L u c i f e r wrote:o jbt
pa ti si svo vrijeme u zabludi jer ne znas engleski![]()
nije ovo fun nego FAN! page
USA fan page
- Fantassin
#1276 Re: USA fan page
- Drvosjeca iz Dejcica
#1277 Re: USA fan page
Šta se ovo dešava u Americi, još malo pa će izbiti građanski rat.
Prije dvije sedmice govor Netanjahua koji je ugovoren bez odobrenja Obame i njegove administracije a mislim da je to prvi slučaj u istoriji SAD-a da se tako nešto dešava. Evo jučer opet 47 članova partije i senata iz reda Republikanaca uputilo pismo Iranu gdje kažu da je njihov dogovor sa Predsjednikom SAD ništavan i protustavan.
Biden povodom tog novog incidenta izjavio:
"Za mojih 36 godina u Senatu ne sjećam se nijednog primjera gdje senatori direktno savjetuju drugu državu, štaviše dugogodišnjeg protivnika, i saopštavaju joj da predsjednik SAD-a nema ustavno pravo postizanja razumnog dogovora. Pismo šalje zbunjujuću poruku i saveznicima i neprijateljima da predsjednik, vrhovni komandant vojske, ne može predstavljati državu. To je lažna i opasna poruka", napisao je Biden u izjavi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1278 Re: USA fan page
Je li iko gledao American Sniper?
Glorifikacija agresorske vojske i covjeka koji Iracane zove divljacima.
Naravno u filmu se ni na sekund ne preispituje opravdanost agresije na Irak, a konstanto se mase americkim zastavama, 11. septembar je pocetak svega
Mislim da je stari Klint dobro proklizao.
P.S. Bredli Kuper kapa dole za glumu
Glorifikacija agresorske vojske i covjeka koji Iracane zove divljacima.
Naravno u filmu se ni na sekund ne preispituje opravdanost agresije na Irak, a konstanto se mase americkim zastavama, 11. septembar je pocetak svega
- Drvosjeca iz Dejcica
#1279 Re: USA fan page
E ako si to gledao ja ti se divim._BataZiv_0809 wrote:Je li iko gledao American Sniper?
Glorifikacija agresorske vojske i covjeka koji Iracane zove divljacima.![]()
Naravno u filmu se ni na sekund ne preispituje opravdanost agresije na Irak, a konstanto se mase americkim zastavama, 11. septembar je pocetak svega![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1280 Re: USA fan page
Imam obicaj da gledam sve filmove nominovane za OscarDrvosjeca iz Dejcica wrote: E ako si to gledao ja ti se divim.
Poslije Birdmana, Budapest Hotela i The Theory of Everything, pogledati snajperistu kako ubija djecu (jbg kad nose granate kojim zele ubijati Amerikance koji im donose slobodu na Humvee-ima) je
-
Cybernetic
- Fantassin
#1282 Re: USA fan page
Kazu vec muskete jug vadi a sjever ostri bajoneteDrvosjeca iz Dejcica wrote:Šta se ovo dešava u Americi, još malo pa će izbiti građanski rat.Prije dvije sedmice govor Netanjahua koji je ugovoren bez odobrenja Obame i njegove administracije a mislim da je to prvi slučaj u istoriji SAD-a da se tako nešto dešava. Evo jučer opet 47 članova partije i senata iz reda Republikanaca uputilo pismo Iranu gdje kažu da je njihov dogovor sa Predsjednikom SAD ništavan i protustavan.
![]()
![]()
![]()
"Za mojih 36 godina u Senatu ne sjećam se nijednog primjera gdje senatori direktno savjetuju drugu državu, štaviše dugogodišnjeg protivnika, i saopštavaju joj da predsjednik SAD-a nema ustavno pravo postizanja razumnog dogovora. Pismo šalje zbunjujuću poruku i saveznicima i neprijateljima da predsjednik, vrhovni komandant vojske, ne može predstavljati državu. To je lažna i opasna poruka", napisao je Biden u izjavi.
