Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
IcedMFEarth

#1276 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by IcedMFEarth »

A može li se prebaciti novac sa CS-a na paypal i ako nije pokriven kreditnom karticom ? Da direktno sa paypala trošim na ebay ?
babaroga1x

#1277 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

IcedMFEarth wrote:A može li se prebaciti novac sa CS-a na paypal i ako nije pokriven kreditnom karticom ? Da direktno sa paypala trošim na ebay ?

ti možeš lovu s paypala direktno trošiti na kupovinu, ne moraš je vući na karticu...

ali da bi ti cs ili nb platio, paypal mora biti verificiran kreditnom karticom (oni žele znati da ti to zaista ti, i da su tvoji podaci točni, a ne da izmišljaš da se zoveš Al capone i da ti stric šalje 200 000 dolara )...

Baba
poisonlady

#1278 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by poisonlady »

Da se zahvalim glitchu na objasnjenju zadatka u kojem trebas upisati 5 riijeci na osnovu slike, dosta nam je pomoglo. Odradili 10ak tih (vise nije dao), bonus oko 0,70. U 20ak dana zaradjeno oko 45, a preciznost nesto preko 91 posto.

Da li je neko upecao juce oko 11 ujutro prelagan zadatak od 4centa (vjerovatno je indijski poslodavac); u pitanju su fotografije sa ulica; vase je samo da odredite da li je na slici: auto, riksa, motor, autobus (kamion) ili je mutna slika. Odradili 19 tih za 15 minuta, dosad nikad laksi, a placeniji task.

Dobro bi bilo napraviti neku listu ili tabelu zadataka u kojem cemo ih vrednovati (odnos ulozenog vremena i placanje), tezinu zadatka, kao i kratko upustvo, da oni koji tek pocinju sa radom ne bi previse lutali, a oni koji duze rade da mogu razmjeniti iskustva, jer bolje i da se jedan od nas zezne, nego svi, da nam ne rusi preciznost. Samo da se malo bolje organizujemo, sto bi neki Zuco ili Indijac vise od nas zaradjivao. :)
melody

#1279 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by melody »

IcedMFEarth wrote:A može li se prebaciti novac sa CS-a na paypal i ako nije pokriven kreditnom karticom ? Da direktno sa paypala trošim na ebay ?
Prema mom iskustvu NE MOŽEŠ primati novac na paypal dok ne verifikuješ karticu. Probala sam prebaciti pare na paypal ali ne može.
Prije par stranica sam i ja isto pitanje imala. :)
IcedMFEarth

#1280 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by IcedMFEarth »

Hvala na odgovorima.

Jedino još što me drži ovdje su vaši postovi, zvuče uglavnom optimistično, mada mi se za sad ovo nikako ne sviđa.
Na crowdflower dashboardu mi stoji da nisam do sada ništa radio, iako imam oko 130 odgovorenih pitanja i preciznost 89 % što je po njihovim kriterijima level 3, a kod mene eto stoje sve nule. Posl'o sam tiket, rekli mi da im napišem koje taskove mi nisu prikazani, a nije nijedan. Neću valjda od sad im za svaki task morati slati ticket ?
A na clixsensu imam samo 3-4 taska i to onaj s člancima koji su plaćeni 0.005 $.
Za sad mi se ovo i ne sviđa baš.
mikrozadatak

#1281 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

IcedMFEarth wrote:Hvala na odgovorima.

Jedino još što me drži ovdje su vaši postovi, zvuče uglavnom optimistično, mada mi se za sad ovo nikako ne sviđa.
Na crowdflower dashboardu mi stoji da nisam do sada ništa radio, iako imam oko 130 odgovorenih pitanja i preciznost 89 % što je po njihovim kriterijima level 3, a kod mene eto stoje sve nule. Posl'o sam tiket, rekli mi da im napišem koje taskove mi nisu prikazani, a nije nijedan. Neću valjda od sad im za svaki task morati slati ticket ?
A na clixsensu imam samo 3-4 taska i to onaj s člancima koji su plaćeni 0.005 $.
Možda da odeš u job history i napraviš screen shot pa da im to pošalješ.
Strpi se još malo. Svima savjetujem da sačekaju da dobiju level (bilo koji) pa onda da odluče šta dalje. Ali, nemoj odustajati, a da zapravo nisi ni počeo pravu igru. Testna faza je nužno zlo, ali zarada i pravi taskovi dolaze s levelima.

