Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1276 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

bitno je da su cijene bile u nebesima kad su moji imali pare
Ljuba Moljac

#1277 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

Istocno Sarajevo je izgradnjom Tusa postalo novo srediste grada. U zadnje vrijeme mu je prosperitet donekle pokvarilo Tibra naselje u Sarajevu, ali nema sumnje da Stup i Istocno Sarajevo ce za 10-20 godina postati lica sarajevske metropole :thumbup:
radostan dan

#1278 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

pa jbm mu mater, neka logika kaže da će sve veći priliv stanovništva biti u centrima...gdje će se sarajevo širiti, nego tu...
što znači danas 1200 po kvadratu može biti pametna investicija za budućnost.

na kraju krajeva, nek i za 15 godina bude 1200 marona, molim lijepo - nisi u minusu, ako ti se ne sviđa - prodaj i piči dalje.

hmmm...treba ovo razraditi malo...
Ras Al Ghul

#1279 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:pa jbm mu mater, neka logika kaže da će sve veći priliv stanovništva biti u centrima...gdje će se sarajevo širiti, nego tu...
što znači danas 1200 po kvadratu može biti pametna investicija za budućnost.

na kraju krajeva, nek i za 15 godina bude 1200 marona, molim lijepo - nisi u minusu, ako ti se ne sviđa - prodaj i piči dalje.

hmmm...treba ovo razraditi malo...
Kad bi razradio kao halva bi išlo :lol: Lukavica bi bila najtraženija za život nova Mekka življa iz Istočne Bosne, što ćeš u Sarajevu kupovati stan kad imaš Lukavicu i livada oko nje koliko hoćeš, jeste da je promaha stalno ubi vjetar :lol: , ali sve to samo ako se razradi :lol:
Ljuba Moljac

#1280 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

Lukavica i Istocno Sarajevo nisu isto.
Prednost Istocnog Sarajeva je geografski polozaj, dok Lukavica ima odlican dogadjaj-Motorijadu, kao i dosta lijepu prirodu :thumbup:
radostan dan

#1281 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

ali onaj bez krova nad glavom u velikom gradu ne pita gdje je lokacija, nego gdje je jeftinije...
Last edited by radostan dan on 01/03/2014 22:39, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1282 Re: Istočno Sarajevo

Post by pici »

u lukavici novo gradnja ko ĆepiĆare...biJo kod Havera on na prvom spratu...komšija pravi kola ispred zgrade odvrno radio koda je u sobi mu drma...na ćetvrtom spustijo vodokotliĆ to tutnji još da prnu...ja se zgroziJo...nebi da mi daju djaba... :mrgreen: :mrgreen:
pici

#1283 Re: Istočno Sarajevo

Post by pici »

Ljuba Moljac wrote:Lukavica i Istocno Sarajevo nisu isto.
Prednost Istocnog Sarajeva je geografski polozaj, dok Lukavica ima odlican dogadjaj-Motorijadu, kao i dosta lijepu prirodu :thumbup:

jeste et ne na trebeviću, bjelašnici, treskavici, igmanu dok si reko keks...bolje uPale otiĆ makar ne štede na hidroizolaciji, snijeg kad zakopiti moreš helikopterom a i lijepo je živinu i stoku držat u garažama :mrgreen:
radostan dan

#1284 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

a u pm...šta je lukavica, a šta i. sarajevo?

je li lukavica ono gdje je tuš, sipa, par onih novih zgrada?
pici

#1285 Re: Istočno Sarajevo

Post by pici »

radostan dan wrote:a u pm...šta je lukavica, a šta i. sarajevo?

yes to ti je ko gradski dijo a ostalo je najveČi park na cijelom svijetu...preko trebeviĆa, romanije pa do sokolca i han pijeska...kako su krenuli sa posijavanjem šHuma eto i kalnovika ubrzo u I.saraJvo :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1286 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

problem sa ISom je što nema svoje sandžaklije da dolaze sa svježim kapitalom ko zna odakle stečenim i da kupuju stanove
također u kantonu stanove kupuje cijela federacija
a sa ISom to nije slučaj
pogotovo na zapadnu RS mislim hercegovinu i bijeljinu
dakle baza je samo sarajevsko romanijska oblast
Ljuba Moljac

#1287 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

pici wrote:

jeste et ne na trebeviću, bjelašnici, treskavici, igmanu dok si reko keks...bolje uPale otiĆ makar ne štede na hidroizolaciji, snijeg kad zakopiti moreš helikopterom a i lijepo je živinu i stoku držat u garažama :mrgreen:
djes pici, drago mi je da pratis temu. neko mi je vec rekao na forumu da ti pravo volis te krajeve. Ne znam, meni je Lukavica zbog blizine Trebevica i puta za Jahorinu super. Valjda ce se izgraditi ona gondola, onda definitivno Pale preuzimaju primat.
Creasy

#1288 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Lukavica je to što si nabrojao, a Istočno Sarajevo tamo negdje do Ustiprače. :D

A kvadrat je pao, ali nešto malo, sad je oko 1300KM u Spasi. :D
pici

#1289 Re: Istočno Sarajevo

Post by pici »

e vidiš ovo ti je centralni gradski trg :mrgreen:

Image

nemojte mislit da je podjebavanje jer zaista nije...ovo što su unakaradili kao "grad" je smijurija...od lukavice do han pijeska :mrgreen:
Ljuba Moljac

#1290 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

Lukavica ti je Tus, pa onda dalje dio oko stadiona i ono kod kafica Yu i dalje prema Vracama.
Istocno Sarajevo je od Tusa prema M18 putu dalje, dakle dio Tom, autobuska....
Creasy

