Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
ketronsd1

#1276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ketronsd1 »

Canton wrote:
ultima_palabra wrote:Pa nije ovo loše... par dobrih imena i ostali o kojima se ne zna puno. Zabrinutiji bih bio da sam vidio hrpu prebjega iz drugih stranaka.
Ova hrpa na slikama nisu prebjezi?
Daj nam listu koga bi ti volio na tim slikama.Ima li takvih?
cyprus

#1277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:Meni se sve čini da je ovo SDU II... Dobro rekoh da će razočarenje poći već od osnivačke konferencije, gdje mnogi neće biti zadovoljni imenima... Ali budimo realni, koja su to imena u BiH kojima bi šira javnost mogla biti zadovoljna i koliko ih je?
A gdje ti vidiš razočaranje ??? Pa sve su ovo očekivani postovi.

Nažalost, čak je i tvoj očekivan
Što nažalost? :mrgreen:
ultima_palabra

#1278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Canton wrote:
ultima_palabra wrote:Pa nije ovo loše... par dobrih imena i ostali o kojima se ne zna puno. Zabrinutiji bih bio da sam vidio hrpu prebjega iz drugih stranaka.
Ova hrpa na slikama nisu prebjezi?
Pa nema onih iz prvih redova i nekih posebno kompromitovanih.
Katamaran_Sa

#1279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Gdje ces veceg prebjega od samog osnivaca, uz njega je Hanka, malo dalje Kukic... :-)
Katamaran_Sa

#1280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

ketronsd1 wrote:
didžej wrote:
nema nista bolje, pobrini se za sebe i ni od koga ne ocekuj nista jer ti niko ne moze pomoci.
brate.
Pobrinuo sam se ja za sebe odavno.Nije problem.
Samo je glupo,ruzno,neukusno i neznam ti sta jos osudjivati nesto sto nije ni krenulo kako treba.
Sam kazes da nema nista bolje!?pa zasto onda ne dati sansu i ZK? Nemas sta izgubiti!? Ili......?????
Ne kontam, osnivac stranke je manje vise personifikacija samog SDP-a zadnjih 15 godina pa samim tim i vlasti i ti sada pricas da to "nije krenulo" jer mi ne znamo nista o njima???...
Zeljko je imao sansu kakvu vjerovatno vise nikada nece imati a rezultat toga je nova stranka
palermo

#1281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

cyprus wrote: Što nažalost? :mrgreen:
Pa bilo bi mi draže,da si rekao, pustimo ljudima šansu, umjesto da si tražio potvrdu svojih ranije izrečenih tvrdnji. Al, tvoj izbor.

Apropo razočarenja, oni koji su u svojim postovima već ranije iskazali podršku DF ( da ih ne nabrajam) još ne iskazaše nezadovoljstvo osnivačkom skupštinom ( barem ih ja ne vidjeh).Vidim samo neke nove likove koji nas obasipaju postovima o razočarenju, novoj ublehi i slično. Ili neki drugi likovi koji po defaultu su sspremni da odmah na početku sve oblate, valjda im takav genetski kod.

A rekoh, kako uopšte mogu biti razočarani oni koji niti su mislili glasati za DF niti su šta od njega očekivali.
ultima_palabra

#1282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Katamaran_Sa wrote:
Gdje ces veceg prebjega od samog osnivaca, uz njega je Hanka, malo dalje Kukic... :-)
Onda imamo različite definicije prebjega :)
cyprus

#1283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote: Što nažalost? :mrgreen:
Pa bilo bi mi draže,da si rekao, pustimo ljudima šansu, umjesto da si tražio potvrdu svojih ranije izrečenih tvrdnji. Al, tvoj izbor.

Apropo razočarenja, oni koji su u svojim postovima već ranije iskazali podršku DF ( da ih ne nabrajam) još ne iskazaše nezadovoljstvo osnivačkom skupštinom ( barem ih ja ne vidjeh).Vidim samo neke nove likove koji nas obasipaju postovima o razočarenju, novoj ublehi i slično. Ili neki drugi likovi koji po defaultu su sspremni da odmah na početku sve oblate, valjda im takav genetski kod.

