najbolje pivo?
- Đinajlu
#1276 Re: najbolje pivo?
Hajneken.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1277 Re: najbolje pivo?

Pale Ale Zmajske je Zmajcek.
a Porter je ZMAJ, odlicna piva
- AstorH
#1278 Re: najbolje pivo?
Neki dan sam naletio na twitteru na neku HR firmu prodaju neke sprave za mjerenje kvaliteta piva.
Moracu to uzet ocam' .
Moracu to uzet ocam' .
-
Rosso
#1279 Re: najbolje pivo?
Ima li gdje oldbridža i/ili livanjskog u Sarajevu kupiti?
- kakav nered
#1280 Re: najbolje pivo?
Rosso wrote:Ima li gdje oldbridža i/ili livanjskog u Sarajevu kupiti?
Oldbridž imaš u British pubu na Ilidzi...
-
noviprimitivac
#1281 Re: najbolje pivo?
Zar radi taj Pub??
Ja neku noć išao zatvoreno.
Ako mislimo na isti to je u blizini objekta gdje se ovjeravaju zdrastvene knjižice?!
Ako mislimo na isti to je u blizini objekta gdje se ovjeravaju zdrastvene knjižice?!
- Tvrtko II Kotromanić
- R2D2_SA
#1283 Re: najbolje pivo?
Auuu sta sam proputio u zivotu, pa nisam ni zao da ima ova tema
Ne mogu sada sve citati ali akoko nije bilo do sada da preporucim pivnicu Pivac (pjevac) u Makarskoj, dole ispod crkve, prvi kafic desno od makarskog stadiona. Imaju fin izbor 50-60 pivki, uglavnom manastirskih piva. Malo mjesto, lagano krenes prebirati. Prednost je da imaa izbora a samo tako dok jednu poslije druge pijes mozes osjetiri manju ili vecu razliku u okusu. Osim ako si pravi majstor za pivu. Inacw u Sa kad se izadje Paulaner toceni 
- Dr Kova
#1284 Re: najbolje pivo?
Prije svega hvala forumašima na prijedlogu za Belgijska piva...bosniamaj wrote:Obogatio sam svoju kolekciju za ovu divotu, a dobio sam ga iz Belgije
Meni ima nevjerovatan okus
Bio sam 6 dana u Belgiji, probao sam to pivo Rochefort 8 i 10... Probao sam i ova:
Delirium Tremens,
St. Bernardus Abt 12,
Chimay,
Gulden Draak 9000 Quadruple
Kwak,
Westmalle Dubel i tripel,
Leffe razne vrste koje nemaju kod nas,
Duvel,
Orval,
Hoegaarden
Tripel Karmeliet koje je stvarno vrh
i još neka, ne mogu se sjetiti imena, bilo ih je dosta..
Westmalle Dubel mi je najviše legao, nestvarno dobro.
Da živim u Belgiji, najveći problem u životu bi mi bio koje pivo popiti
Zavidim im...
-
VCorp
-
Pirija
#1286 Re: najbolje pivo?
pa bar u hrvatskoj imas da biras 
ovo je iz pivnice u makarskoj, imaju bar 20-30 vrsta extra piva

ovo je iz pivnice u makarskoj, imaju bar 20-30 vrsta extra piva

- kakav nered
#1287 Re: najbolje pivo?
Radinoviprimitivac wrote:Zar radi taj Pub??
Kad si išao? rade do 11-12 sigurno radnim danima, a vikendom i duže, ovisi koliko raje ima...
-
bosniamaj
#1288 Re: najbolje pivo?
FakatBuckethead wrote:Da živim u Belgiji, najveći problem u životu bi mi bio koje pivo popiti![]()
Zavidim im...
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1291 Re: najbolje pivo?
Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je šta
jedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo 
-
makthemak
#1292 Re: najbolje pivo?
Covjek koji je pokrenuo revoluciju piva brewer sad zivi u poljskoj i koliko sam ja mogao primjetit ljudi imaju stvarno jaku pivsku scenuLajavikrelac wrote:Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je štajedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo
- Saian
#1293 Re: najbolje pivo?
E ima l' u Europi, tacnije recimo, Njemacka, Poljska, Austrija, Cheshka, Danska, pa et ajd i ShveCka, neko IPA pivo koje se relativno masovno proizvodi, a pritom je i dobro, u smislu, ajd et' nek nije Bells Two Hearted, al da je makar nesto osrednje ko Lagunitas il' Sierra Nevada nesto tako?makthemak wrote:Covjek koji je pokrenuo revoluciju piva brewer sad zivi u poljskoj i koliko sam ja mogao primjetit ljudi imaju stvarno jaku pivsku scenuLajavikrelac wrote:Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je štajedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo
Ili evo ova verzija upita, koliko su americhka IPA dostupna na trzistu u Europi i dze? Jel to internet varijanta narucis pa cekas ili kako to ide?
-
paladinka
#1294 Re: najbolje pivo?
Bila ljetos u Varsavi, najpopularnija piva su Tyskie, Lech i Ziewec, to dobijes u svakom lokalu i pivo je stvarno jeftino, ali oni imaju toliko puno malih lokalnih pivara, to mi se pravo svidjelo.makthemak wrote:Covjek koji je pokrenuo revoluciju piva brewer sad zivi u poljskoj i koliko sam ja mogao primjetit ljudi imaju stvarno jaku pivsku scenuLajavikrelac wrote:Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je štajedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo
- KUZNETSOV
#1295 Re: najbolje pivo?
ispod pirineja ovaj paketic od 6 piva 3 eura, bagatela

