Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Comrad wrote:A to smo sa Mensom i Sabetom se ubijali od akcija. Haahah...dajte molim vas. Pa kad se samo sjetim Jazvina i sutanja trica i sta ti ja znam. Ili Bajramovica slow motiona, kojeg bi sumo hrvac stigao na sutu. Kod Ace se barem zna da najbolji suter suta, koliko ste puta vidjeli centre da sutaju trojke? Ja se vala sjecam samo jedne i to od Sinanovica. Sto se tice kvalitete sigurno idemo ka boljem, da ne govorimo o tome da imamo mladi tim i da mozemo nesto graditi u buducnosti. Samo treba to sve uigrati, malo srediti, da ne djeluju kao da su na basketu...da se barem jedan napad odigra do kraja..
A Sabe 'Ajmo u picku materinu' Hadzic i Menso '3rd Quarter' Bajramovic su imali dobre ekipe i zajedno sa KS-om su uspjeli sjebat repku, koja je bila redovni ucesnik na EP. Da ne govorim o brdu mladih igraca koje smo u tih 10 godina izgubili jer niko na njih nije ni obracao paznju...
ova ti je prava
kad počne trzat ja triput opucam pored tv-a, a on još uvijek nešto izvodi
BHF_Manijak wrote:Vezano za nase centre : oni su karine obicne! Ali ne cudim se, pa kad u Realu nisu uspjeli bar polovnog igraca od Nedzada napraviti, nece ni Aco uspjeti, to je sigurno! Jebem ja njegovih 222 kad momak od 189 ima vise skokova od njega, bravo Zack!
Comrad wrote:A to smo sa Mensom i Sabetom se ubijali od akcija. Haahah...dajte molim vas. Pa kad se samo sjetim Jazvina i sutanja trica i sta ti ja znam. Ili Bajramovica slow motiona, kojeg bi sumo hrvac stigao na sutu. Kod Ace se barem zna da najbolji suter suta, koliko ste puta vidjeli centre da sutaju trojke? Ja se vala sjecam samo jedne i to od Sinanovica. Sto se tice kvalitete sigurno idemo ka boljem, da ne govorimo o tome da imamo mladi tim i da mozemo nesto graditi u buducnosti. Samo treba to sve uigrati, malo srediti, da ne djeluju kao da su na basketu...da se barem jedan napad odigra do kraja..
A Sabe 'Ajmo u picku materinu' Hadzic i Menso '3rd Quarter' Bajramovic su imali dobre ekipe i zajedno sa KS-om su uspjeli sjebat repku, koja je bila redovni ucesnik na EP. Da ne govorim o brdu mladih igraca koje smo u tih 10 godina izgubili jer niko na njih nije ni obracao paznju...
Dosta toga sto si reko je ok, ali zaboravljas da i kod Ace Teletovic suta u 2goj sekundi napada trice preko ruke, fade-away sutevima...ili recimo da Kikanovic redovno ispucava suteve sa poludistance iznad linije slobodnih bacanja, da Wright basketa sa svojim ulazima pa onda ne zna sta ce s loptom...itd itd... Stoji to sto kazes za Sabeta i Mensu, ja isto mislim da Aco zna sta radi, ali koliko sam do sada vidio, vise sistema je bilo kod Sabeta i Mense nego sto trenutno ima kod Ace. Jedino sto se trenutno kod Ace zna je to da se nista ne zna...
A valja vam kad zveknemo Vatahr tricama preko ruke
Ovo je reprezentacija ako upali, upali, ali barem se puno ne zamaraju ni mentalno, ni fizicki bez-veze
crkvice wrote:Sve zaboravim da pitam. Da li igra ulogu plasman u kvalifikacijama prilikom zrijebanja grupa na EP, ili je svejedno ha bio prvi ili treci?
Koliko ja skontah u jednom od Acinih intervjua igraće ulogu plasman u kvalifikacijama...
Ja ne bih bio toliko pesimistican, ne vidim kako mozemo izgubiti kuci od Holandije, ako smo ih u gostima derali u nekim trenucima i po gotovo 30 razlike.
Ne znam, ja opet kontam da protiv Holandjana nece biti problema. Latvijci su ih kuci oderali, a cak su ih i Rumuni dobili. Jesu se oni sad nafurali, a mi malo pali, medjutim mi ovo dobijamo, 100%
crkvice wrote:Sve zaboravim da pitam. Da li igra ulogu plasman u kvalifikacijama prilikom zrijebanja grupa na EP, ili je svejedno ha bio prvi ili treci?
