Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bingov buraz
#1276 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Da li je Juka ikad odigrao seniorsku utakmicu za nas?
Moze li promijeniti drzavljanstvo,jebi ti to ovo meni ne ide na dobro?
Moze li promijeniti drzavljanstvo,jebi ti to ovo meni ne ide na dobro?
- Dr. Kuca
#1277 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Jusuf ako bude trenirao jako ima sanse da bude jedna od zvijezda lige, sigurno. Kapira kosarku njihovu, pa vidi samo ove asistencije, zakucavanja, bezobrazluk, sve.
- Pismonosa
#1278 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:07, edited 1 time in total.
- Dr. Kuca
#1279 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Bosnje.
CUj prizivat da izgubis jednog ovakvog igraca??
CUj prizivat da izgubis jednog ovakvog igraca??
- tataćusak
#1280 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
ja sam mišljenja, a i pisao sam ranije, da će juka izrasti u našeg daleko najboljeg košarkaša. Ipak, mislim da je Harun u pravu hebo te tvoj menadžer. Pitaj ga zašto njegovi igrači nisu igrali za našu repku. Juka je dobar momak ali sretno mu bilo, u reprezentaciji slovenije, turske ili sličnih.
Ako ima imalo mozga čekat će poziv selektora i odazvati se, šutiti i raditi, što je njegov posao, sve drugo što priča i radi je bezze
Ako ima imalo mozga čekat će poziv selektora i odazvati se, šutiti i raditi, što je njegov posao, sve drugo što priča i radi je bezze
-
channel10
#1281 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Odgovor menadzera:
Nakon žestokog istupa Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koje je Mahmutović objavio na Facebook profilu, a prenijeli praktično svi mediji, i optužbi na račun Enesa Trnovčevića našoj redakciji javio se i menadžer Jusufa Nurkića.
Sve Mahmutovićeve navode naziva "smiješnim konstrukcijama", te naglašava:
- Priče kako je Jusuf kasnio, aluzije kako je glumio povredu, kako sam ja pravio nekakav plan za bijeg sa priprema su smiješne i ne treba ih komentirati.
A kad se već pita zašto Jusufa nisam vodio na hitnu pomoć kad je osjetio bol, pa zar to nije zadatak liječničke službe reprezentacije? Ako nije njihov zadatak, onda je logično to što je Jusuf potražio pomoć svog ljekara u Zagrebu.
A to što su drugi izdržali sve napore, a Jusuf nije, razlog je to što je Jusuf imao puno težu sezonu od svih, igrao je ozbiljne lige i na pripreme reprezentacije došao povrijeđen.
Pored toga, Jusuf je tridesetak kilograma teži od svih igrača koje je Mahmutović nabrojao i, bez obzira na godine, biološki mlađi, ali od kancelarijskih ljudi i ne očekujem da to shvate - naveo je Trnovčević, koji je još dodao:
- Evo, neka je Mahmutović u svemu što kaže u pravu, ali samo neka mi odgovori na jedno pitanje: Ko je i koliko uzeo novca da bi Emir Preldžić zaigrao za Tursku? Ko je dao lažne podatke FIBA-i da Emir Predžić nikad nije registriran u Košarkaškom savezu BiH i da mu je prva registracija bila u Sloveniji?
Bez toga, Preldžić nikad ne bi mogao postati reprezentativac Turske. Zašto u jeku "borbe" za Preldžića nikad takav papir nije otišao iz KSBiH u FIBA-u, jer bi sigurno spriječio da Preldžić zaigra za Tursku i sačuvale bi se šanse da jednom postane reprezentativac BiH.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/152680/trnovc ... aYdrE.dpuf
Nakon žestokog istupa Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koje je Mahmutović objavio na Facebook profilu, a prenijeli praktično svi mediji, i optužbi na račun Enesa Trnovčevića našoj redakciji javio se i menadžer Jusufa Nurkića.
Sve Mahmutovićeve navode naziva "smiješnim konstrukcijama", te naglašava:
- Priče kako je Jusuf kasnio, aluzije kako je glumio povredu, kako sam ja pravio nekakav plan za bijeg sa priprema su smiješne i ne treba ih komentirati.
A kad se već pita zašto Jusufa nisam vodio na hitnu pomoć kad je osjetio bol, pa zar to nije zadatak liječničke službe reprezentacije? Ako nije njihov zadatak, onda je logično to što je Jusuf potražio pomoć svog ljekara u Zagrebu.
A to što su drugi izdržali sve napore, a Jusuf nije, razlog je to što je Jusuf imao puno težu sezonu od svih, igrao je ozbiljne lige i na pripreme reprezentacije došao povrijeđen.
