True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ExNihilo

#1276 Re: True detective

Post by ExNihilo »

Realno.
cassius

#1277 Re: True detective

Post by cassius »

dezurni_ucenik wrote:Last night's episode of True Detective is Rotten at 44%- Znaci toliko losa epizoda.
I game of thrones sezona 5 ima ocjenu 97% . :D
dezurni_ucenik

#1278 Re: True detective

Post by dezurni_ucenik »

cassius wrote:
dezurni_ucenik wrote:Last night's episode of True Detective is Rotten at 44%- Znaci toliko losa epizoda.
I game of thrones sezona 5 ima ocjenu 97% . :D

:lol: . Ima i ta mjesta.
Jack Be Nimble

#1279 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Nego kada ce poceti snimati trecu sezonu?

Ja sam izdrzao cetiri epizode i kao sto sam rekao nakon prvog trejlera "sranje...pisi pisi...sranjeeee" i vala tako je i ispalo sto se mojih ukusa i zelja tice.

Moraju napraviti trecu jer nema sanse da zadnje cetiri epizode izvuku ovu sezonu iz zivog blata. HBO jos nije pristao na trecu sezonu, a Nic je od prvog dana kazao da TD vidi samo kao tri sezone i nista vise ili manje.
DreamOblivion

#1280 Re: True detective

Post by DreamOblivion »

Meni je ekstra serija, ne znam što ljudi kukaju toliko. Dobri su glumci a jedino što se radnja sporo razvija.
Snake Eyes

#1281 Re: True detective

Post by Snake Eyes »

DreamOblivion wrote:Meni je ekstra serija, ne znam što ljudi kukaju toliko. Dobri su glumci a jedino što se radnja sporo razvija.

Jedino :D
Ras Al Ghul

#1282 Re: True detective

Post by Ras Al Ghul »

Prejaka epizoda!
ultima_palabra

#1283 Re: True detective

Post by ultima_palabra »

Meni nekako ova akcijska scena supstitut za činjenicu da priča ne vodi nigdje.
karanana

#1284 Re: True detective

Post by karanana »

haha, ne mogu vjerovat, konacno sinoc upalim cetvrtu i toliki je smor bio da sam zaspao negdje oko 45. minute, i sad dodjem na temu i vidim da je od 50. do 60. minute dobra.
cassius

#1285 Re: True detective

Post by cassius »

Tacno ste mi nejasni vi koji gledate i dodete ovdje napisat poslije svake epizode, smor, dosadna bla bla. Ali nastavljate gledat.
karanana

#1286 Re: True detective

Post by karanana »

nastavljam gledati jer ocekujem nesto zbog radi stare slave iz prve sezone. da je ovo kojim slucajem prva sezona serije, davno bih prestao gledati, i onda eventualno nakon sto se puste svih 8 epizoda i ako su kritike pozitivne skinuo bih i pogledao je, kao sto sam uradio u prvoj sezoni.

meni ste vise cudni vi koji gledate i u ovome vidite fenomenalnu drugu sezonu a u biti takodjer sami sebe tjesite i ne zelite da priznate da je do sada truba, a i dajete joj ocjene takodjer na bazi prve sezone. a na mrvice mozete naci dobre stvari iz ove sezone koje navodite da i ovu sezonu prave odlicnom.
ExNihilo

#1287 Re: True detective

Post by ExNihilo »

karanana wrote:nastavljam gledati jer ocekujem nesto zbog radi stare slave iz prve sezone. da je ovo kojim slucajem prva sezona serije, davno bih prestao gledati, i onda eventualno nakon sto se puste svih 8 epizoda i ako su kritike pozitivne skinuo bih i pogledao je, kao sto sam uradio u prvoj sezoni.

meni ste vise cudni vi koji gledate i u ovome vidite fenomenalnu drugu sezonu a u biti takodjer sami sebe tjesite i ne zelite da priznate da je do sada truba, a i dajete joj ocjene takodjer na bazi prve sezone. a na mrvice mozete naci dobre stvari iz ove sezone koje navodite da i ovu sezonu prave odlicnom.
Realno :D
Mali_Vuk

