Za predane Životu
- drug_profi
#1276 Re: Za predane Životu
Samo da upitam @bizet jel sve u redu? Kako napreduje?
-
Great Cornholio
#1277 Re: Za predane Životu
Poenta vjere u Boga je da se čovjek riješi straha od stvari i pojava nad kojima nema potpunu kontrolu, koje ne zavise samo od njegovog rada i truda.
Laku noć svima
Laku noć svima
- odr0n
#1278 Re: Za predane Životu
Cornholio pogledaj naziv teme.

-
Great Cornholio
#1279 Re: Za predane Životu
Ja ću Bogu reć' koju u tvoju koristodr0n wrote:Cornholio pogledaj naziv teme.![]()
biži , eto kijameta
-
bizet
#1280 Re: Za predane Životu
@drugi profil, hvala ti sto pitas
...nadam se da je sve uredu, na zadnjem pregledu je bilo...cini mi se da previse panicarim, ali nemam ja bas drugih zelja za ovom svijetu sem ove koju vec godinama prizeljkujem da se ostvari, pa nije ni cudo sto strahujem...cuvam se, pazim kako dizem stvari i ne dizem tesko, jedem sve...a ostalo je u Bozijim rukama...na neke stvari se ne moze uticati
prestanak pusenja je sigurno bio nafakali i hvala ti na pomoci, tj. podrsci, zaradio si tu sevapa to je sigurno
...ama jos uvjek ne mogu da vjerujem da se ovo desava...godinama se ne cuvamo, godinama hodam po doktorima, cak su mi predlagali i hodze
znam zene koje su imale nekoliko spontanih, neke na kraju dobiju djecu, neke nikad....vjerujem da to zavisi od unutarnje snage individue, koliko smo motivisani da nastavimo borbu...mozda je to samo pokazatelj nasih limita, a svi ih imamo to je sigurno
isto tako znam zene koje nikad nisu ostale trudne, sto je za zenu mozda najgora stvar koja se moze desiti (ima onih koje se ovdje nece sa mnom sloziti i ja im skidam kapu, ozbiljna sam)
tesko je opisati osjecaj kad nisi u stanju da uradis nekakvu osnovnu ulogu koju ti je priroda dala...nesto kao roba sa greskom mozda...i uvijek me je boljelo kako drugi posmatraju takve zene...osjetis da te sazaljevaju...kao da si osoba drugog reda...gdje god odes pitaju te imas li djece...kad kazes da nemas osjetis kako se nevidljiva barijera dize izmedju vas...kao da nosis neki virus..a tu je uvijek i nedostatak zajednickih interesa...nemas o cemu da pricas...mozes samo da furas svoje i u tome si najcesce sama, jer su svi na drugoj strani
biti zensko na danasnjem vaktu je jako nezahvalno, sretne su one koje ne moraju prstom da mrdnu i sve dobiju servirano...hvala Bogu pa ima i takvih...moras biti snazna poslovna zena, il' te nema, zgaze te kao mrava i niko se nece osvrnuti da barem sagleda stetu koju je napravio iz kurotazije, nema vise ni toga danas, kurtoazije...moras biti dobra domacica, mislim ne moras ali sa ovakvim platama ako ne znas ekonomisati nema te nigdje...ako nisi uz sve to i majka i to ne bilo kakva nego najbolja! opet ne valjas...moras biti savrsena da bi se uklopila u prosjek...i uvijek me ovo ljutilo u drustvu...i uvijek sam lupala kontru ne bi li shvatili da je pored njih na prvom mjestu covjek, pa onda svetica i k.rva, sve po potrebi, kako pjesma kaze
ja malo ocepila, kako moja mila šafran kaze, ne zamjerite, omakelo se u trudnoci
iskreno se nadam da cu postati majka zivog i zdravog djeteta, ne zbog drustva, nego sto je to moja priroda...svo glumatanje da sam hladna, proracunata, poslovna zena svih ovih godna je iz mene iscrpilo skoro svaki atom energije...i svjesna sam koliko sam sretna sto sam uopste ostala trudna i boli me sto sve zene na svijetu nemaju istu mogucnost i zasto majcinstvo nije iskljucivo stvar izbora same zene
