hrvatska-more

Post Reply
NeenaSa

#1276 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

Dajte, bez pretjerivanja, pregledi, kao i uvijek.
Mediji, a ... znam(o) koji :D se priFatili.
Alfons Kauders

#1277 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Smajic.smajo wrote:
Alfons Kauders wrote:
Smajic.smajo wrote:al tiger propagandu provodi :lol: :lol:

Imas i ti nekretnine u CG?

btw to su sve napuhane lazi, plaze dalmacije su popunjene
nisu :D

sudeci po temi, dalmacija je prosjecnom bosnji zapravo makarska i 3-4 okolna sela... a njima ne ide dobro...

ostatak dalmacije za dobrog bosnju u golfu dvici i ne postoji... da ne pricamo o istri ili otocima
Ja govorim uopste o dalmaciji, bar koliko znam i koliko sam vidio. Plaze definitivno nisu puste.
govoris ti, govorim ja, ali pogledaj malo temu... vecini je dalmacija makarska i samo makarska :D

otuda i genijalci koji tvrde da su bosanci najbrojniji gosti na jadranu... a zapravo nas je 1.5% do 2%...
Smajic.smajo

#1278 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

aha, pa da to jeste, sad te razumijem :D
Alfons Kauders

#1279 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

NeenaSa wrote:Dajte, bez pretjerivanja, pregledi, kao i uvijek.
iskreno, ja da sam hrvatski ministar turizma ili neki faktor u turistickoj zajednici makarska raspitao bih se malo o mogucnosti podizanja tuzbe protiv odredjenih medija u bih... jer ocito ovo nisu bila cista posla... zadnjih nekoliko mjeseci gledamo jebenu kampanju protiv odlaska u hrvatsku, koja je proizvedena iz nicega

e sad kome je bilo u interesu da dezinformisu ljude, da prizivaju incidente, da lazu i klevecu... pojma nemam... neko ko voli zavjere rekao bi da tu to odradili djetici, ali ja ne vjerujem... mislim da su to samo nasi novinari na djelu, bolje jednostavno ne znaju, to im dodje prirodno... skola avaz i ftv, hajka, panika i vika...
Nokija

#1280 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

Alfons Kauders wrote:
iskreno, ja da sam hrvatski ministar turizma ili neki faktor u turistickoj zajednici makarska raspitao bih se malo o mogucnosti podizanja tuzbe protiv odredjenih medija u bih... jer ocito ovo nisu bila cista posla... zadnjih nekoliko mjeseci gledamo jebenu kampanju protiv odlaska u hrvatsku, koja je proizvedena iz nicega

e sad kome je bilo u interesu da dezinformisu ljude, da prizivaju incidente, da lazu i klevecu... pojma nemam... neko ko voli zavjere rekao bi da tu to odradili djetici, ali ja ne vjerujem... mislim da su to samo nasi novinari na djelu, bolje jednostavno ne znaju, to im dodje prirodno... skola avaz i ftv, hajka, panika i vika...

Jedan je problem primitivno pisanja Avaza, a drugi jos veci problem je slijepo vjerovanje njegovih citatelja u sve sto tamo procitaju.
JohnnyS

#1281 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

Alfons Kauders wrote:

Ma, mislim da to veze s nekim urotama nema, iz čistog razloga što su crnogorci nezainteresirani i za normalan marketing, a nekmoli za te prljave igre. Oni znaju da će njima ionako sve bit puno Rusa i Srba... Mislim da je tu u pitanju ipak obično žuto novinarstvo koje igra na rasplamsavanje najnižih strasti kod ljudi. Kako ćeš bolje prodat novine nego da raspališ narod pričom o stoci hrvatima koji zaboravljaju da smo do jučer bili u istoj državi i preturaju auta ko da nikad skupa nismo bili.

Ponavljam opet, ja samo mogu zavidno gledati praznu makarsku rivijeru jer bih volio da je i Dubrovnik tako pust pa da kad opet odem ne moram pola sata na stol u restoranu čekat... :D
Smajic.smajo

#1282 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

JohnnyS wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma, mislim da to veze s nekim urotama nema, iz čistog razloga što su crnogorci nezainteresirani i za normalan marketing, a nekmoli za te prljave igre. Oni znaju da će njima ionako sve bit puno Rusa i Srba... Mislim da je tu u pitanju ipak obično žuto novinarstvo koje igra na rasplamsavanje najnižih strasti kod ljudi. Kako ćeš bolje prodat novine nego da raspališ narod pričom o stoci hrvatima koji zaboravljaju da smo do jučer bili u istoj državi i preturaju auta ko da nikad skupa nismo bili.

