Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1276 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Slo Burner »

dinty2 wrote:grci su experti za ovakve tekme.
oni s svoje već odradili, ostaje im da nas pobjede
i zato će dati svoj maximum i pripremiti se bolje nego sto cemo se mi pripremit.
vjerujem da je santos analizirao svakog našeg igrača do u detalj.
znaju oni da ako nas dobiju da su prvi i tačka.

Ma dzaba mu ba analize , kad jos ni Safet ne zna u kojem cemo sastavu izaci i kakvu strategiju imati :D
ja71

#1277 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by ja71 »

visocicaguy wrote:ne razumijem zasto ovako dobro stojimo na kladionicama!?
ovo je znak da vecina ljudi koja je kupila listic vjeruje da cemo mi pobijediti.
Tako funkcionisu kladionice.
kladionice na pocetku otprilike postave kvote
ali cim se 1. listic proda odmah se vrsi korektura kvota shodno
onome u sta kupac listica vjeruje.

Ovo bi mogao npr. biti takodje znak da se ljudi u Bih puno vise klade nego u Grckoj u sta sumnjam.
Lug

#1278 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Lug »

Sarajevo_Grad wrote:Prije će Begović dati gol za nas nego Ibišević. Ko da gledam da će ovaj drugi fulati ko onda protiv Portugala i da će ga kamera pratiti dok on, već poznatim hodom i pognute glave, mlatara Bilinim. Čuj Salihović. U posljednjih pet utakmica nijednu nije igrao u svom klubu. :lol: Zahirović kao šlag na tortu. x2 ko kuća.
Ne bih da te uvrijedim, ali nemas ti pojma o fudbalu kad tvrdis to za Ibisevica. Ibisevic je klasa od igraca, vrlo inteligentan igrac koji daje golove iz nemogucih situacija, ciji je radius kretanja savrsen, uostalom pitaj Njemce mozda njima vise vjerujes..a to sto nekad masi dobre prilike.. :roll: u fudbalu je bitnije da dolazis u prilike, nego sto masis; onaj ko slabo igra i ne dolazi u prilike.. taj i ne masi. Ibisevic je kralj moj jarane, jedini koji je u istoriji njemackog fudbala ugrozio rekorg strasnog Gerda Milera, prije one kobne ozljede, pa je cak i sam Miler o njemu pohvalno govorio.
Herr Flick

#1279 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Herr Flick »

Jos sam da Legea nije sponzor i proizvodjac dresova :x :x
cindrlimindrli

#1280 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cindrlimindrli »

Herr Flick wrote:Jos sam da Legea nije sponzor i proizvodjac dresova :x :x
I meni to upade u oci, pa do kad mi imamo ugovor sa ovom kretenskom firmom?
ate

#1281 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by ate »

kad su svi da i ja kazem svoje misljenje

samo derati iz daljine nebi li kakva frljoka uletila a mozda je i golman ne uhvati pa Dzeko ili Vedo pritrce.
Inace pored odlicno organizovanih Grka u odbrani necemo uspjeti nista iskombinovati.
Mozda zato i nije toliko strasan izostanak Pjanica (nista protiv jednog od nasih najboljih).

Eventualno neki ubacaj sa strane.
Kroz sredu nista necemo uspjeti.
nuki_cika

#1282 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by nuki_cika »

ate wrote:kad su svi da i ja kazem svoje misljenje

samo derati iz daljine nebi li kakva frljoka uletila a mozda je i golman ne uhvati pa Dzeko ili Vedo pritrce.
Inace pored odlicno organizovanih Grka u odbrani necemo uspjeti nista iskombinovati.
Mozda zato i nije toliko strasan izostanak Pjanica (nista protiv jednog od nasih najboljih).

Eventualno neki ubacaj sa strane.
Kroz sredu nista necemo uspjeti.
Inače i ja pri takvom stanovištu stojim.Po krilima pokušavati napraviti eventualni višak koji bi otvorio prostor za dobar centaršut,a tamo đeko glava i go :D :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#1283 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by It_is_a_Leclerc »

Ko je Grke u skok igri dobio, i krv je propišao.

Igrati kako znamo, ubrzati protok lopte i ne bazirati igru na Bega-Miske-Džeko, jer od toga nema ništa..
elcaliente

#1284 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by elcaliente »

Evo da i ja kazem neku pametnu sa obzirom da bi nam nerijeseno bilo uredu a poraz katastrofa.

