Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
escobar__ wrote:Piše portal 'Tuzlanski' da je poplavljena i TE Tuzla pa bi moglo bit problema i sa strujom za čitav TK.
de link molim
Da je samo tk u pitanju pa i nekako. Koliko ja znam TE Tuzla pokriva daleko vwce podrucije. Sigurno znam da izvoze struju i u Hrvatsku to su nam pricali prilikom jedne posjete u srednjoj skoli.
Sent from my iPhone using Tapatalkz
Pa vise od pola Bosne bi ostalo bez struje, ali znao sam da je to bomba pa sam zato i pitao.
Ne znam da li ima neko iz tog dijela ali sigurno mehanizacija tu vec radi da prosiri korito jer ipak bi se desila katastrofa kada bi se izlilo u TE, zamislite samo UKC Tuzla da ostane bez struje ili neki drugi klinicki centar.
Bodkin wrote:jebote hoce osiguranja iskihati ovu godinu. gledam ove slike i ne mogu da vjerujem. doboj
Teško da hoće... Većina polica elementarne nepogode ne pokriva već se to mora posebno nadoplatiti. Kasko osiguranje također, poplave su izuzete i potrebno ih je doplatiti, a sumnjam da je puno ljudi to uradilo
sinuhe wrote:Ovo je preveliki udarac. Moze li se od ovoga oporaviti
Jarane ovo ako vlast pametno iskoristi ne samo da se moze oporavit od ovoga, od ovoga se moze napredovat ako se javni radovi transparentno i kvlitetno provedu do zadnje marke
MAGLAJ
Radnici Natrona još nisu spašeni
15 May 14 - 20:51:33
Drama oko spašavanja radnika Natron-Hayata u Maglaju koji su već 72 sata bez vode, hrane i struje i dalje se nastavlja. Posljednje informacije iz Maglaja kažu da radnici Natrona još uvijek nisu evakuisani.
Helikopter EUFOR-a je spustio čamac i pokušavaju doći do ljudi, javlja novinska agencija Patria. Podsjećamo, u podrumima gdje su elektro-radionice nalazi se 20 radinka Natrona.
Ja sam danas prolazio pored ( TE Tuzla ) i vidio da je Jala tu skoro izlila a oni nemaju nikakve zastite okolo, ni vreca ni nicega... ne znam jesu li kasnije stavili ali je meni ono djelovalo zastrasujuce i neozbiljno sto nisu zastitili...
Last edited by emirolini on 15/05/2014 21:10, edited 1 time in total.
Da je samo tk u pitanju pa i nekako. Koliko ja znam TE Tuzla pokriva daleko vwce podrucije. Sigurno znam da izvoze struju i u Hrvatsku to su nam pricali prilikom jedne posjete u srednjoj skoli.
Sent from my iPhone using Tapatalkz
Pa vise od pola Bosne bi ostalo bez struje, ali znao sam da je to bomba pa sam zato i pitao.
Ne znam da li ima neko iz tog dijela ali sigurno mehanizacija tu vec radi da prosiri korito jer ipak bi se desila katastrofa kada bi se izlilo u TE, zamislite samo UKC Tuzla da ostane bez struje ili neki drugi klinicki centar.
Ma evo uklonili su i ovi baksuzi tu vijest. Sta sve nece za klik uraditi. A UKC ja mislim ima agregate svoje tako da bi se mogli zastiti u slucaju takve situacije.
Janjicar wrote:
Ne znam da li ima neko iz tog dijela
Neki su ovdje samo da bacaju Bombe, sto bi rekli.
TE nije ugrozena, i jala bi najmanje morala jos 1 metar dobiti na visini da bi termoelektrana bila ugrozena,
(stanujem u neposrednoj blizini).
Bodkin wrote:jebote hoce osiguranja iskihati ovu godinu. gledam ove slike i ne mogu da vjerujem. doboj
Teško da hoće... Većina polica elementarne nepogode ne pokriva već se to mora posebno nadoplatiti. Kasko osiguranje također, poplave su izuzete i potrebno ih je doplatiti, a sumnjam da je puno ljudi to uradilo
Janjicar wrote:
TE nije ugrozena, i jala bi najmanje morala jos 1 metar dobiti na visini da bi termoelektrana bila ugrozena,
ako bi TE tuzla pala, ne bi samo TK imao problem... skoro 50% bosne dobija energiju iz TE tuzla
Moguće je da poplavi Termoelektrana jer je ona u donjem toku rijeke Jale ali i za to bi trebalo da nadođe barem još metar do metar i po, dok se u gradu primjeti stagnacija rijeke, na ulazu u Tz gdje je TE voda usporava a tu su i okolno potoci.
Mislim ipak da do toga neće doći jer je to ozbiljna organizacija i sigurno da imaju plan za ovakve situacije.
Janjicar wrote:
Eh dobro je onda hvala Bogu nek se to makar sacuva