DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
_mufljuz_

#1276 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by _mufljuz_ »

radostan dan wrote:jel počelo?
stižem u šaljinom dresu, vokrijev ne mogu iz ideoloških crno bijelih razloga.
je li laudrup nabavljen?
zajebavaj se ti i dalje jarane a i ja s tobom srebrenicke udovice pretukose, cetalji orgijaju pomalo u srebrenici visegradu i banjaluci, cici se pravi spomenik, zabranjuju se okupljanja bosnjacima u RSu, ukidaju se nazivi Bosanski iz imena gradova :wink: , uvode se "drzavljanstva" RS-a - pravi se lagano atmosfera aparthejda a ti sa kahvice u strosmajerovoj u sarajevu ceskas jajca bas kao i "dijasporac" podjebavas :mrgreen: tako da u sustini drug moj i nema razlike izmedju "vas" i "njih".....

samo sto oni imaju para i za koju utakmicu osim dresova

:mrgreen:

toliko od mene....
TRENT

#1277 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

Cuj dijaspora pametnija? U cemu to ima vise znanja ,u ciscenje wc solja po Malmeu.Oni kretencici sto su ljetos vozili 200 na sat i stavili clip na Youtube,oni su pametniji od nase djece ? Znao sam da ste vi dijasporski stakori bezobrazni ali da ste toliko,e to nisam znao.
TheMule

#1278 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TheMule »

Dijaspora ne poziva na rat. Mi Bosnjaci ga nikad nismo prizivali, ali nismo uvjek ni bili pametni da se odbranimo kako treba.

Dijaspora je tersa i to s pravom, ali nije to tako samo kod onih vani, vec i sirom BiH, pogotovo van Sarajeva. Nije to poziv na rat, vec pamet - ovoga puta ovaj narod je spreman da se odbrani i nece dozvoliti da se prosipa nikakva suplja prica s "one" strane.
Skijaš

#1279 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Skijaš »

bingov buraz wrote:Inače Srbi ne mogu smisliti bošnjačku dijasporu, jebi ga otjeras ih opljačkaš popališ im imovinu a oni se nakon par godina dovezu u novim autima obnove kuće naprave ih još većim a ti popio ono što si popljackao i dalje si mali smrdljivi miš.
Boli znam :D
Ne može se u okviru borbe za pravdu ili državu satanizirati bilo koji narod jer to onda nije borba za pozitivne vrijednosti nego plemenski obračun primitivaca. Ovdje se ne radi o sukobu sa Srbima, nego sa velikosrpskom ideologijom. Potrebno je poraziti tu ideju svojatanja teritorije nametanjem samo srpskog identiteta, a ne Srbe kao narod.
LaBomba

#1280 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

TRENT wrote:Cuj dijaspora pametnija? U cemu to ima vise znanja ,u ciscenje wc solja po Malmeu.Oni kretencici sto su ljetos vozili 200 na sat i stavili clip na Youtube,oni su pametniji od nase djece ? Znao sam da ste vi dijasporski stakori bezobrazni ali da ste toliko,e to nisam znao.

Cuj ciscenje wc solja po Malmeu? Prava cetnicicka spika. Wc solje po Malmeu ciste upravo tvoji cetnicici tamo a ne bosnjacka dijaspora, na tvoju zalost. I to za voznju autima, pa svaki vikend vam pogine neko mlad u saobracajnoj nesreci komplexasu jadni. Vi dole samo gledate koje vam je marke i godista telefoni i auta, a to sto nemate drzave to je ba nista, ali ti svakako navijas da i ne bude drzave, i stobom ne treb ni raspravljat, a propo ti je zadatak da ovu temu okrenes na sukob dijaspora-domaci.
REAL MADRID CFC

#1281 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by REAL MADRID CFC »

dijaspora????? jesu to oni što su pjevali partizanske pjesme u kolu dok je hrvatska već gorila ili oni koji su pobjegli kad je zapucalo i kod nas.
bingov buraz

#1282 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by bingov buraz »

