Nino Raspudić

Post Reply
Alfons Kauders

#1276 Re: Nino Raspudić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
mO k3 wrote::mrgreen: Sta je ba hafise nestalo ti inspiracije pokusavas biti smijesan , ali neda ti se
Takav kalibar doktor nauka kao ti ...
Koja Neda?
Misliš na onu crnu iz Croatia osiguranja?
Nema ništa više od nje, smirila se. Uhvatila nekog bosanca iz Vareša, tip je poduzetnik u Stocu.
neeeeedaaaaa

nije vise tako ohola

neeeeedaaaa

mnogo lakse sada kaze da
sanjin_1

#1277 Re: Nino Raspudić

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
mO k3 wrote::mrgreen: Sta je ba hafise nestalo ti inspiracije pokusavas biti smijesan , ali neda ti se
Koja Neda?
Nema ništa više od nje, smirila se. Uhvatila nekog bosanca iz Vareša, tip je poduzetnik u Stocu.
Tuzno kada nepismen covjek pokusava korigovati tudju gramatiku..zaista tuzno.. :?
sanjin_1

#1278 Re: Nino Raspudić

Post by sanjin_1 »

_BataZiv_0809 wrote:
mO k3 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Baj d vej, moje skromno mišljenje-Ne znam šta je frajer po struci, niti da li uopce ima neku akademsku titulu (ne razmece se kao neki), ali covjek kojem je svaki post na ovom forumu kao citat iz naucnog rada je NIN.

Ovi ostali-ni blizu.
Daj ba ne sprdaj se sa nama , jeli stvarno mislis da je @hafis doktor nauka ili slicno :)
Ma ja sam astrunaut i upravo pisem sa ISS :mrgreen:
Nidze veze ...
Ne sprdam se ja. Covjek se tako predstavlja ;-)
:lol: :lol:
Dobra...i moja rahmetli nena se predstavljala ko Kraljica Elizabeta (ali to je vec bilo kada je imala preko 90 kuka i bila je malo "pomatusila")...
Nomo

#1279 Re: Nino Raspudić

Post by Nomo »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Koja Neda?
neeeeedaaaaa

nije vise tako ohola

neeeeedaaaa

mnogo lakse sada kaze da

javlja se javno
mjenje
:)
SaraFina

#1280 Re: Nino Raspudić

Post by SaraFina »

Evo ga javio se Nino :D

Samo dio..
Odnos prema Hrvatima u BiH, koji je dugo bio glavni predmet unutarnjopolitičkog spoticanja, danas je paradoksalno jedina stvar oko koje nema spora između Milanovića i Karamarka. Europski parlament je početkom godine izglasao rezoluciju u kojoj prvi put uz separatističku politiku u BiH (čitaj, srpsku) osuđuje i unitarističku (čitaj, bošnjačku) i kao pravi europski put ističe federaliziranje BiH, tj. upravo ono što odgovara Hrvatima. Na tom putu i Hrvatska ima pravo veta i s punim pravom može od nove zemlje kandidata zahtijevati ne nekakve bilateralne ustupke, kao što je njoj činila Slovenija, već poštovanje europskih standarda, u ovom slučaju ravnopravnost naroda u višenacionalnoj državi. Rezultati ovih izbora predstavljaju povratak iz stanja političkog privida, poput bošnjačke platforme s hrvatskim pravaško-komunističko-švercersko- mesarskim privjescima, na nultu točku s koje se može krenuti prema kompromisu, nužnom za napredak zemlje. Hoće li do kompromisa o preustroju zemlje i euroatlantskog puta doći ovisi o više faktora, od geostrateške podjele i omjera američkog, ruskog, turskog i europskog utjecaja, ali ponajviše o odgovornosti i sposobnosti političkih elita triju naroda.
Hafis