A rekoh, kako uopšte mogu biti razočarani oni koji niti su mislili glasati za DF niti su šta od njega očekivali.
Pa to o šansi se podrazumjeva... Oni će svakako dobiti šansu da urade šta mogu... Ja samo iznosim svoje mišljenje da je evidentno da ne mogu uraditi mnogo, čak ni uz izuzetno dobre namjere... Nije čak ni neka mudrost to prognozirat...
palermo

#1284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

cyprus wrote: Pa to o šansi se podrazumjeva... Oni će svakako dobiti šansu da urade šta mogu... Ja samo iznosim svoje mišljenje da je evidentno da ne mogu uraditi mnogo, čak ni uz izuzetno dobre namjere... Nije čak ni neka mudrost to prognozirat...
Naravno da nije mudrost. To se u teoriji zove oportunističlki stav. Sa njim nikad ne možeš pogriješiti
didžej

#1285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by didžej »

ketronsd1 wrote:
didžej wrote:
nema nista bolje, pobrini se za sebe i ni od koga ne ocekuj nista jer ti niko ne moze pomoci.
brate.
Samo je glupo,ruzno,neukusno i neznam ti sta jos osudjivati nesto sto nije ni krenulo kako treba.
Sam kazes da nema nista bolje!?pa zasto onda ne dati sansu i ZK? Nemas sta izgubiti!? Ili......?????
ako su tebi munja alibabic i slicni buducnost i neko na kome treba da se gradi ista onda nista.
ova zemlja svake godine nastanca hiljade i hiljade diploma, mladih obrazovanih ljudi. gdje su ti ljudi? kod nas se u politici nije pojavio obrazovan mladi lik koji govori engleski jos od pojave silajdzica i lagumdzije pocetkom devedesetih
a toliko diplomiranih fpn-ovaca, elektro inzinjera, ekonomista, pravnika, filozofa, sociologa...
inflacija diploma a znanja niotkud. to je problem koji treba rijesiti. nikad nisam cuo nikoga od politicara da je rekao ijednu rijec o tome.
kod nas je vijest da je danas komsicevoj promociji prisustvovao almas smajlovic. k'o on bitan. a frajer radi k'o portir ispred amabasade i pritom pjeva u nekom pokusaju od grupe. :cry:
Last edited by didžej on 07/04/2013 23:57, edited 1 time in total.
Katamaran_Sa

#1286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

ultima_palabra wrote:
Katamaran_Sa wrote:
Onda imamo različite definicije prebjega :)
Nemamo, samo ti ne zelis zvati stvari pravim imenom, simpatises ga vjerovatno pa je to i normalno
dustaban

#1287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Hajde da ovu stvar posmatramo iz suprotnog smjera.
Postavimo si par prostih pitanja:

1.) Ko je, od postanka nove BiH, najveci politicki stetocina, ko je ubio alternativu i svaku nadu i ko je zasluzio najvecu kaznu na sljedecim izborima?
2.) Koja je najprimjerenija kazna za tog stetocinu i njegovu stetocinsku stranku?
_a) ne glasati na sljedecim izborima;
_b) glasati za "svoje" tj. jednu od nacionalnih stranaka;
_c) glasati za najjaceg ko mu se suprostavio i ko ima najvise sansi da preuzme gradjansku opciju.
slucajni prolaznik

#1288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slucajni prolaznik »

Canton wrote:...Po meni je trebao uraditi ono što je govorio dati šansu ljudima sa 30-40 godina koji "truhnu" po drugim strankama a imaju energije i znanja za napredak. Ovako blijedo izdanje nisam očekivao.
Ne slazem se sa Komsicevom koncepcijom da politicke pozicije u DF preda mladim osobama. Da mladim ljudima, ali prethodno dokazanim svojom sposobnoscu politickom retorikom, politickom sposobnoscu u pregovaranju sa drugim politickim predstavnicima i ostvarenju interesa svoje Fronte, itd., ali ne mladim ljudima po svaku cijenu, ili samo zato sto su mladi ljudi. Ko zeli biti clan ili simpatizer jedne politicke organizacije koja sebi dopusta politicki avanturizam postavljajuci mlade i neiskusne osobe na kljucne pozicije, ili koja iste takve osobe delegira na bitne pozicije u vlasti :-)

