Istočno Sarajevo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1276 Re: Istočno Sarajevo
bitno je da su cijene bile u nebesima kad su moji imali pare
-
Ljuba Moljac
#1277 Re: Istočno Sarajevo
Istocno Sarajevo je izgradnjom Tusa postalo novo srediste grada. U zadnje vrijeme mu je prosperitet donekle pokvarilo Tibra naselje u Sarajevu, ali nema sumnje da Stup i Istocno Sarajevo ce za 10-20 godina postati lica sarajevske metropole 
-
radostan dan
#1278 Re: Istočno Sarajevo
pa jbm mu mater, neka logika kaže da će sve veći priliv stanovništva biti u centrima...gdje će se sarajevo širiti, nego tu...
što znači danas 1200 po kvadratu može biti pametna investicija za budućnost.
na kraju krajeva, nek i za 15 godina bude 1200 marona, molim lijepo - nisi u minusu, ako ti se ne sviđa - prodaj i piči dalje.
hmmm...treba ovo razraditi malo...
na kraju krajeva, nek i za 15 godina bude 1200 marona, molim lijepo - nisi u minusu, ako ti se ne sviđa - prodaj i piči dalje.
-
Ras Al Ghul
#1279 Re: Istočno Sarajevo
Kad bi razradio kao halva bi išloradostan dan wrote:pa jbm mu mater, neka logika kaže da će sve veći priliv stanovništva biti u centrima...gdje će se sarajevo širiti, nego tu...
-
Ljuba Moljac
#1280 Re: Istočno Sarajevo
Lukavica i Istocno Sarajevo nisu isto.
Prednost Istocnog Sarajeva je geografski polozaj, dok Lukavica ima odlican dogadjaj-Motorijadu, kao i dosta lijepu prirodu
Prednost Istocnog Sarajeva je geografski polozaj, dok Lukavica ima odlican dogadjaj-Motorijadu, kao i dosta lijepu prirodu
-
radostan dan
#1281 Re: Istočno Sarajevo
ali onaj bez krova nad glavom u velikom gradu ne pita gdje je lokacija, nego gdje je jeftinije...
Last edited by radostan dan on 01/03/2014 22:39, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1282 Re: Istočno Sarajevo
u lukavici novo gradnja ko ĆepiĆare...biJo kod Havera on na prvom spratu...komšija pravi kola ispred zgrade odvrno radio koda je u sobi mu drma...na ćetvrtom spustijo vodokotliĆ to tutnji još da prnu...ja se zgroziJo...nebi da mi daju djaba...

- pici
#1283 Re: Istočno Sarajevo
Ljuba Moljac wrote:Lukavica i Istocno Sarajevo nisu isto.
jeste et ne na trebeviću, bjelašnici, treskavici, igmanu dok si reko keks...bolje uPale otiĆ makar ne štede na hidroizolaciji, snijeg kad zakopiti moreš helikopterom a i lijepo je živinu i stoku držat u garažama
-
radostan dan
#1284 Re: Istočno Sarajevo
a u pm...šta je lukavica, a šta i. sarajevo?
je li lukavica ono gdje je tuš, sipa, par onih novih zgrada?
- pici
#1285 Re: Istočno Sarajevo
yes to ti je ko gradski dijo a ostalo je najveČi park na cijelom svijetu...preko trebeviĆa, romanije pa do sokolca i han pijeska...kako su krenuli sa posijavanjem šHuma eto i kalnovika ubrzo u I.saraJvoradostan dan wrote:a u pm...šta je lukavica, a šta i. sarajevo?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1286 Re: Istočno Sarajevo
problem sa ISom je što nema svoje sandžaklije da dolaze sa svježim kapitalom ko zna odakle stečenim i da kupuju stanove
također u kantonu stanove kupuje cijela federacija
a sa ISom to nije slučaj
pogotovo na zapadnu RS mislim hercegovinu i bijeljinu
dakle baza je samo sarajevsko romanijska oblast
također u kantonu stanove kupuje cijela federacija
a sa ISom to nije slučaj
pogotovo na zapadnu RS mislim hercegovinu i bijeljinu
dakle baza je samo sarajevsko romanijska oblast
-
Ljuba Moljac
#1287 Re: Istočno Sarajevo
djes pici, drago mi je da pratis temu. neko mi je vec rekao na forumu da ti pravo volis te krajeve. Ne znam, meni je Lukavica zbog blizine Trebevica i puta za Jahorinu super. Valjda ce se izgraditi ona gondola, onda definitivno Pale preuzimaju primat.pici wrote:Ljuba Moljac wrote:Lukavica i Istocno Sarajevo nisu isto.