prestanak pusenja je sigurno bio nafakali i hvala ti na pomoci, tj. podrsci, zaradio si tu sevapa to je sigurno
znam zene koje su imale nekoliko spontanih, neke na kraju dobiju djecu, neke nikad....vjerujem da to zavisi od unutarnje snage individue, koliko smo motivisani da nastavimo borbu...mozda je to samo pokazatelj nasih limita, a svi ih imamo to je sigurno
isto tako znam zene koje nikad nisu ostale trudne, sto je za zenu mozda najgora stvar koja se moze desiti (ima onih koje se ovdje nece sa mnom sloziti i ja im skidam kapu, ozbiljna sam)
tesko je opisati osjecaj kad nisi u stanju da uradis nekakvu osnovnu ulogu koju ti je priroda dala...nesto kao roba sa greskom mozda...i uvijek me je boljelo kako drugi posmatraju takve zene...osjetis da te sazaljevaju...kao da si osoba drugog reda...gdje god odes pitaju te imas li djece...kad kazes da nemas osjetis kako se nevidljiva barijera dize izmedju vas...kao da nosis neki virus..a tu je uvijek i nedostatak zajednickih interesa...nemas o cemu da pricas...mozes samo da furas svoje i u tome si najcesce sama, jer su svi na drugoj strani
biti zensko na danasnjem vaktu je jako nezahvalno, sretne su one koje ne moraju prstom da mrdnu i sve dobiju servirano...hvala Bogu pa ima i takvih...moras biti snazna poslovna zena, il' te nema, zgaze te kao mrava i niko se nece osvrnuti da barem sagleda stetu koju je napravio iz kurotazije, nema vise ni toga danas, kurtoazije...moras biti dobra domacica, mislim ne moras ali sa ovakvim platama ako ne znas ekonomisati nema te nigdje...ako nisi uz sve to i majka i to ne bilo kakva nego najbolja! opet ne valjas...moras biti savrsena da bi se uklopila u prosjek...i uvijek me ovo ljutilo u drustvu...i uvijek sam lupala kontru ne bi li shvatili da je pored njih na prvom mjestu covjek, pa onda svetica i k.rva, sve po potrebi, kako pjesma kaze
ja malo ocepila, kako moja mila šafran kaze, ne zamjerite, omakelo se u trudnoci
iskreno se nadam da cu postati majka zivog i zdravog djeteta, ne zbog drustva, nego sto je to moja priroda...svo glumatanje da sam hladna, proracunata, poslovna zena svih ovih godna je iz mene iscrpilo skoro svaki atom energije...i svjesna sam koliko sam sretna sto sam uopste ostala trudna i boli me sto sve zene na svijetu nemaju istu mogucnost i zasto majcinstvo nije iskljucivo stvar izbora same zene
-
bizet
#1281 Re: Za predane Životu
ko zna odrOn sta je prolazilo u tom trenutnku kroz glavu naseg Cornholia...ima on takve momente kad svoja intimna razmisljanja podijeli ovako povrsno sa nama....salje neke poruke, sta liodr0n wrote:Cornholio pogledaj naziv teme.![]()
- drug_profi
#1282 Re: Za predane Životu
@bizet
Ne trebam ti reci da se radujem. Istina je da sam i sam parove bez djece gledao kao kaznjene, kao duboko nesretne iako to uspjesno skrivaju. Moji su roditelji imali kumove koji nisu imali srece da dobiju ziv porod i bez obzira koliko su oni optimisticni i prekrasni ljudi bili, ta je tuga u oku uvijek bila prisutna kad se ja kao malo kumce pojavim, a ja sam imao jos jedan par roditelja.
Nadam se da ce sve dobro proci, i nadam se da ces se odluciti i za drugo, koliko god da je tesko djecu odgojiti na ovom vremenu kad ti okolina i drustvo samo odmaze u tome, vjeruj da ne zelis svoje dijete napraviti jedincem.
Dobri ljudi treba da se razmnozavaju, mada ce ovo fasisticki zvucati, nekako ovi nakaradni nemaju problema sa porodima, sto onda ima i dalje posljedice na drustvo.
