za sviju, ne ovisno je li osoba punoljetna ili ne. Zavisi koliko ljudi živi tu, nek je prosjek 2 po stanu, imaš ukupno 100 obrazaca za stanove i 200 za osobe, što daje 660 KMArtest wrote:A taj obrazac vazi samo za punoljetne? Koliko se otprilike zaradi na 100 stanova?perfect_guy wrote:po obrascu 2,2 gradsko, 2,5 ruralnoArtest wrote:I koliko vas placaju po domacinstvu? 2,2 KM?
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- perfect_guy
#1276 Re: POsao-Popis stanovnistva
- perfect_guy
#1277 Re: POsao-Popis stanovnistva
ima li rušenih kuća? U svakom slučaju imaš pravo dodatnog zaduživanja obrazacaDarko12 wrote:Jel moguce da se je potkrala greska, u popisnom krugu imam 23 kuce, a dobio 20 p2 obrazaca?
-
Darko12
#1278 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima dosta srusenih kuca, al one nisu evidentirane kao zgrade u skici, znaci bez rusevina imam 23 kuce i 20 p2 obrazaca.perfect_guy wrote:ima li rušenih kuća? U svakom slučaju imaš pravo dodatnog zaduživanja obrazacaDarko12 wrote:Jel moguce da se je potkrala greska, u popisnom krugu imam 23 kuce, a dobio 20 p2 obrazaca?
-
Solarija
#1279 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jesi siguran da su ti sve kuce koje imaju adresu i ID broj ustvari nastanjene kuce mozda imas ambasade ili tako nestoDarko12 wrote:Ima dosta srusenih kuca, al one nisu evidentirane kao zgrade u skici, znaci bez rusevina imam 23 kuce i 20 p2 obrazaca.perfect_guy wrote:ima li rušenih kuća? U svakom slučaju imaš pravo dodatnog zaduživanja obrazacaDarko12 wrote:Jel moguce da se je potkrala greska, u popisnom krugu imam 23 kuce, a dobio 20 p2 obrazaca?
- BadSanta
#1280 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ako na ona jbena 3 pitanja odgovorimo- ne izjašnjavam se! onda nas svrstavaju u te ostale. E sad kakve su posljedice toga?
Pitam jer navodno danas na dnevniku ili nekoj emisiji (nemam pojma kojoj) rekli da se "takvi" nikad neće zaposliti bla bla, sve najgore i da se treba odabrati pripadnost nekom od tri naroda.
Neka mi pametniji i iskusniji objasne koliko ima sranja u ovome, a koliko istine.
Pitam jer navodno danas na dnevniku ili nekoj emisiji (nemam pojma kojoj) rekli da se "takvi" nikad neće zaposliti bla bla, sve najgore i da se treba odabrati pripadnost nekom od tri naroda.
Neka mi pametniji i iskusniji objasne koliko ima sranja u ovome, a koliko istine.
- cyprus
#1281 Re: POsao-Popis stanovnistva
Lažu... Istine nema nimalo... Samo da ne bude zabune - na pitanje o jeziku moraš odgovorit... Na pitanja o etničkoj/nacionalnoj pripadnosti, vjeroispovjesti i entitetskom državljanstvu ne moraš...BadSanta wrote:Ako na ona jbena 3 pitanja odgovorimo- ne izjašnjavam se! onda nas svrstavaju u te ostale. E sad kakve su posljedice toga?
-
dubicanac
#1282 Re: POsao-Popis stanovnistva
ako na skici PK imam ucrtanu jednu zgradu sa adresom i ID brojem, a na terenu ta zgrade nema nego je srusena i sad tu ima trzni centar, kako da taj trzni centar ubacim u skicu....