#1281 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

dnos prema Hrvatima u BiH, koji je dugo bio glavni predmet unutarnjopolitičkog spoticanja, danas je paradoksalno jedina stvar oko koje nema spora između Milanovića i Karamarka. Europski parlament je početkom godine izglasao rezoluciju u kojoj prvi put uz separatističku politiku u BiH (čitaj, srpsku) osuđuje i unitarističku (čitaj, bošnjačku) i kao pravi europski put ističe federaliziranje BiH, tj. upravo ono što odgovara Hrvatima. Na tom putu i Hrvatska ima pravo veta i s punim pravom može od nove zemlje kandidata zahtijevati ne nekakve bilateralne ustupke, kao što je njoj činila Slovenija, već poštovanje europskih standarda, u ovom slučaju ravnopravnost naroda u višenacionalnoj državi. Rezultati ovih izbora predstavljaju povratak iz stanja političkog privida, poput bošnjačke platforme s hrvatskim pravaško-komunističko-švercersko- mesarskim privjescima, na nultu točku s koje se može krenuti prema kompromisu, nužnom za napredak zemlje. Hoće li do kompromisa o preustroju zemlje i euroatlantskog puta doći ovisi o više faktora, od geostrateške podjele i omjera američkog, ruskog, turskog i europskog utjecaja, ali ponajviše o odgovornosti i sposobnosti političkih elita triju naroda.

Svaka mu je ovdje na mjestu.
It_is_a_Leclerc

#1282 Re: Nino Raspudić

Post by It_is_a_Leclerc »

Kompromisa o "preustroju" o kojem Nino maštari - nema. Bošnjaci kažu - NE, i ne treba na tome inzistirati.
Hafis

#1283 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Biće, biće, i to na obostrano zadovoljstvo.
Još će govoriti: joj rahata majko mila...e da smo znali da je ovako dobro, ne bi nas ovoliko morali tentati na ovo.
It_is_a_Leclerc

#1284 Re: Nino Raspudić

Ma vi se možete nadati... I to je uglavnom sve. Bošnjaci neće pristati da spadnu na manjinu na kojoj se oštre zubi u Hercegovini, i to treba brzo shvatiti i okrenuti se od toga. Vi zapravo hoćete izbornu jedinicu u kojoj se bira hrvatski član Predsjedništva što direktno imputira da se Bošnjaku, u Mostaru naprimjer, onemogućava da bira svog člana Predsjedništva, što je plodno tlo za nove tužbe i apelacije, i vi to vrlo dobro znate.

Dakle, summa summarum, od Nininog "preustroja" nema ništa. Generalan stav među populacijom i političarima Bošnjacima je da nema parcijalnog rješavanja problema. Ili raspakirati sve, ili ne dirati ništa.
Mister Yes

#1285 Re: Nino Raspudić

Post by Mister Yes »

Mala moja daje se na znanje, sila masi daje ubrzanje.

Pošto je ovdje masa izrazito velika (Bošnjaka 4 puta više od Hrvata) trebaće izrazito velika sila iz vana pa da se Bošnjacima nametne ono što Bošnjaci ne žele i time dobije ubrzanje prema EU. Jer jasno je da tog ubrzanja neće biti sve dok se Bošnjaci ne svedu na 1/3 političke moći. A kažem, to će tražiti jako puno sile iz vana jer radi se o velikoj masi/velikom otporu tom 1/3 planu.
Hafis

#1286 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:Mala moja daje se na znanje, sila masi daje ubrzanje.

Pošto je ovdje masa izrazito velika (Bošnjaka 4 puta više od Hrvata) trebaće izrazito velika sila iz vana pa da se Bošnjacima nametne ono što Bošnjaci ne žele i time dobije ubrzanje prema EU. Jer jasno je da tog ubrzanja neće biti sve dok se Bošnjaci ne svedu na 1/3 političke moći. A kažem, to će tražiti jako puno sile iz vana jer radi se o velikoj masi/velikom otporu tom 1/3 planu.
Dobro i kažeš, kakva ubrzanja i folovi kada može polahko i sa istilahom.
Da ti pripomognem: rahat patnja, pa gol-bos, ali od izborne jedinice ništa.
ovo_malo_duse

#1287 Re: Nino Raspudić

Post by ovo_malo_duse »

Hafis wrote:

Rahat patnja a mladez ode, gol-bos a ckva kuka svake druge godine na kontu 3000 - 5000 tisOća manje. Dok se Bošnjaci svedu na 1/3 političke moći, vas će biti toliko da će vas moći preglasat jedna općina velicine Kaknja. A treći ...Bi'će, Bi'će, :lol: :lol:
daddy-kool

#1288 Re: Nino Raspudić

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Što bolan ne poguraste onog Raguža pa da relaksiramo odnose?
Stjui