Sretno
zakasnila

#1282 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

Kod mene je bila slična situacija! Prvih 5-6 dana sam radila, a na dashboardu nije bilo prikazano nista od urađenih zadataka, sve bilo na nuli, i tek kada sam uradila edit profila, nakon 5 minuta se pojavili urađeni zadaci, tako da pokušaj i to!
IcedMFEarth

#1283 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by IcedMFEarth »

@ zakasnila to je to :D :thumbup:

Hvala na odgovorima.
poisonlady

#1284 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by poisonlady »

Samo da potvrdim ono sto microzadatak rece, strpljenje i samo strpljenje. Nekad im treba i par dana da nesto koriguju. Moj savjet da oni koji su skoro dobili badge ne srljaju odmah na najplacenije zadatke, nego da rade one lakse, kako bi im se preciznost ustabilila i poboljsala. Evo nekih laksih zadataka za pocetnike sa znackom, ako naidjete na njih:

- linkedin, mislim da se zadatak zove find search results,
- poredjenje etiketa vina,
- slike eksplicitnog sadrzaja,
- detalji sa racuna od raznih marketa,
- meil adrese od univerziteta ili skola, da li su u njihovom formatu.
zakasnila

#1285 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

IcedMFEarth wrote:@ zakasnila to je to :D :thumbup:

Hvala na odgovorima.
E drago mi je da je pomoglo :-D ! Znači kome se ne prikažu urađeni zadaci i procenat,neka uradi edit profil :D
dobojlija81

#1286 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

kako mislis 0.005 $ po tasku ili pitanju?
IcedMFEarth

#1287 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by IcedMFEarth »

0.005 $ po tasku. Na clixsensu piše 0.01 jer ne mogu na 3 decimale pisati pa kad uradim dva ta taska prizna se jedan i dobijem 0.01 $. Ni kinezi ne bi za te pare radili, ali eto :D

Sad na dashboardu pokazuje da ima nešto, ali samo trećina urađenih taskova. Ali nema veze, sačekat ću koji dan. Možda sami isprave :D
Sarcom

#1288 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Sarcom »

Da li je jos neko osim @Vamzemoljac imao situaciju da je povukao novac na paypal prije verifikacije kartice,a da nakon verifikacije kartice nije novac isplacen na paypal.Vec sam im poslao ticket(prije nekoliko dana) pa da vidim jel ima smisla vise da im saljem posto nije u pitanju velika suma.
AhmetShabo

#1289 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

XaviHernandez wrote:Zadnje 4 noći ukupno 31 $.
Ovo je super ako ovako nastavi.Po danu skoro ništa.
Kada ne bi davali neke zadatke ko na kašiku išlo bi ovo još bolje,to me malo nervira.

Uglavnom,iza ponoći za 2h posla uzme se 7$ glat,ko ''radi'' noćnu nije mu problem :thumbup:
ee zatos sto je sajt americki,i onda tad zive dok mi spavamo :D
ake89

#1290 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by ake89 »

Evo da se i ja upisem. Poceo prije nekih mjesec dana i babarogin sam referal :). Zaradio sam oko 30tak dolara, poprilicno zadovoljan.

JOBS COMPLETED
142
Question
TEST QUESTIONS CORRECT/ANSWERED
1,386/ 1,513
ACCURACY RATE ON
TEST QUESTIONS
91.6%
Sarcom wrote:Da li je jos neko osim @Vamzemoljac imao situaciju da je povukao novac na paypal prije verifikacije kartice,a da nakon verifikacije kartice nije novac isplacen na paypal.Vec sam im poslao ticket(prije nekoliko dana) pa da vidim jel ima smisla vise da im saljem posto nije u pitanju velika suma.
Imao sam isti problem na neobuxu, odgovorili na ticket za 1-2 dana i vratili lovu. Ja odradio cashout i pare legle u roku od 2-3min.
rundavi

#1291 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by rundavi »

mikrozadatak wrote:

Možda da odeš u job history i napraviš screen shot pa da im to pošalješ.
Strpi se još malo. Svima savjetujem da sačekaju da dobiju level (bilo koji) pa onda da odluče šta dalje. Ali, nemoj odustajati, a da zapravo nisi ni počeo pravu igru. Testna faza je nužno zlo, ali zarada i pravi taskovi dolaze s levelima.

Sretno

KOLIKO SI TI S OVIM DOBIO ŠTO SI PRIVUKO OVOLIKO ZNATIŽELJNIKA !?
mikrozadatak

#1292 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

joooj wrote:
Da i ti cekas 3 sedmice na Level 1 kao ja, da ti stalno odgovaraju u fazonu keep tasking, vjerujem da bi isto tako razmisljao kao sto razmisljas sada :eh:
I jos kad vidis da neko sa mojojim procentom preciznosti dobije i Level 2 a nema jos 80% koliko je po pravilima, onda stvarno :zid:
PIsala sam im ticket ponovo i poslala im tweet od tog lika, vec 3 dana nema odgovora. Bas se cudim sto li :lol:
Ja sam prije 10 dana dobio mail da su mi skinuli major flag, a na job history još stoji :D
Kad sam ja počinjao tema je imala 4-5 stranica, sad je lakše barem možeš pročitati iskustva drugih. Ja sam puno toga morao sam otkrivati.
U nekim stvarima su jako spori. Moja najbolja prijateljica je bila u istoj situaciji kao ti, toliko sam želio da joj pomognem, toliko su joj potrebni novci, ali ... čekala je barem 15-tak dana i onda dobila level 2.
Nastaviti ili ne odluka je na tebi.

rundavi Nešto sam dobio, vjerovatno ni izbliza koliko ti misliš. Želiš da se uključiš? Tu sam da pomognem ako treba.
mikrozadatak