Pored toga, Jusuf je tridesetak kilograma teži od svih igrača koje je Mahmutović nabrojao i, bez obzira na godine, biološki mlađi, ali od kancelarijskih ljudi i ne očekujem da to shvate - naveo je Trnovčević, koji je još dodao:
- Evo, neka je Mahmutović u svemu što kaže u pravu, ali samo neka mi odgovori na jedno pitanje: Ko je i koliko uzeo novca da bi Emir Preldžić zaigrao za Tursku? Ko je dao lažne podatke FIBA-i da Emir Predžić nikad nije registriran u Košarkaškom savezu BiH i da mu je prva registracija bila u Sloveniji?
Bez toga, Preldžić nikad ne bi mogao postati reprezentativac Turske. Zašto u jeku "borbe" za Preldžića nikad takav papir nije otišao iz KSBiH u FIBA-u, jer bi sigurno spriječio da Preldžić zaigra za Tursku i sačuvale bi se šanse da jednom postane reprezentativac BiH.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/152680/trnovc ... aYdrE.dpuf
-
Iker C
#1282 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Mahmutović i Konaković su haveri i od KS prave zločinačku organizaciju. Vrijeme će pokazati da je Juka u pravu.
-
LSD
#1283 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
"Danas kada pogledate koliko kukaju i kakve uslove postavljaju razne košarkaške analfabete i diletanti koji treba da se odazovu na reprezentativne pripreme, vrijedi istaći jedan zanimljiv podatak. Juan Carlos Navarro u proteklih 15 godina nijednom nije propustio akcije španske reprezentacije - 15 GODINA! Čovjek od 1997. godine nije imao slobodno ljeto. Serija bi se mogla okončati na Eurobasketu u Sloveniji mada je Navarro i tu ostavio odškrinuta vrata, tako da je moguće da zaigra i tamo."
Edin Avdić o Juan Carlos Navarru.
-
__Phoenix__
#1284 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Podrška Harunu, da su barem svi na funkcijama u sportskim savezima ovoliko za svoju državu 
- MOSALJOZE
#1285 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Pošto Haruna dobro poznajem da i ja napišem ono što je on rekao.Kao prvo kada je Juka bio u Cedeviti posvadjao se sa Acom ovaj ga izbacio iz rostera,Harun nekako izmolio da ga pošalju u Zadar.Kada je prvi put dolazio na pripreme repke imao je 15-ak kilograma VIŠKA.Savez mu organizovao ličnog trenera,da bi uspjeo smršati.Još da ovaj menadzer može odgovoriti,kako to da je Jusuf već ispraznio sobu u hotelu prije bajrama,i to Haruna zamolio da dobije 4 dana umjesto 2 dana KAO I MIRZA I SVI OSTALI.Harun mu dozvolio,i onda mu ovaj tako vrati.Slobodno pitajte Haruna kako su uspjeli dovesti IVANOVIĆA,kad ih je ovaj pitao koliko imate para,Harun mu obećao 40 000(koje ni tada nisu imali),a samo da znate Duško u klubu ima oko 1.200.000.O Konakoviću ne želim pričati,ali HARUN ne zaslužuje da ga se pljuje.On će pojest govno,ali očito da Juka(čitaj menadzer)ne želi da igra za BIH.
Eh sada BRAVO JUKA TAKO SE IGRA PROTIV ŠAMPIONA SAMO NAPRIJED

Eh sada BRAVO JUKA TAKO SE IGRA PROTIV ŠAMPIONA SAMO NAPRIJED
-
Iker C
#1286 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Mahmutović ubire plodove rada Sparsa. Jednostavno Sparsi rade sa djecom i zato i imamo dobre mlade selekcije. Konaković je postavio Mahmutović na mjesto generalnog sekretara i to dovoljno govori o njemu. Da li Mahmutović radi još neki posao jer ne vjerujem da od plate u Savezu može sebi da priušti gledanje polufinala WB?
- duminjo
#1287 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Nabojem ja na kurac igrača koji se mora moliti da igra za svoju državu.
-
Iker C
#1288 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Realno Juka bi trebao igrati za Sloveniju jer je ta država najzaslužnija za njegov razvoj. Da je ostao u BiH vjerovatno bi u najboljem slučaju radio kao zaštitar. BIH mu nije ništa konkretno pružila da bi joj bio nešto dužan.duminjo wrote:Nabojem ja na kurac igrača koji se mora moliti da igra za svoju državu.