#1289 Re: Nino Raspudić

Post by Stjui »

It_is_a_Leclerc wrote:Kompromisa o "preustroju" o kojem Nino maštari - nema. Bošnjaci kažu - NE, i ne treba na tome inzistirati.
i to od najcrvenijeg do najzelenijeg.nedamo pedlja slobodnog teritorija rbosne,tzv fbih.a gospodin nino nek prducka i dalje,samo mu(im) je to i ostalo.
tandmand

#1290 Re: Nino Raspudić

Post by tandmand »

Stjui wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kompromisa o "preustroju" o kojem Nino maštari - nema. Bošnjaci kažu - NE, i ne treba na tome inzistirati.
i to od najcrvenijeg do najzelenijeg.nedamo pedlja slobodnog teritorija rbosne,tzv fbih.a gospodin nino nek prducka i dalje,samo mu(im) je to i ostalo.
Ako Bosnjaci ne halale pola Federacije za treci entitet, nikada nece uci u EU. Kako neki vele biti ce gladni, zedni i bosi. :D
Stjui

#1291 Re: Nino Raspudić

Post by Stjui »

okidoki309 wrote: U EU parlamentu ima 10 puta vise muslimana nego Hrvata. Oni ce uvijek glasati protiv treceg entiteta.
ma nema toga koji će izglasati da mene,kad silazim niz vjetrenice u vitez,čeka tabla "dobro došli u herceg bosnu",kao što me čeka kad ulazim u okupirani dio bosne.mi smo se od zločinačke hrhb vojno odbranili i nije mi jasan niti jedan hrvat koji misli da se to g*vno može provući danas,u bilo kom obliku.
Stjui

#1292 Re: Nino Raspudić

Post by Stjui »

tandmand wrote: Ako Bosnjaci ne halale pola Federacije za treci entitet, nikada nece uci u EU. Kako neki vele biti ce gladni, zedni i bosi. :D
a gdje ovo piše g.tandmand?nije da mi puno smeta,al' eto zanima me otkud vam ovo?
SaraFina

#1293 Re: Nino Raspudić

Post by SaraFina »

Pa nama ustvari više godi ta pat pozicija. Mislim ako Hrvatska krene uslovljavati za pristupnicu EU. Slobodno..

Ja medjutim mislim da se interesi Hrvata u HR ne poklapaju sa interesima Hrvata u BiH :D

HR nije Srbija, tako da su i kukurikavci i hdzeovci svjesni da od nekih novih teritorijalnih podjela nema ništa .. Tako da ako hrvatske političke elite zbilja zele pomoći Hrvatima u BiH radiće na tome da se što prije uklone ili " omekšaju " granice a to je moguće isključivo da BiH udje u EU.

Mokri snovi gospodina Raspudića nazalost su ipak samo " mokri" bez realne osnove za sprovodjenje.

Kako god Raspudić je doktor i univerzitetski profesor, ono što meni nije jasno je " politički angazman" vlasnika poskoka.
Zanima me ko njega poziva po kojekakvim emisijama te koji je on ustvari faktor?

Je li se HR politika svela na to da je po medijima zastupaju poluinformirani forumsko-portalni trolovi?
raskopusa

#1294 Re: Nino Raspudić

Post by raskopusa »

Image
dalje

#1295 Re: Nino Raspudić

Post by dalje »

Ne znam sto se pravite mutavi.
Bez rjesavanja presude SF se ne može aktivirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i BiH ne moze podnijeti aplikaciju za članstvo u EU. Bosnjaci ne mogu rijesiti presudu i izmjeniti Ustav bez ruku Srba i Hrvata.
Srbi nemaju zahtjeva a Hrvati imaju jedan zahtjev. Da se onemoguci Bosnjacima biranje hrvatskih predstavnika.

