Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nedavno sam, iz nekog desetog razloga, progooglao visine nekih svjetski poznatih glumica i pjevačica
i bio sam jako iznenađen kada sam pročitao da je otprilike 80% i više visine 161-166 cm.
glumci i glumice su generalno poniski, to je vec primjeceno. i sto kaze jedan clanak, nisu oni toliko nizi od prosjecnog covjeka, koliko zele da te uvjere da su visi nego u stvarnosti.
Niže djevojke su nekako bolje "upakovane", odnosno kod njih je lakše primjetiti dobre obline,
dok one sa većom visinom ističu duge noge i nekakvu manekensku liniju.
nisam bas sigurna. mislim da je to vise iskrivljena percepcija, jer trenutno vlada taj neki androgeni, anoreksicni ideal u modnom svijetu. u 80tim su manekenke bile visoke s lijepim oblinama (grudi, butovi), danas vec izgledaju bolesno. cini mi se da je to krenulo od 90tih pa naovamo. kate moss je niska za modni svijet i ona je povela taj trend heroin chic. googlaj cindy crawford ili naomi campbell ili schiffer.
ali, hbg, za ovakvu amazonku ipak moras biti doraslo musko. ako ne tijelom, onda barem duhom. kompleksi nix gut.
Jokericious wrote:Ma 165-170 i 185-190 su najbolje visine za zensko i musko.
Kod nas zapoceo neki divovski rast, pa zene sve cesce idu preko 175. Da ne govorim da su muskarci sve nizi. Jos malo ce se izjednaciti.
Ne bih baš rekao da su muškarci sve niži. Baš suprotno. Muškarci su sve viši. Također i žene.
Može li se reći da je muško od 1.80m nešto posebno visok?? Teško.
A u srednjem vijeku npr. to je muško bilo visoko. Kao danas okoprilike 1.90m.
Svi smo sve viši. Uglavnom zbog bolje uhranjenosti danas. I genetike, naravno.
Naravno da su visi nego u srednjem vijeku. Mislio sam na to da su ovi sto sada imaju 20 godina, nizi od onoh sto imaju 30tak. A cure vise. Barem je tako u mom okruzenju. Priblizno su iste visine.
Jokericious wrote:Naravno da su visi nego u srednjem vijeku. Mislio sam na to da su ovi sto sada imaju 20 godina, nizi od onoh sto imaju 30tak. A cure vise. Barem je tako u mom okruzenju. Priblizno su iste visine.
Možda ti imaš takav dojam. Ja imam baš suprotan. Sve nešto visoko oko mene. Zapravo, ne visoko-visoko. Nego imam osjećaj da je većina moje visine, od ovih mlađih. A nisam ni ja baš nizak. 1,85.