Sansu treba dati, prije svih i prije svega, sposobnim ljudima, onim clanovima koji mogu postici programske ciljeve stranke bez davanja ustupaka, ili bar s minimalnim ustupcima, onim osobama koji znaju pregovarati sa suparnicima, koji imaju sposobnost da okupe najveci broj simpatizera i clanova oko sebe i za Frontu, onih koji djeluju u interesu drzave i gradjana BiH prvenstveno, onih osoba koji imaju iskustva i znanja kako doci na vlast i kako "s obrazom" ostati na vlasti, itd. Mladi ljudi to ne znaju, i nece znati za dugo godina. Ima li DF toliko vremena da ceka da se profiliraju mladi ljudi?

Za pocetak, a po meni su to makar dva izborna perioda, stranku treba da vode stariji i sto iskusniji clanovi, neovisno da su "prebjezi" ili marginalizirani, u drugim strankama neafirmirani clanovi, ili potpuno novi politicari, ali drustveno aktivni i prepoznatljivi po sposobnosti i pozitivnom djelovanju, pa cak i akteri nekih nevladinih organizacija i sl., a mladi upravo od takvih treba da preuzimaju znanja i sticu vlastito politicko iskustvo.

Do sada, jedini prigovor Komsicu i ekipi koja je organizirala danasnju Osnivacku skupstinu je pretjerana tajnovitost organizacije i elitizam u odabiru "osnivaca", kao i mali broj zvanica na Skupstini, jer je zahtjeva i kandidata bilo mnogo mnogo vise. Mogao je biti "pronadjen" drugi prostor za osnivanje, jednostavno - morao je biti i morali su biti pozvani svi zainteresirani za ucesce u osnivanju.
ObserverMode

#1289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ObserverMode »

Pratim.
Zox

#1290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Zox »

ketronsd1 wrote:
didžej wrote:
brate.
Pa po toj logici, ne trebaju nam nove ideje nikako, nego uvijek nove stranke. A mi cemo biti parlamentarni, pa cemo svakoj dati sansu. I tako u narednih 100 godina.
cyprus

#1291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote: Pa to o šansi se podrazumjeva... Oni će svakako dobiti šansu da urade šta mogu... Ja samo iznosim svoje mišljenje da je evidentno da ne mogu uraditi mnogo, čak ni uz izuzetno dobre namjere... Nije čak ni neka mudrost to prognozirat...
Naravno da nije mudrost. To se u teoriji zove oportunističlki stav. Sa njim nikad ne možeš pogriješiti
Kako ne mogu? Nek naprave nešto što bi se moglo nazvati bilo kakvim korakom naprijed u ovoj državi i to će pokazati da nisam bio upravu...

A moj komentar na sve ovo ima generalno ovu poruku: i ovako imamo previše partija, dalje usitnjavanje neće donijeti ništa dobro... Željko je svoju borbu za bolju državu (vjerujem u njegovu dobru namjeru) trebao nastaviti kroz SDP...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

cyprus wrote:
palermo wrote:
Kako ne mogu? Nek naprave nešto što bi se moglo nazvati bilo kakvim korakom naprijed u ovoj državi i to će pokazati da nisam bio upravu...

A moj komentar na sve ovo ima generalno ovu poruku: i ovako imamo previše partija, dalje usitnjavanje neće donijeti ništa dobro... Željko je svoju borbu za bolju državu (vjerujem u njegovu dobru namjeru) trebao nastaviti kroz SDP...
Daj ba Cypus, barem malo objektivnosti i ozbiljnosti. :mrgreen: :mrgreen: ;-)
Kal El

#1293 Re: AW: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kal El »

dustaban wrote:Hajde da ovu stvar posmatramo iz suprotnog smjera.

