ljubi babuka -golfiista wrote:Rahmetlija, jesi to duhovit? Gore od ovog moze samo kad se crni Milojica nasmije._mufljuz_ wrote:to je tako kad tesko mozes imat kojugolfiista wrote:Ja sam samo opterecen lijepim zenama
Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _mufljuz_
#1276 Re: Automobilizam - All about
-
citroen xm
#1277 Re: Automobilizam - All about
Evo Golfista neki dan prozva neke ljude koji žive u nekom prošlom vremenu i dive se nekim kantama. Pa da mu mahnem, a vjerovatno će i još neki.
http://www.vrelegume.rs/vesti1/alfa-75- ... automobil/
http://www.vrelegume.rs/vesti1/alfa-75- ... automobil/
- golfiista
#1278 Re: Automobilizam - All about
Autor teksta u jednom dijelu istog, kaze, "prije vremena hiperprodukcije, konfekcije, zajednickih platformi i kineskih dijelova"...sto nam sasvim jasno govori o kompetentnosti istog.
Zasto sa konfekcijom, jel GTI, RS, ST, M, AMG konfekcija?
Sta nedostaje hiperprodukciji, sem sto je povecana konkurentnost i ponuda pa su automobili jeftiniji i dostupniji?
Zajednicka ili mozda modularna platforma je losa stvar?
Kineski dijelovi? Pa ta prica je toliko deplasirana jer koineska ekonomija je top 1 ekonomija cijelog svijeta, tako da....
Ovaj tekst kao da je pisao bitangin amidzic
Sta nedostaje hiperprodukciji, sem sto je povecana konkurentnost i ponuda pa su automobili jeftiniji i dostupniji?
Kineski dijelovi? Pa ta prica je toliko deplasirana jer koineska ekonomija je top 1 ekonomija cijelog svijeta, tako da....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1279 Re: Automobilizam - All about
evo i od mene jedan stojadin

p.s. nije amiĐic vec tetkiĆ

p.s. nije amiĐic vec tetkiĆ
- golfiista
#1280 Re: Automobilizam - All about
btw.
jel to ona Alfa za koju kazu da si praaaaavo sretan kad je kupis, a presretan kad je prodas..
oprosti Bitango, tetkic da...
jel to ona Alfa za koju kazu da si praaaaavo sretan kad je kupis, a presretan kad je prodas..
oprosti Bitango, tetkic da...
-
citroen xm
#1281 Re: Automobilizam - All about
Autor teksta je toliko nebitan u svemu, mada ono što priča je skroz blizu istine. Mnogi to nikada neće skontati, između ostalih ni ti.
Što se tiče Alfe, kupovine i prodaje, to je fora starija od same Alfe. A prepričavaju je ljubitelji Golfa sa nedostatkom smisla za humor u situaciji kada treba biti prvi u raji.
Što se tiče Alfe, kupovine i prodaje, to je fora starija od same Alfe. A prepričavaju je ljubitelji Golfa sa nedostatkom smisla za humor u situaciji kada treba biti prvi u raji.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1282 Re: Automobilizam - All about
Ne razumijes ti to druze sudija.golfiista wrote:Autor teksta u jednom dijelu istog, kaze, "prije vremena hiperprodukcije, konfekcije, zajednickih platformi i kineskih dijelova"...sto nam sasvim jasno govori o kompetentnosti istog.
Dok je M3 E30 proizveden u nesto vise od 16k kom,toliko se danas na godisnjem nivou proda M3,a mozda i vise. Zato ovaj novi jeste konfekcija i hiperprodukcija,a onaj stari ikona.
Ali mislim da tebi ne vrijedi objasnjavati.
- bitanga_sa_otesa
#1283 Re: Automobilizam - All about
ljubitelji golfa koji su prije rata sanjali o njemu ,a vozili wartburga ili ficu u poluraspadajucem stanjucitroen xm wrote: Što se tiče Alfe, kupovine i prodaje, to je fora starija od same Alfe. A prepričavaju je ljubitelji Golfa sa nedostatkom smisla za humor u situaciji kada treba biti prvi u raji.
p.s wartburg je bio tourist sa GŽ tablicama
-
citroen xm
#1284 Re: Automobilizam - All about
Logično, da ima gdje gajbice šljiva potrpati.
Još ako je onaj sa 1.3 VW motorom, ludilo. 
- golfiista
#1285 Re: Automobilizam - All about
Svaki post koji napisem potkrijepim i argumentom.
Argumentacija ovih kontrasa, ako je ima ( obicno nema jer se sve svodi na " 'ta ti znas" , " 'aj ne seri", " ja kad sam voz'o auto" i sl. ) je primjerena za uzrast do 12 godina, jer covjek napise da je M model BMW -a nigdje veze jer se radi o modelu koji je hiperproduktivan i obican pa se zapravo radi o konfekciji, a sto je najtuznije vjerovatno to pise iz vjetrom iskrivljenog pleha sa znakom citroena.
Jbt . pa ta vozila kada su se proizvodila pokretna traka je
bila najvece tehnolosko dostignuce. porediti kvalitet i tehnologiju autoindustrije u proslom i ovom stoljecu je glupo isto onoliko kao sto je glupo potrositi novac na nekakvo francusko smece pored njemackog ultrakvalitetnog, recimo Golfa, Passata, pa ako hocete i Skodu ili Seata.
I jos nesto, da sam macka i da imam devet zivota, mozda bih probao biti vlasnikom jednog francuskog brenda, na jedan dan.
Argumentacija ovih kontrasa, ako je ima ( obicno nema jer se sve svodi na " 'ta ti znas" , " 'aj ne seri", " ja kad sam voz'o auto" i sl. ) je primjerena za uzrast do 12 godina, jer covjek napise da je M model BMW -a nigdje veze jer se radi o modelu koji je hiperproduktivan i obican pa se zapravo radi o konfekciji, a sto je najtuznije vjerovatno to pise iz vjetrom iskrivljenog pleha sa znakom citroena.
bila najvece tehnolosko dostignuce. porediti kvalitet i tehnologiju autoindustrije u proslom i ovom stoljecu je glupo isto onoliko kao sto je glupo potrositi novac na nekakvo francusko smece pored njemackog ultrakvalitetnog, recimo Golfa, Passata, pa ako hocete i Skodu ili Seata.
I jos nesto, da sam macka i da imam devet zivota, mozda bih probao biti vlasnikom jednog francuskog brenda, na jedan dan.
- mali_milojica
#1286 Re: Automobilizam - All about
Ultrakvalitetnog 
Opet ces usmrditi cijelu temu svojim kenjanjem.
I da,nemas ti pojma
Opet ces usmrditi cijelu temu svojim kenjanjem.
I da,nemas ti pojma
- _mufljuz_
#1287 Re: Automobilizam - All about
golfiista wrote:Svaki post koji napisem potkrijepim i argumentom.

