+1 od - do. Kako sam bio ponosan kad je onaj kamerman zumirao na lica navijaca Argentine..Tigar1 wrote:Kad je himna svirala stajao sam mirno... suze same tekle... 20 godina skoro čeka se taj momenat da odemo na veliko takmičenje, sve one velike utakmice, pobjede, porazi, suspenzije... sve mi je bilo pred očima...
Kaže supruga ''Zašto?''
Eh ženo kad bi znala...
Primamo gol i kao da me neko polio hladnom vodom... međutim momci se ''vraćaju'' konsoliduju... igramo bolje...
Do kraja tekme sam stajao na nogama i skakao k'o lud... Ponosan opet po ko zna koji put što sam Bosanac.
Begović – naš portir odličan, sjajna tekma i sigurnost, kod oba gola nije mogao ništa
Spahić – odličan, kapiten se borio kao lav, kako je samo odnio ondje Aguera, morao je fasovati karton
Bičakčić – dobro se borio, kasnije kad je prebačen na desnog beka vidjelo sa da je umoran za tako nešto lai kapa do poda
Kolašinac – šteta za gol, dobrih pola sata je bio ''odsječenih'' nogu zbog toga... eh da se negdje drugo odbila...
Mujdža – veliki pritisak je kad vas ''salijeću'' Di Maria i Kun... dobro je odradio svoj dio posla
Pjanić – kakva kontrola i smirenost, svaka čast Mire
Bešić – ratnik, zmaj i lav... kakva borba i kontrola... svaka čast Muhamede
Misimović – smiren bio Miske kao da će ga zavući kakvoj gari, dobro je odigrao, eh da ono nije bio ofsajd kad je bacio loptu Luli
Lulić – nervozan, unezvjeren, nije to bila najbolja partija mog imenjaka, trema je učinila svoje
Hajrović – dobar bio, drzak i bezobrazan... može biti bolji još
Džeko – nije lako kad ti trojica ''jašu'' po leđima... mislim da je ondje mogao pružiti loptu Luli koji je bio sam.. ali i to je sastavni dio igre...
Vedator – svaka čast plavo oko, razbio sam stolicu kad je se zakoprcala...
Višća – dobar... može on mnogo dati ovoj repki
Medunjanin – dobar
Idemo dalje, momci ponosan sam na vas, možemo ovom igrom dobiti čamuge i homeinijevce... samo hrabro
Volim te BiH!
15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ovo_malo_duse
#1276 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
-
samkoF
#1277 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Mi nemamo sta kalkulisati I moramo dobiti nigere bez obzira kako nigerija odigra sa iranom, mi protiv njih moramo ici na pobjedu.A sto se tice argentine u slucaju da mi dobijemo nigere oni ne smiju nista kalklulisati protiv nigera jer nece imati bolju gol razliku ako I minimalno izgube od nigera.Dakle mjesta za kalukaciju ni kod argentinaca ne smije biti jer su nas minimalno dobili uz primljeni gol.Jedino ako mi ne daj boze ne bi dobili nigeriju onda mogu kalkulisati al onda je nama svjedeno jer ostaju samo teoretske sanse I da cekamo druge rezultate da bi se nadali prolazu.PeppermintSA wrote:koliko god se trudio, ne mogu izbjeći gorak okus u ustimaMislim da je Argentina bila zrela za prosipanje bodova sinoć... Primiti onakav autogol, neiskoristiti nijhove greške na sredini u prvom poluvremenu, forsiranje lijevog boka umjesto desnog gdje je Hajrović bio raspoložen, Džekino neuočavanje Lulića, Lulićev udarac glavom, previše nespretnih zadnjih pasova... Onih zadnjih pet minuta kad su se uvukli u svoj šesnaesterac i doslovce ostavili kompletnu sredinu praznu...
Sve mi djeluje da smo više sami sebe zajebali nego što su nas oni dobili...
![]()
Da nismo takve kurate sreće (autogol) i da nismo tolikoooo naivno ispadali u nekoliko navrata, mogli smo napraviti tu jebenu senzaciju...sad me sve hastra Nigera, hoće li biti kakvih kalkulacija kod Argentinaca u zadnjoj tekmi, svašta nešto...
Zakljucak ako zelimo u osminu finala , mi moramo pobjediti Nigeriju , najbolja moguca pobjeda bi bila bilo kakva bez primjlenog gola makar I 1-0.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1278 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Sa druge teme...

