Jemen

Post Reply
Klavikula

#1276 Re: Jemen

Post by Klavikula »

na strani Hadija se bori i militantno krilo Muslimanskog bratstva Jemena. mislim da je ova varijabla promakla, a svakako je vazna.
salik79

#1277 Re: Jemen

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote:...šta ima za reći Berlusconi?...ne znam kako mu je promakla?...
Ona je za mene zaprepaštenje... Potpuno odudara od ružnih i bezličnih eurokrata i prethodnika/prethodnica. Sistemska greška, error, izgleda.
Sistemska greska je kao i uvijek u PRESSTV i nacinu na koji se ciljano izrezuju rijeci iz saopstenja. Pazi sad sta je PRESSTV "zaboravio" navesti, nego je umjesto toga stavio 3 tackice:
The attacks on hospitals and medical facilities by warring factions as well as the deliberate targeting and destruction of private homes, education facilities and basic infrastructure cannot be tolerated.

Sad ces nam, naravno, navesti i izvor...
Challenger__

#1278 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Salik, ne gubi vrijeme na trola.
salik79

#1279 Re: Jemen

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:Salik, ne gubi vrijeme na trola.
Ampak je meni car :D
Kaligula I

#1280 Re: Jemen

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:Salik, ne gubi vrijeme na trola.
...zar je on trol?... :lol: :lol: :lol:
Avetinho

#1281 Re: Jemen

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:
Challenger__ wrote: Ona je za mene zaprepaštenje... Potpuno odudara od ružnih i bezličnih eurokrata i prethodnika/prethodnica. Sistemska greška, error, izgleda.
Sistemska greska je kao i uvijek u PRESSTV i nacinu na koji se ciljano izrezuju rijeci iz saopstenja. Pazi sad sta je PRESSTV "zaboravio" navesti, nego je umjesto toga stavio 3 tackice:
The attacks on hospitals and medical facilities by warring factions as well as the deliberate targeting and destruction of private homes, education facilities and basic infrastructure cannot be tolerated.

Sad ces nam, naravno, navesti i izvor...
Drage volje:
European Commission wrote:European Commission - Statement
Joint statement by High Representative/Vice-President Federica Mogherini and the Commissioner for Humanitarian Aid and Crisis Management Christos Stylianides on the impact of fighting in Yemen

01 April 2015

The impact on the civilian population, in particular on children, of the ongoing fighting between different militias, bombardments and disruption of essential services is reaching alarming proportions and exacerbating an already dire humanitarian situation.

The airstrike on the Al-Marzaq camp in Hajjah, mostly hosting displaced persons, killed and wounded a high number of civilians.

We call on all parties to ensure the protection of civilians and avoid the direct targeting of civilian infrastructure. All measures to ensure the respect of International Humanitarian Law and International Human Rights Law should be taken. We call on all sides to give unrestricted access to humanitarians, so that they can keep delivering vital assistance to the most vulnerable people.

The EU will continue to support all efforts to bring the Yemeni parties back to the negotiating table, on the basis of broad and inclusive participation, without preconditions and with the clear objective to reach a sustainable political compromise.

STATEMENT/15/4737
http://europa.eu/rapid/press-release_ST ... 737_en.htm

Samo da podsjetim ekipu koja baca drkicu prema mladoj: Ovakva ili slicna saopstenja izdaju vec godinama svjetske humanitarne organizacije u vezi sa zlocinima zaracenih strana u Siriji. Ne sjecam se da je mlada putincad tada svrsavala na pravedne rijeci humanitaraca.
insomnia78

#1282 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
insomnia78 wrote:Mogle bi glave letiti
Na clanak koji iznosi slicne tvrdnje ko ovaj tvoj sam naletio sinoc al bi mi mrsko prevoditi
Ne za*ebavaj Nesanice nego prevodi. Ovo je suština priče (razdor u dvoru). Još ako se ispostavi da neko unutar familije podržava ustanike, prvi smo naslutili stvar.

Prevedi.
Ma kasno bilo sinoc :lol:
Ako ga ponovo nadjem nije problem
U sustini, ovako napamet, otprilike ovo sto je vec navedeno
Kraljeva samovolja u donosenju odluke za napad i postojanje te, hajmo reci umjerenije, opreznije struje koja bas i nije za tu opciju zbog miksa raznih razloga
Izgleda da je mnogo glava preskoceno kad se donosila odluka
Ma, normalno je da postoje nezadovoljni na dvoru
Novi kralj, neki su ostali bez polozaja, pali u nemilost, neki razmisljaju svojom glavom...

Kralj je star, bolestan i senilan, mene vise zanima ko je Grima Wormtongue
Image
Challenger__

#1283 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

To,to! Počeo si prava pitanja postavljati! Biće nešto od tebe, rekao sam ja...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1284 Re: Jemen

Post by japin_mutapi »

zato feldmaršal preuzima čelo i vodi napad
ko sava kovačević na sutjesci ... naprijed braćo arapi uraaaa
Challenger__

#1285 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Jeli počeo? Ili je još uvijek prvi april... :izet:
Avetinho

#1286 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:To,to! Počeo si prava pitanja postavljati! Biće nešto od tebe, rekao sam ja...
OMG koji je ovo narcis, nevjerovatno.