-
channel10
#1289 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ma nek igra za koga hoce, pun mi je vise qrc ovih sranja. Neka prestanu sa prepucavanjima, jer je narodu vise svega preko glave. Ako hoce neka dodje i igra, ako nece, zaboli me q.........
- duminjo
#1290 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Neka igra, Jebe mi se. A za nas neka igra onaj ko HOCE. ZdravoIker C wrote:Realno Juka bi trebao igrati za Sloveniju jer je ta država najzaslužnija za njegov razvoj. Da je ostao u BiH vjerovatno bi u najboljem slučaju radio kao zaštitar. BIH mu nije ništa konkretno pružila da bi joj bio nešto dužan.duminjo wrote:Nabojem ja na kurac igrača koji se mora moliti da igra za svoju državu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1291 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ne treba mijesati kruske i jabuke.
Harun je pokazao da se bori za reprezentaciju. Nekad reaguje pretjerani i preemotivno, sto moze izazvati vise stete nego koristi, ali ga razumijem.
Jusuf mora minorizirati svog menadzera kad je u pitanju reprezentacija. Ako mu je stalo da igra u repreznetaciji, mora mu podvuci crtu dokle i sta moze. Pa nije on valjda njegova svojina pa da ovaj radi s njim sta hoce?
Ako nece, nece i ok. Onda da se zna kako i sta dalje. Bio bi to veliki gubitak, ali ni prvi ni posljednji. Ne mogu svi biti Mirza Teletovic.
Harun je pokazao da se bori za reprezentaciju. Nekad reaguje pretjerani i preemotivno, sto moze izazvati vise stete nego koristi, ali ga razumijem.
Jusuf mora minorizirati svog menadzera kad je u pitanju reprezentacija. Ako mu je stalo da igra u repreznetaciji, mora mu podvuci crtu dokle i sta moze. Pa nije on valjda njegova svojina pa da ovaj radi s njim sta hoce?
Ako nece, nece i ok. Onda da se zna kako i sta dalje. Bio bi to veliki gubitak, ali ni prvi ni posljednji. Ne mogu svi biti Mirza Teletovic.
-
Iker C
#1292 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
I Mirza je jedno vrijeme izbjegavao reprezentaciju da se ne lažemo ovdje i povlačimo neke paralele.
- MOSALJOZE
#1293 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Da se ne lažemo tadašnja struktura saveza nije bila ni blizu ovoj današnjoj.Mirza je u tom periodu već izgradio ime,a u repki je trebao grijati klupu...Iker C wrote:I Mirza je jedno vrijeme izbjegavao reprezentaciju da se ne lažemo ovdje i povlačimo neke paralele.
- ganjeta
#1294 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Jesi li sve slike fino pregledao? Pratiš sve na fb što napiše? Odlično si ga upoznao Hare za svoje delikvetne godine?!MOSALJOZE wrote:Pošto Haruna dobro poznajem da i ja napišem ono što je on rekao.Kao prvo kada je Juka bio u Cedeviti posvadjao se sa Acom ovaj ga izbacio iz rostera,Harun nekako izmolio da ga pošalju u Zadar.Kada je prvi put dolazio na pripreme repke imao je 15-ak kilograma VIŠKA.Savez mu organizovao ličnog trenera,da bi uspjeo smršati.Još da ovaj menadzer može odgovoriti,kako to da je Jusuf već ispraznio sobu u hotelu prije bajrama,i to Haruna zamolio da dobije 4 dana umjesto 2 dana KAO I MIRZA I SVI OSTALI.Harun mu dozvolio,i onda mu ovaj tako vrati.Slobodno pitajte Haruna kako su uspjeli dovesti IVANOVIĆA,kad ih je ovaj pitao koliko imate para,Harun mu obećao 40 000(koje ni tada nisu imali),a samo da znate Duško u klubu ima oko 1.200.000.O Konakoviću ne želim pričati,ali HARUN ne zaslužuje da ga se pljuje.On će pojest govno,ali očito da Juka(čitaj menadzer)ne želi da igra za BIH.
Eh sada BRAVO JUKA TAKO SE IGRA PROTIV ŠAMPIONA SAMO NAPRIJED![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja ti ovdje pisao podavno da neće igrati, a ti me ubjeđivao da hoće, valjda ti tada Harun nije prihvati zahtjev na fb
- MOSALJOZE
#1295 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Najludji u rajiganjeta wrote:Jesi li sve slike fino pregledao? Pratiš sve na fb što napiše? Odlično si ga upoznao Hare za svoje delikvetne godine?!