TRENT wrote:Cuj dijaspora pametnija? U cemu to ima vise znanja ,u ciscenje wc solja po Malmeu.Oni kretencici sto su ljetos vozili 200 na sat i stavili clip na Youtube,oni su pametniji od nase djece ? Znao sam da ste vi dijasporski stakori bezobrazni ali da ste toliko,e to nisam znao.
Mnogi bi i ovdašnji kreten vozio 200 ali nema šta, nema veze to sa mjestom življenja to je gen koji se nosi upravo iz Bosne a ne stiče se u Skandinaviji.Po količini ogorčenost čini mi se da tebe nešto drugo žulj a u vezi dijaspore :D
Mister Yes

#1283 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mister Yes »

Paranoid wrote:
cindrlimindrli wrote:
bingov buraz wrote:Inače Srbi ne mogu smisliti bošnjačku dijasporu, jebi ga otjeras ih opljačkaš popališ im imovinu a oni se nakon par godina dovezu u novim autima obnove kuće naprave ih još većim a ti popio ono što si popljackao i dalje si mali smrdljivi miš.
Boli znam :D
:thumbup:
Dodao bih i to da pokupuju i njihovu imovinu, i kada ološ potroši novac onda kaže.. QQ-lele... oteše mi sve moje..
Ubjeđen sam da su SANU ideolozi ovu mogućnost o kojoj ti pišeš totalno izostavili, misleći da se nikad ljudi neće vratiti..

Međutim...vratiše se i sjebaše totalno koncepciju..

Ono što je bitno za dodat da dijaspora ne samo da investira u svoju zemlju, a jako dobro se zna da veliki dio diasporaca investira i u zemljama u kojima se nalaze..kupuju imovinu, kuće, stanove...itd
Znači i to što su nas protjerali je naša pobjeda? Srbi od poraza na Kosovu prave pobjedu ali ova vaša mitomanija je ipak jača. :thumbup:
Mister Yes

#1284 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mister Yes »

ulciscorr wrote:
Mister Yes wrote:Ne radi se toliko o nagradi od strane EU koliko o realnosti posljedica izbora. Sve je u rukama Bošnjačke političke elite. Separatistički elementi u BiH svakim danom gube snagu koje svakako ni danas nemaju dovoljno. Sve je do Bošnja. Ako žele mogu vrlo brzu u EU i priključiti se evropskoj zajednici naroda. Ali preduslov za to je orjentacija prema zapadu a ne prema istoku. To je do Bošnjačke elite 100% i kako posiju tako će i požnjeti.
A sta tebi konkretno smeta druze?

Smetaju ti dzamije? Smeta ti vjeronauka? Kazi nam kako da se "okrenemo zapadu"... :oops:
Nema nikakve koristi da ti ja kažem. Reći će ti tvoj šejh kada za to dođe vrijeme. Ako dođe.
ulciscorr

#1285 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

Mister Yes wrote:Nema nikakve koristi da ti ja kažem. Reći će ti tvoj šejh kada za to dođe vrijeme. Ako dođe.
Ma kakav sejh, Osama bin Laden ima da ustane iz groba i da postane lider Bosnjaka... :oops:

Bosnjaci, najveci islamisticki ekstremisti koje je svijet vidio... :oops:
Krushna mrva

#1286 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Krushna mrva »

je li laudrup nabavljen?
ja stižem u šajinom dresu :mrgreen:
Korisničkoime

#1287 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Korisničkoime »

