Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
22%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
29
27%

Total votes: 106

sour cherry

#1276 Re: Sarajevo City Center

Post by sour cherry »

Kllikker wrote:
sour cherry wrote:Otišla,vidjela i ne vraćam se više.
hvala
Molim :mrgreen: Premračno mi je.Jednostavno,preružan objekat,i iznutra i izvana.Kad su već potrošili toliki novac na izgradnju,mogli su bar angažovati ljude koji znaju i imaju smisla.Meni je ono ruglo.
strong69

#1277 Re: Sarajevo City Center

Post by strong69 »

Hajvan wrote:
strong69 wrote:Jbg, veoma realno da se takvo sto desi. Kad prolazim pored SCC poslije posla tacno me strah kad vidim one radnike i radove. Sve kontam pasce nesto i povrijedice ili ne daj Boze ubiti nekoga.

veca je vjerovatnoća da ti živiš u zgradi ornule fasade s liftom koji više nema tehničku/upotrebnu dozvolu ili kući bez fasade. :mrgreen:
(ne kažem da je ovo točno, već da je navedeno veća vjeovatnoća od tvojih navoda)
:lol: :lol: :lol: :kiss:
Eborg

#1278 Re: Sarajevo City Center

Post by Eborg »

Iako je većina poslovnih prostora već zauzeta meni opet sve nekako izgleda...prazno.
perfect_guy

#1279 Re: Sarajevo City Center

Post by perfect_guy »

Eborg wrote:Iako je većina poslovnih prostora već zauzeta meni opet sve nekako izgleda...prazno.
nekako procentualno previše zauzimaju hodnici, možda ne širinom koliko dužinom jednog sprata, dok pređeš na drugi kraj nekako te prođe volja da ideš dalje
emmir1

#1280 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

Hoće li neko da zaustavi Bakirovog prijatelja Gološa sa uništavanjem grada

Što se tiče SCC , otišao jednom i više ne mislim.

Nije mi na ruku , nije me nešto oduševio da kažem e tamo moram da odem , plus ne vjerujem da je neki amo Arap sam došao u Sarajevo i donio kofer para i na kraju nema naših domaćih firmi pa da bar koja marka ostane u Bosni
mali_balon

#1281 Re: Sarajevo City Center

Post by mali_balon »

A jest ljep ovaj SCC aaaaaaa. Sve me neka toplina obuzima.
DaffyDuck

#1282 Re: Sarajevo City Center

Post by DaffyDuck »

ja mislim da je gološ zasluzio oooogroman spomenik u Sarajevu!! Izgleda da se ufurao kao da je sam Karl Paržik!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1283 Re: Sarajevo City Center

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:
Opet Bakirov licni prijatelj i intimus Golos. Po svemu sudeci puno veca je kontrola izgradnje i kontrola cijele te oblasti po gradu, nego sto sam sam sebi zelio da priznam.
onda si ti naivan. :D najveća lova je u nekretninama.

pa šta je princ u nas Bošnjaka bio odmah nakon rata? :D sve ti se samo kaže :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1284 Re: Sarajevo City Center

Post by KatarinaKosaca »

Ja najgora od sve djece, još nisam bila :( :-?
Eto, u subotu na te turske pice i pite da vidimo i to čudo..
VjecitiStudent

#1285 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

Chmoljo wrote:
-LIBERO- wrote:
Opet Bakirov licni prijatelj i intimus Golos. Po svemu sudeci puno veca je kontrola izgradnje i kontrola cijele te oblasti po gradu, nego sto sam sam sebi zelio da priznam.
onda si ti naivan. :D najveća lova je u nekretninama.

pa šta je princ u nas Bošnjaka bio odmah nakon rata? :D sve ti se samo kaže :D
Princ je to bio još od 1991.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1286 Re: Sarajevo City Center

Post by Chmoljo »

izvinjavam se na dezinformaciji.

je li spojen radni staž zbog pauze radi popravka sefa u trezoru?
DaffyDuck

#1287 Re: Sarajevo City Center

Post by DaffyDuck »

Chmoljo wrote:izvinjavam se na dezinformaciji.

naravno, privilegovani radni staz molim lijepo :bih:
akcid

#1288 Re: Sarajevo City Center

Post by akcid »

calculator wrote:Zna li neko - ima li SCC upotrebnu dozvolu koju izdaju nadležni organi Kantona Sarajevo?
Neko je ovdje napisao da nema, da je u promet pušten samo trgovački dio, a da hotel iznad i ostale funkcije ove betonske skorojevićke skalamerije nije.

Tvoje zanimljivo pitanje povlači još jedno: Šta ako se gornji dio objekta uruši, ili ako neko od posjetilaca pogine ili ostane trajno invalid usljed tehnički nezavršenog javnog prostora, ko će odgovarati?
Hajvan

#1289 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

za tako što treba združena akcija JNA i pete kolone s brda, kao ono nekad kad sjebaše skorojevičko Oslobođenje i betonske skalamerije od Unisovih nebodera
Goldyna

#1290 Re: Sarajevo City Center

Post by Goldyna »

Ima li sushi bar ili me neko slagao?
VjecitiStudent

#1291 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

Chmoljo wrote:izvinjavam se na dezinformaciji.