- bitanga_sa_otesa
#1288 Re: Automobilizam - All about
jel ovo na prvoj slicici prva zamjena ulja na dvicini? na parkingu? 350.000 ?
p.s. sad vidjeh da mijenjaju i filtere...720.000 km
p.s. sad vidjeh da mijenjaju i filtere...720.000 km
- mali_milojica
#1289 Re: Automobilizam - All about
Polugeneralka,pardon,osvjezenje ide kroz cep od ulja.
Na koliko ide generalka kroz auspuh?
Na koliko ide generalka kroz auspuh?
- Bakir1
#1290 Re: Automobilizam - All about
Ako je sarkazam pokrice za silu napisanih gluposti onda je ok 
- _mufljuz_
#1291 Re: Automobilizam - All about
jeste vala nepismeni i neobrazovanni
na dvicini nije predvidjena zamjena ulja - pusta se da ga kompresija potrosi u cilindrima tako sto se turira pa se samo doljeva litar na 100km radi boljeg sagorijevanja i podmazivanja stublina iz komore za izgaranje
u najnovijoj varijanti Optima Modrica ulja G6 motor dobije 100 konja kad se podmaze 1.4 Fag motor
tako da poklonitelji i obozavaoci Golfa imaju 2 opcije - da im se podmaZIVA motor iznutra i da im dobije snage izvana van cilindara.... 100 konja dodatak aditiv Optima Modrica Ulja
na dvicini nije predvidjena zamjena ulja - pusta se da ga kompresija potrosi u cilindrima tako sto se turira pa se samo doljeva litar na 100km radi boljeg sagorijevanja i podmazivanja stublina iz komore za izgaranje
u najnovijoj varijanti Optima Modrica ulja G6 motor dobije 100 konja kad se podmaze 1.4 Fag motor
tako da poklonitelji i obozavaoci Golfa imaju 2 opcije - da im se podmaZIVA motor iznutra i da im dobije snage izvana van cilindara.... 100 konja dodatak aditiv Optima Modrica Ulja
- golfiista
#1292 Re: Automobilizam - All about

Alfa, Renault, Citroen...nema, samo Golf.
- _mufljuz_
#1295 Re: Automobilizam - All about
trebalo je jos malo strećovat
- bitanga_sa_otesa
#1296 Re: Automobilizam - All about
puce guma a rezerve nema....
-
citroen xm
#1297 Re: Automobilizam - All about
A kojim argumentima?golfiista wrote:Svaki post koji napisem potkrijepim i argumentom.
Da si ti meni živ i zdrav, ali pokretna traka je korištena u auto industriji početkom 20-og vijeka, a prva u Evropu došla 1919. i to gle čuda, prvi je imao Citroen.
Vidiš, u onom tamo vijeku je većina Fordova imala odličnu limariju, ali zato u ovih zadnjih 20 od kako je tehnologija napredovala trunu kao papir.
Zašto ovo crveno nisi rekao prijatelju kada si ga vodio da kupi C5 koga si ujedno nahvalio na sva zvona. Zašto si svojevremeno kupio Clio 2.
I na kraju i ovo što sam ti ispričao nema veze sa suštinom onoga teksta o Alfi, ali ne možeš ti to skontati pa da si kao dvije mačke i imaš 18 života.
Samo htjedoh pokazati da su ti argumenti vrijedni da se zavežu mačku o rep.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1298 Re: Automobilizam - All about
ako je pravac nije problem iskontrolisati auto ako guma pukne...
krivina, može da bude svašta... ovisno o brzini
krivina, može da bude svašta... ovisno o brzini
- johntra
#1299 Re: Automobilizam - All about
prekucao je on Škodu, pa i strašnog Audija Ćetvorku...sad vozi benve, oca mi...bitanga_sa_otesa wrote:ljubitelji golfa koji su prije rata sanjali o njemu ,a vozili wartburga ili ficu u poluraspadajucem stanjucitroen xm wrote: Što se tiče Alfe, kupovine i prodaje, to je fora starija od same Alfe. A prepričavaju je ljubitelji Golfa sa nedostatkom smisla za humor u situaciji kada treba biti prvi u raji.![]()
p.s wartburg je bio tourist sa GŽ tablicama
- mali_milojica
#1300 Re: Automobilizam - All about
Nema BMW-a bez rednih 6 cilindara