Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- phillie
#1276 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja sam cuo da je Amar novi selektor

- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1277 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ako zanemarimo to, ima konjsku glavu, kupuje utakmice u Zvorniku, izbacio Slobodu iz lige koji su to argumentovane cinjenice protiv Amara kao selektora ?
- phillie
#1278 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nivo ekipa koje je on vodio....To mi lici kao da dovedes Bracu iz Vrbanjuse da trenira Zelju.
Sto bi Nadarevic rekao: "Dzaba je, nije to ta japija i to ti je"
-
Itakoto
#1279 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Odron ako bude Hadzibegic ili Osim junior. Odron! Vratite onda Safeta ako su oni jedini kandidati. Ovo mi dodje k'o pred izbore. Covjek se ponada promjenama a ono "sjasi Kurta, da uzjase Murta". 
- JThomas
#1280 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
pa u suštini jedini selektor sa bilo kakvim relevantnim rezultatima prije naše reprezentacije je bio ćiro. a i on je ubleha svoje vrste. ali pomislio bi čovjek da bar sad nakon plasmana na svjetsko, dosta dobijenih para i sa dosta relevantnih igrača možemo nešto bolje nego dosad.
- nosara
#1281 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Istu pricu su pricali bezveznjakovici kad je Ivica preuzeo onu reprezentaciju... Jaka, argumentovana prica... al' u kurcu...phillie wrote:Nivo ekipa koje je on vodio....To mi lici kao da dovedes Bracu iz Vrbanjuse da trenira Zelju.
-
Itakoto
#1282 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Istina samo su tada bezveznjakovici bile misljenja da Bosanac ne bi trebao biti na celu reprezentacije. Nije je pricalo da je nesposoban i neiskusan jer je Ivica tada trenirao dosta uspjesan Zeljeznicar koji se ne moze usporediti sa danasnjim odnosno poslijeratnim.nosara wrote:Istu pricu su pricali bezveznjakovici kad je Ivica preuzeo onu reprezentaciju... Jaka, argumentovana prica... al' u kurcu...phillie wrote:Nivo ekipa koje je on vodio....To mi lici kao da dovedes Bracu iz Vrbanjuse da trenira Zelju.
Last edited by Itakoto on 19/11/2014 11:41, edited 1 time in total.
- phillie
#1283 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jarane, mozda Amar bljesne i pokaze sa vrhunskim igracima da je Murinjo. Ali to je veliko mozda....a mi obzirom na trenutnu situaciju nemamo taj luksuz za isprobavamo trenere iz nase lige, kao i "trenere" koji nemaju dana iskustva na ovom poslu. Doduse ni sa velikim imenima nema neke garancije, ali eto nekako bih licno bio mirniji, jer bi mislio da u Savezu ima ljudi koji logicno razmisljaju....
Jedina dobra stvar kod angazovanja Osima, sto bi, nadam se, dobili "porodicni paket" odnosno da bi Ivica itekako imao uticaja na Amara, a kome ce pomoci ako nece sinu.
Jedina dobra stvar kod angazovanja Osima, sto bi, nadam se, dobili "porodicni paket" odnosno da bi Ivica itekako imao uticaja na Amara, a kome ce pomoci ako nece sinu.
Last edited by phillie on 19/11/2014 11:44, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#1284 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma ja mislim da nama uopšte ne treba neki diktator ili tiranin, naši igrači bolje reaguju na opušteniji pristup... u principu treba nešto kao Safet prije nego što se povampirio, samo sa više taktičkog znanja i praćenja modernih trendova, i generalno energičnijim pristupom poslu, praćenju vlastitih igrača i protivnika.
- nosara
#1285 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Zaboravimo tiraniju i opisao si Amara...ultima_palabra wrote:Ma ja mislim da nama uopšte ne treba neki diktator ili tiranin, naši igrači bolje reaguju na opušteniji pristup... u principu treba nešto kao Safet prije nego što se povampirio, samo sa više taktičkog znanja i praćenja modernih trendova, i generalno energičnijim pristupom poslu, praćenju vlastitih igrača i protivnika.