-
nevidljiva
#1283 Re: POsao-Popis stanovnistva
Na stranici agencije za statistiku se mogu skinuti i obrasci i uputstvo za popisivače i instruktore.Da se iko pametan sjetio od novinara pročitati to ne bi lupetali gluposti i širili dezinformacije.Kampanja o popisu je očajna ljudi nemaju pojma jer se sve vrti oko ta 3 pitanja
.Npr. ne znaju osnovnu stvar da ne moraju svi članovi domaćinstva biti u stanu i da je dovoljan jedan punoljetan član da da sve informacije za svoje domaćinstvo.Za djecu mlađu od 15 godina informacije može dati samo roditelj.Takve stvari treba reći ljudima a ne im trubiti o tome kako treba da se izjasne.
Last edited by nevidljiva on 29/09/2013 15:35, edited 1 time in total.
-
donnie_brasco
#1284 Re: POsao-Popis stanovnistva
sta bi na kraju, jel se upisuju pomocni objekti u kontrolnik, ni jednom u mom pk nije dodijeljen id broj. i mora li se ici po redu u ruralnom podrucju, posto su mi id brojevi razbacani?
- azurna_obala
#1285 Re: POsao-Popis stanovnistva
A šta tačno znači da će nas isntruktori ocijenjivati? Ima tamo na kraju onog uputstva ona neka tabela sa ocjenama od 1 do 5?
Dobro, kontam da će biti svašta i grešaka...ali jel to utiče na finalnu isplatu!?
Dobro, kontam da će biti svašta i grešaka...ali jel to utiče na finalnu isplatu!?
-
Darko12
#1286 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ne upisuje se, osim ukoliko neko u njemu zivi, onda mu dodjeljujes naredni broj stana, domacinstva, al zgrada ostaje 000.donnie_brasco wrote:sta bi na kraju, jel se upisuju pomocni objekti u kontrolnik, ni jednom u mom pk nije dodijeljen id broj. i mora li se ici po redu u ruralnom podrucju, posto su mi id brojevi razbacani?
-
joe_cole
#1287 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ne vjerujem, isplata iskljucivo zavisi od broja popunjenih obrazaca.azurna_obala wrote:A šta tačno znači da će nas isntruktori ocijenjivati? Ima tamo na kraju onog uputstva ona neka tabela sa ocjenama od 1 do 5?
- insaneinthebrain
#1288 Re: POsao-Popis stanovnistva
ako na terenu naidjemo na gotov objekat/kucu na vise spratova a koje nema na onoj satelitskoj skici i u kojoj niko ne stanuje, hocemo je upisati u kontrolnik i dati joj id broj?
- perfect_guy
#1289 Re: POsao-Popis stanovnistva
što se tiče zgrada, ako je obavljen tehnički prijem objekta regularno se popisuje. Za kuće već ne znam.insaneinthebrain wrote:ako na terenu naidjemo na gotov objekat/kucu na vise spratova a koje nema na onoj satelitskoj skici i u kojoj niko ne stanuje, hocemo je upisati u kontrolnik i dati joj id broj?
-
gameboy
#1290 Re: POsao-Popis stanovnistva
hitno!!!
zbog privatnih porodicnih problema necu moci raditi popis pa me interesuje da li sutra mogu vratitit popisni materijal i da li ima neka kazna za to ili sta vec.
hvala!
zbog privatnih porodicnih problema necu moci raditi popis pa me interesuje da li sutra mogu vratitit popisni materijal i da li ima neka kazna za to ili sta vec.
hvala!
-
sgunited
#1291 Re: POsao-Popis stanovnistva
pa tognjev wrote:Kontaš koka kakva da će te zapast?sgunited wrote:je li se moze negdje saznati ko ce popisivati u mojoj ulici
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
-
Galamdzija
#1292 Re: POsao-Popis stanovnistva
Imaju popisivače u rezervi, odmah nazovi svog instruktora koji bi odmah morao preuzeti materijal na istom mjestu gdje si ga ti pokupio i potpisao a nema sankcija jer nisi učinio nikakav prekršaj.
