TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
klavirdžija

#1276 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by klavirdžija »

Za ove što TV misle koristiti i za gledanje filmova, tekmi i serija na Kodiju, bolje je da kupe dobar, ali "go ko pištolj" TV bez smart i 3D funkcija i dodatno Android box...

Za manje para ukupno će dobiti više, a box koji i ima kraći životni vijek od TV-a poslije jednostavno zamijene.
thekupus

#1277 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by thekupus »

klavirdžija wrote:Za ove što TV misle koristiti i za gledanje filmova, tekmi i serija na Kodiju, bolje je da kupe dobar, ali "go ko pištolj" TV bez smart i 3D funkcija i dodatno Android box...

Za manje para ukupno će dobiti više, a box koji i ima kraći životni vijek od TV-a poslije jednostavno zamijene.
tako sam ja Sony Bravia w755c, nista od dodatnih opcija nema, koje mi ni inace ne trebaju
Zato sad imam sve sto mi treba sa KODI-jem
klavirdžija

#1278 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by klavirdžija »

thekupus wrote:
klavirdžija wrote:Za ove što TV misle koristiti i za gledanje filmova, tekmi i serija na Kodiju, bolje je da kupe dobar, ali "go ko pištolj" TV bez smart i 3D funkcija i dodatno Android box...

tako sam ja Sony Bravia w755c, nista od dodatnih opcija nema, koje mi ni inace ne trebaju
Zato sad imam sve sto mi treba sa KODI-jem
Kako nema dodatnih opcija, to je valjda Android TV?

Taj dual core procesor te tu koštao nekih 500-600 maraka (ako je 55") i već je pospor, za te pare ukupno si mogao uzeti 4K TV i kupovati zvijeri od Android boxova narednih 10 godina. :D
MTV

#1279 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Kako to mislis izvesti kad je svaki FHD TV od 40" i vise inca Smart (webos, Tizen, Android) a pogotovo UHD TV su svi Smart?!

Htio ne htio smart je jedino preko pika stare TV od prije 2011-2012.
klavirdžija

#1280 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by klavirdžija »

MTV wrote:

Kako to mislis izvesti kad je svaki FHD TV od 40" i vise inca Smart (webos, Tizen, Android) a pogotovo UHD TV su svi Smart?!

Nisu svi, mada ih nema previše jer se proizvođačima Smart TVi puno više isplate.

Ja sam recimo prije par mjeseci kupio Philips 55PUT4900, odličan (UHD, 55"). Cijena bila oko 1200 KM, vidim i u Domodu je sada na akciji za te pare.

Uporediv Philipsov dual core Android smart TV košta nekih 600-700 maraka više, što je debelo pretjerano (isto je i sa drugim proizvođačima).
betametazon

#1281 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by betametazon »

kad vec dajete savjete de i za ovaj, slican je ovim gore...

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... t-tv-2009/
Nepass

#1282 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

U petak sam bio prvi u konzumu da pazarim samsung i sve rasprodato. Jebi ga
pritchard

#1283 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by pritchard »

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... cbaep-889/

Ja kontam uzeti ovaj. Ima li neko ko se razumije da mi kaze je l' cemu? :D
Adi-g

#1284 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adi-g »

Nepass wrote:U petak sam bio prvi u konzumu da pazarim samsung i sve rasprodato. Jebi ga
Jel moguce da nema vise ni jednog na stanju???
Nepass

#1285 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

Adi-g wrote:
Nepass wrote:U petak sam bio prvi u konzumu da pazarim samsung i sve rasprodato. Jebi ga
Ovi sto su bili na snizenju?
Kazem ti u petak u pola 9 bio u konzumu, u 9 otvorili odmah usao tamo covjek cisti televizore. Kaze otisli vec svi. Akcija pocela 12. u cetvrtak.
Adi-g

#1286 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adi-g »