Dijaspora - ponovo još jedan predmet generaliziranje kao i mnoge druge stvari. Nekako je to u krvi našem narodu da sve podvodi pod isto. Ne postoje dva jednaka prsta na ruci a kamoli dva jednaka čovjeka da ne govorim o hiljadama ljudi.
Ono što dijaspora mora da razumije je da ne možete govoriti bilo šta o ratu jer isti budimo iskreni kada bi se dogodio ne bi na isti način osjetili kao ljudi koji su u BiH ni blizu ga ne bi na jednak način osjetili. Što se kaže tuđim qurcem gloginje mlatit. Morate da shvatite kada neko ko živi npr. u Berlinu ili negdje drugo u nekoj uređenoj evropskoj državi sa nekim normalnim gradonačelinkom ne može meni govoriti o mome SDA kriminalcu na čelu moje opštine kako je on dobar i pametan i učevan i ne znam ti ja šta. On da je osjetio malo njegovu učevnost i pamet na vlastitim leđima ili u vlastitom džepu drugačije bi razmišljao ali nije nikad.
Ko god iz dijaspore kaže da je za rat poštujem njegovo mišljenje ali bi onda trebao biti pošten pa ostaviti svoj posao ili socijalnu pomoć koja je ionako 5-6 puta veća od prosječne plate u BiH vratiti se nazad i kupiti sebi AK-47, staviti na kocku materijalnu egzistenciju sebe i svoje porodice i na kraju možda rizikovati i živote. Isto vrijedi i za politiku, lako je se držati jedne političke stranke kada se ne osjete posljedice "rada" iste.
Međutim nisu svi dijasporci kukavice koje su utekle kada je bilo najteže to je mislim čista glupost i može reći samo neko ko u to vrijeme 92 nije upratio šta se događa a za to bi se moralo biti ili dijete ili budala.
Ne čiste svi ni WC ali daleko od toga da će se od naše dijaspore izroditi neka top elita bogatih i naprednih, kao prvo tek neka 3.generacija će se dovoljno asimilirati kako bi počela da dijeli neke pozitivne vrijednosti stranog društva, tek tada možemo očekivati da većina naše djece završava fakultete i da dio istih dosegne neke značajnije funkcije u privredi i u oblastima za koje su se obrazovali. Međutim bojim se da će navedena stepen asimilizacije biti previše veliki kako bi se oni i dalje osjećali našim što nije nikakva kritika nego prosto okolnost koja je uvjetovana ipak manjim brojem naših ljudi koji vjerovatno neće biti u mogućnosti da stvori neku homogenu zajednicu kao npr. Turci u Njemačkoj, Alžirci u Francuskoj.
radostan dan

#1288 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by radostan dan »

Krushna mrva wrote:
je li laudrup nabavljen?
ja stižem u šajinom dresu :mrgreen:
ako neŠ crnce dovodiT, eto me... :mrgreen:
udrch

#1289 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by udrch »

Postao/la Korisničkoime
Međutim nisu svi dijasporci kukavice koje su utekle kada je bilo najteže to je mislim čista glupost i može reći samo neko ko u to vrijeme 92 nije upratio šta se događa a za to bi se moralo biti ili dijete ili budala.
neki dan se nakon utakmice sa SAD-om ponovo otvorila ova rasprava oko dijaspore..
tamo jedan lik nema šta nije rekao o njima..moglo bi se zaokružiti u par stvari: "pobjegulje kada je trebalo braniti Bosnu, seljaci koji su se vratili sa lovom, došli zadnji na utakmicu, otišli čim su Ameri poveli"..

a recimo sa mnom je bio čovjek (ratni vierzant) koji je sa 20-tak ljudi deset dana bez ikakve mogućnosti da im se dostavi bilo šta ili ih se zamjeni držao kotu Ilino brdo, koja je padom označila i pad enklave Cerska-Konević polje..zadnjeg dana prije nego su im ostavili malu mogućnost da se izmrcvareni povuku je ostao bez 9cm kosti u nozi i nakon 7,8 godina liječenja i pokušaja u BiH da se dovede u zadovoljavajuće stanje je pravu pomoć našao tek u Lyonu..
prije odlaska na liječenje nije propustio nijednu utakmicu..sad je ušao sa mnom bar dva sata ranije, a ostali smo među zadnjim..
i onda se nađe neki pišonja koji je rat proveo u pelenama da mu psuje i vrijeđa ga..

sve se kod nas svodi na zavist..
TRENT

#1290 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

LaBomba wrote:

Cuj ciscenje wc solja po Malmeu? Prava cetnicicka spika. Wc solje po Malmeu ciste upravo tvoji cetnicici tamo a ne bosnjacka dijaspora, na tvoju zalost. I to za voznju autima, pa svaki vikend vam pogine neko mlad u saobracajnoj nesreci komplexasu jadni. Vi dole samo gledate koje vam je marke i godista telefoni i auta, a to sto nemate drzave to je ba nista, ali ti svakako navijas da i ne bude drzave, i stobom ne treb ni raspravljat, a propo ti je zadatak da ovu temu okrenes na sukob dijaspora-domaci.