- nosara
#1283 Re: USA fan page
Sad ce tebi nasi "amerikanci" objasnit da si u zabludi...Cybernetic wrote:Ovakvih ignoranata ima i u drugim zapadnim zemljama. No postoji mnostvo razloza zbog cega je ovaj nivo ignorancije mozda cesci u SAD. Kao prvo, javni skolski sistem kontinuirano propada. Taj trend je u toku vec nekoliko decenija, vjerojatno od samog uspona neoliberalne ideologije. SAD se nalaze na dnu rang liste razvijenih zemalja kada je u pitanju edukacijski sistem. Cilj korporativnog sektora (koji fakticki upravlja drzavom) i jeste da Amerikance pretvori u poslusne glupane. Na univerzitetima se situacija takodjer drasticno pogorsala. Tamo je privatizacija nanijela daleko vecu stetu. Skolarine su visoke da su dugovi studenata presli 1.2 trilijun dolara. Biti u dugovima nakon zavrsenog studija ti moze biti klopka za cijeli zivot. U takvim uslovima ljudi imaju sve manje volju i mogucnosti da zavrse skolu. Meni ovo ismijavanje Amerikanaca, nazivajuci ih glupim, nije nimalo duhovito. To je zalosno. Oni koji su studirali ili studiraju u Evropi znaju da situacija ovdje sve visi slici americkoj.nosara wrote:U pravu si, nije smijesna, debilna je...L u c i f e r wrote:o jbt
pa ti si svo vrijeme u zabludi jer ne znas engleski![]()
nije ovo fun nego FAN! page
Drugi razlog je indoktrinacija. Amerikanci su vise izlozeni propagandi PR, reklamne i zabavne industrije. Kupujte samo americko, gledajte samo americke filmove, slusajte samo americku muziku, gledajte samo americke TV kanale itd. Kapitalizam obojen americkim nacionalizmom (jingoism). Prosjecnom Amerikancu je vrhunac zivota otici u New York ili Los Angeles. Kakav Montreal, Pariz, Tokijo, Berlin, Rio... Ne znaju nista o svijetu, jer su korporacije izgradile propagandne zidine oko njih.
-
sumirprimus
#1284 Re: USA fan page
jah prosjecni amerikanac je k. od ovce i na njemu zvonce spram ostatka slobodnog svijeta,pogotov nas balkanaca...ako vam je tako lakse nocu zaspat.
- Fantassin
#1285 Re: USA fan page
Ocekuje se priliv izbjeglica iz Amerike prema BiH,kazu da bjeze od neimastine i opresivnog rezima 
-
sumirprimus
#1286 Re: USA fan page
cudo ne pratite onda modernu rusku ili kinesku ili indijsku kinematografiju..tu je to recimo bolivud skoro ko mrski holivud..._BataZiv_0809 wrote:Imam obicaj da gledam sve filmove nominovane za OscarDrvosjeca iz Dejcica wrote: E ako si to gledao ja ti se divim.![]()
Poslije Birdmana, Budapest Hotela i The Theory of Everything, pogledati snajperistu kako ubija djecu (jbg kad nose granate kojim zele ubijati Amerikance koji im donose slobodu na Humvee-ima) je
hocu reci,prati sta hos,tvoj izbor,al cinjenica,da se opet 99% navuce na americki prozivod...jerbo priznacete,nema puno zabave i soubiza van amerike cemerike...