Ponavljam opet, ja samo mogu zavidno gledati praznu makarsku rivijeru jer bih volio da je i Dubrovnik tako pust pa da kad opet odem ne moram pola sata na stol u restoranu čekat... :D

Obicni govor mrznje prisutan vec godinama u medijima, nista vise, malo zapakovan u toboznju brigu za nase gradjane a zapravo obicni govor mrznje.
Alfons Kauders

#1283 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

JohnnyS wrote:
Alfons Kauders wrote:

gledaj, ja nemam nista protiv toga da narod ide negdje drugo... hrvatska nije za svakoga, nije ni jeftina, a ni ponuda nije nesto... meni godi jer je blizu i jer je sasvim ok za ono sto meni treba

ali ovdje se ne radi o tome da raja nece da ide dole iz objektivnih razloga (kojih itekako ima), vec radi medijske hajke - i avaz tu nije jedini kriv, skoro svi su se ponasali isto, evo npr. maloprije al jazeera tekst o "poostrenim kontrolama" koji je jednostavno izmisljen... kako drugacije ga opisati? a al jazeera je tito za ostale medije u sarajevu, ljudi su fakat stepenicu iznad drugih sto se tice profesionalizma i odgovornosti

i meni bi bilo draze da ide manje raje, cisto radi cekanja na granici, ali ovo me podsjeca na ratnu propagandu... i jednostavno ne mogu da vjerujem da je toliko ljudi popusilo foru, jer haman vise vjeruju novinarima nego vlastitim ocima i ljudima koji su fakat isli dole... pa evo niko se na ovoj temi nije zalio, niti se iko od mojih poznanika/rodbine zalio, sve je ostalo kao i prije, ukljucujuci cijene koje su godinama pumpali, a sad vise nemaju gdje dalje
madner

#1284 Re: hrvatska-more

Post by madner »

Sto se tice cijena, kljucno je zamjeniti ovdje kune. Dolje se manje dobije za 100 KM nego za 50 eura.
Alfons Kauders

#1285 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Sto se tice cijena, kljucno je zamjeniti ovdje kune. Dolje se manje dobije za 100 KM nego za 50 eura.
da, ja redovno zamijenim kod nas, mada su ove godine razlike bile manje nego inace... ali opet ima ustede, 3-5% zavisi kako se potrefi... nekom ko ide dole s porodicom na 10-15 dana to nisu male pare

edit

ko planira unaprijed moze proci jos bolje, ako npr ima u steku milju da razmijeni u aprilu ili maju, jer hrvati vjestacki napumpaju kurs svake sezone :wink:
Last edited by Alfons Kauders on 15/07/2013 13:08, edited 1 time in total.
madner

#1286 Re: hrvatska-more

Post by madner »

Vise, gotovo 10%.

To je razlik izmedju piva je 3.5 i 3 KM :D
Smajic.smajo

#1287 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Na benziskim od kupresa pa na dolje mozes zamjeniti marke u odnosu 1:4 sto toplo preporucujem svima
Havatar

#1288 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Turisti, gdje ste? U prva dva srpanjska vikenda u Hrvatsku ušlo čak 340.000 stranaca manje nego lani!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/turi ... 88927.aspx
Alfons Kauders

#1289 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Vise, gotovo 10%.

ne znam da je bas toliku... zavisi kad se potrefi

ja u maju mijenjao kod nas u raifu... izaslo oko 3.78 ako se dobro sjecam... a dole je bilo oko 3.7 kad sam otisao (doduse predsezona, u sezoni redovno bude blize 3.60-3.65)

male mjenjacnice kod nas znaju imati bolji kurs od banaka - problem je sto vazda nemaju kuna na stanju :D prodati mozes, ali kupiti jok
Banksy

#1290 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

Bodkin wrote:
Warashii wrote: Al fakat morat cu otic u CG kad tad, bez dok ja ne vidim svojim ocima ne vjerujem nikom i nicemu :)
Vidjeces bolji provod, bolje zene i neces moci vjerovati da more ne mora biti zara skupo :D
... i razdraganu gomilu razvučenu u Žikino kolo po hotelskim terasama ... Mada, vjerujem da i to neko voli.
Smajic.smajo

#1291 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Havatar wrote:Turisti, gdje ste? U prva dva srpanjska vikenda u Hrvatsku ušlo čak 340.000 stranaca manje nego lani!

