nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
azdralovic

#1276 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by azdralovic »

GaRGa wrote:
azdralovic wrote:
GaRGa wrote:neznam kakav da si majstor ove stvari se desavaju kad divljas u saobracaju

Code: Select all

https://www.facebook.com/photo.php?v=764454563594089
to je taj zaustavni put :lol:
nikad ne znas ko ti mozes izletit...
pa da , skripa traje skoro 3 sekunde :D
GaRGa

#1277 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by GaRGa »

Srecom nije velka steta, blatobran za G2 je 40 maraka :lol:
Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1278 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mk ultra »

aha, a rallye far
i nije baš da je samo blatobran otkinut, nakuco je on njega fino :mrgreen:
citroen xm

#1279 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

Ovde je pola kraka otišlo u nepovrat.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1280 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by bitanga_sa_otesa »

rallye far nije bas jeftin...
sparky

#1281 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sparky »

moze od korada, nista se ne primjeti, imao moj drug :mrgreen: svi "mislili" da je reli :lol:
bitanga_sa_otesa

#1282 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jel to ona dvica sa ''uvenulim'' farovima
esso_sa

#1283 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by esso_sa »

mk ultra wrote:aha, a rallye far
i nije baš da je samo blatobran otkinut, nakuco je on njega fino :mrgreen:
Far jedno 300-400 ojra, polovan... I ako imas srece da ga nadjes originalnog :-)
O cijeni komplet prednjeg rallye dijela (vezni lim, farovi, maska, lajsne) ne treba ni pricati :D
GaRGa

#1284 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by GaRGa »

ma bice on za 7 dana ko nov :)
vješalica

#1285 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by vješalica »

danas bijeli motor i bmw reg tablica EXX-J-627 se utrkuju ko stoka na dionici od grada pa prema ilidži
baška što je papku kod vjetrenjace zaplesalo auto na cesti dok je pokusavao da zakoci na semaforu....
pa kad se sjebe neko od njih dovije onda će ići partija oplakivanja po komentarima,kako to već ide...
drndalo

#1286 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by drndalo »

Ma ko jebe idiote, samo da ne ubiju nekoga drugog ni krivog ni duznog... A za njima mogu pustit suzu, radosnicu... :roll:
johntra

#1287 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by johntra »

Je li crni BMW? ako su to ti, danas sam ih ja vidio u Alipašinoj, lafo on njih ganja, treba na motoru sa nekim likom...ovaj sa BMW-om, lagano u suprotnu traku, kako bi zaobišao ove što su tek kretali sa semafora kod zgrade Vlade FBiH...kloc do kloca...
gnjev

#1288 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by gnjev »

Najvise me nerviraju turci vozaci . Ne znam kakva je situacija u carsiji al kod nas na Ilidzi svaki drugi uzme bmw-a il merca 15 godina starog sa jakim motorom i turiraju ulicicama. Sjetim im se familije.
ElDzidziIbnDzo

#1289 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by ElDzidziIbnDzo »

esso_sa wrote: Iz nekog licnog iskustva, mogu ti reci da je, konkretno ovdje u BiH, dosta tesko sklapati "stroj" u odnosu na ljude sa zapada (EU)... Ljudi na zapadu imaju sve dostupno, dijelove, strucnjake, usluge raznih masinskih obrada itd itd...
Kod nas ni sarafe ne mozes kupiti kako treba, sve moras narucivati i kupovati vani... na to dodaj troskove transporta, troskove carine/poreza (i bezbroj dodatnih taxi :-) ), nizi standard u odnosu na EU i eto ti recepta za patnju :-)
Da ne pricam o uslugama tipa : pjeskarenje kompletnog auta, ciscenje karoserije/sasije u kiselinama, pocincavanje itd..To mozes samo sanjati...
Tacno kad gledam one "Overhauling" i slicne emisije na TV-u i vidim kako ljudi imaju dostupno bukvalno sve usluge koje su potrebne za kvalitetnu restauraciju auta, dodje mi da zaplacem...

Ima kod nas i tih zvijeri slozenih bas do u detalj i po PS-u ali njihovi vlasnici su obicno vlasnici privatnih biznisa sa dobrim prihodima pa im je i svejedno sto neke dijelove placaju duplo skuplje nego sto ih placaju ljudi u EU. Za nekoga ko se bavi sarafanjem onako iz hobija, ti extra troskovi jednostavno nisu prihvatljivi pa stvari idu i dosta teze :thumbup:
Samo ovde si zaboravio reci da to na zapadu barem 5 puta više košta,nego u BiH. Ti npr. znaš koliko je tebe tvoj projekat izašao novaca.Hajde OK,sam si šarafao,ali neko ko ne može baš sve sam šarafati,to košta...i to mnogo !
bitanga_sa_otesa

#1290 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

ma kosta to i ovde isto kao i na zapadu ,jer pravih dijelova za tuning nema kupiti ovdje.ako cigancis i smetljaris kao vecina ćunera ovdje to kosta jeftino,ako radis po ps.u naravno da je sve skupo....
citroen xm

#1291 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

I još kad skontaš da su ovde primanja bar 5 puta manja nego na zapadu....