-
detroit-mercy
#1287 Re: USA fan page
Sad ce tebi nasi "amerikanci" objasnit da si u zabludi...nosara wrote:Ovakvih ignoranata ima i u drugim zapadnim zemljama. No postoji mnostvo razloza zbog cega je ovaj nivo ignorancije mozda cesci u SAD. Kao prvo, javni skolski sistem kontinuirano propada. Taj trend je u toku vec nekoliko decenija, vjerojatno od samog uspona neoliberalne ideologije. SAD se nalaze na dnu rang liste razvijenih zemalja kada je u pitanju edukacijski sistem. Cilj korporativnog sektora (koji fakticki upravlja drzavom) i jeste da Amerikance pretvori u poslusne glupane. Na univerzitetima se situacija takodjer drasticno pogorsala. Tamo je privatizacija nanijela daleko vecu stetu. Skolarine su visoke da su dugovi studenata presli 1.2 trilijun dolara. Biti u dugovima nakon zavrsenog studija ti moze biti klopka za cijeli zivot. U takvim uslovima ljudi imaju sve manje volju i mogucnosti da zavrse skolu. Meni ovo ismijavanje Amerikanaca, nazivajuci ih glupim, nije nimalo duhovito. To je zalosno. Oni koji su studirali ili studiraju u Evropi znaju da situacija ovdje sve visi slici americkoj.Cybernetic wrote:
U pravu si, nije smijesna, debilna je...
Drugi razlog je indoktrinacija. Amerikanci su vise izlozeni propagandi PR, reklamne i zabavne industrije. Kupujte samo americko, gledajte samo americke filmove, slusajte samo americku muziku, gledajte samo americke TV kanale itd. Kapitalizam obojen americkim nacionalizmom (jingoism). Prosjecnom Amerikancu je vrhunac zivota otici u New York ili Los Angeles. Kakav Montreal, Pariz, Tokijo, Berlin, Rio... Ne znaju nista o svijetu, jer su korporacije izgradile propagandne zidine oko njih.
http://travel.trade.gov/view/m-2014-O-001/index.html Da se ne raspravljamo , ljudi prikupljaju statistike o svemu
-
sumirprimus
#1288 Re: USA fan page
ma hans krtistijan andersen..
- Drvosjeca iz Dejcica
#1289 Re: USA fan page
Fantassin wrote:Kazu vec muskete jug vadi a sjever ostri bajoneteDrvosjeca iz Dejcica wrote:Šta se ovo dešava u Americi, još malo pa će izbiti građanski rat.Prije dvije sedmice govor Netanjahua koji je ugovoren bez odobrenja Obame i njegove administracije a mislim da je to prvi slučaj u istoriji SAD-a da se tako nešto dešava. Evo jučer opet 47 članova partije i senata iz reda Republikanaca uputilo pismo Iranu gdje kažu da je njihov dogovor sa Predsjednikom SAD ništavan i protustavan.
![]()
![]()
![]()
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1290 Re: USA fan page
Komedija ....kad se samo sjetim da su se nekada snimali filmovi kao sto je Deer Hunter, Apocalypse Now, Full metal Jacket, Platoon pa na neki nacin mada ipak kilometrima od ovih uzora i nedavni Hurt Locker...i onda pogledas American Sniper ....sve ti je jasno ...ne treba nista bolje da objasni "state of the union". Kao pogledao 911 na TV-u pa mu prekipilo i odlucio je da se osveti Iracanima hahahaha ... jbt pa ovoga bi se postidio i Goebles._BataZiv_0809 wrote:Imam obicaj da gledam sve filmove nominovane za OscarDrvosjeca iz Dejcica wrote: E ako si to gledao ja ti se divim.![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#1291 Re: USA fan page
Sve to popuši prosječan Amerikanac i još pita ima li još. Koliko sam skontao tog lika po kojem je kao snimljen film je ubio kolega negdje u streljani, tipična američka sapunica.UnscarD wrote:Komedija ....kad se samo sjetim da su se nekada snimali filmovi kao sto je Deer Hunter, Apocalypse Now, Full metal Jacket, Platoon pa na neki nacin mada ipak kilometrima od ovih uzora i nedavni Hurt Locker...i onda pogledas American Sniper ....sve ti je jasno ...ne treba nista bolje da objasni "state of the union". Kao pogledao 911 na TV-u pa mu prekipilo i odlucio je da se osveti Iracanima hahahaha ... jbt pa ovoga bi se postidio i Goebles._BataZiv_0809 wrote:Imam obicaj da gledam sve filmove nominovane za OscarDrvosjeca iz Dejcica wrote: E ako si to gledao ja ti se divim.![]()
- Fantassin
#1292 Re: USA fan page
@Drvosjeca.. Republikanska politika je takva od njihovog nastanka a ne od 2000.. Republikanci su intervencionisti a Demokrate izolacionisti.. to im je u opisima stranaka od postanka.. (cisto kako bi udarali kontru jedni drugim tako su u 2. Sv ratu republikanci bili protiv intervenisanja
) to prikazuje dva puta ili izbora oko svakog problema..