Ja ti ovdje pisao podavno da neće igrati, a ti me ubjeđivao da hoće, valjda ti tada Harun nije prihvati zahtjev na fb.
http://sportsport.ba/ino_kosarka/nurkic ... anu/148004
-
Iker C
#1296 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Danas je predsjednik Saveza Konaković što znači da niže od toga ne može. Grobar KK Bosne, okorjeli kriminalac ,sinonim za lopova.MOSALJOZE wrote:Da se ne lažemo tadašnja struktura saveza nije bila ni blizu ovoj današnjoj.Mirza je u tom periodu već izgradio ime,a u repki je trebao grijati klupu...Iker C wrote:I Mirza je jedno vrijeme izbjegavao reprezentaciju da se ne lažemo ovdje i povlačimo neke paralele.
-
kakavdanakneiskustvu
#1297 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
LSD wrote:"Danas kada pogledate koliko kukaju i kakve uslove postavljaju razne košarkaške analfabete i diletanti koji treba da se odazovu na reprezentativne pripreme, vrijedi istaći jedan zanimljiv podatak. Juan Carlos Navarro u proteklih 15 godina nijednom nije propustio akcije španske reprezentacije - 15 GODINA! Čovjek od 1997. godine nije imao slobodno ljeto. Serija bi se mogla okončati na Eurobasketu u Sloveniji mada je Navarro i tu ostavio odškrinuta vrata, tako da je moguće da zaigra i tamo."
slična priča je i sanovickim,mvp nba lige
- It_is_a_Leclerc
#1298 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Mi smo cirkus od države, košarkaški savez je savez dobrih želja kojim upravlja Kifletina Konaković, a Jusuf Nurkić je bauštelče koje dozvoljava da ga polupismeni žbrgljo iz pizde materine vuče za nos. Ova rasprava je sramota, bruka, jad. Pa zar se ovako, preko facebooka i portala, razvlače dva odrasla čovjeka koji, navodno, imaju isti cilj.
Jusuf Nurkić ima jasnu dilemu - država ili menadžer ?! Ja bih za svoju državu igrao, i da mi je Milorad Dodik selektor, a Dragan Čović predsjednik saveza. On nama treba, znači, i neophodan nam je. On je super igrač, svjetski potvrđen talent i svi koji govore drugačije su obične Kiflice. I on to zna. Pa nek' sad pokaže da je za ovu zemlju spreman dati malo više od slikanja po facebooku.
Jusuf Nurkić ima jasnu dilemu - država ili menadžer ?! Ja bih za svoju državu igrao, i da mi je Milorad Dodik selektor, a Dragan Čović predsjednik saveza. On nama treba, znači, i neophodan nam je. On je super igrač, svjetski potvrđen talent i svi koji govore drugačije su obične Kiflice. I on to zna. Pa nek' sad pokaže da je za ovu zemlju spreman dati malo više od slikanja po facebooku.
-
emmir1
#1299 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Nema opravdanja za ovo što je uradio Mahmutovic, pokazao je da nije dorastao funkciji koju obnaša.
Ostavka je jedino što on može napraviti da je ispravno u ovom trenutku, nije sada problem Nurkić, nego je problem što on nije dorastao da vodi savez i to je pokazao kada se upustio u fb prepisku.
Nije se zakačio sa svojim amidžićem oko toga gdje će za novu godinu pa krenuo da odjebava u gluho doba noći, nego on predstavlja savez i državu, u to ime on to radi.
Ostavka je jedino što on može napraviti da je ispravno u ovom trenutku, nije sada problem Nurkić, nego je problem što on nije dorastao da vodi savez i to je pokazao kada se upustio u fb prepisku.
Nije se zakačio sa svojim amidžićem oko toga gdje će za novu godinu pa krenuo da odjebava u gluho doba noći, nego on predstavlja savez i državu, u to ime on to radi.
-
tr_ba
#1300 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ja mislm da je ovo covjek objavio na privatnom profilu,i to je njegovo licno misljenje...
A nije,da nije u pravu!
Valajhi,ako mu se igra,nek jgra.
A ako ne,pa ima Bosna djece,uvjek je i bilo,i uvijek ce je i biti!
Nemogu "oni" odvest,koliko "mi" mozemo nastancat!
Puna podrska Harunu,i svim Harunima,koji po ko zna koji put pokazuju kako se voli ova zemlja!
A nije,da nije u pravu!
Valajhi,ako mu se igra,nek jgra.
A ako ne,pa ima Bosna djece,uvjek je i bilo,i uvijek ce je i biti!
Nemogu "oni" odvest,koliko "mi" mozemo nastancat!
Puna podrska Harunu,i svim Harunima,koji po ko zna koji put pokazuju kako se voli ova zemlja!