Pokusati koliko je moguce kopirati igru Chelsija sa formacijom 5-4-1 u dijamant formaciji koja se na terenu u stavrnosti vise puta transformise prilikom napada i odbrane i pravi 4-2-2-1-1. Dzeko povucen iza Ibisevica, skida visoke lopte koje moze onda slati ili brzim krilima koji iz drugog plana ulaze ili na Ibisevica, isto tako dobijamo vise prostora za krizanje napadaca pred golom kada je lopta u posjedu def veznog ili nasih krila koja igrau povuceno. Vidjeli ste sami koliko Lulic igra povuceno u Laciju. Dzeko ima jaci sut i moze pucati iz drugog plana dok je Ibsevic klasicni centarfor i 16 metara.
Nabacivanje na glavu zabraniti jer nemamo sanse da prodzemo. Chelsi je 2 puta Barcu tako ubio.

Nemojte kopiranje shvatiti bukvalno, naravno da se trebamo poderiti u detaljima igrackim sposobnostima nasih igraca.
Last edited by elcaliente on 18/03/2013 16:42, edited 2 times in total.
It_is_a_Leclerc

#1285 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Ne znam samo koliko je pametno da bilo kakve velike formacijske rokade uključuju Džeku jer će on, pouzdano, biti začepljen sa svih strana. Najbolja opcija je da pomjera njihovu odbranu, i otvara prostor za Vedu i Misimovića.
DonVito

#1286 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

elcaliente wrote:
DonVito wrote:
dinty2 wrote:grci su experti za ovakve tekme.
oni s svoje već odradili, ostaje im da nas pobjede
i zato će dati svoj maximum i pripremiti se bolje nego sto cemo se mi pripremit.
vjerujem da je santos analizirao svakog našeg igrača do u detalj.
znaju oni da ako nas dobiju da su prvi i tačka.
Zasto igrati :lol: izgubili smo.

Santos je analizirao svako treptanje okom nasih igraca tokom tekme.. :roll: mi se vise bojimo sami sebe tj. svoji mogucnosti pa mi svakome mozemo uvaliti gol dva, stvoriti dosta sansi doduse naravno da mozemo i primiti gol, dva ali uz borbu i smirenost, bice to sve ok.. grci strpljivo cekaju gresku protivnika mozda upravo mi docekamo njihovu, nogomet.
Kao nasa pobjeda protiv Grcke na domacem terenu bi bila senzacija.
Senzacija bi bila pobjeda Latvije ili Litvanije protiv Grcke ili BIH.

Uz trud i borbu, rutinski do pobjede 8) i remi bi bio dobar uzimajuci u obzir u kakvom stanju su pojedini igraci plus Pjanic, Salihovic koji nece ni igrati.. :(
Jeste u pravu si vazda smo mi njih derali, oni nisu imali nikada sanse protiv nas. U ovih 5-6 puta koliko smo igrali zajedno non stop su oni isli pognute glave kuci. Uh kada se samo sjetim kako smo ih derali, uvalili smo im ono jednom 4 komada u sred Atine a oni nama nisu mogli prici golu.

Uhvatili smo kukati nemamo Pjanica, nemamo Salihovica, ovaj u losoj formi onaj u losoj formi. Pa nemaju ni oni ni Pjanica ni Dzeke niti picke materine pa ljudi ne kukaju. Ljudi izadzu na teren i jednostavno igraju lopte. Eh sada zasto je to tako?
Recu cu vam ja, fudbal je timski sport, 11 igraca igra a ne jedan Pjanic ili Dzeko. Grci su to skuzili i zato su uspjesni. Osim naravno protiv nas, jer nama nemogu nista ima evo vec 15 godina mi ih redovno deremo. :-D

SLIKA: RONALDO KOJI PLACE KADA JE CUO DA JE PORTUGAL IZVUKAO BOSNU
Ostavimo proslost sa strane..

Bolje reci dva puta pod palicom Safeta Susica Papeta 0-0 8) nije to bog zna sta ali.. da kazemo samo zadnja dva rezultata jer ova repka nije "ona" sto je primala 4 komada, istina nemaju oni Pjanica i Dzeku i uvijek igraju tako kako igraju takodjer imaju duzu klupu od nas..Nisu oni to skuzili, igrali su uvijek tako i 90tih al et.. sada imaju mozda i bolje def. radnike strucnjake ali sto treba priznati oni su nafakasi zesci..

Kad nece nece.. a kad te krene nizbrdo onda :mrgreen:

Kako su ih turci fino oderali na njihovom stadionu, sve je frcalo...