-
Cybernetic
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1294 Re: USA fan page
Ko kaze? Filmofil sam i gledam sve sto me interesuje. I naginjem evropskim filmovima, o cemu sam i otvorio temu.sumirprimus wrote: cudo ne pratite onda modernu rusku ili kinesku ili indijsku kinematografiju..tu je to recimo bolivud skoro ko mrski holivud...mozda i pratite al u odnosu na americku procentualno jednocifren iznos.brat bratu.
hocu reci,prati sta hos,tvoj izbor,al cinjenica,da se opet 99% navuce na americki prozivod...jerbo priznacete,nema puno zabave i soubiza van amerike cemerike...
Tema je Amerika, pa otud ova prica.
Drugo, dostupniji proizvod se lakse konzumira, zar ne?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1295 Re: USA fan page
Deer Hunter i Apocalypse now necu da vrijedjam stavljajuci ih u istu recenicu sa ovim kvaziuratkom.UnscarD wrote: Komedija ....kad se samo sjetim da su se nekada snimali filmovi kao sto je Deer Hunter, Apocalypse Now, Full metal Jacket, Platoon pa na neki nacin mada ipak kilometrima od ovih uzora i nedavni Hurt Locker...i onda pogledas American Sniper ....sve ti je jasno ...ne treba nista bolje da objasni "state of the union". Kao pogledao 911 na TV-u pa mu prekipilo i odlucio je da se osveti Iracanima hahahaha ... jbt pa ovoga bi se postidio i Goebles.
Gebels i Orvel bi se postidili
Klint Istvud stvarno sere kreč
Ali kao ljubitelj filma, moram reci da je Kuper odlicno odglumio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1296 Re: USA fan page
Sve je to isto, samo je ikonografija drukcija. Americki predsjednik je ionako samo ikebana lobija.Cybernetic wrote: Kakav ba Obama i razum. Lik nastavio gdje je Bush stao. Evo ga sada Venecuelu proglasio prijetnjom za americku drzavnu bezbjednost.![]()
Obama i njegova administracija vode istu vanjsku politiku kao i republikanci, samo manje direktnijim metodama. Ovo sto pripisujes republikancima sto se tice Ukrajine, Rusije i Bliskog istoka vazi i za Obamu.
-
Cybernetic
- Fantassin
#1298 Re: USA fan page
Cetvrti pripadnici NATO paktaCybernetic wrote:Koliko sam ja zapazio, na ovoj temi imamo tri vrste "amerikanaca":nosara wrote: Sad ce tebi nasi "amerikanci" objasnit da si u zabludi...
Prva grupa koja je preko neke stipendije zavrsila fakultet u Americi, tamo se zaposlila ili "snasla". Ako je licnoj guzici dobro, nema problema. Klasicno bosansko razmisljanje.
Druga su "libertarijanci" koje u BiH mozes na prste izbrojati. Cak im se i imena znaju.
Treca svoju predstavu o Americi crpi iz filmova, serija i Youtube klipova.
- nosara
-
daddy-kool
#1300 Re: USA fan page
Cybernetic wrote:
Ima istine u ovom o propagandi, ali to svaka država/sistem radi na skoro jednak način. Sve gledam kada će neko od rusofila postaviti onaj sjevernokorejski dokumentarac o zapadnoj propagandi.