-
tcz
#1286 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
sto se mene tice Amar ili Barbarez.
Hadzija i Mesa nekako mi nije to a Vaha ostaje samo san.
Hadzija i Mesa nekako mi nije to a Vaha ostaje samo san.
- and
#1287 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
što bi uz psihologa morali i psihijatra angažovatiSlo Burner wrote:Ako zanemarimo to, ima konjsku glavu, kupuje utakmice u Zvorniku, izbacio Slobodu iz lige koji su to argumentovane cinjenice protiv Amara kao selektora ?
- AhmetShabo
#1288 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Neka dodje samo neko ko ce na spisak da zovne 26/26 igrača. Ako i Vaha dodje i pozove 23 igrača.a može 26, nabijem ga
- Logovan
#1289 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ako njega izaberu, biće to pravi cirkus.phillie wrote:Ja sam cuo da je Amar novi selektor![]()
-
SSemir
#1290 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Radio Sarajevo wrote:Evo tebe npr., ti bi odlično vodio ekipu, a svakako se zgražavaš naših prostora dok potajno drkaš i na samo spominjanje Balkana, visiš na forumu i znaš sve šta se dešavaZviz wrote:Ja mislim da bi najbolje bilo da nadju nekog stranca koji nema veze s vezom s tim prostorima..
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1291 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Amar ima problem jer je slican ocu kada je odnos sa igracima rijec. Ocu je to uspijevalo jer je bio Ivica i jer su neka druga vremena bila tj ljudi su drugacije odgajani,pa i igraci. Znamo sta je radio Nikoli,Savicevicu i sl.
Danas se dokopaju par eura i ne mozes sa njima pricati,ubrzo bi se udruzili i jbl bi mu majku,mislim na Amara,jer mu ne bi moglo proci ono sto je radio Edinu na pocetku karijere,mada mislim da bi mu trebao biti zahvalan. Mislim da ce se i kapitena sigurno nesto pitati.
Danas se dokopaju par eura i ne mozes sa njima pricati,ubrzo bi se udruzili i jbl bi mu majku,mislim na Amara,jer mu ne bi moglo proci ono sto je radio Edinu na pocetku karijere,mada mislim da bi mu trebao biti zahvalan. Mislim da ce se i kapitena sigurno nesto pitati.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1292 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
kad se uporedi period za koji i sam Sušić reče : Neće mi više Spahić i Džeko određivati tim i period pod Papketovim samostalnim vođstvom za El Loco igrač-selektor mogu samo rećiultima_palabra wrote:Pa dok su oni jebali majku i štimali, pobjeđivali smo sve redom. Kad je Sušić pomislio da može sam, počele su nas karati velesile Kipar i Izraelwannabe_ultra wrote:koji ce nam kurac selektor kad ce mu dzeko-spahic opet jebat majku i stimati ekipu kako njima odgovara![]()
Spaha igrač-selektor!
- Dr. Kuca
-
FreakyStyley
#1294 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Evo jos nekih koji su pokazali interesovanje, ako dupli sport raspolaze tacnim informacijama:
Nekadašnji selektor Slovenije, Bojan Prašnikar, jedno je od imena koje je pokazalo zainteresovanost za upražnjeno mjesto selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bh. kuću fudbala su, pored pomenutog slovenskog stručnjaka, preko svojih veza kontaktirala i neka zvučna trenerska imena. Bivši selektori Japana i Irske, Alberto Zaccheroni i Giovanni Trapattoni, baš kao i legendarni njemački fudbaleri trener Lothar Matthäus.
Informacija o ozbiljnim kandidatima još uvijek nema saznaje SportSport.ba od izvora bliskih "Ad hoc" komisiji koja je zadužena za razgovor sa potencijalnim kandidatima za novog kormilara našeg nacionalnog tima, kao i da konsultacije članova ove komisije još uvijek traju, te da niko od imena koja se spominju u javnosti nije kontaktiran.