Ne trebam ti reci da se radujem. Istina je da sam i sam parove bez djece gledao kao kaznjene, kao duboko nesretne iako to uspjesno skrivaju. Moji su roditelji imali kumove koji nisu imali srece da dobiju ziv porod i bez obzira koliko su oni optimisticni i prekrasni ljudi bili, ta je tuga u oku uvijek bila prisutna kad se ja kao malo kumce pojavim, a ja sam imao jos jedan par roditelja.
Nadam se da ce sve dobro proci, i nadam se da ces se odluciti i za drugo, koliko god da je tesko djecu odgojiti na ovom vremenu kad ti okolina i drustvo samo odmaze u tome, vjeruj da ne zelis svoje dijete napraviti jedincem.
Dobri ljudi treba da se razmnozavaju, mada ce ovo fasisticki zvucati, nekako ovi nakaradni nemaju problema sa porodima, sto onda ima i dalje posljedice na drustvo.
-
bizet
#1283 Re: Za predane Životu
100% si upravu, samo treba da se desi da te Bog rijesi straha, jer sama vjera nije dovoljna, nego se trebaju desiti i cinjenice koje ce te osloboditi...dakle, trebamo dokazeGreat Cornholio wrote:Poenta vjere u Boga je da se čovjek riješi straha od stvari i pojava nad kojima nema potpunu kontrolu, koje ne zavise samo od njegovog rada i truda.
Laku noć svima
apsolutno ima veze sa vjerom, u sebe, a vala i dobar mi ritam
-
bizet
#1284 Re: Za predane Životu
ah bojim se da pricam kako ovi ili oni mogu imati djece koliko hoce...to je jednostavno tako i ne treba traziti razlog, jos manje osuda nekakva...neka djece, svako ima svoju nafaku, meni su uvijek tako govorilidrugi profil wrote:@bizet
tvoj prvi dio posta, ziva istina, nadam se da ce me zaobici takva sudbina
hej, daj da ja rodim jedno zivo i zdravo...a za vise djece...ljetos ja farbam terpezarijski stol i stolice...nadjoh stari medju stvarima u garazi i shvatim da je super samo treba mali make over...mi smo imali mali terpezarijski stol, kad sam vidjela ovaj za 6-oro jednstavno sam pozeljela da imamo toliko djece da nijedna stolica nije prazna...nemas pojma koliko sam suza prolila dom sam sredjivala stol i stolice, mastajuci o takvoj jednoj idlicnoj slici...kad je puna kuca djece uvijek mora biti neka nafaka, tako osjecam...a sad sta bude, bice
hajde, nemoj da se dalje pilavim, idem si na zivce ovakva, malo malo pa suza...a idem i prileci, predugo sjedim
-
ponekad_svoja
#1285 Re: Za predane Životu
bizet wrote:eno ga sad Cornholio, pa zar moram nabrajati i kakve...imas neku posebnu vrstu koju volis pa zato pitas?![]()
kod mene je slatka Cornholio...ja ostala trudna
-
Great Cornholio
#1286 Re: Za predane Životu
Jest, jest, prođe meni tako svašta kroz glavu, al' slabo šta ostane, straost, šta libizet wrote:ko zna odrOn sta je prolazilo u tom trenutnku kroz glavu naseg Cornholia...ima on takve momente kad svoja intimna razmisljanja podijeli ovako povrsno sa nama....salje neke poruke, sta liodr0n wrote:Cornholio pogledaj naziv teme.![]()
![]()
Poruka je jasna, treba čovjek odagnati brige, prepustiti ono što nije u njegovoj moći Bogu
-
Great Cornholio
#1287 Re: Za predane Životu
Bog me ubio ako je meni jasno šta oviponekad_svoja wrote:bizet wrote:eno ga sad Cornholio, pa zar moram nabrajati i kakve...imas neku posebnu vrstu koju volis pa zato pitas?![]()
kod mene je slatka Cornholio...ja ostala trudnacestitke sretnom paru
Onaj Odron čestita bizet i na kraju stavi
-
Great Cornholio
#1288 Re: Za predane Životu
Pomozi sebi, pa ću ti i ja pomoći - tako, ja vjerujem, djeluje Bog. On želi da nam pomogne, ali ne može nam pomoći ako mi sami sebi ne želimo dobro, i ako se ne trudimo da postignemo ono što želimo.bizet wrote:
100% si upravu, samo treba da se desi da te Bog rijesi straha, jer sama vjera nije dovoljna, nego se trebaju desiti i cinjenice koje ce te osloboditi...dakle, trebamo dokaze
apsolutno ima veze sa vjerom, u sebe, a vala i dobar mi ritam![]()
Svima nama se, kroz život, dešavaju se i ružne i lijepe stvari, ali samo kad nam se dešavaju ružne stvari mi se sjetimo Boga, molimo Ga da nam pomogne ili se ljutimo na Njega što nije spriječio da nam se ružne stvari dese. Rijetko ko se sjeti Boga kad mu se nešto lijepo desi, izgleda ljudi ne vjeruju da Bog može biti "krivac" za nešto dobro što nam se desi, sve zasluge u tom slučaju pripišu sebi ili nekom drugom ljudskom biću.