Nepass wrote:
Adi-g wrote:
Ovi sto su bili na snizenju?
Kazem ti u petak u pola 9 bio u konzumu, u 9 otvorili odmah usao tamo covjek cisti televizore. Kaze otisli vec svi. Akcija pocela 12. u cetvrtak.
Je li u svim poslovnicama koje su naveli ili samo u Sa
Nepass

#1287 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

Nemam pojma, ja bio u bivsem merkatoru/socijalno
Tamo je jedino i bilo televizora sto se tice sarajeva
Ee i rekao mi je da su samo cetiri tv imali
I vjerovatno se to interno ranije znalo
moke_31

#1288 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

MTV wrote:

I ja sam mu htio isto odgovoriti. Još malo pa nećeš moći kupiti TV da nije smart. To je sad jednostavno standard. Ja sam uzeo android zbog KODI-ja a ostale SMART funkcije i aplikacije su manje više iste kao na webos-u i tizen-u, neke možda i bolje nego na androidu. Prednost androida je veći izbor aplikacija i side loadovanje aplikacija koje TV "formalno" ne podržava, a prije svega KODI :D Ko ga koristi na boxovima ili na PC-iju zna o čemu pričam.

Što se tiče UHD televizora ja ne kontam u čemu je tu fol. Šta gledati u toj rezoluciji osim nešto malo sadržaja na youtubu i netflixu za koje pretpostavljam treba dosta brz internet. Full HD televizori će biti standard još dosta vremena, posebno kod nas. Sada sam presretan kad naletim na utakmice, serije i filmove u 1080p u KODI-ju.

Osim toga, tu je i upscaling, šta se dešava kod upscalinga slike nižih formata? Ti MTV čini mi se imaš UHD pa nam reci kakva su iskustva ako ti nije mrsko. Je li slika bolja, lošija i sl.
zomri

#1289 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Nepass wrote:Nemam pojma, ja bio u bivsem merkatoru/socijalno
To ti je klasika kod nas. Vjerovatno se radi o par izložbenih primjeraka kojih bi da se riješe. Inače Konzumove akcije su poznate po tome da su na akciji nepostojeći artikli. Ono piše "do isteka zaliha" ali ne piše da su zalihe 4 artikla :lol:

inače ko hoće dobru sliku za male pare u technomagu ima f8500 samsung plasma za 2000KM. ako nije izložbeni primjerak to je bukvalno "džaba".

http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/f8500
Nepass

#1290 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

zomri wrote:
Nepass wrote:Nemam pojma, ja bio u bivsem merkatoru/socijalno
To ti je klasika kod nas. Vjerovatno se radi o par izložbenih primjeraka kojih bi da se riješe. Inače Konzumove akcije su poznate po tome da su na akciji nepostojeći artikli. Ono piše "do isteka zaliha" ali ne piše da su zalihe 4 artikla :lol:

inače ko hoće dobru sliku za male pare u technomagu ima f8500 samsung plasma za 2000KM. ako nije izložbeni primjerak to je bukvalno "džaba".

http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/f8500
Ja se bio ponadao, a u petak u 10h morao na put, kontam necu ga stici ni isprobati. Silly me

U tehnomagu je 2100 pa spusten na 1750. Ako ga ne daju za 1500 necu ga ni uzeti. Kakve su mi sanse? :D
MTV

#1291 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

moke_31 wrote: Osim toga, tu je i upscaling, šta se dešava kod upscalinga slike nižih formata? Ti MTV čini mi se imaš UHD pa nam reci kakva su iskustva ako ti nije mrsko. Je li slika bolja, lošija i sl.
Citirao sam samo dio gdje se mene spominje a za ostalo gore si upravu. Nije mi mrsko.

Bolja je slika pogotovo na dobrim SD kanalima tipa RTL HR i DE, FOX, HRT, Pro7, VH1. Cak sam primijetio i koji HD kanali imaju odlicnu sliku a koji losiju. Ovdje sam najbolje opisao kakav je UHD TV kojeg imam, 2-3 posta da se nekopiram
http://forum.klix.ba/led-tv-koji-uzeti-t108443s875.html

FTV, RTV SLON, RTV Vogosca i slicni izrodi od kanala sa katastrofa slikom (analogna tehnika pretvorena u digitalnu) nema tog FHD, UHD (4k) a uskoro i 8k TV koji ce popraviti tu grozotu od slike.

