najbolje pivo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Đinajlu

#1276 Re: najbolje pivo?

Post by Đinajlu »

Hajneken.
topcam
Vozim: uzbrdo

#1277 Re: najbolje pivo?

Post by topcam »

Image

Pale Ale Zmajske je Zmajcek.
a Porter je ZMAJ, odlicna piva :thumbup:
AstorH

#1278 Re: najbolje pivo?

Post by AstorH »

Neki dan sam naletio na twitteru na neku HR firmu prodaju neke sprave za mjerenje kvaliteta piva.
Moracu to uzet ocam' .
Rosso

#1279 Re: najbolje pivo?

Post by Rosso »

Ima li gdje oldbridža i/ili livanjskog u Sarajevu kupiti?
kakav nered

#1280 Re: najbolje pivo?

Post by kakav nered »

Rosso wrote:Ima li gdje oldbridža i/ili livanjskog u Sarajevu kupiti?

Oldbridž imaš u British pubu na Ilidzi...
noviprimitivac

#1281 Re: najbolje pivo?

Post by noviprimitivac »

Zar radi taj Pub??
Ja neku noć išao zatvoreno.

Ako mislimo na isti to je u blizini objekta gdje se ovjeravaju zdrastvene knjižice?!
R2D2_SA

#1283 Re: najbolje pivo?

Post by R2D2_SA »

Auuu sta sam proputio u zivotu, pa nisam ni zao da ima ova tema :thumbup: Ne mogu sada sve citati ali akoko nije bilo do sada da preporucim pivnicu Pivac (pjevac) u Makarskoj, dole ispod crkve, prvi kafic desno od makarskog stadiona. Imaju fin izbor 50-60 pivki, uglavnom manastirskih piva. Malo mjesto, lagano krenes prebirati. Prednost je da imaa izbora a samo tako dok jednu poslije druge pijes mozes osjetiri manju ili vecu razliku u okusu. Osim ako si pravi majstor za pivu. Inacw u Sa kad se izadje Paulaner toceni :thumbup:
Dr Kova

#1284 Re: najbolje pivo?

Post by Dr Kova »

bosniamaj wrote:Obogatio sam svoju kolekciju za ovu divotu, a dobio sam ga iz Belgije :)
Meni ima nevjerovatan okus :)

Image
Prije svega hvala forumašima na prijedlogu za Belgijska piva...

Bio sam 6 dana u Belgiji, probao sam to pivo Rochefort 8 i 10... Probao sam i ova:
Delirium Tremens,
St. Bernardus Abt 12,
Chimay,
Gulden Draak 9000 Quadruple
Kwak,
Westmalle Dubel i tripel,
Leffe razne vrste koje nemaju kod nas,
Duvel,
Orval,
Hoegaarden
Tripel Karmeliet koje je stvarno vrh
i još neka, ne mogu se sjetiti imena, bilo ih je dosta..

Westmalle Dubel mi je najviše legao, nestvarno dobro.

Da živim u Belgiji, najveći problem u životu bi mi bio koje pivo popiti :)
Zavidim im...
VCorp

#1285 Re: najbolje pivo?

Post by VCorp »

mayab wrote:Sad sam na moru "lokao" u enormnim kolicinama.....
Image
Ma džabe ti slika sa instagramovim folijama kad je ovo smeće xD
Pirija

#1286 Re: najbolje pivo?

Post by Pirija »

pa bar u hrvatskoj imas da biras :)

ovo je iz pivnice u makarskoj, imaju bar 20-30 vrsta extra piva
Image

Image
kakav nered

#1287 Re: najbolje pivo?

Post by kakav nered »

noviprimitivac wrote:Zar radi taj Pub??
Ja neku noć išao zatvoreno.

Ako mislimo na isti to je u blizini objekta gdje se ovjeravaju zdrastvene knjižice?!
Radi :)

Kad si išao? rade do 11-12 sigurno radnim danima, a vikendom i duže, ovisi koliko raje ima...
bosniamaj

#1288 Re: najbolje pivo?

Post by bosniamaj »

Buckethead wrote:Da živim u Belgiji, najveći problem u životu bi mi bio koje pivo popiti :)
Zavidim im...
Fakat :thumbup:
Didis74

#1289 Re: najbolje pivo?

Post by Didis74 »

Image

Ubjedljivo najbolja piva
mayab

#1290 Re: najbolje pivo?

Post by mayab »

Image
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1291 Re: najbolje pivo?

Post by Domaci izdajnik »

Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je šta :-) jedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo :thumbup:
makthemak

#1292 Re: najbolje pivo?

Post by makthemak »

Lajavikrelac wrote:Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je šta :-) jedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo :thumbup:
Covjek koji je pokrenuo revoluciju piva brewer sad zivi u poljskoj i koliko sam ja mogao primjetit ljudi imaju stvarno jaku pivsku scenu
Saian

#1293 Re: najbolje pivo?

