Oni to nazivaju obukom, naravno to nije ni O od obuke, nego rintas one poslove koje niko nece, ja sam radio sto mi je poslovadja naredio, a kad sam to odradio pokazao sam samoinicijativu

i sam nesta raduckao tj. razvrstavao plasticni otpad. Problem je bio sto ja nisam znao gdje koja plastika ide, jer nesta ide u presu, nesta na sredere e sad ako neki komad negdje zaluta u najboljem slucaju ga sklonis u najgorem sjebes masinu.
Ja sam trebao raditi kao vozac i trebao sam raditi na kamionima ali kad nema poslo sa kamionima radim sve ostalo, sto mi je bilo OK, iz gazdine perspektive, sto bi me placao da sjedim kao mogu nesta i raditi pored toga sto sam sofer. Doduse jesam vozao, kolica.
Meni su rekli da je tih 7 dana obuke neplaceno (ali su mi platili tri dnevnince), pa onda ako bi zadovoljio dobio bi taj probni ugovor od tri mjeseca, pa tek onda zaposljenje za stalno.
Gazda me skontao u 2 dana da ja nisam za tog posla

, kaze nisi zadovoljio zahtjevima pozicije na koji si primljen, reko kako cu zadovoljiti kad sam samo kolica vozao

. ma reko nije problem hvala i dovidjenja.
Jedno iskusvto vise, a ponasanje robova i gazde pa menadzmenta i robova, pa gazde i menadzmenta o tom se moze roman napisati. Koji smo mi misevi i beskicmenjaci, to sam znao ....ali to je vec druga tema
@baklava
Naravno a sam shvatio da to nije za mene, ali sam takodje shvatio da trenutno nema bolje i radio sam najbolje sto mogu, vjerovatno sam trebao gadzi selam sa 100m metara nazivati trcati po krugu dok je on tu a kad ode sjesti i cesati muda. A ja radio istim tempom kad je tu i kad ga nema.
Sto je meni najbitnije nisam nista zasrao nit sam se posvadjao, nit sam ikog ruzno pogledao ili sta ruzno rekao. Svi smo razliciti ljudi necu da se zamar sto se nima gazdi svidio, nek mu je sa srecom.