Rekao je on bice nesto od insomnije. Boze sacuvaj.
JohnnyS

#1287 Re: Jemen

Post by JohnnyS »

Avetinho wrote:
Challenger__ wrote:To,to! Počeo si prava pitanja postavljati! Biće nešto od tebe, rekao sam ja...
OMG koji je ovo narcis, nevjerovatno.

Rekao je on bice nesto od insomnije. Boze sacuvaj.

Priznaj da zavidiš insomniji
Kaligula I

#1288 Re: Jemen

Post by Kaligula I »

Avetinho wrote:

Samo da podsjetim ekipu koja baca drkicu prema mladoj: Ovakva ili slicna saopstenja izdaju vec godinama svjetske humanitarne organizacije u vezi sa zlocinima zaracenih strana u Siriji. Ne sjecam se da je mlada putincad tada svrsavala na pravedne rijeci humanitaraca.
...taman posla da svršavamo na neke avetnjske face...ona je kompletan paket...savršena kombinacija materije i duha...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1289 Re: Jemen

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Jeli počeo? Ili je još uvijek prvi april... :izet:
e fakat prvi april
nisam skonto da je to danas
:bih:
Co0l

#1290 Re: Jemen

Post by Co0l »

E jebo vas,morate svaku temu pretvorit u smijuriju :lol: :lol:
insomnia78

#1291 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

MSF(ljekari bez granica) poziva na hitno otvaranje humanitarnog koridora
Opasno ponestaje medicinskog materijala, lijekova i obucenog medicinskog osoblja
Bolnice su pretrpane povrjedjenima i vecinom se radi o jako teskim povredama za cije tretiranje treba puno osoblja, opreme i materijala
Image
Istovremeno apeluju na sve sukobljene strane da ne otvaraju vatru na medicinske, ekipe crvenog krsta i bolnice
Klavikula

#1292 Re: Jemen

Post by Klavikula »

kad vec pricamo o kopnenom napadu koalicije.
Image
Kaligula I

#1293 Re: Jemen

Post by Kaligula I »

Co0l wrote:E jebo vas,morate svaku temu pretvorit u smijuriju :lol: :lol:
...danas je sve dozvoljeno...
insomnia78

#1294 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

ADEN (Reuters) - A unit of Houthi rebels and allies backed by tanks pushed into central Aden, the main foothold of fighters loyal to President Abd-Rabbu Mansour Hadi, witnesses said on Wednesday, despite a week of air strikes by Saudi-led coalition forces.
Challenger__

#1295 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Sharmine Narwani (a commentator and analyst of Middle East geopolitics)

Image

- "Rat u Jemenu nije rat sunita i šiita, Arapa i Perzijanaca, Irana i KSA. To je rat dva bloka: kolonijalnog i postkolonijalnog. Rat između kolonijalne i postkolonijalne osovine".
- No, it isn’t a battle between Shia and Sunni, Iranian and Arab or the much-ballyhooed Iran-Saudi stand-off. Yes, these narratives have played a part in defining ‘sides,’ but often only in the most simplistic fashion...

Image

- No, it isn’t a battle between Shia and Sunni, Iranian and Arab or the much-ballyhooed Iran-Saudi stand-off. Yes, these narratives have played a part in defining ‘sides,’ but often only in the most simplistic fashion
detaljnije :arrow: LINK
insomnia78

#1296 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Nije al u kurcu, al u kurcu
Challenger__

#1297 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Ho-ho.

Image

Ruski konzulat u Adenu oštećen u napadu saudijske koalicije.

:arrow: LINK
Challenger__

#1298 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Mislim, svašta.

:lol:
insomnia78

#1299 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

ISTANBUL (Reuters) - Turkish President Tayyip Erdogan accused Iran on Thursday of trying to dominate the Middle East and said its efforts have begun annoying Ankara, as well as Saudi Arabia and Gulf Arab countries.

Turkey earlier said it supports the Saudi-led military operation against Houthi rebels in Yemen and called on the militia group and its "foreign supporters" to abandon acts which threaten peace and security in the region.

"Iran is trying to dominate the region," said Erdogan, who is due to visit Tehran in early April. "Could this be allowed? This has begun annoying us, Saudi Arabia and the Gulf countries. This is really not tolerable and Iran has to see this," he added in a press conference.
...

...
In an interview with France 24, Erdogan also criticized Iran's role in the fight against Islamic State in Iraq, saying Tehran was aiming to drive out the Sunni insurgents only to replace them.

"Iran's attitude towards the matter is not sincere because they have a sectarian agenda. So they will want to fill the void that will be created by Daesh (Islamic State) themselves," Erdogan said in comments dubbed to English.
...
...
"This is someone I know very well," Erdogan said, referring to Soleimani. "Yes, he is part of the operations in Iraq. So what is their objective? To increase the power of Shi'ite in Iraq. That's what they want," he said.
insomnia78

#1300 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Traje igra u UN-u izmedju zaljevskih zemalja i stalnih clanica SB plus Jordana oko izglasavanja embarga na oruzje Jemenu, Rusija za sada koci, sto je bilo i za predpostaviti
Post Reply