Pretpostavljam da su to sve bosanci :D

Uzimaju li u obzir slavonce koji idu na more, oni prelaze granicu 2 puta al ove godine dosta ih ide okolo?
Banksy

#1292 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
ova tema ima 50 stranica i koliko se ja sjecam niko nije prijavio nesto slicno... ja sam ove godine par puta presao granicu, nista... nisam nista slicno cuo ni od raje... starci isli, nista...

ali tu su zato nasi novinari... hrpa polupismenih diletanata koji bi rodjenu majku silovali za rucak i pivu... i hajka se nastavlja, svakih par dana pojave se idiotski tekstovi i tv prilozi o nekakvim problemima na granici - a guzve manje nego prije... kuka se na cijene, a ja ove godine nisam primjetio nikakav rast cijena u poredjenju sa proslom godinom, ako ne i par godina unazad

dakle niko ne trazi nikakve pare... niko nije napuhao cijene (zapravo mislim da je ove godine lakse naci jeftiniji smjestaj)... nema nikakvih problema na granici... nema nikakvih novih guzvi osim uobicajenih... nema skoro nikakvih novih ogranicenja za unos hrane, alkohola i duhana (ni prije se nije smjelo nositi nista zivotinjskog porijekla)...

i novinari opet traze, zapravo izmisljaju probleme - ili u nedostatku pravih vijesti ili po necijem nalogu... tim babunima odavno nisu bitne cinjenice ili istina, tako da nisam iznenadjen, ali ovo vec postaje tako jadno da je nevjerovatno... ljudi su bukvalno IZMISLILI probleme i isprepadali narod bez ikakvog jebenog razloga, dakle nemaju apsolutno nijednu cinjenicu na svojoj strani... to ni Slobinim "novinarima" nije uvijek polazilo od ruke, aferim...

doduse, ako je neko toliko glup da povjeruje tim hajvanima, onda je i bolje da ne ide na more - cisto da nas be bruka svojom gluposcu
Tačno.
madner

#1293 Re: hrvatska-more

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:

ja u maju mijenjao kod nas u raifu... izaslo oko 3.78 ako se dobro sjecam... a dole je bilo oko 3.7 kad sam otisao (doduse predsezona, u sezoni redovno bude blize 3.60-3.65)

male mjenjacnice kod nas znaju imati bolji kurs od banaka - problem je sto vazda nemaju kuna na stanju :D prodati mozes, ali kupiti jok
3.65 dolje, 3.86 odje.

Nije bas 10%, ali opet :oops:
Alfons Kauders

#1294 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:

3.65 dolje, 3.86 odje.

Nije bas 10%, ali opet :oops:
gdje si dobio 3.86 ovdje? mislim znam da bude reklamiran takav kurs, ali dok se plati provizija i sve, dobije se manje od 3.8, vazda je tako bilo, barem u bankama gdje sam ja najcesce mijenjao (raif, unicredit, zagrebacka prije)
uglavnomja

#1295 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

,
Havatar

#1296 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Banksy wrote:
Bodkin wrote:
Warashii wrote: Al fakat morat cu otic u CG kad tad, bez dok ja ne vidim svojim ocima ne vjerujem nikom i nicemu :)
Vidjeces bolji provod, bolje zene i neces moci vjerovati da more ne mora biti zara skupo :D
... i razdraganu gomilu razvučenu u Žikino kolo po hotelskim terasama ... Mada, vjerujem da i to neko voli.
Kome se uživa u italijanskoj kulturnoj baštini, uradiće to u Italiji.
Banksy

#1297 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

Havatar wrote:
Banksy wrote:
Bodkin wrote:
Kome se uživa u italijanskoj kulturnoj baštini, uradiće to u Italiji.
Pa sad, da je Žikino crnogorsko ...
Kakve gusle, oro, pa i nekako ... :mrgreen:
Jay Gatsby

#1298 Re: hrvatska-more

Post by Jay Gatsby »

Smajic.smajo wrote:
Havatar wrote:Turisti, gdje ste? U prva dva srpanjska vikenda u Hrvatsku ušlo čak 340.000 stranaca manje nego lani!

Pretpostavljam da su to sve bosanci :D

Uzimaju li u obzir slavonce koji idu na more, oni prelaze granicu 2 puta al ove godine dosta ih ide okolo?
Iz teksta:

"...a na turiste prestati gledati isključivo kao na brojku s granice kojoj ćemo izmusti eure, već im ponuditi nešto zbog čega će se dulje zadržati i iznova se vraćati.

Astronomske cijene u špici sezone i negostoljubivi domaćini kojima se u očima zrcale jedino valutni simboli (uz čast iznimkama) zasigurno ne pridonose dobroj turističkoj slici Hrvatske, a prirodne ljepote bez dodatnih sadržaja odavno nisu dovoljni za turistički napredak."

Neke komentare na tekst je bolje ne prenositi.
insomnia99

#1299 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

ovdje na Krku je ludnica...iako kažu da je prošli mjesec bio nešto slabiji
Smajic.smajo

#1300 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Post Reply