Možda je i Bog djelimično "kriv" za sreću koju si čekala godinama i dočekala je, možda je to dokaz koji ti treba da se riješiš straha od budućnosti. A možda i nije, možda sve zasluge pripadaju tvom mužu i tebi
U svakom slučaju, vama je sad lijepo, ne morate učiti definicije napamet
pozz svima
- odr0n
#1289 Re: Za predane Životu
Vidiš da smo mi saGreat Cornholio wrote:Bog me ubio ako je meni jasno šta oviponekad_svoja wrote:bizet wrote:eno ga sad Cornholio, pa zar moram nabrajati i kakve...imas neku posebnu vrstu koju volis pa zato pitas?![]()
kod mene je slatka Cornholio...ja ostala trudnacestitke sretnom paru
smajliji predstavljaju, koju emociju izražavaju
![]()
![]()
![]()
Onaj Odron čestita bizet i na kraju stavi, eto sad ti
, a ja mislim da jedini adekvatan smajli, koji ide uz čestitku ovaj
- raoul duke
#1290 Re: Za predane Životu
Great Cornholio wrote:Jesi l' u Banovićima bio![]()
Ti si otvorio ovo temu, Bog će te za oto kaznit, sve će nas kaznit![]()
:
-
bizet
#1291 Re: Za predane Životu
a jedna mi od srcu priraslih tema
SRETNU NOVU GODINU VAM ZELIM
da ne izmisljam tekstinu...sve sto zelim sebi, zelim i vama, od srca
SRETNU NOVU GODINU VAM ZELIM
da ne izmisljam tekstinu...sve sto zelim sebi, zelim i vama, od srca
-
vivace
#1292 Re: Za predane Životu
ja vilim zivot. cak i u najcrnjim trenucima nisam se odrekla zivot
zelim vam i ja srecnu novu godinu.
zelim vam i ja srecnu novu godinu.