KOje drzave nemam,na sta ti mislis ? Jesi ti Bosanac ? Da li to ismijavas ovu drzavU ? Kako te stid nije,pobjeguljo.I cuj cetnikom me zovnes.Nije cudno sto vas mrzimo vas dijasporcice.Ono laje iz inostranstva :lol:.Vidio sam kakvi ste vi patriote,dovoljno sto ste pobjegli sa Koseva nakon sto smo poceli da gubimo protiv Amerike,i sutra da ocekujem da ces ti da je branis :lol: :lol: :lol: .Koje licemjerstvo pa to nigdje nema.Kazu u ratu u Njemackoj skupe se nasa dijaspora,uzmu kartu Bosne i pocnu raspravljati sta je trebao Sefer da osvoji sta Alagic, sta Atif.Naravno ,generali iz centra Berlina. :lol: :lol: :lol:
Danguba

#1292 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Danguba »

TRENT wrote:
LaBomba wrote:

KOje drzave nemam,na sta ti mislis ? Jesi ti Bosanac ? Da li to ismijavas ovu drzavU ? Kako te stid nije,pobjeguljo.I cuj cetnikom me zovnes.Nije cudno sto vas mrzimo vas dijasporcice.Ono laje iz inostranstva :lol:.Vidio sam kakvi ste vi patriote,dovoljno sto ste pobjegli sa Koseva nakon sto smo poceli da gubimo protiv Amerike,i sutra da ocekujem da ces ti da je branis :lol: :lol: :lol: .Koje licemjerstvo pa to nigdje nema.Kazu u ratu u Njemackoj skupe se nasa dijaspora,uzmu kartu Bosne i pocnu raspravljati sta je trebao Sefer da osvoji sta Alagic, sta Atif.Naravno ,generali iz centra Berlina. :lol: :lol: :lol:
de ba smanji dozivljaj.
Korisničkoime

#1293 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Korisničkoime »

udrch wrote:
Postao/la Korisničkoime
neki dan se nakon utakmice sa SAD-om ponovo otvorila ova rasprava oko dijaspore..
tamo jedan lik nema šta nije rekao o njima..moglo bi se zaokružiti u par stvari: "pobjegulje kada je trebalo braniti Bosnu, seljaci koji su se vratili sa lovom, došli zadnji na utakmicu, otišli čim su Ameri poveli"..

a recimo sa mnom je bio čovjek (ratni vierzant) koji je sa 20-tak ljudi deset dana bez ikakve mogućnosti da im se dostavi bilo šta ili ih se zamjeni držao kotu Ilino brdo, koja je padom označila i pad enklave Cerska-Konević polje..zadnjeg dana prije nego su im ostavili malu mogućnost da se izmrcvareni povuku je ostao bez 9cm kosti u nozi i nakon 7,8 godina liječenja i pokušaja u BiH da se dovede u zadovoljavajuće stanje je pravu pomoć našao tek u Lyonu..
prije odlaska na liječenje nije propustio nijednu utakmicu..sad je ušao sa mnom bar dva sata ranije, a ostali smo među zadnjim..
i onda se nađe neki pišonja koji je rat proveo u pelenama da mu psuje i vrijeđa ga..

sve se kod nas svodi na zavist..
Problem jeste što djeci nema ko da objasni a oni sami to ili ne mogu ili neće ili ne žele da nauče. Ruku na srce taj dio naše istorije i nije lako štivo tako da ne mogu baš puno zamjeriti nekom klincu koji radije ganja curice nego što uči o strahotama i grozotama našeg rata. Druga stvar pokupi se dosta toga od kuće tipa stari nezadovoljan kao što i jeste nas velika većina u BiH pa u toj muci svako malo oplete po nekom pa tako dođu na red i dijasporci, djeca to pokupe i prenose samo dalje. Nije to samo drug zavist ima tu i ogorčenja, ljudi se u nas osjećaju bespomoćno, bespomoćno da obezbijede porodici egzistenciju a kamoli da nešto od nepravde koju gledaju na svakom koraku i koja često i njih same pogađa isprave. Tako se krene sa hebavanjem ovih i onih između ostalih i dijasporaca čije ponašanje nekada ruku na srce zna biti u najmanju ruku iritirajuće.
Međutim pored svega navedenog slažem se s tobom, mnogi nanose veliku nepravdu dobrom dijelu tih ljudi kao npr.tvom prijatelju koji je dio tijela dao za ovu zemlju a da je morao siguran sam i život bi položio. Takva žrtva je mnogim koji napadaju te ljudi prosto neshvatljiva.
Koliko su zaista izgleda imali npr. dijelovi Podrinja da se suprostave agresoru, da ne budu pregaženi da ne budu primorani da pobjegnu neki u Tz neki i dalje. Sad nekoga od tih ljudi nazivati pogrdnim imenima je u najmanju ruku sramota kada im je izbor bio bježanje ili nož.
Ne znam možda zbog iskustva kojeg sam ja imao mogu da suosjećam sa tim ljudima da ih razumijem jer i mene su samog kao i ljude koji su ostali da se bore dijelilo veoma malo da budemo pregaženi i da sami pobjegnemo ili poginemo u pokušaju bježanja.
Point.

