Mercedes-Benz ALL ABOUT
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ElRe
#1276 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Na alfaowner forumu, problemi sa aktuatorima, lamelicama, kontrolna jedinica osjetljiva na pad napona.
Poudaniji je od VW DSGa, ali ima svojih musica, koje u BiH ne znam ko bi rjesavao. Na AO forumu sa odrzavanjem imaju problema i u UK (ali to je stara i aktuelna Fiatova boljka sa postprodajom).
Poudaniji je od VW DSGa, ali ima svojih musica, koje u BiH ne znam ko bi rjesavao. Na AO forumu sa odrzavanjem imaju problema i u UK (ali to je stara i aktuelna Fiatova boljka sa postprodajom).
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1277 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Realno, ima li iko u BiH da može popraviti bilo kakav DSG. Tu ne racunam zamjenu lamela i sl, nego npr ako ode mehatronika svakako si jebao jeza u ledja.
Znam da su raja muku mučila sa Selespeed mjenjačima, najviše sa aktuatorima na istim.
Ali znam jednog koji je 10god vozio bez najmanjeg problema. Ali sta je radio covjek? Jednom u 20k vozio auto u ovlasteni servis na kalibriranje mjenjača, tacnije upravljačke jedinice i aktuatora. Pričam sa njim kako, sta. To mu preporučio vlasnik od kojeg je kupio auto u Italiji, a isti radio u AR servisu. Prodao je auto nakon 10 godina, presao 150k km, auto ukupno imao 250k km, nikada nista na mjenjacu nije otislo.
Znam da su raja muku mučila sa Selespeed mjenjačima, najviše sa aktuatorima na istim.
Ali znam jednog koji je 10god vozio bez najmanjeg problema. Ali sta je radio covjek? Jednom u 20k vozio auto u ovlasteni servis na kalibriranje mjenjača, tacnije upravljačke jedinice i aktuatora. Pričam sa njim kako, sta. To mu preporučio vlasnik od kojeg je kupio auto u Italiji, a isti radio u AR servisu. Prodao je auto nakon 10 godina, presao 150k km, auto ukupno imao 250k km, nikada nista na mjenjacu nije otislo.
- kabal1337
#1278 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Realno ko god radi u starline moze ti odrzavat isti.
( Mislim na mercedesove...)
( Mislim na mercedesove...)
- Phosphorus
#1279 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Pozdrav MB ekipa, zanima me vase misljenje o C klasi 2012. god. facelift, avangarde, motor C180 CDI 88 kW (mislim da je to OM651 DE 22 LA red.).
Mjenjac je Automatik 7G-Tronic. Auto je preslo oko 100k km i cijena mu je oko 13k eura.
Auto bi koristio stariji par i godisnje ne bi puno prelazilo, oko 10-15k km. Da li je ovo auto (motor) dobra odluka za njih i na sta obratiti paznju prilikom kupovine.
Hvala
Mjenjac je Automatik 7G-Tronic. Auto je preslo oko 100k km i cijena mu je oko 13k eura.
Auto bi koristio stariji par i godisnje ne bi puno prelazilo, oko 10-15k km. Da li je ovo auto (motor) dobra odluka za njih i na sta obratiti paznju prilikom kupovine.
Hvala
- corsa
#1280 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Ti motori imaju problema sa lancem, ali tek na većim kilometražama, između 200 i 300 hiljada, zavisno od načina vožnje. Ostalih problema nema. Svi koji su bili na prvoj W204 su otklonjeni sa FL 2011. godine.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#1281 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
ta c klasa je bas odlicna. pokazala se dobro na raznim testovima.Phosphorus wrote:Pozdrav MB ekipa, zanima me vase misljenje o C klasi 2012. god. facelift, avangarde, motor C180 CDI 88 kW (mislim da je to OM651 DE 22 LA red.).
Hvala
C klasa model w204 puno je bolji od w203 koji je imao odredjene probleme sa kvalitetom.
hrdja i problemi sa elektronikom su se javljali kod mnogih modela.
za starije ljude koji voze tako malo ja bih ipak kupio manjeg benzinca c180 npr.
moze i c200... ja sam imao e200 kompressor (koji je puno tezi) i meni je imao sasvim dovoljno snage.
- Phosphorus
#1282 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
@corsa & @parappa hvala vam
A gdje bi u Sarajevu najbolje bilo odvesti Merca na provjeru prije kupovine, ovlasteni servis ili?
A gdje bi u Sarajevu najbolje bilo odvesti Merca na provjeru prije kupovine, ovlasteni servis ili?
- kabal1337
#1283 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
OvlasteniPhosphorus wrote:@corsa & @parappa hvala vam![]()
-
lavic
#1284 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Ako ti treba broj majstora za MB ja imam dobrog majstora sto meni odrzava B klasu.Phosphorus wrote:@corsa & @parappa hvala vam![]()
- Maraschino
#1285 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Sarajevski kanton?lavic wrote:
Ako ti treba broj majstora za MB ja imam dobrog majstora sto meni odrzava B klasu.
-
lavic
#1286 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
DaMaraschino wrote:Sarajevski kanton?lavic wrote:
Ako ti treba broj majstora za MB ja imam dobrog majstora sto meni odrzava B klasu.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
adisonE
#1288 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Konkretno pitanje za poznavaoce/vlasnike w203 facelifta - na sta da obratim paznju posebno prilikom kupovine? Nije mi prvo auto, tako da imam generalnog iskustva sta gledati i slusati, ali je akobogda prvi Merc
https://www.olx.ba/artikal/34969982/mer ... port-full/ da mi je gdje blize otisao bi s majstorom i pregledao il bi ga dovukao do majstora. Ovako ja u Sarajevu, on u Posusju - ako odem da ga pogledam znate kako je, pritisak da ga kupim da ne pokupi neko drugi pogotovo ako mi se svidi. Pa da se ne bih previse nasukao, sta velite? 