-
Great Cornholio
#1293 Re: Za predane Životu
Srećna Nova! Želim vam sve najbolje u 2013, a ne želim vam baš sve što želim sebi, jer ako bi vi dobili ono što ja želim, onda ja to ne bi dobio

-
bizet
#1294 Re: Za predane Životu
e hebi ga Cornholio, vala ga ukaka....de ti meni reci jesi razmisljao da mijenjas religiju za neku manje sebicnu? ...haman je ovo tvoje odraz tvoje licnosti prije nego tvoje religije...u tom slucaju moje isprike tvom Bogu, ali vala mora se i On malo potruditi da te dozove sebi...eto pade i njemu kritika, ovogodisnjaGreat Cornholio wrote:Srećna Nova! Želim vam sve najbolje u 2013, a ne želim vam baš sve što želim sebi, jer ako bi vi dobili ono što ja želim, onda ja to ne bi dobio![]()
nego jesi prodernecio, sta god fino uradio ovih dana, jesi naucio te neke formule i kako si prosao na testu?...kako porodica?...imal' kiselog kupusa?...imal' ljubavi na pomolu?...ma to bi tebe sredilo i natjeralo da narastes duhovno...ljubav sebicluk ne poznaje...joj al' ces ti vidjeti svoga Boga kad se zatreskas (sretno naravno), a ja bi voljela da te vidim tad kako nam svima zelis sve jos bolje nego sebi, bez skrivenog straha da cemo ti tvoju nafaku pokrasti, jer istina je da niko niciju nafaku ne moze ukrasti moj Cornholio, zato unaprijed stvarati nekakav strah da ces nesto izgubiti sto jos mozda ni nemas je apsurdno i potpuno nepotrebno...lakse se bolan dise
-
Great Cornholio
#1295 Re: Za predane Životu
More l' kako lakše pitanje
Pa šalim se naravno
Religiju i Boga ne planiram mijenjati ( dosta sam se ja prilagođavao, nek' se meni sad drugi prilagođavaju
) a što se tiče učenja, to je proces koji će trajati čitavu godinu ( radim i učeći pokušavam napredovati u struci),nisam nešto plaho dernečio za Novu godinu, imitiram engleze
, a zaljubljen sam ja uvijek, zaljubim se u jednu pa kad se ona uda ja se onda zaljubim u drugu
A ovo što se tiče želja, pa ne odgovaraju svakome iste stvari, nekomg nešto može usrećiti, a to isto nekoga drugoga može unesrećiti, nisam sebičan, samo objektivan
Pa šalim se naravno
Religiju i Boga ne planiram mijenjati ( dosta sam se ja prilagođavao, nek' se meni sad drugi prilagođavaju
A ovo što se tiče želja, pa ne odgovaraju svakome iste stvari, nekomg nešto može usrećiti, a to isto nekoga drugoga može unesrećiti, nisam sebičan, samo objektivan
-
bizet
#1296 Re: Za predane Životu
Bogami te fino procitati kad se uozbiljis...ili kad nismo amerikanac i englez...(znaci ti si ipak englez, a meni si ostavio divlji zapad...eto sto ja imam duhovne krize, nikako se pomiriti sa primitivizmom, a bilo bi mi lakse)
op op znaci ti ces nam za godinu biti neki fensi smensi magistar ili nesto sl?...hajde fino je i to u zivotu postici...samo uci
ama neka se ona uda, samo gledaj sljedeci put da to bude za tebe
ja moj Cornholio, svakavih zelja ljudi imaju, a ne odgovoaraju sve svima...ali to se onako kaze bolan, a misli se na zdravlje i srecu, opcenito sto niome ne moze smetati niti biti visak....a ja se vala ne bi ni bunila kad bi se svima, ukljucujuci i mene, ostvarila moja zelja da dobijemo zivu i zdravu djecu u ovoj godini
bio bi to pravi dar sa neba 
op op znaci ti ces nam za godinu biti neki fensi smensi magistar ili nesto sl?...hajde fino je i to u zivotu postici...samo uci
ja moj Cornholio, svakavih zelja ljudi imaju, a ne odgovoaraju sve svima...ali to se onako kaze bolan, a misli se na zdravlje i srecu, opcenito sto niome ne moze smetati niti biti visak....a ja se vala ne bi ni bunila kad bi se svima, ukljucujuci i mene, ostvarila moja zelja da dobijemo zivu i zdravu djecu u ovoj godini
-
Great Cornholio
#1297 Re: Za predane Životu
Eto sad, ja se pravim da sam englezbizet wrote:Bogami te fino procitati kad se uozbiljis...ili kad nismo amerikanac i englez...(znaci ti si ipak englez, a meni si ostavio divlji zapad...eto sto ja imam duhovne krize, nikako se pomiriti sa primitivizmom, a bilo bi mi lakse)
op op znaci ti ces nam za godinu biti neki fensi smensi magistar ili nesto sl?...hajde fino je i to u zivotu postici...samo uci![]()
ja moj Cornholio, svakavih zelja ljudi imaju, a ne odgovoaraju sve svima...ali to se onako kaze bolan, a misli se na zdravlje i srecu, opcenito sto niome ne moze smetati niti biti visak....a ja se vala ne bi ni bunila kad bi se svima, ukljucujuci i mene, ostvarila moja zelja da dobijemo zivu i zdravu djecu u ovoj godinibio bi to pravi dar sa neba
Neću, neću dobiti nikakvu novu titulu, ja učim da bolje radim posao koji radim, i da ga imam malo više.