#1294 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Point. »

TRENT wrote:
LaBomba wrote:

Jarane, bez uvrede, al ovo i onaj komentari prije sto si napisao je jedno od najglupljih izjava koje sam ikad procito ovdje, a vjeruj, bilo ih je puno. Ljubomora, zavist i tupavost su jedna vrsta bolesti, savjetujem ti da posjetis neku instituciju zatvorenog tipa sto prije mozes. Ovo shvati kao dobronamjerni savjet. :thumbup:

:bih: iz dijaspore.
TRENT

#1295 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

Svjesni ste da ste gore niko i nista pa ovdje nesto glumatate .Ma ne jebe vas niko 5 posto jer vas drze u rangu Somalije i ostalih "prosperitetnih " zemalja.Nasa dijaspora i Srbi u Skandinaviji,kazu jebo Cosa Nostru sta radite Svedjanima.

I ne jedem se ja uopste,vi ste meni toliko komicni likovi,pogotovo kad ljeto dodje kad cujem "Belkisa komm zuruck" ili "babo bitte wasser" :lol: .Vise sam ja u Bosni svojim znanjem i trudom postigao nego sto ces ti kurcenjem po SveCkoj.Izlijecite vi vase bolesne narcisoidne komplekse ,znas ono kad dodjete preko ljeta u Bosnu pa sve nas ovdje gledate ko zadnje fukare.

:bih: iz tvoje rodne domovine
Point.

#1296 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Point. »

E moj Trent, nije ni tebi lako vidim ja. Negdje si dobro nagazio. Molicu se za tebe.
exliberal-ex

#1297 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by exliberal-ex »

ja mislim da postoji mogucnost za novi rat...ali ovaj put imedju dijaspore I ovih sto su ostali u Bosni.... :D :D
hornet

#1298 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by hornet »

TRENT wrote:Svjesni ste da ste gore niko i nista pa ovdje nesto glumatate .Ma ne jebe vas niko 5 posto jer vas drze u rangu Somalije i ostalih "prosperitetnih " zemalja.Nasa dijaspora i Srbi u Skandinaviji,kazu jebo Cosa Nostru sta radite Svedjanima.

I ne jedem se ja uopste,vi ste meni toliko komicni likovi,pogotovo kad ljeto dodje kad cujem "Belkisa komm zuruck" ili "babo bitte wasser" :lol: .Vise sam ja u Bosni svojim znanjem i trudom postigao nego sto ces ti kurcenjem po SveCkoj.Izlijecite vi vase bolesne narcisoidne komplekse ,znas ono kad dodjete preko ljeta u Bosnu pa sve nas ovdje gledate ko zadnje fukare.

:bih: iz tvoje rodne domovine
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Nek si mu rek'o. Mada ne valja generalizirati, al u sustini si upravu.
Point.

#1299 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Point. »

Jebeno je kad mislis da si u pravu, a nisi. Jos jebenije je zivjeti sa predrasudama i srdzbom u srcu. :thumbup:

Meni je zapala za oko ova rijec u cijeloj ovoj skrabotini:
Svjesni ste da ste gore niko i nista pa ovdje nesto glumatate .Ma ne jebe vas niko 5 posto jer vas drze u rangu Somalije i ostalih "prosperitetnih " zemalja.Nasa dijaspora i Srbi u Skandinaviji,kazu jebo Cosa Nostru sta radite Svedjanima.
Znaci tipcna mahalska suplja provjerena informacija, rekla-kazala. Vjeruj samo svojim ocima, dragi moj Gospon Reznoru. :thumbup:
eroslav

#1300 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by eroslav »

baš...ali baš smarate dosadnom pričom na još glupljoj temi... :-)
Post Reply