Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hemera

#1276 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hemera »

i realno kretenima koji se malo kucnu treba kazne odvaliti za stvaranje gužvi
sve neki mudrovani
OldMayor

#1277 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Hemera wrote:i realno kretenima koji se malo kucnu treba kazne odvaliti za stvaranje gužvi
sve neki mudrovani
Jbg, stavi se u poziciju tih ljudi...

Uostalom, evo sta bi ti vozis, neko te malo kucne - a on je kriv, i izadje i kaze, ajmo drug nije nista, sta ima veze. Ti znas on je kriv, jbg malo te ogrebao, nece da ti plati...bil ti zaustavio saobracaj il bi reko ma haj nema veze, nek si me kucno platit cu ja, na mene je...

Mislim necemo sad jbt kriviti neku saobracajnu nesrecu za guzve. Tih kucanja ce uvijek biti, ali poenta je da mi u gradu imamo samo jednu saobracajnicu koja ga povezuje...u tome je problem...koliki samo cep bude na Stupu? Jer sav saobracaj mora tuda proci, gdje god da ides...
Hajlac

#1278 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajlac »

OldMayor wrote:
Hemera wrote:i realno kretenima koji se malo kucnu treba kazne odvaliti za stvaranje gužvi
sve neki mudrovani

Uostalom, evo sta bi ti vozis, neko te malo kucne - a on je kriv, i izadje i kaze, ajmo drug nije nista, sta ima veze. Ti znas on je kriv, jbg malo te ogrebao, nece da ti plati...bil ti zaustavio saobracaj il bi reko ma haj nema veze, nek si me kucno platit cu ja, na mene je...

Mislim necemo sad jbt kriviti neku saobracajnu nesrecu za guzve. Tih kucanja ce uvijek biti, ali poenta je da mi u gradu imamo samo jednu saobracajnicu koja ga povezuje...u tome je problem...koliki samo cep bude na Stupu? Jer sav saobracaj mora tuda proci, gdje god da ides...
Poenta je da mi u gradu imamo politiku laganog uništenja svega društvenog - pa i javnog gradskog saobraćaja u korist privatnog, što svugdje u svijetu gdje se primijeni, popud SAD i Kine, vodi nevjerovatnim gužvama i zagađenju zraka.
Filter

#1279 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Filter »

Hemera wrote:Juzna Longitudinala oko pola 6
Kolona od troline stanice Kovacici do raskrsnice za Grbavicu
rzalog?
Pa dva debila se kucula kod elpija
I sad akontaj 4 trake se naglo suzavaju u nekakva 2 prkna u oba.smjera
Saobracajnica takva je potpuno beskorisna
Kolone auta itd
Sakp zbog dva kretena
oko 5,15 sam tu zaglavio, jos murija nije bila na uvidjaju :roll:
a bas je nako fino mjesto za zagovnat situaciju, jos kad se trole sretnu a ne bi niko nikog pustio, kao da mu zivot zavisi od toga
i tako...
O'zone
Globalni moderator

#1280 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Zadnjih dva dana policija zauzela čeku kod OHR-a tačnije zgrade Kifla i zaustavlja sve što skrenu u zabranu u Ljubljansku Danas napravili kolonu od 4 vozila :mrgreen: i pišu li pišu.

Vidim fino napreduje u Velešićima kod El Tarika ona dodatna traka za skretanje lijevo. Taman da malo rastereti onaj dio.
insaneinthebrain

#1281 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by insaneinthebrain »

O'zone wrote:Zadnjih dva dana policija zauzela čeku kod OHR-a tačnije zgrade Kifla i zaustavlja sve što skrenu u zabranu u Ljubljansku Danas napravili kolonu od 4 vozila :mrgreen: i pišu li pišu.

