imaš pravo da naručiš šta god hoćeš, popij šta hoćeš, biraj muziku, priđi djevojci, sjedni sa društvom, radi sve ono šta ti je ovo društvo omogućilo, pa i ako treba pojačaj muziku do daske ako te je pjesma pogodila, popni se na sto, razbij čašu, skini majicu i budi u potkošulji ali nemaš pravo čitavu noć dobacivati nešto nekom maldiću ili djevojci, provocirati, vrijeđati i pljuvati njega ili nju. To ti ovo društvo ne daje zapravo i ako je to nekome način zabave onda je ta osoba puna mržnje i zloupotrebljava pravo koje ovo društvo daje a to su upravo ti karikaturisti uradili, govor mržnje i zloupotreba slobodnog govora
Kikibombona wrote:Zasto nastupam ovako?
Vrlo jednostavno. Vjerske fanatike i njihove zastitnike treba NAVIKAVATI na slobodu govora. Kada mu prvi put kazes da je prorok Muhamed varalica, on ce te ubiti. Drugi put ce te osamariti. Treci put ce verbalno napasti. Cetvrti put ce okrenuti glavu. Peti put ce izneseno prihvatiti kao misljenje sa kojim se ne slaze.
Kakve ti glupost pričaš? Kada kažeš da je Muhamed varalica sa time nećeš samo iznervirati vjerske fanatike nego i jednog Edina Džeku, neku 75godišnju nanu iz Odžaka, svog rođaka, nekog Ahmeta što u Istanbulu drži kebap, svog tetka što je 92. izbjegao u Čikago, nekog NBA igrača što je prešao na Islam, Enisa Bešlagića, 10godišnjeg dječaka iz Tunisa što klanja i jednog pacifistu iz Malezije što praktikuje Islam.
Jel sad ono? Pljujemo po čitavom Islamu zbog nekoliko terorista = svi muslimani teroristi?
Bolje promjeni svoj post u "govorit ću vjerniku da je Muhamed varalica a on će okrenuti glavu, drugi put će opet i treći i četvrti put i svaki put sve dok me jednom ne ošamari e onda ću ga nazvati vjerskim fanatikom ili njihovim zaštitnicima"