- JThomas
#1279 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
nudili su se na tacni, al' realno većina naših se sasrala.
sa ovakvom igrom je razumno da pobijedimo iran i nigeriju i prođemo dalje. a što je ipak važnije od ove jedne utakmice.
sa ovakvom igrom je razumno da pobijedimo iran i nigeriju i prođemo dalje. a što je ipak važnije od ove jedne utakmice.
- OldMayor
#1280 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma ja sam zadovoljan, ostaje ta neka gorcina jer eto svi smo vidjeli da smo mogli vise. Mada nakon ovih nekih rezultata na SP, iskreno bojao sam se da i mi ne puknemo i naprimamo se golova, jer jbg ako jedna Spanija moze primit petaka, Hrvatska tricu, ali odigrali smo momacki.
Za mene sinoc nekako Bicakcic i Lulic nisu bili bas svoji, Pjana takodjer nekako imam osjecaj da je mogao vise, Dzeko isto tako, nije mogao realno vise, sa 4-5 se hrvati 90 minuta nije lako.
Bicakcic sminkerski petom hoce da zaustavi jednog od najbrzih igraca sa loptom na svijetu Messija
I jos potkaci Besica koji je bio za vratom Messiju. Lulica nije bas isao centarsut, krivo mi je sto se nije malo vise forsirala desna strana sa Hajrovicem, koji je bio odlican.
Ali ajde, sta je tu je Messi Aguero Di maria, dovoljno je samo ova tri imena da vidis da ti se noge sasjeku. Sad Nigeriju udarit svim snagama, nadam se samo da se igraci nisu puno potrosili sinoc.

Za mene sinoc nekako Bicakcic i Lulic nisu bili bas svoji, Pjana takodjer nekako imam osjecaj da je mogao vise, Dzeko isto tako, nije mogao realno vise, sa 4-5 se hrvati 90 minuta nije lako.
Bicakcic sminkerski petom hoce da zaustavi jednog od najbrzih igraca sa loptom na svijetu Messija
Ali ajde, sta je tu je Messi Aguero Di maria, dovoljno je samo ova tri imena da vidis da ti se noge sasjeku. Sad Nigeriju udarit svim snagama, nadam se samo da se igraci nisu puno potrosili sinoc.
- agent_zero
#1281 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Kao i što napisah prije par dana, samo da se ne obrukamo i tako i bi
Ja lično sam ponosam na naše igrače, šteta jedino onog autogola kolašinca, ovako vi vjerovatno završilo neriješeno.
Eh sad, jedino što me malo "muči" jeste da li je dobro što smo prvu utakmicu igrali baš s argentinom? Malo me strah, jer mislim da će oni malo smanjiti gas na ostale dvije utakmice, ovu najtežu za njih su riješili, tako me me to malo plaši. S druge strane, i nigerija i iran će vidjeti da se argentincima itekako može zaprijetiti i zabiti gol, tako da ako se ove dvije stvari poklope (argentici smanje gas, ovi drugi se nafuraju) strah me nekog negativnog rezultata po nas. Jer moramo priznati da argentici sada mnogo opuštenije ulaze u preostale susrete, a nama je biti ili ne biti.
Ne znam, možda bi bilo bolje da je prva bila s iranom ili nigerijom, ali ko zna, možda ni ovako neće ispasti loše.
Nadam se samo da naši nisu ispuhali, ni fizički, a pogotovo psihički.
Ja lično sam ponosam na naše igrače, šteta jedino onog autogola kolašinca, ovako vi vjerovatno završilo neriješeno.
Eh sad, jedino što me malo "muči" jeste da li je dobro što smo prvu utakmicu igrali baš s argentinom? Malo me strah, jer mislim da će oni malo smanjiti gas na ostale dvije utakmice, ovu najtežu za njih su riješili, tako me me to malo plaši. S druge strane, i nigerija i iran će vidjeti da se argentincima itekako može zaprijetiti i zabiti gol, tako da ako se ove dvije stvari poklope (argentici smanje gas, ovi drugi se nafuraju) strah me nekog negativnog rezultata po nas. Jer moramo priznati da argentici sada mnogo opuštenije ulaze u preostale susrete, a nama je biti ili ne biti.
Ne znam, možda bi bilo bolje da je prva bila s iranom ili nigerijom, ali ko zna, možda ni ovako neće ispasti loše.
-
sumirprimus
#1282 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
haj ne zajebajite,sekunda je falila da bude tri nula...jebte sa higuainom su izgeldali 100 put opasnije...ovako vedin go kroz noge mozda se pokaze i ko zlatni go...
nadat se da nece kalkuliratu mecu sa nigerijom..gaucosi mislim...
