Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mali_Vuk

#1276 Re: Liverpool FC

Post by Mali_Vuk »

Lucas Leiva wrote:Lucas Leiva je sazrio u najboljeg defanzivnog veznog igraca lige, sa znatnom tendencijom povecanja kreativnosti iz utakmice u utakmicu i postao igrac poznat po najpametnijim faulovima u kompletnoj ligi i sjajnom izlasku na sut protivnika!
Ja sam navijac Liverpoola i smatram Lucasa najkorisnijim igracem ekipe, sa tendencijom da postane legenda kluba nastavi li ovako!
Samo da potvrdim ovo boldirano :thumbup: Precizni statističari su takođe utvrdili da je Lucas bio i najkorisniji igrač lige (za svoj tim, naravno) u još jednom segmentu, radi se o pritiscima na linijske sudije! Svaka njegova dernjava i psovka na linijskog se ispostavila kao pametan i koristan potez, jer bi sudija kasnije obavezno svirao u korist Lucasove ekipe. Rijetko talentiran momak, tu se svi slažu :thumbup:
belafonte

#1277 Re: Liverpool FC

Post by belafonte »

Nemojte biti pichichi, pustite nam Torresa, zar zelite da Torres skonta nakon par godina, kao sto je skonto Gerrard, da se zajebo sto nije otiso dalje da osvoji napokon neki trofej...

Evo Chelsea ce svakako poslat ponudu opet za Torresa, bice negdje oko 40 miliona funti, mislim da to trebate uzet i udarat se u guzicu od srece, jer u buducnosti sigurno niko nece dati tolike pare za njega...

Iznevjerili ste covjeka tj. novi vlasnici, dovodjenje samo Suareza u ovom prelaznom roku je samar igracima kao sto je Torres jednostavno ambis je prevelik na Anfieldu i tu najbolji igraci svijeta ne vide sebe...

Take it or die hard :skoljka:
vaučer

#1278 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Sumnjam da će otići za manje od 50 miliona + neki igrač.
Chelsea nema nikakav adut. Zadnji dan prelaznog roka, tri godine na ugovoru, zvijezda momčadi i ulazi u najbolje godine. Sve je na strani Liverpoola i sve što Chelsea može uraditi je platiti koliko ameri kažu, to im je jedini adut. Transfer request je odbijen a Torres hoda sam.
Charuga
Globalni moderator

#1279 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

Kraj prelaznog roka

Abramovich za Torresa daje 110,7 miliona eura, hoće li se Houllier sjetiti Spahića?

Chelsea će danas pokušati dovesti Španca Fernanda Torresa basnoslovnom ponudom upućenom Liverpoolu koja je vrijedna 110,7 miliona eura, piše "Daily Mail".
Abramovich očigledno pokušava odigrati na kartu klauzule u ugovoru napadača Liverpoola koja postaje aktivna u slučaju ponude od 58,3 miliona eura. Dodatnih 52,4 miliona eura ide u Torresov džep ukoliko potpiše petogodišnji ugovor kojim će sedmično zarađivati oko 204.100 eura.

U Liverpoolu se izgleda već pomirili da će večeras izgubiti Torresa. Do sada su kupili Luisa Suareza, a pokušati će dovesti i Ashleyja Younga iz Aston Ville. Zainteresovani su i za Blackpoolovog Cherlieja Adama. Na Anfieldu se nadaju da će posao biti završen do 23 sata.

Brza reakcija

Menadžer Aston Ville, Gerard Houllier, prethodno je rekao da Young nije na prodaju i da uprava kluba pokušava s njim produžiti ugovor i zadržati ga na Villa Parku. No, to nije spriječilo suvlasnika Liverpoola Johna Henryja da kontaktira vlasnika Ville Randyja Lernera kako pokušao nadomjestiti odlazak El Nina.

Liverpool bi u slučaju odlaska Španca morao reagovati brzo i u svoje redove dovesti Younga i Adama. Na Anfieldu su očigledno spremni prodati Torresa, iako su prethodno odbili ponudu ruskog tajkuna koja je stigla u petak.