1.) Ko je, od postanka nove BiH, najveci politicki stetocina, ko je ubio alternativu i svaku nadu i ko je zasluzio najvecu kaznu na sljedecim izborima?
2.) Koja je najprimjerenija kazna za tog stetocinu i njegovu stetocinsku stranku?
_c) glasati za najjaceg ko mu se suprostavio i ko ima najvise sansi da preuzme gradjansku opciju.
1.) Više njih iz FBiH i svi iz RS-a..
2.) b. (Ja ću za DF, jer ostalim ne vjerujem)

Najbolja kazna može biti samo ovo:
U zatvor i sve što je stekao preko države da mu se oduzme, zaledi računi i na "ako" izađe iz zatvora nema ništa..
Last edited by Kal El on 08/04/2013 00:20, edited 1 time in total.
Katamaran_Sa

#1294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

dustaban wrote:Hajde da ovu stvar posmatramo iz suprotnog smjera.

Apsolutno se ne radi o strankama, ljudi i nas mentalitet generalno su problem i tu nema pomoci velike bez te promjene i svaka stranka u kojoj su Bosanci u Hercegovci sa trenutnom stanjem duha i odnosom prema vlastitoj drzavi (ukradi sto vise dok si na vlasti), sve dok imaju prava bez ikakve odgovornosti. Ta promjena pocinje od odgoja a nikako sa novom strankom i za kraj jedna Turska poslovica: kakvo mijeko takav i kajmak..ni manje ni vise
palermo

#1295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

cyprus wrote: Kako ne mogu? Nek naprave nešto što bi se moglo nazvati bilo kakvim korakom naprijed u ovoj državi i to će pokazati da nisam bio upravu...

Ok, tvoj stav, nemam ja problem sa njim.

što se tiče SDP-a, za mene su ima godina dana ili koliko već, politički mrtvi, bio Komšić tamo ili ne.

Drago mi je što nije.
It_is_a_Leclerc

#1296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako sam dobro skontao, ovi protivnici Željka Komšića kao glavnu zamjerku ističu to što nema poznatih imena, a istovremeno kukaju kako je sve prepuno "prebjega". Istovremeno, tuguju što je Komšić, kao jedan od najpopularnijih političara u BiH osnovao stranku, a da ju je osnovao neki anonimus bilo bi - "Čuj, tamo neki nepoznati početnil.. Joj, vid' mu glave..E, elita..ovo...ono"

Zašto jednostavno ne napišete - nesretni smo što će nam Komšić uzeti povelik dio glasova, i to nam je glavna zamjerka, a ne da se dovijavate i smišljate neke razloge..
Bodkin

#1297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bodkin »

slucajni prolaznik wrote:
Canton wrote:...Po meni je trebao uraditi ono što je govorio dati šansu ljudima sa 30-40 godina koji "truhnu" po drugim strankama a imaju energije i znanja za napredak. Ovako blijedo izdanje nisam očekivao.
Ne slazem se sa Komsicevom koncepcijom da politicke pozicije u DF preda mladim osobama. Da mladim ljudima, ali prethodno dokazanim svojom sposobnoscu politickom retorikom, politickom sposobnoscu u pregovaranju sa drugim politickim predstavnicima i ostvarenju interesa svoje Fronte, itd., ali ne mladim ljudima po svaku cijenu, ili samo zato sto su mladi ljudi. Ko zeli biti clan ili simpatizer jedne politicke organizacije koja sebi dopusta politicki avanturizam postavljajuci mlade i neiskusne osobe na kljucne pozicije, ili koja iste takve osobe delegira na bitne pozicije u vlasti :-)

Sansu treba dati, prije svih i prije svega, sposobnim ljudima, onim clanovima koji mogu postici programske ciljeve stranke bez davanja ustupaka, ili bar s minimalnim ustupcima, onim osobama koji znaju pregovarati sa suparnicima, koji imaju sposobnost da okupe najveci broj simpatizera i clanova oko sebe i za Frontu, onih koji djeluju u interesu drzave i gradjana BiH prvenstveno, onih osoba koji imaju iskustva i znanja kako doci na vlast i kako "s obrazom" ostati na vlasti, itd. Mladi ljudi to ne znaju, i nece znati za dugo godina. Ima li DF toliko vremena da ceka da se profiliraju mladi ljudi?