Sve je jasno ko dan. A ako je biranje hrvatskih predstavnika trenutnim bosnjackim stratezima bitnije od kandidature u EU onda ce prije ili kasnije dobiti po nosu od vlastitog naroda.
Ja licno ne vjerujem da je SDA spremna na rizik u kakav se svojevremeno upustio Lagumdzija. Narod ce par dana negodovai i zaboraviti a gomilanje nezadovoljstva koje bi prouzrokovalo stagniranje drzave i prvenstveno Bosnjaka kao naroda bi dovelo do daleko vecih nemira od onih koje smo nedavno gledali.
dalje

#1296 Re: Nino Raspudić

Post by dalje »

ovo_malo_duse wrote:
Hafis wrote:

Rahat patnja a mladez ode, gol-bos a ckva kuka svake druge godine na kontu 3000 - 5000 tisOća manje. Dok se Bošnjaci svedu na 1/3 političke moći, vas će biti toliko da će vas moći preglasat jedna općina velicine Kaknja. A treći ...Bi'će, Bi'će, :lol: :lol:
Jedni odose a drugima ce zivot proci u mahanju.
I sta kazes... 2.500 godisnje. Dakle jos samo 100-150 godina i Hrvati ce prestati biti faktor u BiH. I onda jos jedno 300 godina da se isprate Srbi.
SaraFina

#1297 Re: Nino Raspudić

Post by SaraFina »

Ja ne znam što ste VI iz ZG i evropskih pa i prekoekookeanskih metropola zabrinuti za budućnost Bošnjaka.

Zivite u miru i toleranciji i uzivajte u blagodetima demokracije.

:D
Last edited by SaraFina on 17/10/2014 23:17, edited 1 time in total.
tandmand

#1298 Re: Nino Raspudić

Post by tandmand »

Stjui wrote:
tandmand wrote: Ako Bosnjaci ne halale pola Federacije za treci entitet, nikada nece uci u EU. Kako neki vele biti ce gladni, zedni i bosi. :D
a gdje ovo piše g.tandmand?nije da mi puno smeta,al' eto zanima me otkud vam ovo?
Zagovaraci 3. entiteta u svim postovima na forumima, te tekstovima u medijima, uvijek lagano kroz temu provlace mogucnost blokada i ucjena. Sjetimo se izjava Davora Ive Stiera. Tu su jos Karamarko, Tonino Picula, Milan Bandic, Zoran Milanovic .... pa sve do kolumnista tipa Nino Raspudic.
Davor Ivo Stier:
„Tako smo došli do rezolucije Europskog parlamenta 4. veljače gdje se prvi put označava kako su separatizam, ali i sarajevski federalizam, kočničari europske budućnosti Bosne i Hercegovine“, rekao je te dodao kako su jedino federalna rješenja ta koja mogu omogućiti da BiH krene europskim putem.
It_is_a_Leclerc

#1299 Re: Nino Raspudić

dalje wrote:Ne znam sto se pravite mutavi.
Bez rjesavanja presude SF se ne može aktivirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i BiH ne moze podnijeti aplikaciju za članstvo u EU. Bosnjaci ne mogu rijesiti presudu i izmjeniti Ustav bez ruku Srba i Hrvata.
Srbi nemaju zahtjeva a Hrvati imaju jedan zahtjev. Da se onemoguci Bosnjacima biranje hrvatskih predstavnika.

Sve je jasno ko dan. A ako je biranje hrvatskih predstavnika trenutnim bosnjackim stratezima bitnije od kandidature u EU onda ce prije ili kasnije dobiti po nosu od vlastitog naroda.
Ja licno ne vjerujem da je SDA spremna na rizik u kakav se svojevremeno upustio Lagumdzija. Narod ce par dana negodovai i zaboraviti a gomilanje nezadovoljstva koje bi prouzrokovalo stagniranje drzave i prvenstveno Bosnjaka kao naroda bi dovelo do daleko vecih nemira od onih koje smo nedavno gledali.
Nije istina. Od prve do zadnje rečenice.

Nemojte da plašite Bošnjake. Nas EU ne zanima previše. Naročito u periodu kad je jasno da je realan period našeg ulaska u istu za 30-tak godina. Ako bilo ko misli Bošnjake nasankati sa EU kao magarca s mrkvom, moram ga razočarati.

Bošnjački političari, ako su bilo šta dobro uradili, onda je to odbijanje rješavanja tzv. i izmišljenog "hrvatskog pitanja", koje i ne postoji, a koje i nije tema presude koju se implementira.

Dosta je više pritiska na Bošnjake. Evo, neka se malo vrši na Srbe, da pristanu na izbor u Parlamentu. Bošnjaci su se odrekli puno više od bilo kojeg drugog naroda.
Hafis

#1300 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Njih ne zanima EU previše :)
Post Reply