Naravno. Jer i u tim, najtežim trenucima, vrijedno je radio na izgradnji grada i pravio planove kako će jednoga dana dovesti Zaru u Sarajevo.
Logovan

#1292 Re: Sarajevo City Center

Post by Logovan »

perfect_guy wrote:
Eborg wrote:Iako je većina poslovnih prostora već zauzeta meni opet sve nekako izgleda...prazno.
nekako procentualno previše zauzimaju hodnici, možda ne širinom koliko dužinom jednog sprata, dok pređeš na drugi kraj nekako te prođe volja da ideš dalje
Normalno da će te proći volja kad po prvi put imamo ovakav tržni centar pa se nismo navikli. :D
navedeni

#1293 Re: Sarajevo City Center

Post by navedeni »

Ma samo neka se gradi
duminjo

#1294 Re: Sarajevo City Center

Post by duminjo »

hodža wrote:jao kakva seka radi u adidasu :ruza:
Idi na kuglanje, pogledaj plavku :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#1295 Re: Sarajevo City Center

Post by O'zone »

sim_dar wrote:
navedeni wrote:Ma samo neka se gradi
Da, ovaj objekt je malo avangardan, ali hajde mozda i uspije. Medjutim "luksuzni" Dvor, zna li se ko je taj sramotni investitor i ko je sramotni bekrija ko se potpisao ispod one sramote od projekta na takvom mjestu i kao arhitekta i kao onaj sto je dao dozvolu od strane grada?

Jedan treba ici kopati kanale, a drugog poslati na Goli Otok da tuca kamen. Zeljezni balkoni na najboljoj lokaciji u gradu? O hebem ti "urbanizam" reketaski crvenokmerski.
DVOR je sedmokatovna zgrada koja ima 42 luksuzna apartmana. Ova moderna građevina daje potpuno novi vizuelni izgled i siluetu ovog dijela središta Sarajeva koje se ubrzano razvija i modernizira. Kvadrature apartmana/stanova u DVOR-u su od 54 m2 do 116 m2. DVOR nudi i 57 garaža smještenih u dvije podzemne etaže kao i komercijalne prostore u prizemlju objekta.

DVOR je zgrada koja posjeduje sljedeće bitne karakteristike: opremljena je najkvalitetnijim materijalima za eksterijer i enterijer, vrhunski kvalitet zvučne i termo-izolacije, najsavremeniji sistem hlađenja i grijanja uz opskrbu energentima iz vlastite kotlovnice i to tokom cijele godine. Sigurnost je na najvišem nivou sa slijedećim elementima: kompletni video-nadzor, unutar i van objekta, svaki stan posjeduje video interfone sa kamerama pred glavnim ulazom kao i pred ulaznim vratima stana, vatrodojavne i CO2 senzore, alarm-uređaji i panik/SOS tasteri u kupatilima, a sve je ovo povezano na dojavni i interventni sistem kompanije SECURITAS. Svojom modernom arhitekturom, u samom srcu grada DVOR Sarajevu donosi novi način življenja.

Društvo za ulaganje u Južnu Evropu (SEIC), registrirano u BiH, glavni je investitor izgradnje i razvoja ovog jedinstvenog projekta u gradu. Dioničari SEIC-a su neke od najvećih finansijskih firmi iz zemalja Zaljeva i EU. www.seic.ba

ahA + knAp Arhitekti
Sarajevski arhitektonski ured, s velikim međunarodnim iskustvom, koji vode Kenan Brčkalija i Adnan Harambašić, odgovoran je za planiranje i aritektonski nadzor ovog projekata.

STRABAG
Najveća evropska građevinska kompanija odabrana je da sa savremenom građevinskom opremom i visoko kvalitetnim materijalima izgradi ovaj objekat.
VjecitiStudent

#1296 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

Taman će se krupne finansijske firme iz EU i Zaljeva udruživati zbog ove siće.
Investitora treba tražiti u onima koji su imali dovoljno moći da mijenjaju urbanistički plan.
ins

#1297 Re: Sarajevo City Center

Post by ins »

sim_dar wrote:
navedeni wrote:Ma samo neka se gradi
Da, ovaj objekt je malo avangardan, ali hajde mozda i uspije. Medjutim "luksuzni" Dvor, zna li se ko je taj sramotni investitor i ko je sramotni bekrija ko se potpisao ispod one sramote od projekta na takvom mjestu i kao arhitekta i kao onaj sto je dao dozvolu od strane grada?

Jedan treba ici kopati kanale, a drugog poslati na Goli Otok da tuca kamen. Zeljezni balkoni na najboljoj lokaciji u gradu? O hebem ti "urbanizam" reketaski crvenokmerski.
Zgrada Dvor je promasaj, ali ti, ako nisi u stanju skontati da su zeljezni balkoni na dvorisnoj strani zgrada koja se za 2-3 godine vise nece moci vidjeti, bi se trebao baviti necim drugim, ne komentarisati arhitekturu i urbanizam :run:
ins

#1298 Re: Sarajevo City Center

Post by ins »

sim_dar wrote:

Vrsta: Stambeni objekt, sa poslovnim dijelom
Projekt Sead Golos
Investitor: Bau Herz
Spratova: 6+2 (garaza)

Image

Image

Image
Kao sto napisah u drugoj temi, meni je ovo odlican projekt! :thumbup:
Adriatic

#1299 Re: Sarajevo City Center

Post by Adriatic »

Jebo te, ovoliki grad a samo jedan arhitekta?
DaffyDuck

#1300 Re: Sarajevo City Center

Post by DaffyDuck »

ins wrote:
sim_dar wrote:

Vrsta: Stambeni objekt, sa poslovnim dijelom
Projekt Sead Golos
Investitor: Bau Herz
Spratova: 6+2 (garaza)

Image

Image

Image
Kao sto napisah u drugoj temi, meni je ovo odlican projekt! :thumbup:
Jeste, al da bude kao na gornjoj slici... Za kakve pustare, da ga niko, nikad i ne vidi :D
Post Reply