#1288 Re: True detective

Post by Mali_Vuk »

Mene za nastavak gledanja druge sezone vežu dobra gluma i konstantno očekivanje neke velike tragedije, nake eksplozije crnjaka.. ta atmosfera, ima tu nešto :D

Inače me smaraju priče oko burzovnih izvješća, bankovnih računa, velikih korporacija, tragova novca, kriminala bijelih okovratnika i sl. Nije to teren za nas romantičare :D
cassius

#1289 Re: True detective

Post by cassius »

karanana wrote:nastavljam gledati jer ocekujem nesto zbog radi stare slave iz prve sezone. da je ovo kojim slucajem prva sezona serije, davno bih prestao gledati, i onda eventualno nakon sto se puste svih 8 epizoda i ako su kritike pozitivne skinuo bih i pogledao je, kao sto sam uradio u prvoj sezoni.

Ne znam stvarno, meni se svida, nije mi u rangu prve sezone ali mi je vrlo dobra. Pregledacu citavu sezonu pa cu reci je li me smorila ili ne. Ali gledat iz nova epizodu po epizodu i nakon svake pisat smor, dosadno, nigdje veze, necu radit.I ne vidim potrebu da i vi to radite :D

Uglavnom prva sezona je bila odlicna do kraja, tad je postala dobra.
Dok je druga sezona dobra, mozda pred kraj postane odlicna.
Bloo
Globalna šefica

#1290 Re: True detective

Post by Bloo »

ja je jedva pratim...spora je i dosadna i previše zbrkanih momenata i imena , iako sam pristupila otvorenog uma i ne očekujući ligottijevske momente ...

so far it sucks
Jack Be Nimble

#1291 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Barem je scenarista uspio da ujedini publiku sa prvom i drugom sezonom. Za vrijeme prve svako je pricao o seriji i govorio kako treba gledati. Sada niko ne prica o drugoj sezoni i ako ista kazu to bude tipa "bolje je da ne gledas".
dale cooper

#1292 Re: True detective

Post by dale cooper »

Sasvim solidna druga sezona. Mislim da će to biti moj sud bez obzira na zadnje 4 epizode.
Jack Be Nimble

#1293 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

:D

Image

Ime Meksikanca kojeg su ubili na kraju je Ledo Amarilla. Eh na spanskom Amarilla = zut...zuti kralj :-) A njegovo ime je Ledo i sta sada kada bi npr. dodali dva slova na njegovo ime? Recimo UX...Ledoux...Ledoux, Reggie :-). Uglavnom pisu po internetu kako Nic samo hoce da kaze da Ledo nije glavni kao sto nije bio ni Reggie Ledoux.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#1294 Re: True detective

Post by Jimmy McNulty »

Imaju li gdje titlovi za četvrtu epizodu?
shandrprcSA

#1295 Re: True detective

Post by shandrprcSA »

Jimmy McNulty wrote:Imaju li gdje titlovi za četvrtu epizodu?
http://titlovi.com/titlovi/true-detective-211583/
Bloo
Globalna šefica

#1296 Re: True detective

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Sasvim solidna druga sezona. Mislim da će to biti moj sud bez obzira na zadnje 4 epizode.
ne provociraj krofno jedna
dale cooper

#1297 Re: True detective

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:Sasvim solidna druga sezona. Mislim da će to biti moj sud bez obzira na zadnje 4 epizode.
ne provociraj krofno jedna
Ne provociram, sasvim sam ozbiljan. :licka: :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1298 Re: True detective

Post by Bloo »

:roll: ja jedva gledam...plus moram otici na imdb da pogledma spisak uloga..tesko pratiti ko kome sta
dale cooper

#1299 Re: True detective

Post by dale cooper »

Razumijem da se nekima ne sviđa, posebno nakon spektakularne prve sezone, ali kao što sam ranije
napisao ja volim ovaj spori hod i uronjavanje po mračnim ulicama Los Angelesa i okolice.
__Phoenix__

#1300 Re: True detective

Post by __Phoenix__ »

Uronjavanje je ok kad imaš sezonu od 22 epizode, kad imaš 8 već ide malo teže...
Post Reply