- mayab
#1296 Re: najbolje pivo?
Kad vec pomenuste poljske pive, u ŠKAFI se prodaje neko poljsko pivo u limenkama, koje i kakvo je , ne bih znao...paladinka wrote:Bila ljetos u Varsavi, najpopularnija piva su Tyskie, Lech i Ziewec, to dobijes u svakom lokalu i pivo je stvarno jeftino, ali oni imaju toliko puno malih lokalnih pivara, to mi se pravo svidjelo.makthemak wrote:Covjek koji je pokrenuo revoluciju piva brewer sad zivi u poljskoj i koliko sam ja mogao primjetit ljudi imaju stvarno jaku pivsku scenuLajavikrelac wrote:Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je štajedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1297 Re: najbolje pivo?
Od poljskog piva Stern extra strong sam se raspametio samo tako
9,2 % alkohola
boli sutra glava i metar oko glave..... 
-
chombe trajla be
#1298 Re: najbolje pivo?
Zna se to i meni desiti. Kad popijem poljsku sarajevsku pivu počne mi treperiti lijeva obrva. A kad uđem u kuću i popijem unutrašnju malo se oznojim ali mi bude lijepo.Lajavikrelac wrote:Od poljskog piva Stern extra strong sam se raspametio samo tako9,2 % alkohola
boli sutra glava i metar oko glave.....
-
makthemak
#1299 Re: najbolje pivo?
Po meni dosad najbolja IPA tacnije DIPA koju sam pio da je iz Europe je Brewdog Hardcore IPA. Tesko je dobavit u Bosnu i Hercegovinu, iako neko hoce da ti posalje preko neta platis vise postarinu nego sam proizvod sto se ne isplati. U Zagrebu i Beogradu pa cak i Splitu mozes naci u kaficima raznorazne IPE, DIPE i slicno. Ono sto u Sarajevu mozes popit od aleova mozes nac u British Pubu na ilidzi i domace pivo u Brew Pubu na Marin dvoru. INace sto se tice IPE mrka kapa, iako brew pub ima svoju IPU to je po meni preblago zahmeljeno da bi se zvalo IPOM.Saian wrote:E ima l' u Europi, tacnije recimo, Njemacka, Poljska, Austrija, Cheshka, Danska, pa et ajd i ShveCka, neko IPA pivo koje se relativno masovno proizvodi, a pritom je i dobro, u smislu, ajd et' nek nije Bells Two Hearted, al da je makar nesto osrednje ko Lagunitas il' Sierra Nevada nesto tako?makthemak wrote:Covjek koji je pokrenuo revoluciju piva brewer sad zivi u poljskoj i koliko sam ja mogao primjetit ljudi imaju stvarno jaku pivsku scenuLajavikrelac wrote:Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je štajedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo
Ili evo ova verzija upita, koliko su americhka IPA dostupna na trzistu u Europi i dze? Jel to internet varijanta narucis pa cekas ili kako to ide?
-
makthemak
#1300 Re: najbolje pivo?
Kad vec pomenuste poljske pive, u ŠKAFI se prodaje neko poljsko pivo u limenkama, koje i kakvo je , ne bih znao...[/quote]mayab wrote:Bila ljetos u Varsavi, najpopularnija piva su Tyskie, Lech i Ziewec, to dobijes u svakom lokalu i pivo je stvarno jeftino, ali oni imaju toliko puno malih lokalnih pivara, to mi se pravo svidjelo.paladinka wrote:Covjek koji je pokrenuo revoluciju piva brewer sad zivi u poljskoj i koliko sam ja mogao primjetit ljudi imaju stvarno jaku pivsku scenuLajavikrelac wrote:Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je štajedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo
Ma to je vjerovatno najobicniji lager nikakve kvalitete jer ja u Skafi nisam vidio skuplju pivu od 1.5 KM a tesko da ces nac kvalitetnu pivu za tako male pare