Post by Saian »

makthemak wrote:
Lajavikrelac wrote:Došao sam iz Krakova prekjuče. Probao sam toliko vrsta biva da pojma nemam šta je šta :-) jedino mi ostalo u sjećanju neko lokalno Cent US smooth mislim da se zove fenomenalno crno pivo :thumbup:
Covjek koji je pokrenuo revoluciju piva brewer sad zivi u poljskoj i koliko sam ja mogao primjetit ljudi imaju stvarno jaku pivsku scenu
E ima l' u Europi, tacnije recimo, Njemacka, Poljska, Austrija, Cheshka, Danska, pa et ajd i ShveCka, neko IPA pivo koje se relativno masovno proizvodi, a pritom je i dobro, u smislu, ajd et' nek nije Bells Two Hearted, al da je makar nesto osrednje ko Lagunitas il' Sierra Nevada nesto tako?

Ili evo ova verzija upita, koliko su americhka IPA dostupna na trzistu u Europi i dze? Jel to internet varijanta narucis pa cekas ili kako to ide?
paladinka

#1294 Re: najbolje pivo?

Post by paladinka »

makthemak wrote:
Bila ljetos u Varsavi, najpopularnija piva su Tyskie, Lech i Ziewec, to dobijes u svakom lokalu i pivo je stvarno jeftino, ali oni imaju toliko puno malih lokalnih pivara, to mi se pravo svidjelo.
KUZNETSOV

#1295 Re: najbolje pivo?

Post by KUZNETSOV »

ispod pirineja ovaj paketic od 6 piva 3 eura, bagatela :lol:

Image
mayab

#1296 Re: najbolje pivo?

Post by mayab »

paladinka wrote:
makthemak wrote:
Bila ljetos u Varsavi, najpopularnija piva su Tyskie, Lech i Ziewec, to dobijes u svakom lokalu i pivo je stvarno jeftino, ali oni imaju toliko puno malih lokalnih pivara, to mi se pravo svidjelo.
Kad vec pomenuste poljske pive, u ŠKAFI se prodaje neko poljsko pivo u limenkama, koje i kakvo je , ne bih znao...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1297 Re: najbolje pivo?

Post by Domaci izdajnik »

Od poljskog piva Stern extra strong sam se raspametio samo tako :janpi: 9,2 % alkohola :-) boli sutra glava i metar oko glave..... :hitna:
chombe trajla be

#1298 Re: najbolje pivo?

Post by chombe trajla be »

Lajavikrelac wrote:Od poljskog piva Stern extra strong sam se raspametio samo tako :janpi: 9,2 % alkohola :-) boli sutra glava i metar oko glave..... :hitna:
Zna se to i meni desiti. Kad popijem poljsku sarajevsku pivu počne mi treperiti lijeva obrva. A kad uđem u kuću i popijem unutrašnju malo se oznojim ali mi bude lijepo.
makthemak

#1299 Re: najbolje pivo?

Post by makthemak »

Saian wrote:
makthemak wrote:
E ima l' u Europi, tacnije recimo, Njemacka, Poljska, Austrija, Cheshka, Danska, pa et ajd i ShveCka, neko IPA pivo koje se relativno masovno proizvodi, a pritom je i dobro, u smislu, ajd et' nek nije Bells Two Hearted, al da je makar nesto osrednje ko Lagunitas il' Sierra Nevada nesto tako?

Ili evo ova verzija upita, koliko su americhka IPA dostupna na trzistu u Europi i dze? Jel to internet varijanta narucis pa cekas ili kako to ide?
Po meni dosad najbolja IPA tacnije DIPA koju sam pio da je iz Europe je Brewdog Hardcore IPA. Tesko je dobavit u Bosnu i Hercegovinu, iako neko hoce da ti posalje preko neta platis vise postarinu nego sam proizvod sto se ne isplati. U Zagrebu i Beogradu pa cak i Splitu mozes naci u kaficima raznorazne IPE, DIPE i slicno. Ono sto u Sarajevu mozes popit od aleova mozes nac u British Pubu na ilidzi i domace pivo u Brew Pubu na Marin dvoru. INace sto se tice IPE mrka kapa, iako brew pub ima svoju IPU to je po meni preblago zahmeljeno da bi se zvalo IPOM.
makthemak

#1300 Re: najbolje pivo?

Post by makthemak »

mayab wrote:
paladinka wrote:
Kad vec pomenuste poljske pive, u ŠKAFI se prodaje neko poljsko pivo u limenkama, koje i kakvo je , ne bih znao...[/quote]
Ma to je vjerovatno najobicniji lager nikakve kvalitete jer ja u Skafi nisam vidio skuplju pivu od 1.5 KM a tesko da ces nac kvalitetnu pivu za tako male pare
Post Reply