Vidim fino napreduje u Velešićima kod El Tarika ona dodatna traka za skretanje lijevo. Taman da malo rastereti onaj dio.
u velesicima bi trebao da se napravi kruzni tok na onom mjestu, al tesko ce se ista rasteretiti kad su guzve od tunela do zeljeznicke :roll:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kruzni-t ... /141016131
Last edited by insaneinthebrain on 16/10/2014 21:17, edited 1 time in total.
Hemera

#1282 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hemera »

OldMayor wrote:
sve neki mudrovani

ma jbg ,i zakon je regulisao kad se malo kucneš šta radiš,ni šteta se ne vidi dok ne iščašiš oko tražeći po kolima,ali ne,bolje je čekati policiju i praviti gužvu duže vrijeme,stavi se u poziciju da ljudi ne znaju zakon i da su sebični :roll:
The Realist

#1283 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by The Realist »

Zasto je u zadnje vrijeme Drinska u periodu od pola 8 do pola 9 ujutro (možda i ranije, te kasnije nešto) skoro neprohodna?

Čak u tim periodima prošle godine i nije toliki problem bio.
Capajebo

#1284 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Capajebo »

insaneinthebrain wrote:
O'zone wrote:Zadnjih dva dana policija zauzela čeku kod OHR-a tačnije zgrade Kifla i zaustavlja sve što skrenu u zabranu u Ljubljansku Danas napravili kolonu od 4 vozila :mrgreen: i pišu li pišu.

u velesicima bi trebao da se napravi kruzni tok na onom mjestu, al tesko ce se ista rasteretiti kad su guzve od tunela do zeljeznicke :roll:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kruzni-t ... /141016131
Ja bas kontam danas, nesto ne vjerujem da ce puno postici sa kruznim samo, trebaju 2 trake u oba smjera da bi se to rijesilo :roll:
insaneinthebrain

#1285 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by insaneinthebrain »

treba praviti Prvu transferzalu a para nema, kad ce ih biti niko ne zna
Hajvan

#1286 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

ma ovaj grad je zakurac - niskurac :(

nikad na zelenu granu…
O'zone
Globalni moderator

#1287 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Osvanulo par novih znakova pa da Vas ne iznenadi ako Vam automobil bude dolazio u susret jer ova ulica iz neznanog razloga postade dvosmjerna (osim ako to nije zbog sporedne kapije OHR-a)

Image

Znak stop jer uličica iznad ima pravo prvenstva a sad svakodnevno policija stoji tu

Image

I na Zagrebačkoj objašnjenje kako izaći na Ljubljansku

Image
VjecitiStudent

#1288 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by VjecitiStudent »

Oni naivni koji na novoj Stupskoj petlji budu pratili putokaz ka aerodromu, završiće u Zenici.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1289 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by arman1 »

Jutros na Stupu policija hvata idiote koji prelaze ulicu u neposrednoj blizini potputnjaka.
dadoka84

#1290 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dadoka84 »

Šta ima u zenici :D
O'zone
Globalni moderator

#1291 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Očigledno da sam ja propustio neke promjene zadnjih dana u Kovačićima pa sam prvo bio iznenađen kako je mala uličica pored OHR postala dvosmjerna

Image

Onda sam sad skontao da su izmijenili pravac kako bi rasteretili jutarnju gužvu u Ljubljanskoj tako da sad drugi alternativni pravac ide pored OHR kroz Emerika Bluma do restorana Sami i izlazi se na Zagrebačku kod čevabdžinice Agronom.

Samim time promjenjeno je dosta smjerova u ulicama pa da pokušamo slikovno prikazati.

Kad se spuštate niz Trnovsku možete samo skrenuti lijevo (prije je obavezan smijer bio desno) i pravo

Image

Lijevo više nije dopušteno u smijeru OHR-a

Image

Kod restorana Semi iz smjera Zagrebačke stoji znak zabrane skretanja u Emerika Bluma (lijevo)

Image

Kao i iz smjera Splitske ulice

Image

Na samom ulazu je znak zabranjenog smjera

Image

Eto ako ste do sada imali problema sa snalaženjem sad će te imati još više. I dok sam ja uslikao sve ovo raja i dalje vozi kako je navikla jer normalno obavještenja u medijima nigdje nema a policija će da vreba
ins

#1292 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by ins »

E ovo je odlicno!

Ovo je ono sto je nedostajalo, i sada vec sve ima smisla. Emerika Bluma u "kontri" je ono sto rjesava problem kod OHR :thumbup:

Ono sto cudi je ova dvosmjernost kod kifle u Ljubljanskoj, jer ne mogu bas da vidim potrebu. Doduse, ta ulica je dovoljno siroka pa ne smeta.