#1291 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Ljuba Moljac wrote:Istocno Sarajevo je izgradnjom Tusa postalo novo srediste grada. U zadnje vrijeme mu je prosperitet donekle pokvarilo Tibra naselje u Sarajevu, ali nema sumnje da Stup i Istocno Sarajevo ce za 10-20 godina postati lica sarajevske metropole :thumbup:

Istina je da dosta ljudi iz grada kupuje stanove u Lukavici (čak i muslimani), zato cijeni ni ne pada...
pici

#1292 Re: Istočno Sarajevo

Post by pici »

Ljuba Moljac wrote:
pici wrote:

djes pici, drago mi je da pratis temu. neko mi je vec rekao na forumu da ti pravo volis te krajeve. Ne znam, meni je Lukavica zbog blizine Trebevica i puta za Jahorinu super. Valjda ce se izgraditi ona gondola, onda definitivno Pale preuzimaju primat.

neka neka se samo gradi...treba definisati i urediti gradska naselja sa infrastrukturom a ne jedno od drugog dvajs kilometara sve pošumljeno i onda to nazoveš gradom...zaista neko se je grubo našHaliJo :mrgreen:
radostan dan

#1293 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

čekaj...a ono gdje je simpo, yisko, tom centar? to je isto lukavica?

Ras Al Ghul , ne mislim ja da se lukavica razradi, nego da razradim plan o stvaranju/moženju ličnog kapitala, investiranjem u neku nekretninu...

Creasy , hvala...spasa izgleda zaista lijepo.
Istina je da dosta ljudi iz grada kupuje stanove u Lukavici (čak i muslimani), zato cijeni ni ne pada...
pretpostavio sam da je to razlog...nadam se da ćete napraviti lijepe parkove i da vam neće padati na pamet da zidate nebodere.
Last edited by radostan dan on 01/03/2014 23:03, edited 1 time in total.
Ljuba Moljac

#1294 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

Pa Pici, tako je i u Americi. A nama je Amerika sve, ideal i uzor.
Ljuba Moljac

#1295 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

radostan dan wrote:čekaj...a ono gdje je simpo, yisko, tom centar? to je isto lukavica?

.
to je IS. :D
Ras Al Ghul

#1296 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

Creasy wrote:

Lukavica je to što si nabrojao, a Istočno Sarajevo tamo negdje do Ustiprače. :D

A kvadrat je pao, ali nešto malo, sad je oko 1300KM u Spasi. :D
Dobro sam rekao, najviše livada koji jedan grad ima, do Ustiprače 110 km livada i šuma :lol: Samo da je razraditi plan I.S bi bilo Mekka nekretnina i novogradnje, kakva Budva , Monte Karlo, Dubrovnik :lol:
ne mislim ja da se lukavica razradi, nego da razradim plan o stvaranju/moženju ličnog kapitala, investiranjem u neku nekretninu...
:lol: :lol: Jesi ti ikad bio u enklavi koja nosi naziv I.S ?Šta će oni razrađivati, kakve nekretnine :lol:
Ras Al Ghul

#1297 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

Creasy wrote:
Ljuba Moljac wrote:Istocno Sarajevo je izgradnjom Tusa postalo novo srediste grada. U zadnje vrijeme mu je prosperitet donekle pokvarilo Tibra naselje u Sarajevu, ali nema sumnje da Stup i Istocno Sarajevo ce za 10-20 godina postati lica sarajevske metropole :thumbup:

Jel onih sto hiljada muslimana iz Arapskih zemalja :lol:
pici

#1298 Re: Istočno Sarajevo

Post by pici »

Ljuba Moljac wrote:Pa Pici, tako je i u Americi. A nama je Amerika sve, ideal i uzor.
e pa da je ko u americi vala nije...imašH gradska područja evo sarajevo je 4 opŠĆine stari grad, centar, novo sarajevo i novi grad...ostalo su prigradska naselja u sklopu kantona sarajevo...ilidja, vogošća, hadžići, semizovac, srednje, podlugovi itd itd...dok kod I.saraJva to je nedefinisano...imašH jedan dio dobrinje, istoćne ilidje, lukavice,vojkovića kao gradsko užeg naselja ...sljedeće je deset-dvajst kilometara dalje trnovo, pale, mokro, sokolac...rekoH neko se je grubo našHaliJo sutim... :mrgreen:
Ras Al Ghul

#1299 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ras Al Ghul »

pici wrote:
Ljuba Moljac wrote:Pa Pici, tako je i u Americi. A nama je Amerika sve, ideal i uzor.
e pa da je ko u americi vala nije...imašH gradska područja evo sarajevo je 4 opŠĆine stari grad, centar, novo sarajevo i novi grad...ostalo su prigradska naselja u sklopu kantona sarajevo...ilidja, vogošća, hadžići, semizovac, srednje, podlugovi itd itd...dok kod I.saraJva to je nedefinisano...imašH jedan dio dobrinje, istoćne ilidje, lukavice,vojkovića kao gradsko užeg naselja ...sljedeće je deset-dvajst kilometara dalje trnovo, pale, mokro, sokolac...rekoH neko se je grubo našHaliJo sutim... :mrgreen:
Pa opština Vogošća izgradila više zgrada, a oni bi da postanu buduća elita naseljavanja :lol:
karanana

#1300 Re: Istočno Sarajevo

Post by karanana »

pa njima je istocno sarajevo i ravna romanija. sokolac, han pijesak pa cak i rogatica i dole milici. to je povrsinski najveci grad na svijetu.
Post Reply