jeste et ne na trebeviću, bjelašnici, treskavici, igmanu dok si reko keks...bolje uPale otiĆ makar ne štede na hidroizolaciji, snijeg kad zakopiti moreš helikopterom a i lijepo je živinu i stoku držat u garažama
- Creasy
#1288 Re: Istočno Sarajevo
radostan dan wrote:a u pm...šta je lukavica, a šta i. sarajevo?
Lukavica je to što si nabrojao, a Istočno Sarajevo tamo negdje do Ustiprače.
A kvadrat je pao, ali nešto malo, sad je oko 1300KM u Spasi.
- pici
#1289 Re: Istočno Sarajevo
e vidiš ovo ti je centralni gradski trgradostan dan wrote:a u pm...šta je lukavica, a šta i. sarajevo?

nemojte mislit da je podjebavanje jer zaista nije...ovo što su unakaradili kao "grad" je smijurija...od lukavice do han pijeska
-
Ljuba Moljac
#1290 Re: Istočno Sarajevo
Lukavica ti je Tus, pa onda dalje dio oko stadiona i ono kod kafica Yu i dalje prema Vracama.radostan dan wrote:a u pm...šta je lukavica, a šta i. sarajevo?
Istocno Sarajevo je od Tusa prema M18 putu dalje, dakle dio Tom, autobuska....
- Creasy
#1291 Re: Istočno Sarajevo
Ljuba Moljac wrote:Istocno Sarajevo je izgradnjom Tusa postalo novo srediste grada. U zadnje vrijeme mu je prosperitet donekle pokvarilo Tibra naselje u Sarajevu, ali nema sumnje da Stup i Istocno Sarajevo ce za 10-20 godina postati lica sarajevske metropole
Istina je da dosta ljudi iz grada kupuje stanove u Lukavici (čak i muslimani), zato cijeni ni ne pada...
- pici
#1292 Re: Istočno Sarajevo
Ljuba Moljac wrote:djes pici, drago mi je da pratis temu. neko mi je vec rekao na forumu da ti pravo volis te krajeve. Ne znam, meni je Lukavica zbog blizine Trebevica i puta za Jahorinu super. Valjda ce se izgraditi ona gondola, onda definitivno Pale preuzimaju primat.pici wrote:Ljuba Moljac wrote:Lukavica i Istocno Sarajevo nisu isto.
neka neka se samo gradi...treba definisati i urediti gradska naselja sa infrastrukturom a ne jedno od drugog dvajs kilometara sve pošumljeno i onda to nazoveš gradom...zaista neko se je grubo našHaliJo
-
radostan dan
#1293 Re: Istočno Sarajevo
čekaj...a ono gdje je simpo, yisko, tom centar? to je isto lukavica?
Ras Al Ghul , ne mislim ja da se lukavica razradi, nego da razradim plan o stvaranju/moženju ličnog kapitala, investiranjem u neku nekretninu...
Creasy , hvala...spasa izgleda zaista lijepo.
Ras Al Ghul , ne mislim ja da se lukavica razradi, nego da razradim plan o stvaranju/moženju ličnog kapitala, investiranjem u neku nekretninu...