-
radeljas
#1283 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
ovo mora bolje, i sa boljim trenerom bi i bilo. argentina zrela za poraz. sa ovakvom igrom nece daleko. nasi nepripremljeni psiholoski, ogledala se trema vec kod sviranja himne. nepripremljeni na prekide. par igraca koji su propustili vecinu priprema kao lulic i bicakcic su bili ispod prosjeka. da ne kazem da fali nekog zajednistva. ne vidjeh da je iko bodrio kolasinca, a momak je kasnije odigrao odlicno. vidjeh dzekinu sebicnost par puta. dosta spahicevih gresaka, pa i kod gola lopta ga preleti. nadam se samo u buudcnosti da cemo imati pametnijeg selektora koji se nece libiti da uvede druge i mladje igrace kao sto je besic. barem dvije godine su navijaci trazili da momak igra (treba li se sad podsjecati begovica i hasagica i iste price). po meni medunjanin umjesto bicakcica i transformacija odbrane i salihovic umjesto lulica i nigerija se moze dobiti. ibisevic naravno ranije u igru
- ultima_palabra
#1284 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma imaju oni i jaku klupu, svako želi da se dokaže... protiv Irana će igrati prvi tim, i to bolje jer su probili led i imaju tri boda... a Nigerijcima će biti teže protiv rezervista nego protiv prvog tima.agent_zero wrote:Kao i što napisah prije par dana, samo da se ne obrukamo i tako i bi![]()
![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#1285 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Moglo je biti i 2:2, moglo je 3:2, moglo je i 4:0 a mogla je i BiH u EUsumirprimus wrote:haj ne zajebajite,sekunda je falila da bude tri nula...jebte sa higuainom su izgeldali 100 put opasnije...ovako vedin go kroz noge mozda se pokaze i ko zlatni go...
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/06/2014 09:07, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1286 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
čru.pirmin wrote:Igracima svaka cast, nema im se sta prigovoriti.![]()
Ali slaviti ovaj poraz kao neki tamo dalekosto slave svoje poraze je
potpuno pogesan pristup.
mada ja mislim da mi ne slavimo poraz - nego slavimo pobjedu protiv svog mentaliteta. slavimo ravnopravnu utakmicu i krvava koljena naših igrača.
i korektno suđenje
čak mislim da je sudija mogao i dati nama još koji karton (Hajroviću i Višći)
- agent_zero
#1287 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Slažem se za ovu drugu rečenicu. Koliko god to možda zvučalo "bezdušno", u pravu si. Izvući pouke i punim gasom, srcem i zalaganjem na nigeriju i iran.pirmin wrote:Igracima svaka cast, nema im se sta prigovoriti.![]()
Ali slaviti ovaj poraz kao neki tamo dalekosto slave svoje poraze je
potpuno pogesan pristup.
-
samkoF
#1288 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
agent_zero wrote:Kao i što napisah prije par dana, samo da se ne obrukamo i tako i bi![]()
![]()
A sta nas briga kako ce argentinci s njima odigrai.Kako god odigrali mi moramo dobiti I irance I nigerijce a argentinci nek smanje gas pa mozda I ostanu na ova tri boda onda.Kontas , nema njima smanjivanja gasa jer I oni kontaju da cemo mi dobiti sve druge , zato oni ako smanje gas mogu sami sebe shebati I uci u krug sa tri ekipe istim brojem bodova a ni gol razlika nije bas u njiohovu korist .
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1289 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
i recimo, udariti na Francuze odmah... dobro je ultima rekao, rezervisti Argentine će biti nemilosrdniji, jer se žele dokazati. na kraju krajeva, i prodati negdje u bolji klub zahvaljujući dobrom nastupu na SP.samkoF wrote:
A sta nas briga kako ce argentinci s njima odigrai.Kako god odigrali mi moramo dobiti I irance I nigerijce a argentinci nek smanje gas pa mozda I ostanu na ova tri boda onda.Kontas , nema njima smanjivanja gasa jer I oni kontaju da cemo mi dobiti sve druge , zato oni ako smanje gas mogu sami sebe shebati I uci u krug sa tri ekipe istim brojem bodova a ni gol razlika nije bas u njiohovu korist .
ako nastavi ovako, Bešić bi mogao dobiti dobru ponudu.