Bitan je i znak STOP kod zida OHR.

Inace, po meni, nova Zagrebacka je pun pogodak, razlika u odnosu na prije je nevjerovatna, guzve ne da nema nikako, vec se rijetko kada uopste mora zaustaviti! :thumbup:

Jos da je 0 transferzalu napraviti, onih 100 metara sto fali! :-x
karanana

#1293 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by karanana »

znaci idem iz grada za aerodrom i po putokazu bi trebalo da idem starim putem, prije desno na petlju a onda gore na vrhu skrecem lijevo za aerodrom. medjutim nema vise lijevo jer su sada dva mosta za dva smjera. jedini nacin je desno do wise i onda nazad lijevo. to mi je glup nacin. zasto ne promjene onaj znak dole?
dadoka84

#1294 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dadoka84 »

Poslije petlje prema ilidzi skreces desno kod znaka obilaznica, skreces lijevo prema stanicu i ides do ipsilon raskrsnice i tu skreces desno prema grizelju i savi, nastavljas pravo do kraja ulice i kod dzamije skreces desno na cestu rajlovac - aerodrom :D
homega

#1295 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by homega »

dadoka84 wrote:Poslije petlje prema ilidzi skreces desno kod znaka obilaznica, skreces lijevo prema stanicu i ides do ipsilon raskrsnice i tu skreces desno prema grizelju i savi, nastavljas pravo do kraja ulice i kod dzamije skreces desno na cestu rajlovac - aerodrom :D
Tek nakon nekoliko čitanja shvatio sam tvoj putokaz. A zamisli kako je nekom strancu ili migracionom Sarajliji :-)
VjecitiStudent

#1296 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:znaci idem iz grada za aerodrom i po putokazu bi trebalo da idem starim putem, prije desno na petlju a onda gore na vrhu skrecem lijevo za aerodrom. medjutim nema vise lijevo jer su sada dva mosta za dva smjera. jedini nacin je desno do wise i onda nazad lijevo. to mi je glup nacin. zasto ne promjene onaj znak dole?
Skrenuti u Nedžarićima lijevo, pa na drugom semaforu desno, Alejom Bosne Srebrene.
karanana

#1297 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by karanana »

VjecitiStudent wrote:
karanana wrote:znaci idem iz grada za aerodrom i po putokazu bi trebalo da idem starim putem, prije desno na petlju a onda gore na vrhu skrecem lijevo za aerodrom. medjutim nema vise lijevo jer su sada dva mosta za dva smjera. jedini nacin je desno do wise i onda nazad lijevo. to mi je glup nacin. zasto ne promjene onaj znak dole?
Skrenuti u Nedžarićima lijevo, pa na drugom semaforu desno, Alejom Bosne Srebrene.
naravno taj znam i tuda sam najcesce i ranije isao. ali kao sto post iznad rece, kako stranac zna za taj put? a isti znak za aerodrom je ostao kao sto je bio i prije koji govori da se skrene desno uz petlju kuda se i ranije islo. ne pokazuje ovo preko stanica i save.
dadoka84

#1298 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dadoka84 »

homega wrote:
Tek nakon nekoliko čitanja shvatio sam tvoj putokaz. A zamisli kako je nekom strancu ili migracionom Sarajliji :-)
Kucam sa mobitela pa sam mozda sta skratio :) ovo ispade isto kao ona prica o pronalasku autoceste na mostarskom raskrcu :)
homega

#1299 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by homega »

dadoka84 wrote:
homega wrote:
Kucam sa mobitela pa sam mozda sta skratio :) ovo ispade isto kao ona prica o pronalasku autoceste na mostarskom raskrcu :)
:thumbup:
VjecitiStudent

#1300 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:
VjecitiStudent wrote:
naravno taj znam i tuda sam najcesce i ranije isao. ali kao sto post iznad rece, kako stranac zna za taj put? a isti znak za aerodrom je ostao kao sto je bio i prije koji govori da se skrene desno uz petlju kuda se i ranije islo. ne pokazuje ovo preko stanica i save.
Možda pokazuju pravac prema zagrebačkom aerodromu?
Post Reply