Imam i ja pitanje, obišao sam svoj krug i u maloj kući koja ima svoj ID, ulicu i broj niko više ne stanuje već su je preuredili i sada je granap-prodavnica. Da li u P3 ide ulica i broj, ID broj, stan 000 ili ---, domaćinstvo 000 ili ---, zgrada --- ili sljedeći slobodni broj po redoslijedu, i u napomenu da je to sada STR "taj i taj"?
Imam i ja pitanje, obišao sam svoj krug i u maloj kući koja ima svoj ID, ulicu i broj niko više ne stanuje već su je preuredili i sada je granap-prodavnica. Da li u P3 ide ulica i broj, ID broj, stan 000 ili ---, domaćinstvo 000 ili ---, zgrada --- ili sljedeći slobodni broj po redoslijedu, i u napomenu da je to sada STR "taj i taj"?
-
agbonlahor
#1293 Re: POsao-Popis stanovnistva
KOLIKO JA VIDIM, SVAKO JE OVDJE DOBIO OVAJ POSAO, C C C tj. DOOOBAR POSTOTAK NEMA POOJMA STA KAKO GDJE KO KUDA, PA KAKO STE POLOZILI ONAJ TEST, MAAJKO MOJA MILA...
p.s. ja sam instruktor, dajem instrukcije dodatne ako treba, cijena 10 km 1 cas = 45 min.
p.s. ja sam instruktor, dajem instrukcije dodatne ako treba, cijena 10 km 1 cas = 45 min.
- mirsek
#1294 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mislim da ide stan po redu jel je prvobitno to bio stan, za domacinstvo 000 i za zgradu po redu. Neka me neko ispravi ako grijesim. 
-
Chuckie
#1295 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jesi jeben. Ko ce tebi da da instrukcije iz bontona i ophođenja na forumu?agbonlahor wrote:KOLIKO JA VIDIM, SVAKO JE OVDJE DOBIO OVAJ POSAO, C C C tj. DOOOBAR POSTOTAK NEMA POOJMA STA KAKO GDJE KO KUDA, PA KAKO STE POLOZILI ONAJ TEST, MAAJKO MOJA MILA...
- Cherry-Cherry
#1296 Re: POsao-Popis stanovnistva
jesu li vama instruktori zakazivali još neki sastanak, danas, sutra ? 
-
joe_cole
#1297 Re: POsao-Popis stanovnistva
Sutra, prvo akreditacije da podjeli instruktor pa kao neki sastanak.Cherry-Cherry wrote:jesu li vama instruktori zakazivali još neki sastanak, danas, sutra ?
-
Chuckie
#1298 Re: POsao-Popis stanovnistva
Narod masovno odustaje. Pa ko ce da radi bez ikakvog ugovora.
-
pinpina
#1299 Re: POsao-Popis stanovnistva
Test sam po sebi je bio prelagan, i nisu dati primjeri tipa kao sto ovdje pitaju, tako da...Chuckie wrote:Jesi jeben. Ko ce tebi da da instrukcije iz bontona i ophođenja na forumu?agbonlahor wrote:KOLIKO JA VIDIM, SVAKO JE OVDJE DOBIO OVAJ POSAO, C C C tj. DOOOBAR POSTOTAK NEMA POOJMA STA KAKO GDJE KO KUDA, PA KAKO STE POLOZILI ONAJ TEST, MAAJKO MOJA MILA...
samo popisivanje je upitno kako ce se privesti kraju uopste, mnogo toga je nejasno, kontradiktorno itd, i vecina instruktora je nespremno, kao i popisivaca, roka za isplatu nema, novca za telefon nema, a i olovke su kako vidim bas SPECIJALNE
- purgatorio
#1300 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nama čitavo vrijeme govorili da ni slučajno ne pišemo svojim olovkama, da će za popis biti specijalne nekakve. Aj kruhu dragi, jesu im specijalne, ove su kupovali na kile.