- Ma.Le.Na
#1290 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
ODLICNO!
ma kakav poraz
pa do sada se citava drzava nafura i onda sipak, na kraju prvog poluvremena igraci hodaju, nemaju kondicije
al ono sinoc
ono je svEtsko a nase
ZMAJEVI!
lete ne staju, vidis da ginu na terenu! mesiju su lopte oduzimali,,hej nasi zmajevi!
po prvi put sa razlogom se furamo, i po prvi put imamo pokrice da se furamo i da se drzava dize na noge!
odlicna utakmica!
mozda su mogli biti mrvicu grublji

ma kakav poraz
pa do sada se citava drzava nafura i onda sipak, na kraju prvog poluvremena igraci hodaju, nemaju kondicije
al ono sinoc
ono je svEtsko a nase
ZMAJEVI!
lete ne staju, vidis da ginu na terenu! mesiju su lopte oduzimali,,hej nasi zmajevi!
po prvi put sa razlogom se furamo, i po prvi put imamo pokrice da se furamo i da se drzava dize na noge!
odlicna utakmica!
mozda su mogli biti mrvicu grublji
- tataćusak
#1291 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Kako mi je drago zbog Vedada
. K'o da sam ga ja zabio.
U neko doba kaže žena (prvi put gledala tekmu za 9 godina braka) ako ovako budemo igrali nećemo nikoga pobijediti.
I onda je otišla na spavanje
.
Šta to kaže pljuješ po kući
.
Ponos se osjetio u zraku kad smo istrčalii na Marakanu, a Bogami i kad se završila tekma.
Bravo za kompletnu ekipu

U neko doba kaže žena (prvi put gledala tekmu za 9 godina braka) ako ovako budemo igrali nećemo nikoga pobijediti.
I onda je otišla na spavanje
Šta to kaže pljuješ po kući
Ponos se osjetio u zraku kad smo istrčalii na Marakanu, a Bogami i kad se završila tekma.
Bravo za kompletnu ekipu
-
x_lecter
#1292 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
tarzanijaSaian wrote:mandrili forumski mladjahni prestanite linkat ovaj rasistichki pseudo-ironichni sajt, za zbijat shale na osnovu puti nikom ne treba nista osim ociju, naucite zbijat poshalice na osnovu onog za sto je covjek sam kriv, ne povodom onog sto niko ne moze da bira, tezhe je, znam, treba sjest na tamno i hladno mjesto i mislit, da, inache, retardirano je ko ovaj link
-
samkoF
#1293 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ja samo ne razumijem jednu stvar.Zasto vas dosta razmislja da ce Argentina uopste igrati rezervistima protiv Nigerije?????
Ako mi dobijemo Nigeriju akobogda iduce subote , Argentina se ne smije ama bas nimalo opustiti protiv Nigerijica u zadnjem kolu jer u slucaju poraza Argentina moze biti treca ( Bih,NIG I ARG isti broj bodova ) zbog gol razlike izmedju ove tri ekipe ako vec uzimate tu pretpostavku da bi nigerija mogla dobit argentinu.
Ako mi dobijemo Nigeriju akobogda iduce subote , Argentina se ne smije ama bas nimalo opustiti protiv Nigerijica u zadnjem kolu jer u slucaju poraza Argentina moze biti treca ( Bih,NIG I ARG isti broj bodova ) zbog gol razlike izmedju ove tri ekipe ako vec uzimate tu pretpostavku da bi nigerija mogla dobit argentinu.
-
sumirprimus
#1294 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
slazem se...nema mejsta nesporazumu nit nezadovoljstvu...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Moglo je biti i 2:2, moglo je 3:2, moglo je i 4:0 a mogla je i BiH u EUsumirprimus wrote:haj ne zajebajite,sekunda je falila da bude tri nula...jebte sa higuainom su izgeldali 100 put opasnije...ovako vedin go kroz noge mozda se pokaze i ko zlatni go...