Prodajom svog napadača bi dobili neophodni novac kako bi povećali ponudu za Adama. Prva ponuda je bila vrijedna 7,5 miliona eura, a mogla bi narasti i na 9,3 miliona. Blackpool za ovog igrača navodno traži 14 miliona eura.

Liverpoolov menadžer Kenny Dalglish se nada dolasku Chelseajevog Nicolasa Anelke, ali to je gotovo nemoguće jer Carlo Ancelotti ne želi pustiti Francuza koji ima važnu ulogu u njegovoj ekipi. Chelsea je umjesto Anelke spreman ponuditi nekog mlađeg igrača.

Bosanac jača odbranu

Nakon što se vratio sa kratkog odmora u Španiji, Torres je propustio jutrošnji trening. Zbog toga će u poslijepodnevnim satima trenirati sam. Fernando sa Liverpoolom ima važeći ugovor do ljeta 2013. godine. Sedmično zarađuje 128.293 eura. Torres je zahtjev za transfer predao prošle nedjelje, a Chelsea i Liverpool pregovaraju cijeli vikend.

Liverpool je madridskom Atleticu za Torresa 2007. godine platio 24,5 miliona eura. Špekuliše se i da bi njegovi zvaničnici mogli zadržati Torresa do ljeta, ali strahuju da bi se Fernando mogao razočarati i pružati loše partije.

Mišljenje njegovih kolega iz svlačionice je da zvaničnici kluba trebaju udovoljiti njegovom zahtjevu i pustiti ga da ode ukoliko to zaista želi.

Kraj prijelaznog roka će okončati špekulacije o budućnosti našeg reprezentativca Emira Spahića, koji je u posljednje vrijeme povezivan sa Arsenalom, a još konkretnije sa Aston Villom. Špekulisalo se da će Houllier, ukoliko ostane na Villa Parku, iz Montpelliera dovesti Spahića kako bi iskusnim igračem pojačao svoju odbranu.

Houllier je ostao na klupi Ville, a nadamo se da će se do kraja dana sjetiti našeg reprezentativca, čime bi Spahić postao još jedan fudbaler iz BiH koji će zaigrati u vjerovatno najjačoj ligi na svijetu.
Lucas Leiva

#1280 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Uzas! Legende kluba se ne prodaju! Apelujem, novi vlasnici su gori od starih!
I sad ce Chelsea da nam uvali onu ispusenu mustiklu i tarabu od igraca Anelku? Ako nam tu klocinu budu davali, onda Toresa treba cijeniti 150 miliona, jer dovodjenje Anelke je slabljenje ekipe... taj lik ne zna da li igra beka, centralnog veznog ili napadaca... i unistava svaku tranziciju i priliku za kontranapad svojim davljenjem lopte... takav igrac nam ne treba!!!
vaučer

#1281 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Legende kluba ne daju transfer requeste.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:49, edited 1 time in total.
johntra

#1283 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

hahahah...dobra fora..šteta jeste, ali nek ide, a ne da igra preko neke stvari...skoro 60 miliona eura je fina cifra i može se naći dobrih nasljednika, a opet nismo bez špiceva, jer imamo Suareza, a i Ngog igra fino ove sezone...
Gandalf

#1284 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ako je igrač nezadovoljan i želi otići, treba ga i pustiti da ode - još kada Čelzi uleti sa tom lovurinom ispada da smo prodajom Torresa zaradili čistih 35 mil. Eura ( platili smo ga oko 25 mil. ). Za čelzijevu lovu u Junu možeš dovesti tri kvalitetna igrača - Fernandu želim sve najbolje ali ako mu se ne igra u crvenom dresu, neka obuče onaj plavi, a nama za utjehu će taman dobro doći Romanovih 60 mil :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1285 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

Liverpool have agreed £35m for Andy Carroll... ne znam koliko ima istine u ovome, naletio sam na jednom forumu 8)
extraordinary

#1286 Re: Liverpool FC

Post by extraordinary »

Caroll jeste zvjerka, ali 35 miliona funti ne bi ni sam sebe platio ja mislim.
smoki_choko

#1287 Re: Liverpool FC

Post by smoki_choko »

Torres helikopterom napustio Liverpoolov trening-kamp

http://www.index.hr/sport/clanak/torres ... 35766.aspx
Gandalf

#1288 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Bio je to super igrač - nek mu je sretno :thumbup:
Mustang1