Ako hoćeš nešto kvalitetno da uradiš, košta svugdje. A ima i ona o mostu i ćupriji tako da svako bira i svako plaća, samo zavisi gdje.
Pirija

#1292 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Pirija »

jeste, ali vani mora sve biti uradjeno po P.S-u i upisano u saobracajnu sa odgovarajucim dozvolama i to zna da kosta...
mirzet87sa

#1293 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

Samo da kazem vozacu crvene skode oktavije, koji je krenuo da pretice kolonu iz pravca sip - ciglane i umalo se maloumnik zabio u mene, pa mi krenuo bjezat kroz crvena.. sine, kad te uhvatim zubima cu zaklat i tebe i onog ko ti dade auto. Kad si mangup da rizikujes tudje zivote, budi spreman da primis batine koje jos ni u filmovima nisi vidio
goran16v

#1294 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

Evo ga jedan ekskluziva trkac. Na granici je ove teme i teme o papanluku:

Image
esso_sa

#1295 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by esso_sa »

ElDzidziIbnDzo wrote: Samo ovde si zaboravio reci da to na zapadu barem 5 puta više košta,nego u BiH. Ti npr. znaš koliko je tebe tvoj projekat izašao novaca.Hajde OK,sam si šarafao,ali neko ko ne može baš sve sam šarafati,to košta...i to mnogo !
Da bi poredio cijene ovdje i na zapadu, moras imati dostupne dijelove i ovdje... a nemas ih... Znaci, nema alternative nego da ih nabavljas "na zapadu"... Zato i kazem da je ljudima koji tamo zive dosta lakse. Nema carina, poreza, ogromnih postarina, bolji je zivotni standard, bolje su plate pa ih manje "boli" kad izdvoje novac.... Bitanga_sa_otesa ti je to vec pojasnio...
Npr set kovanih klipova, za neki 4 cilindricni motor, u Njemackoj kosta oko 600 EUR... to ti je u BiH sa postarinom i ostalim dadzbinama oko 800 EUR. U prevodu - veoma solidna plata za BiH standard...

Ja sam radio jeftinu varijantu, koliko toliko po PS-u, pa opet izvalio preko 4000 KM samo za motor i elektroniku...
Ako radis bas po PS-u i po "zapadnom principu", to u sekundi ide na 5000+ EUR-a samo za motor.
I onda mi jednom prilikom dodje jedan doticni cuner "strucnjak" i kaze : znas buraz, moze se to sve uraditi za 300 maraka... kupis turbinu na otpadu za 50 maraka, povaris par cijevi i eto te, imas turbo motor od 300+ ks :lol: :lol:
ElDzidziIbnDzo

#1296 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by ElDzidziIbnDzo »

Sve to stoji.Ali na zapadu da bi prvo imao uslove da šarafaš sam sebi-košta.Da ne kažem da je oprema/alat skuplja.U slučaju da negdje zapne,pa da ti treba neko nešto da odradi,iskeširat ćeš finu svotu para.Itd,itd...Ja smatram opet da je i povrh svega,ipak lakše u BiH sastavljati neki projekt.
bitanga_sa_otesa

#1297 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

imaju oni sve uslove,jer zive u uredjenim drzavama .
primjer ti je samo plata prosjek 2500 eura ,a kod nas recimo 900 maraka ,a cijena benzina skoro ista ...
on da naruci kovane klipnjace ,klipove ,auspuh, glavu ,uglavnom ne placa carine,poreze,postarine milionske i slicno
ja kupim gume za trkaci auto ,kostaju 800 eura ,postarina je jos 150,ili druga opcija:vozac autobusa na crno preveze za 100...
neko u EU dobije ih za 800 eura na kucnu adresu..a plata mu 2 ili 3 puta veca od moje....... :run:
mirzet87sa

#1298 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

bitanga_sa_otesa wrote:imaju oni sve uslove,jer zive u uredjenim drzavama .
primjer ti je samo plata prosjek 2500 eura ,a kod nas recimo 900 maraka ,a cijena benzina skoro ista ...
on da naruci kovane klipnjace ,klipove ,auspuh, glavu ,uglavnom ne placa carine,poreze,postarine milionske i slicno
ja kupim gume za trkaci auto ,kostaju 800 eura ,postarina je jos 150,ili druga opcija:vozac autobusa na crno preveze za 100...
neko u EU dobije ih za 800 eura na kucnu adresu..a plata mu 2 ili 3 puta veca od moje....... :run:
trenutno radim na jednom projektu, uglavnom po svemu izracunatom potrosio sam preko 3000 eura na porez/postarinu/dostavu jer nemam pristup tim dijelovima ovdje.. ne znam kako se uopste moze poredit zapad s nama :roll:
ElDzidziIbnDzo

#1299 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ja zivim u Oslu.Sve sto narucim sa interneta,u vrijednosti preko 200 maraka,moram da plaćam carinu.Kaže cijene goriva iste? 3,5 KM marke cirka ovde ti je litar(benzin dizel,svejedno,mada se više benzinci voze).

Da ne govorim o uslugama ruku,znači nešto što ne možeš sam da uradiš pa moraš negdje neko da ti uradi.I ovdje nema ''jaranski'' odradim ti i ćao.Sve se zasniva na interesu/parama.

Ja sam nedavno gledao jednog Lupa,kontao da uzmem.Lik radio projekt,motor od Audija S3 ubacio u njega.Kad sam malo bacio računicu na papir,nije mi se baš isplatilo da uzimam.Imam želju da i ja pokušam nešto da napravim,ali dole u BiH da mi stoji,čisto onako iz zajebancije.Kakvog GTI-ja ili Audi S2 trazim pa lagano.
sparky

#1300 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sparky »

Dzidzi
ovdje se prica o zapadu a ne o sjeveru :D
koliko znam Norveska nije u EU, osim toga kod vas svakako nisu normalni sa tim porezima i carinama. u svakom slucaju imas platu vecu u prosjeku jedno 12 puta vecu nego da radis taj isti posao u BiH, tako da ti ni taj litar benzina nije skup.
ovdje gdje ja zivim plate su vece u prosjeku jedno 4 puta nego u BiH, ali je cijena litre dizela 1.30€, benzina 1.35-40€.
na dijelove iz citave EU nema poreza, carine vrazije matere, ruke jesu malo skupe, ali projekat svakako radis valjda sam :-D
Post Reply