nadat se da nece kalkuliratu mecu sa nigerijom..gaucosi mislim......mislim nema ništa od toga moglo je. Izgubiti protiv Argenitne 2:1 nije poraz u smislu brukanja. Kada sve uzmeš i zbrojiš možemo biti zadovoljni. Nova utakmica nova nafaka, ova će ostati istorijska i u analima kao prva utakmica BiH na jednom SP-u. Izgubili 2:1, pokazali da znamo igrati fudbal, AMIN.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1295 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
šta retji koju posluku porati a da se ne prećera
ukratko...veoma zadovoljan onim što smo pokazali u debiju na SP....jebga imali smo taj početnički peh, čistu nesreću zbog koje ostaje žal, ali sve ostalo što smo odigrali bilo je fantastično s obzirom na protivnika. Al ne bi mi bili mi da nemamo za čim kukakti
A pored samog debija otišli smo još korak dalje i zabili prvijenac na SP
dakle i dalje idemo naprijed i rušimo rekorde
bravo momci
i bravo Pape
ukratko...veoma zadovoljan onim što smo pokazali u debiju na SP....jebga imali smo taj početnički peh, čistu nesreću zbog koje ostaje žal, ali sve ostalo što smo odigrali bilo je fantastično s obzirom na protivnika. Al ne bi mi bili mi da nemamo za čim kukakti
A pored samog debija otišli smo još korak dalje i zabili prvijenac na SP
bravo momci
-
spacek
#1296 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Kako se emocije slijegaju - tako sam sve ponosniji na nas nastup protiv Argentine!
U ovom me slucaju ne interusuju gaucosi, vec nasi. Pobrojacu nekoliko stavki koje me cine ponosnim i sretnim
1. Pa ovo je nasa prva utakmica na Svjetskom Prvenstvu i nismo se obrukali, cak naprotiv. Pod dojmom i trema su bili neizostavan faktor, ma koliko igraci imali iskustva i odigrali velikih klupskih utakmica.
2. Prvi put sam vidio da mi igramo disciplinovano, odgovorno i korektno i da se tacno zna ko sta radi u ekipi.
3. U nasoj reprezentaciji je sinoc bilo 4-5 mladih igraca gdje Pjanic ispada star (to je pola ekipe - heeeej Hajrovic, Besic, Kolasinac - golobradi mladici i igraju ko satovi)
4. Postojao je respekt, pa otud i kocnica i strah da ne krenemo agresivnije u napad i pokusamo nesto vise - jer i kad smo napadali mislili smo kako de se sto prije vratimo u defanzivu, pa su otud i napadi bili mlitaviji.
5. Cestitke Papetu jer je imao muda staviti klince na ovakvu utakmicu!!!
U ovom me slucaju ne interusuju gaucosi, vec nasi. Pobrojacu nekoliko stavki koje me cine ponosnim i sretnim
1. Pa ovo je nasa prva utakmica na Svjetskom Prvenstvu i nismo se obrukali, cak naprotiv. Pod dojmom i trema su bili neizostavan faktor, ma koliko igraci imali iskustva i odigrali velikih klupskih utakmica.
2. Prvi put sam vidio da mi igramo disciplinovano, odgovorno i korektno i da se tacno zna ko sta radi u ekipi.
3. U nasoj reprezentaciji je sinoc bilo 4-5 mladih igraca gdje Pjanic ispada star (to je pola ekipe - heeeej Hajrovic, Besic, Kolasinac - golobradi mladici i igraju ko satovi)
4. Postojao je respekt, pa otud i kocnica i strah da ne krenemo agresivnije u napad i pokusamo nesto vise - jer i kad smo napadali mislili smo kako de se sto prije vratimo u defanzivu, pa su otud i napadi bili mlitaviji.
5. Cestitke Papetu jer je imao muda staviti klince na ovakvu utakmicu!!!
- madner
#1297 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ko im jebe mater, ovaj put smo ih pustili da se mozemo osvetiti Francuskoj. 
-
electric
#1298 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ima li gdje podatak koliko su Besic i Pjanic pretcali
- Better Man
#1299 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Možemo biti ponosni na naše momke. Nisu se ni najmanje obrukali i bili su u potpunosti ravnopravni sa velikom Argentinom. Šteta zbog autogola, ali šanse za drugi krug su nam velike. Samo preostale dvije odigrati smireno, hladne glave i bez velike euforije i rezultat je tu. Argentina s ovakvom igrom neće daleko dogurati. Messi izuzev gola nije ništa specijalno pokazao i samo nam je svima još jednom potvrdio da njegova igra u Barceloni i repki su dva različita svijeta i dokaz zašto nikad neće biti najveći svih vremena.
-
doktor78
#1300 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Potpuno se slazem. Nije Argentina takva ekipa da kalkulisu. Uostalom, de da mi pobijedimo Nigeriju, a sve ostalo ce biti dobro.samkoF wrote:Ja samo ne razumijem jednu stvar.Zasto vas dosta razmislja da ce Argentina uopste igrati rezervistima protiv Nigerije?????