Sad na yt sve zavisi od same kvalitete videa od one SD slike (640x480p) neki su ok pristojni a neki su kao sa VHS kasete. Al to su vec stari videozapisi i spotovi.

Valjda sam dao odgovarajuci odgovor. :)
channel10

#1292 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Ja ne bih ušao u radnju tehničke robe gdje se cjenkaju :).. Jbt nismo na pijaci.
Nepass

#1293 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

channel10 wrote:Ja ne bih ušao u radnju tehničke robe gdje se cjenkaju :).. Jbt nismo na pijaci.
To sam i ja mislio.
I lik se u dr.techno sam ponudi da se cijena moze popraviti.
Onda citam ovdje da su i kod stanica nudili da spuste cjenu. I da je javna tajna da se treba cjenkati.
Sto ne bih onda iskoristio i ustedio lovu
zomri

#1294 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

normalno da se može cjenjkati. u svim radnjama možete tražiti popust za gotovinu, to je javna tajna.
kod prodavnica tehničke robe koje cijenu stavljaju sa natpisima "na rate bez kamata" i slično cijena je uvećana za troškove kredita pa se podrazumijeva da kod jednokratnog plaćanja može spustiti.
channel10

#1295 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Razumijem sve to, ali je to jako jako neozbiljno sa njihove strane. Djubrad nece da spuste regularno cijene nego hvataju koga mogu. Vidis da su im cijene maltene iste kao i kad su ih nabavili i uopste ih ne spustaju. Drze ih jako visoko i kontaju da ce naletiti budala koja ce to kupiti umjesto da spustaju cijene kako vrijeme prolazi i kako to rade svi drugi u svijetu. Imali bi veci promet, a vjerovatno i vecu zaradu i non stop bi bili in sto se tice nove punude. Ovako im stoje modeli i iz 2014. godine, a nemaju para da kupe nove modele i lagano propadaju. Sljedece im je samo jos staviti kljuc u bravu.

Eh zbog toga bih samo izasao iz radnje i otisao kod konkurencije ili jednostavno odes na vikend negdje u HR i dovuces sebi stroj za manje ili isto para.

Pocesto pogledam ponudu na next.ba i ekupi.ba i uvijek imaju nize cijene od konkurencije, a vidim da ih niko ovdje ne spominje. Zato pogledajte ponudu i kod njih pa se tek onda odlucite na kupovinu.
Last edited by channel10 on 16/05/2016 21:31, edited 1 time in total.
zomri

#1296 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

idu na to da nafataju raju koja će se upecati. ako već ne mogu onda - daj šta daš. u staniću kažu da će matchirati ponudu bilo koga drugog. mislim si, ako ćete ponuditi samo isto a ne niže a vi ste ovlašteni uvoznik, odoh ja kod drugih kupiti.
channel10

#1297 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

zomri

#1298 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

logično je da te web prodavnice tipa ekupi imaju niže cijene.
otkrio sam sad da ima i ovaj http://www.televizori.ba/ :thumbup:
Nepass

#1299 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

http://www.televizori.ba/lg-televizor-4 ... s-3-0-sivi

Sto vise gledam nikad necu uzeti tv
Valja li ovo?
MTV

#1300 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Nepass wrote:http://www.televizori.ba/lg-televizor-4 ... s-3-0-sivi

Sto vise gledam nikad necu uzeti tv
Valja li ovo?
Ne znam za taj al ovaj model koji ja imam ali veci UHD 55" JU6472 za 1899 KM. I 55" JU6872 za 1999 KM u next.ba
Za istu cijenu dobijes 6" vise a cini mi se da si rekao da ti smart nije toliko vazan i da samo yt i web stranice, ili je to bio neko drugi. :mrgreen:
Post Reply