#1293 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

XaviHernandez wrote:Face Identification Competition

Ovo što se prijaviš na sajtu univerziteta pa radiš.Da li je iko radio i do kad ovo traje?
Nije valjda 2 dana da traje ?
Pa ovo samo budala može pobjediti da visi čitav dan i noć i označava slike ako je tako

Označio sam ih 300 i vidim da nema kraja...
:lol: :lol: :lol:
Ma jok batali to. Ja sam jednom odigrao 200 i vidio da nema kraja.
Vjerujem da to ljudi rade u 3 smjene s jednog account-a :D

ake89 Čestitam, probaj zadržati taj accuracy. Kažu da ima lijepih taskova na levelu 3, ja ih još uvijek nisam radio :D
Merengues

#1294 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Merengues »

mikrozadatak wrote:
XaviHernandez wrote:Face Identification Competition

Ovo što se prijaviš na sajtu univerziteta pa radiš.Da li je iko radio i do kad ovo traje?
Nije valjda 2 dana da traje ?
Pa ovo samo budala može pobjediti da visi čitav dan i noć i označava slike ako je tako

Označio sam ih 300 i vidim da nema kraja...
:lol: :lol: :lol:
Ma jok batali to. Ja sam jednom odigrao 200 i vidio da nema kraja.
Vjerujem da to ljudi rade u 3 smjene s jednog account-a :D

ake89 Čestitam, probaj zadržati taj accuracy. Kažu da ima lijepih taskova na levelu 3, ja ih još uvijek nisam radio :D

ima :D
Verify school name and email address format

Zanci samo da mi je njega :D
kloniran

#1295 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

evo koliko je meni poslova aktivno, tj nista ne mogu raditi :twisted:
Image
mikrozadatak

#1296 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

Vidim ranije, neki su postavljali pregled zarade za ovaj mjesec, pa da se i ja prijavim.
Dakle, od početka mjeseca zaradio sam oko 135$, to je taman neki prosjek od 200$ mjesečno.
Supruga je zaradila skoro 70$. Znači ovaj mjesec bi trebali kućni budžet popraviti za oko 300$, odnosno 450KM.
Nikad nismo zaradili više od mikrozadataka, i naravno nismo se pokajali što smo ušli u sve ovo.
Iz nekih ličnih razloga cilj nam je 520KM (oko 340$) mjesečno, vidjet ćemo u budućnosti hoćemo li dostići tu cifru.

Sretno svima
smaugly

#1297 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smaugly »

Ne znam koliko bi vas podržalo ovu ideju, ali mislim da bi bilo dobro kada bi se napravila facebook grupa vezano za ove zadatke. Ukoliko neko vidi fin job, samo ga posta u grupi i svima dolazi obavijest. Vjerujem da nas je većina aktivnija na fb nego na klix forumu, i svima dobro :-)
Merengues

#1298 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Merengues »

smaugly wrote:Ne znam koliko bi vas podržalo ovu ideju, ali mislim da bi bilo dobro kada bi se napravila facebook grupa vezano za ove zadatke. Ukoliko neko vidi fin job, samo ga posta u grupi i svima dolazi obavijest. Vjerujem da nas je većina aktivnija na fb nego na klix forumu, i svima dobro :-)
A ne, ja sam "staromodan" meni je forum sve :D
mikrozadatak

#1299 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

XaviHernandez wrote:Ti si garant stari korisnik pa ti je dozvoljeno više taskova unutar job-a da radiš čim toliko zarađuješ ili radiš 10 sati dnevno ? :D
Star sam 4 mjeseca :lol:
Ne znam šta bih ti reako ... borim se ko lav, udaram refresh. Neke taskove radim luđački brzo, dobio sam i major flag, valjda su mislili da sam bot. Preletim pogledom preko par riječi, odaberem opciju i prođem. Svakak oda ne radim 10 sati dnevno.
Evo sad gledam task "Evaluate content for local merchants" za 8 centi. Uradio sam ih skoro 80, zadržim se možda 15 sekundi.
Poslije podne sam radio "categorize online deal" većinu linkova uopšte ne otvaram, po naslovu skontaš o čemu se radi.
Dakle, radim brzo što je dobro. S druge strane i griješim, Accuracy mi je 83.4%. Pokušavam usporiti ne bi li uhvatio level 3.
kloniran

#1300 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

mikrozadatak wrote:Vidim ranije, neki su postavljali pregled zarade za ovaj mjesec, pa da se i ja prijavim.
Dakle, od početka mjeseca zaradio sam oko 135$, to je taman neki prosjek od 200$ mjesečno.
Supruga je zaradila skoro 70$. Znači ovaj mjesec bi trebali kućni budžet popraviti za oko 300$, odnosno 450KM.
Nikad nismo zaradili više od mikrozadataka, i naravno nismo se pokajali što smo ušli u sve ovo.
Iz nekih ličnih razloga cilj nam je 520KM (oko 340$) mjesečno, vidjet ćemo u budućnosti hoćemo li dostići tu cifru.

Sretno svima
jesi to na drzavnim jaslama, pa se moze raditi i na poslu :D
Post Reply