Nesto novije.. Rumunija 2011
Last edited by DonVito on 18/03/2013 16:44, edited 1 time in total.
elcaliente

#1287 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by elcaliente »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam samo koliko je pametno da bilo kakve velike formacijske rokade uključuju Džeku jer će on, pouzdano, biti začepljen sa svih strana. Najbolja opcija je da pomjera njihovu odbranu, i otvara prostor za Vedu i Misimovića.
U tome i jeste fazon, sto ce oni ocekivati Dzeku naprijed a on ce se prividno vise motati 20-25 metara od gola.
Opet kazem pogledajte na koji fazon je Chelsi uzeo Barcu 2 puta, zavrali ih i prvo se osigurali nazad da ne prime gol.
luckylaka

#1288 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by luckylaka »

Image,,Grcka mora pasti,, :bih:
ja71

#1289 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by ja71 »

Svi ocekuju da ce se Grci braniti.
Sta ako budale krenu u napad ?
elcaliente

#1290 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by elcaliente »

luckylaka wrote:Image,,Grcka mora pasti,, :bih:
Jeli se to Tito naopako potpisivao, da Svabe ne skontaju da je to on? :D
Last edited by elcaliente on 18/03/2013 16:48, edited 1 time in total.
elcaliente

#1291 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by elcaliente »

Zato igras 5-4-1. Dijamant formacija, transformira se u toku igra kako zelis gotovo sama od sebe. ( kad znas to igrati )

Ali nece se oni braniti, oni ce ga sto posto pokusati uvaliti.
dinty2

#1292 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by dinty2 »

sušić treba naći kasetu sa ovom tekmom rumunija - grčka i pogledati sa igračima malo
DonVito

#1293 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

ja71 wrote:Svi ocekuju da ce se Grci braniti.
Sta ako budale krenu u napad ?
Najvise ce cekati nasu gresku u odbrani, bekovima tj. sredini terena "kad ono sve ide kao normalno" i onda pukne hladna sansa za gol zbog neke "greske", isto tako vrsice presing a sada koliko su spremni za presing kao i naši jer logično presingom se igraci troše a grcki a pogotovo nasi igraci sigurno nisu spremni kao igraci Reala, Barse, Bajerna da 20,30 min po pol. konstatno vrse presing..

Nemamo spremne igrace a grci su u tome sigurno jaci, nazalost :(
Mustang1

#1294 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Mustang1 »

Nadam se da ce biti fina kvota na preko 5 golova na nas
It_is_a_Leclerc

#1295 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Nisu oni ni Hrvatsku dobili briljantnom igrom. Dapače, Hrvati su ih taktički nadigrali, al', ne lezi vraže, evo prekida, evo ludila
DonVito

#1296 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

elcaliente wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam samo koliko je pametno da bilo kakve velike formacijske rokade uključuju Džeku jer će on, pouzdano, biti začepljen sa svih strana. Najbolja opcija je da pomjera njihovu odbranu, i otvara prostor za Vedu i Misimovića.
U tome i jeste fazon, sto ce oni ocekivati Dzeku naprijed a on ce se prividno vise motati 20-25 metara od gola.
Opet kazem pogledajte na koji fazon je Chelsi uzeo Barcu 2 puta, zavrali ih i prvo se osigurali nazad da ne prime gol.
:lol: :lol: nemoj majketi.

Celzija i Di Matea su sve vile nosale.. penali, sta je sve ofulano.. pa protiv Bajerna :shock:
denimb

#1297 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by denimb »

It_is_a_Leclerc wrote:Nisu oni ni Hrvatsku dobili briljantnom igrom. Dapače, Hrvati su ih taktički nadigrali, al', ne lezi vraže, evo prekida, evo ludila
I slavlje na tribinama poce cim je sudac pokazao na korner...

Prgava ekipa skroz.
tutku

#1298 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by tutku »

--------------------------------Begovic------------------------------

Mujdza------------Vranjes------------Spahic----------Zukanovic

------------------------Zahirovic----------------------------------
-------------------------------Medunjanin--------------------------
---------------------Miske----------------------Lulic---------------

--------------------Dzeko---------------Vedo----------------------

ili ova formacija ili lulic na lijevog beka, sto mislim da ne bi bilo pametno jer znamo kakav bi propuh nazad ostao kad bi on krenuo gore, a ofanzivan je, a u vezi krilo da igra stevanovic ili ibricic, mada cisto sumnjam u takvu postavu jer je i sam Pape rekao da Steva ne igra u Sevilli tako da nece poceti utakmicu...

Bice teska tekma, Grci ce igrati klasicnu svoju igru, mi moramo cekati priliku, ne srljati.... Nadam se da ce Miske presuditi :bih: :bih: :bih:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1299 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Slo Burner »

Vi fakat mislite da Pjanic nece igrati? :)
frngla

#1300 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by frngla »

Ma Pjanić igra 100% ja to govorim od početka :)
Locked