#1289 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Cini se da ce Carrol potpisat ...Samo ne znam koliko tacno para ? Ako je 35 bojim se da je to previse ..ali ako ce zabijat na svakoj tekmi moze onda i 40 :D
Mustang1

#1290 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

I ovaj Adem sto ce doc ..ne mogu da vjerujem kakvu su glupost napravili...To je dijete Liverpoola..Pustis ga pa ga onda kupujes :-)
Šibicar

#1291 Re: Liverpool FC

Post by Šibicar »

Liverpool fakat sve više i više postaje prosječan engleski klub,klub u kojem igrači najveće klase ne žele da igraju.Prošla su izgleda vremena kad su se na ime kluba dovodili najbolji svjetski igrači,sad ti igrači ne žele da igraju za Liverpool i čini mi se da bi svaki radije prihvatio ponudu jednog Čelzija ili Sitija(klubova ne baš bogate istorije,ali klubova sa kakvom takvom vizijom)nego se zadržavao u klubu koji živi u prošlosti i koji,po svemu sudeći,teško da će u dogledno vrijeme moći parirati pretendentima za osvajanje titule PL.Neki će reći "neka su pustili Torresa,kad je već želio da ide",da slažem se,ali puno važnije pitanje je zašto je želio da ide?!Sigurno nije potrčao za parama,jer je i u Liverpoolu bio jedan od najplaćenijih igrača,već zato što je uvidio da sa ovim klubom,vrlo bogate istorije,zadugo neće napraviti ništa značajno što se tiče trofeja,a pošto mu je tako bilo i u Atletiku čovjek ne želi da ostari ne osvojivši ni jedan trofej u karijeri,pa je odlučio otići tamo gdje će siguran sam prije da se okiti trofejom PL nego što bi to bilo da je ostao u Liverpoolu i uživao obilazeći istorijski muzej ovog kluba i slušajući priče iz davnina "znaš kako smo mi nekad...."
extraordinary

#1292 Re: Liverpool FC

Post by extraordinary »

Interesantno, kako samo Englezi znaju preplatiti igrača. Čuj 35 miliona funti :-)
Neelix

#1293 Re: Liverpool FC

Post by Neelix »

mark my words :D - torres ce u chelseau proci ko shevchenko.

edit:

Newcastle's Andy Carroll could become the seventh most expensive player in the history of football after Liverpool succeeded with a £35 million bid for the striker
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šibicar

#1294 Re: Liverpool FC

Post by Šibicar »

Neelix wrote:mark my words :D - torres ce u chelseau proci ko shevchenko.

Ali će opet tu prije osvojiti trofej,nego u klubu iz prošlog vijeka... ;-)
Mustang1

#1295 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Hoce osvojit ce mal ne rekoh sta :D
Suarez izvodi i slobodnjake i to dobro ?
johntra

#1296 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

Izvodi, jašta... :D
možda puno para, ali Caroll je dobar igrač... :thumbup:
Jack Be Nimble

#1297 Re: Liverpool FC

Post by Jack Be Nimble »

Torres nije Englez, Carrol jeste, kada se treba prikazati svake godine X domacih igraca u klubu, onda je normalno da cjena engleskim igracima odu pod oblake.

Anelka je potreban Liverpulu, jer Suarez ne moze da igra u Evropi. Ako se povrijedi Carroll ko ce igrati u Evropi?
Mustang1

#1298 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

johntra wrote:Izvodi, jašta... :D
možda puno para, ali Caroll je dobar igrač... :thumbup:
To je dobro..Jer kad nema Gerrarda nema ko zabit iz slobodnjaka..iako ko fol ih puno zna to uradit .. :D A nije isti stil suta Suareza i Gerrarda pa je i to dobro :D
alijagoro

#1299 Re: Liverpool FC

Post by alijagoro »

Hajde barem nije dugo trajala ova transfer saga,ali iskreno mi je zao sto je otisao Tores.
ratata

#1300 Re: Liverpool FC

Post by ratata »

Torres se ovim odlaskom "rodio" ponovo, a Liverpool izgleda ulazi u poslednju fazu onoga sto je zadesilo Leeds svojevremeno
Post Reply