Ovo sa udajom i ženidbom ću preskočiti, jer nije tu samo mozak u igri, tu se ne mogu baš neka pravila postaviti ili savjeti dati, a ovo je pametna tema
Što se tiče zdravlja, tu se ne može pogriješiti kad i ostalim želiš isto ko i sebi, a što se tiče sreće, različite stvari različite ljude čine srećnim, pa ću ja onda zaželjeti ostalima ono što će ih učiniti srećnim. Sreća je stanje duha
A što se tiče djece, tu neću pogriješiti ako tebi zaželim da ove godine rodiš i živo i zdravo dijete, jer to će tebe sigurno usrećiti, ali vala ima i ljudi koji već imaju po petero , šestero, pa kako njima zaželjeti još koje
-
bizet
#1298 Re: Za predane Životu
podrzavam sto imas volju da ucis kako da bolje radis svoj posao
...to je vece od nove diplome
jel' crtamo?...ako crtamo hajde, taman da se raspricam, nisam vala dugo....ama kad nekom pozelis srecu ne pozeli mu ono sto tebe cini sretnim, nego srecu da ga prati u njegovom zivotu i nakanama....eto, zato su zdravlje i sreca univerzalni i uvijek dobrodosli
a sto se djece tice, HVALA TI
....a za druge, pa to sam malo sanjarski rekla, nemoj me odmah ispravljati bolan
velis ovo pametna tema...sto nam silna pamet sve na usi izlazi
jel' crtamo?...ako crtamo hajde, taman da se raspricam, nisam vala dugo....ama kad nekom pozelis srecu ne pozeli mu ono sto tebe cini sretnim, nego srecu da ga prati u njegovom zivotu i nakanama....eto, zato su zdravlje i sreca univerzalni i uvijek dobrodosli
a sto se djece tice, HVALA TI
-
Great Cornholio
#1299 Re: Za predane Životu
Hvala! I ja tako mislim, željeti raditi,sticati nova znanja koja će ti omogućiti da svoj posao radiš bolje nego što ga trenutno radiš važnije je nego sticati titule. Oni koji su se skocentrisali samo na sticanje titula, većina njih, posao zapostavlja i radi ga gore nego što su ga radili dok nisu imali titule.bizet wrote:podrzavam sto imas volju da ucis kako da bolje radis svoj posao...to je vece od nove diplome
![]()
a sto se djece tice, HVALA TI....a za druge, pa to sam malo sanjarski rekla, nemoj me odmah ispravljati bolan
Aaaa ta sreća, e pa takvu sreću želim svima, takva sreća je svima nama potrebna i dobro došla
Molim
Jes, jes, to je glavna karakteristika svih nas na ovoj temi, tolko smo pametni da nam pamet na uši izlazi
al, vala ima i gorih od nas
-
bizet
#1300 Re: Za predane Životu
da u ovoj nasoj lijepoj drzavi svako radi svoj posao sve bi bilo bolje...rijetki su oni koji shvataju vaznost svog poziva i savjesnog rada
danas imamo generacije koje misle da znaju sve i svasta raditi, takvi entuzijasti nas upropastavaju jer srozavaju svaki posao i zagadjuju okolinu svojom malogradjanstinom...jednako opasno kao i ovaj nas zagadjeni zrak, cak i opasnije!
eh da, htjedoh se razveseliti, nesto mi ne ide...sanjala sam neke cudne snove, ili mi se cini....no najbolje sto sam uspjela za sebe naci jutros je ovo
danas imamo generacije koje misle da znaju sve i svasta raditi, takvi entuzijasti nas upropastavaju jer srozavaju svaki posao i zagadjuju okolinu svojom malogradjanstinom...jednako opasno kao i ovaj nas zagadjeni zrak, cak i opasnije!
eh da, htjedoh se razveseliti, nesto mi ne ide...sanjala sam neke cudne snove, ili mi se cini....no najbolje sto sam uspjela za sebe naci jutros je ovo