MolimKllikker wrote:hvalasour cherry wrote:Otišla,vidjela i ne vraćam se više.
Sarajevo City Center
-
sour cherry
#1276 Re: Sarajevo City Center
- strong69
#1277 Re: Sarajevo City Center
Hajvan wrote:strong69 wrote:Jbg, veoma realno da se takvo sto desi. Kad prolazim pored SCC poslije posla tacno me strah kad vidim one radnike i radove. Sve kontam pasce nesto i povrijedice ili ne daj Boze ubiti nekoga.
veca je vjerovatnoća da ti živiš u zgradi ornule fasade s liftom koji više nema tehničku/upotrebnu dozvolu ili kući bez fasade.![]()
(ne kažem da je ovo točno, već da je navedeno veća vjeovatnoća od tvojih navoda)
-
Eborg
#1278 Re: Sarajevo City Center
Iako je većina poslovnih prostora već zauzeta meni opet sve nekako izgleda...prazno.
- perfect_guy
#1279 Re: Sarajevo City Center
nekako procentualno previše zauzimaju hodnici, možda ne širinom koliko dužinom jednog sprata, dok pređeš na drugi kraj nekako te prođe volja da ideš daljeEborg wrote:Iako je većina poslovnih prostora već zauzeta meni opet sve nekako izgleda...prazno.
-
emmir1
#1280 Re: Sarajevo City Center
Hoće li neko da zaustavi Bakirovog prijatelja Gološa sa uništavanjem grada
Što se tiče SCC , otišao jednom i više ne mislim.
Nije mi na ruku , nije me nešto oduševio da kažem e tamo moram da odem , plus ne vjerujem da je neki amo Arap sam došao u Sarajevo i donio kofer para i na kraju nema naših domaćih firmi pa da bar koja marka ostane u Bosni
Što se tiče SCC , otišao jednom i više ne mislim.
Nije mi na ruku , nije me nešto oduševio da kažem e tamo moram da odem , plus ne vjerujem da je neki amo Arap sam došao u Sarajevo i donio kofer para i na kraju nema naših domaćih firmi pa da bar koja marka ostane u Bosni
-
mali_balon
#1281 Re: Sarajevo City Center
A jest ljep ovaj SCC aaaaaaa. Sve me neka toplina obuzima.
- DaffyDuck
#1282 Re: Sarajevo City Center
ja mislim da je gološ zasluzio oooogroman spomenik u Sarajevu!! Izgleda da se ufurao kao da je sam Karl Paržik!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1283 Re: Sarajevo City Center
onda si ti naivan.-LIBERO- wrote:
Opet Bakirov licni prijatelj i intimus Golos. Po svemu sudeci puno veca je kontrola izgradnje i kontrola cijele te oblasti po gradu, nego sto sam sam sebi zelio da priznam.
pa šta je princ u nas Bošnjaka bio odmah nakon rata?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1284 Re: Sarajevo City Center
Ja najgora od sve djece, još nisam bila
Eto, u subotu na te turske pice i pite da vidimo i to čudo..
Eto, u subotu na te turske pice i pite da vidimo i to čudo..
-
VjecitiStudent
#1285 Re: Sarajevo City Center
Princ je to bio još od 1991.Chmoljo wrote:onda si ti naivan.-LIBERO- wrote:
Opet Bakirov licni prijatelj i intimus Golos. Po svemu sudeci puno veca je kontrola izgradnje i kontrola cijele te oblasti po gradu, nego sto sam sam sebi zelio da priznam.najveća lova je u nekretninama.
pa šta je princ u nas Bošnjaka bio odmah nakon rata?sve ti se samo kaže
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1286 Re: Sarajevo City Center
izvinjavam se na dezinformaciji.
je li spojen radni staž zbog pauze radi popravka sefa u trezoru?
- DaffyDuck
#1287 Re: Sarajevo City Center
naravno, privilegovani radni staz molim lijepoChmoljo wrote:izvinjavam se na dezinformaciji.
- akcid
#1288 Re: Sarajevo City Center
Neko je ovdje napisao da nema, da je u promet pušten samo trgovački dio, a da hotel iznad i ostale funkcije ove betonske skorojevićke skalamerije nije.calculator wrote:Zna li neko - ima li SCC upotrebnu dozvolu koju izdaju nadležni organi Kantona Sarajevo?
Tvoje zanimljivo pitanje povlači još jedno: Šta ako se gornji dio objekta uruši, ili ako neko od posjetilaca pogine ili ostane trajno invalid usljed tehnički nezavršenog javnog prostora, ko će odgovarati?
- Hajvan
#1289 Re: Sarajevo City Center
za tako što treba združena akcija JNA i pete kolone s brda, kao ono nekad kad sjebaše skorojevičko Oslobođenje i betonske skalamerije od Unisovih nebodera
- Goldyna
#1290 Re: Sarajevo City Center
Ima li sushi bar ili me neko slagao?
-
VjecitiStudent
#1291 Re: Sarajevo City Center
Naravno. Jer i u tim, najtežim trenucima, vrijedno je radio na izgradnji grada i pravio planove kako će jednoga dana dovesti Zaru u Sarajevo.Chmoljo wrote:izvinjavam se na dezinformaciji.
- Logovan
#1292 Re: Sarajevo City Center
Normalno da će te proći volja kad po prvi put imamo ovakav tržni centar pa se nismo navikli.perfect_guy wrote:nekako procentualno previše zauzimaju hodnici, možda ne širinom koliko dužinom jednog sprata, dok pređeš na drugi kraj nekako te prođe volja da ideš daljeEborg wrote:Iako je većina poslovnih prostora već zauzeta meni opet sve nekako izgleda...prazno.