Za pocetak, a po meni su to makar dva izborna perioda, stranku treba da vode stariji i sto iskusniji clanovi, neovisno da su "prebjezi" ili marginalizirani, u drugim strankama neafirmirani clanovi, ili potpuno novi politicari, ali drustveno aktivni i prepoznatljivi po sposobnosti i pozitivnom djelovanju, pa cak i akteri nekih nevladinih organizacija i sl., a mladi upravo od takvih treba da preuzimaju znanja i sticu vlastito politicko iskustvo.

Do sada, jedini prigovor Komsicu i ekipi koja je organizirala danasnju Osnivacku skupstinu je pretjerana tajnovitost organizacije i elitizam u odabiru "osnivaca", kao i mali broj zvanica na Skupstini, jer je zahtjeva i kandidata bilo mnogo mnogo vise. Mogao je biti "pronadjen" drugi prostor za osnivanje, jednostavno - morao je biti i morali su biti pozvani svi zainteresirani za ucesce u osnivanju.
odmah da kazem da nisam procitao tvoj cijeli post ali cu ti reci par stvari. sposobni ljudi nisu u politici. sposobni ljudi rade u jakim firmama na dobrim pozicijama. takvi ne idu u politiku. takve mozes jedino uzeti za savjetnike ali sta nasi papci znaju o sposobnosti
druga stvar je ovo za mlade. ne znam o kojem dokazivanju pricas, u politici? kako ce se neko dokazati konkretno za zeljka? jedino u drugoj stranci i mislis da bi ga onda stranka takvog uspjesnog pustila ili da bi on imao namjeru? proguglaj malo sebastiana kurza iz austrije, jedan primjer mlade osobe.

na kraju, sta to mlada osoba moze vise zasrati od ovoh polupismenih retardiranih idiota koji su sad na vlasti
Krushna mrva

#1298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro skontao, ovi protivnici Željka Komšića kao glavnu zamjerku ističu to što nema poznatih imena, a istovremeno kukaju kako je sve prepuno "prebjega". Istovremeno, tuguju što je Komšić, kao jedan od najpopularnijih političara u BiH osnovao stranku, a da ju je osnovao neki anonimus bilo bi - "Čuj, tamo neki nepoznati početnil.. Joj, vid' mu glave..E, elita..ovo...ono"
to je ono, kontradikcija kao nacin zivljenja; paranoja kao strast. jedinstveni spoj besmisla.
kad bi me neko pitao da prepricam ili parafrazimram, na neki nacin sublimiram ove sve kritike - ne bih znao.
Katamaran_Sa

#1299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

odmah da kazem da nisam procitao tvoj cijeli post ali cu ti reci par stvari. sposobni ljudi nisu u politici. sposobni ljudi rade u jakim firmama na dobrim pozicijama. takvi ne idu u politiku. takve mozes jedino uzeti za savjetnike ali sta nasi papci znaju o sposobnosti
druga stvar je ovo za mlade. ne znam o kojem dokazivanju pricas, u politici? kako ce se neko dokazati konkretno za zeljka? jedino u drugoj stranci i mislis da bi ga onda stranka takvog uspjesnog pustila ili da bi on imao namjeru? proguglaj malo sebastiana kurza iz austrije, jedan primjer mlade osobe.

na kraju, sta to mlada osoba moze vise zasrati od ovoh polupismenih retardiranih idiota koji su sad na vlasti
[/quote]

Upravo, to je uradila Turska.
Kod nas se uglavnom zadnji luzeri se bave politikom ( uz par izuzetaka)..Nece Bekto iz Gorazda u politiku, covjek ne zna sta ce od posla :dance:
Ahmmed

#1300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ahmmed »

Kosta Jovanović :thumbup:
Post Reply