- sime_cipol
#1289 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Imas farbanja na njemu, to se i na slikama vidi.
Ako je Sport Edition, zar ne bi trebala malo bolja sjedišta doci, nek me neko ispravi?
Da si se malo ranije javio, bila je nedavno dobra W203 FL u prodaji. Vrlo brzo otisla medju rajom, za 9000.
Ako je Sport Edition, zar ne bi trebala malo bolja sjedišta doci, nek me neko ispravi?
Da si se malo ranije javio, bila je nedavno dobra W203 FL u prodaji. Vrlo brzo otisla medju rajom, za 9000.
- kabal1337
#1290 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Sve dok budes imo taj pritisak svako ce ti uvaljivat govna od autaadisonE wrote:Konkretno pitanje za poznavaoce/vlasnike w203 facelifta - na sta da obratim paznju posebno prilikom kupovine? Nije mi prvo auto, tako da imam generalnog iskustva sta gledati i slusati, ali je akobogda prvi Merchttps://www.olx.ba/artikal/34969982/mer ... port-full/ da mi je gdje blize otisao bi s majstorom i pregledao il bi ga dovukao do majstora. Ovako ja u Sarajevu, on u Posusju - ako odem da ga pogledam znate kako je, pritisak da ga kupim da ne pokupi neko drugi pogotovo ako mi se svidi. Pa da se ne bih previse nasukao, sta velite?
Ako ti treba da provjeris sjedista i te gluposti je li fabrika ili nije, posalji mi VIN broj pa cu ja poslati cijelu listu kako je iz fabrike izasao
- corsa
#1291 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Jeste Sport Edition, tabla, ručica mjenjača, papučice, felge, sve je od sport editiona. Zamijenjeni su mu diskovi, jer na sport editionu dolaze oni veći sa rupicama i zbog njih ne mogu manje felge od 17". Mene je konkretno to odbilo od jednog kad sam ja kupovao. što se tiče sjedišta, dolaze i ovakva u sport editionu, a i ovo nisu obične, nego sa tzv. "puhanjem" (bočno, lumbalno itd). Za ona bolja, kožna, morao si više doplatiti.sime_cipol wrote:Imas farbanja na njemu, to se i na slikama vidi.
@adisonE Prodat ću ti ja svog ako ti ovaj pobjegne, samo je malo skuplji!
- kabal1337
#1292 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
buseni diskovi su smece, svaki ispucaju pogotvo od zime
- corsa
#1293 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Jebi ga, ali su fabrički na sport editionu.kabal1337 wrote:buseni diskovi su smece, svaki ispucaju pogotvo od zime
-
adisonE
#1294 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Ne zurim nigdje, tek prosao mjesec zabrane imam jos jedancorsa wrote:Jeste Sport Edition, tabla, ručica mjenjača, papučice, felge, sve je od sport editiona. Zamijenjeni su mu diskovi, jer na sport editionu dolaze oni veći sa rupicama i zbog njih ne mogu manje felge od 17". Mene je konkretno to odbilo od jednog kad sam ja kupovao. što se tiče sjedišta, dolaze i ovakva u sport editionu, a i ovo nisu obične, nego sa tzv. "puhanjem" (bočno, lumbalno itd). Za ona bolja, kožna, morao si više doplatiti.sime_cipol wrote:Imas farbanja na njemu, to se i na slikama vidi.
- sime_cipol
#1295 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Vidim da je Sport, jedino sam sumnjao da neko nije sa sjedištima sta mutio, ali eto i to smo riješilicorsa wrote:Jeste Sport Edition, tabla, ručica mjenjača, papučice, felge, sve je od sport editiona. Zamijenjeni su mu diskovi, jer na sport editionu dolaze oni veći sa rupicama i zbog njih ne mogu manje felge od 17". Mene je konkretno to odbilo od jednog kad sam ja kupovao. što se tiče sjedišta, dolaze i ovakva u sport editionu, a i ovo nisu obične, nego sa tzv. "puhanjem" (bočno, lumbalno itd). Za ona bolja, kožna, morao si više doplatiti.sime_cipol wrote:Imas farbanja na njemu, to se i na slikama vidi.
- kabal1337
#1296 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
obrati paznju na lafate
- Ommadawn
#1297 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Strpljen-spašen.adisonE wrote:Konkretno pitanje za poznavaoce/vlasnike w203 facelifta - na sta da obratim paznju posebno prilikom kupovine? Nije mi prvo auto, tako da imam generalnog iskustva sta gledati i slusati, ali je akobogda prvi Merchttps://www.olx.ba/artikal/34969982/mer ... port-full/ da mi je gdje blize otisao bi s majstorom i pregledao il bi ga dovukao do majstora. Ovako ja u Sarajevu, on u Posusju - ako odem da ga pogledam znate kako je, pritisak da ga kupim da ne pokupi neko drugi pogotovo ako mi se svidi. Pa da se ne bih previse nasukao, sta velite?
Za to vrijeme skupljaj lovu pa kad ti izleti w204 - to kupi.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- Maraschino
#1299 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Je li to neka furka sada pa mi skinuli sve 4 metalne kapice ventila.
Ja zadovoljan ali sam se iznenadio. Ranije se skidali brisaci pa i tockovi komplet.
Ja zadovoljan ali sam se iznenadio. Ranije se skidali brisaci pa i tockovi komplet.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1300 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
E,je li ti znas koliko je metalnakaoixa danas????Maraschino wrote:Je li to neka furka sada pa mi skinuli sve 4 metalne kapice ventila.![]()
Ako ti sta znaci, i meni su...