- navedeni
#1293 Re: Sarajevo City Center
Ma samo neka se gradi
- duminjo
#1294 Re: Sarajevo City Center
Idi na kuglanje, pogledaj plavkuhodža wrote:jao kakva seka radi u adidasu
- O'zone
- Globalni moderator
#1295 Re: Sarajevo City Center
sim_dar wrote:Da, ovaj objekt je malo avangardan, ali hajde mozda i uspije. Medjutim "luksuzni" Dvor, zna li se ko je taj sramotni investitor i ko je sramotni bekrija ko se potpisao ispod one sramote od projekta na takvom mjestu i kao arhitekta i kao onaj sto je dao dozvolu od strane grada?navedeni wrote:Ma samo neka se gradi
Jedan treba ici kopati kanale, a drugog poslati na Goli Otok da tuca kamen. Zeljezni balkoni na najboljoj lokaciji u gradu? O hebem ti "urbanizam" reketaski crvenokmerski.
DVOR je sedmokatovna zgrada koja ima 42 luksuzna apartmana. Ova moderna građevina daje potpuno novi vizuelni izgled i siluetu ovog dijela središta Sarajeva koje se ubrzano razvija i modernizira. Kvadrature apartmana/stanova u DVOR-u su od 54 m2 do 116 m2. DVOR nudi i 57 garaža smještenih u dvije podzemne etaže kao i komercijalne prostore u prizemlju objekta.
DVOR je zgrada koja posjeduje sljedeće bitne karakteristike: opremljena je najkvalitetnijim materijalima za eksterijer i enterijer, vrhunski kvalitet zvučne i termo-izolacije, najsavremeniji sistem hlađenja i grijanja uz opskrbu energentima iz vlastite kotlovnice i to tokom cijele godine. Sigurnost je na najvišem nivou sa slijedećim elementima: kompletni video-nadzor, unutar i van objekta, svaki stan posjeduje video interfone sa kamerama pred glavnim ulazom kao i pred ulaznim vratima stana, vatrodojavne i CO2 senzore, alarm-uređaji i panik/SOS tasteri u kupatilima, a sve je ovo povezano na dojavni i interventni sistem kompanije SECURITAS. Svojom modernom arhitekturom, u samom srcu grada DVOR Sarajevu donosi novi način življenja.
Društvo za ulaganje u Južnu Evropu (SEIC), registrirano u BiH, glavni je investitor izgradnje i razvoja ovog jedinstvenog projekta u gradu. Dioničari SEIC-a su neke od najvećih finansijskih firmi iz zemalja Zaljeva i EU. www.seic.ba
ahA + knAp Arhitekti
Sarajevski arhitektonski ured, s velikim međunarodnim iskustvom, koji vode Kenan Brčkalija i Adnan Harambašić, odgovoran je za planiranje i aritektonski nadzor ovog projekata.
STRABAG
Najveća evropska građevinska kompanija odabrana je da sa savremenom građevinskom opremom i visoko kvalitetnim materijalima izgradi ovaj objekat.
-
VjecitiStudent
#1296 Re: Sarajevo City Center
Taman će se krupne finansijske firme iz EU i Zaljeva udruživati zbog ove siće.
Investitora treba tražiti u onima koji su imali dovoljno moći da mijenjaju urbanistički plan.
Investitora treba tražiti u onima koji su imali dovoljno moći da mijenjaju urbanistički plan.
-
ins
#1297 Re: Sarajevo City Center
Zgrada Dvor je promasaj, ali ti, ako nisi u stanju skontati da su zeljezni balkoni na dvorisnoj strani zgrada koja se za 2-3 godine vise nece moci vidjeti, bi se trebao baviti necim drugim, ne komentarisati arhitekturu i urbanizamsim_dar wrote:Da, ovaj objekt je malo avangardan, ali hajde mozda i uspije. Medjutim "luksuzni" Dvor, zna li se ko je taj sramotni investitor i ko je sramotni bekrija ko se potpisao ispod one sramote od projekta na takvom mjestu i kao arhitekta i kao onaj sto je dao dozvolu od strane grada?navedeni wrote:Ma samo neka se gradi
Jedan treba ici kopati kanale, a drugog poslati na Goli Otok da tuca kamen. Zeljezni balkoni na najboljoj lokaciji u gradu? O hebem ti "urbanizam" reketaski crvenokmerski.
-
ins
#1298 Re: Sarajevo City Center
Kao sto napisah u drugoj temi, meni je ovo odlican projekt!sim_dar wrote:
Vrsta: Stambeni objekt, sa poslovnim dijelom
Projekt Sead Golos
Investitor: Bau Herz
Spratova: 6+2 (garaza)
- Adriatic
#1299 Re: Sarajevo City Center
Jebo te, ovoliki grad a samo jedan arhitekta?
- DaffyDuck
#1300 Re: Sarajevo City Center
Jeste, al da bude kao na gornjoj slici... Za kakve pustare, da ga niko, nikad i ne vidiins wrote:Kao sto napisah u drugoj temi, meni je ovo odlican projekt!sim_dar wrote:
Vrsta: Stambeni objekt, sa poslovnim dijelom
Projekt Sead Golos
Investitor: Bau Herz
Spratova: 6+2 (garaza)