Creasy , hvala...spasa izgleda zaista lijepo.
pretpostavio sam da je to razlog...nadam se da ćete napraviti lijepe parkove i da vam neće padati na pamet da zidate nebodere.Istina je da dosta ljudi iz grada kupuje stanove u Lukavici (čak i muslimani), zato cijeni ni ne pada...
Last edited by radostan dan on 01/03/2014 23:03, edited 1 time in total.
-
Ljuba Moljac
#1294 Re: Istočno Sarajevo
Pa Pici, tako je i u Americi. A nama je Amerika sve, ideal i uzor.
-
Ljuba Moljac
#1295 Re: Istočno Sarajevo
to je IS.radostan dan wrote:čekaj...a ono gdje je simpo, yisko, tom centar? to je isto lukavica?
.
-
Ras Al Ghul
#1296 Re: Istočno Sarajevo
Dobro sam rekao, najviše livada koji jedan grad ima, do Ustiprače 110 km livada i šumaCreasy wrote:radostan dan wrote:a u pm...šta je lukavica, a šta i. sarajevo?
Lukavica je to što si nabrojao, a Istočno Sarajevo tamo negdje do Ustiprače.![]()
A kvadrat je pao, ali nešto malo, sad je oko 1300KM u Spasi.
ne mislim ja da se lukavica razradi, nego da razradim plan o stvaranju/moženju ličnog kapitala, investiranjem u neku nekretninu...
-
Ras Al Ghul
#1297 Re: Istočno Sarajevo
Jel onih sto hiljada muslimana iz Arapskih zemaljaCreasy wrote:Ljuba Moljac wrote:Istocno Sarajevo je izgradnjom Tusa postalo novo srediste grada. U zadnje vrijeme mu je prosperitet donekle pokvarilo Tibra naselje u Sarajevu, ali nema sumnje da Stup i Istocno Sarajevo ce za 10-20 godina postati lica sarajevske metropole
Istina je da dosta ljudi iz grada kupuje stanove u Lukavici (čak i muslimani), zato cijeni ni ne pada...
- pici
#1298 Re: Istočno Sarajevo
e pa da je ko u americi vala nije...imašH gradska područja evo sarajevo je 4 opŠĆine stari grad, centar, novo sarajevo i novi grad...ostalo su prigradska naselja u sklopu kantona sarajevo...ilidja, vogošća, hadžići, semizovac, srednje, podlugovi itd itd...dok kod I.saraJva to je nedefinisano...imašH jedan dio dobrinje, istoćne ilidje, lukavice,vojkovića kao gradsko užeg naselja ...sljedeće je deset-dvajst kilometara dalje trnovo, pale, mokro, sokolac...rekoH neko se je grubo našHaliJo sutim...Ljuba Moljac wrote:Pa Pici, tako je i u Americi. A nama je Amerika sve, ideal i uzor.
-
Ras Al Ghul
#1299 Re: Istočno Sarajevo
Pa opština Vogošća izgradila više zgrada, a oni bi da postanu buduća elita naseljavanjapici wrote:e pa da je ko u americi vala nije...imašH gradska područja evo sarajevo je 4 opŠĆine stari grad, centar, novo sarajevo i novi grad...ostalo su prigradska naselja u sklopu kantona sarajevo...ilidja, vogošća, hadžići, semizovac, srednje, podlugovi itd itd...dok kod I.saraJva to je nedefinisano...imašH jedan dio dobrinje, istoćne ilidje, lukavice,vojkovića kao gradsko užeg naselja ...sljedeće je deset-dvajst kilometara dalje trnovo, pale, mokro, sokolac...rekoH neko se je grubo našHaliJo sutim...Ljuba Moljac wrote:Pa Pici, tako je i u Americi. A nama je Amerika sve, ideal i uzor.
- karanana
#1300 Re: Istočno Sarajevo
pa njima je istocno sarajevo i ravna romanija. sokolac, han pijesak pa cak i rogatica i dole milici. to je povrsinski najveci grad na svijetu.