Komisija koju čine predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić, dvojica potpredsjednika Darko Ljubojević i Ivan Beus, te Denijal Pirić i Sead Kajtaz, konačni spisak sa imenima najozbiljnijih kandidata će Izvršnom odboru N/FSBiH dostaviti do 1. decembra 2014. godine, a prema riječima Ljubojevića na press-konferenciji nakon Sušićeve smjene to je krajnji rok.
-
budza
#1295 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Charuga wrote:Odakle uopšte Prosinečki kao opcija tri? Koje su njegove reference? Vodio neki klub uspješno? Reprezentaciju? Zašto ga Hrvatska nije uzela kad je otjerala Bilića, on mu je bio zamjenik?
prosinecki kapira moderan fudbal. ima kakvu takvu karizmu i mislim, ako vam nebi uspelo angazovanje gore navedenih, da bi on bio dobro resenje.
sto se angazmana tice: za njegovih 40 i 2-3 godine, i nije lose. vodio je kajserisport, c.zvezdu i bio nekoliko godina pomocnik bilicu u A timu HR.
- cyprus
#1296 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nešto sam baš gledao po drugim reprezentacijama i vidim da skoro svi zovu 23 igrača... Jeste li vi sigurni da je 26 maksimum?AhmetShabo wrote:Neka dodje samo neko ko ce na spisak da zovne 26/26 igrača. Ako i Vaha dodje i pozove 23 igrača.a može 26, nabijem ga
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1297 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
SkyLimit wrote:Kaže Josip Bevanda da svi zainteresirani kandidati trebaju poslati svoje biografije Savezu, ili se preko medija izjasniti da žele preuzeti reprezentaciju kako bi oni u Savezu znali. Tako to inače funkcioniše, ozbiljni treneri sjede i pišu svoje biografije, ni slučajno ne čekaju da neko njih prvi kontaktira. Izgleda da se ništa nije promjenilo, još ako opet Savez bude birao pomoćnike selektoru, i to po principu jedan Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat, nama je Sušić bio najmanji problem.
ako to sve ovako funkcioniše potpuno je nebitno ko je selektor
sve da dođe Sir Alex Ferguson iz pemzije ne bi pomoglo
Papke je usrao motku i moralo se mijenjati jer je došla voda do grla, al kolko već vidim mogli bi i plakat za njim
Ovaj NS nema nikakve vizije ili plana niti, kako mi se čini, ideje šta hoće
NS prvo mora da zna šta hoće i kakav im je cilj pa onda da traži ljude koji će taj cilj ostvariti...ovo što oni rade je neviđen amaterizam i avanturizam
Realno se moramo pomiriti da dok imamo ovakav način rada u NS naš najviši profesionalni nivo je pijaca Ciglane. Ako nekad i bljesnemo to će biti kratkog daha i brzo, u slobodnom padu, sletimo do 4 šešira što nam je mjera. A nije nam to mjera zbog igraćkog kadra već zbog organizacijske kulture, neznanja koje proizvodi javašluk i korupciju.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1298 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Koliko se meni cini Hadzibegic ce biti novi selektor a reprezentacija nastaviti da pusi!
-
nekoeko
#1299 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Evo oglasio se i Safet Sajo
Konacno da je i on jednom u pravu
Sušić je priznao da bi upravo "mostarsku vješticu" volio da vidi kao svog naslednika.
"Da imam mogućnost da biram, izabrao bih Halilhodžića. Da napravi red, da postroji sve oko sebe, i članove Izvršnog odbora FS BiH i igrače i medije...", rekao je Sušić.
Sušić je priznao da bi upravo "mostarsku vješticu" volio da vidi kao svog naslednika.
"Da imam mogućnost da biram, izabrao bih Halilhodžića. Da napravi red, da postroji sve oko sebe, i članove Izvršnog odbora FS BiH i igrače i medije...", rekao je Sušić.
-
FreakyStyley
#1300 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vuce i meni nekako sve na to, nadam se da grijesim. Ako dodje on jebani smo.hrasno38 wrote:Koliko se meni cini Hadzibegic ce biti novi selektor a reprezentacija nastaviti da pusi!