Koliko ja skontah u jednom od Acinih intervjua igraće ulogu plasman u kvalifikacijama...
Ma ne bojim se ja za ove velike i jake zemlje. Namjestit ce oni kako njima bude odgovaralo. Sto bi rizikovali da igraju 6-7 jakih tekmi do finala, kad mogu odigrati eventualno 1-2.
Mr. Brightside wrote:treće mjesto u grupi je neuspjeh, bolje i da ne idemo ako bude tako
Nama je 3 mjesto realnost,Gruzija i Latvija i mi smo tu negdje,medjutim te 2 repke igraju kompaktniju kosarku od nas sa odbranom,kod nas samo posotoji napad i nista vise,tako da trebamo biti zadovoljni 3 mjestom,jbg
Treba istaci i to da nam je najbolji skakac najmanji igrac u ekipi Zackary Wright, Avg: 8.0 reb, a centri nam u prosjeku imajo po 4.5. Znaci plej nam ima duplo vise skokova od centara I lik je medju 10 najboljih skakaca u kvalifikacijama, ostalih deset gotovo u prosjeku veci od njega po 20cm.
Shvatam da Zack ima nevjerovatan odraz, ali da sam Kikanovic ili Sinanovic mene bi bilo stid ove statistike.
I nikad tog centra kako treba nismo imali. Ne vidim u cemu je problem zagraditi se i skociti, uzeti loptu. Uvijek smo imali neke traljave centre koji isto ko da nikad doruckovali nisu.
S ovakvim uskim rosterom, treće mjesto je definitivno uspjeh. Za mene je jedini kiks u ovim kvalifikacijama onaj poraz od Gruzije u Skenderiji, nisam se ni nadao da ćemo s ova 3, 4 igrača koji igraju po 40 minuta ostvariti pobjede u gostima protiv Latvije i Gruzije. Naše je da skupimo snagu i dobijemo Rumuniju i Holandiju, a u Gruziji ako se može šta napraviti. Mislim da nam treće mjesto definitivno donosi EP, jer u drugim grupama rijetke će reprezentacije imati 5 pobjeda. Sve će ovisiti o nama, tj. da dobijemo Holandiju i Rumuniju kod kuće.
Comrad wrote:Treba istaci i to da nam je najbolji skakac najmanji igrac u ekipi Zackary Wright, Avg: 8.0 reb, a centri nam u prosjeku imajo po 4.5. Znaci plej nam ima duplo vise skokova od centara I lik je medju 10 najboljih skakaca u kvalifikacijama, ostalih deset gotovo u prosjeku veci od njega po 20cm.
Shvatam da Zack ima nevjerovatan odraz, ali da sam Kikanovic ili Sinanovic mene bi bilo stid ove statistike.
I nikad tog centra kako treba nismo imali. Ne vidim u cemu je problem zagraditi se i skociti, uzeti loptu. Uvijek smo imali neke traljave centre koji isto ko da nikad doruckovali nisu.
Mr. Brightside wrote:treće mjesto u grupi je neuspjeh, bolje i da ne idemo ako bude tako
Nama je 3 mjesto realnost,Gruzija i Latvija i mi smo tu negdje,medjutim te 2 repke igraju kompaktniju kosarku od nas sa odbranom,kod nas samo posotoji napad i nista vise,tako da trebamo biti zadovoljni 3 mjestom,jbg
Budemo li 3 neću gledati bh sport naredne 4 godine svečano obećavam
Tako sam i ja govorio u fudbalu ako ne prođemo Dansku, pa Srbija, pa Portugal, pa Portugal
U košarci nakon poraza od Finske, pa Makedonije itd. Ne može se protiv toga. Kada igraju naši momci jednostavno čovjek to mora gledati.
Bitno je da se plasiramo, koga briga kako. Siguran sam da na tom prvenstu ne bi imali samo 6-7 igrača u rotaciji, da bi se našle kvalitete zamjene da možemo i izenaditi kao Makedonija na posljednjem prvenstvu .
a mi smo Latviju i Gruziju podigli ko da smo u grupi sa Rusijom i hrvatskom ili nesto tako slicno. nisu ni oni nista mnogo bolji od nas ali mi se uvijek nesto izvlacimo kao oni nesto i zato je ovo za mene nesupjeh
El_comadante wrote:a mi smo Latviju i Gruziju podigli ko da smo u grupi sa Rusijom i hrvatskom ili nesto tako slicno. nisu ni oni nista mnogo bolji od nas ali mi se uvijek nesto izvlacimo kao oni nesto i zato je ovo za mene nesupjeh
Pa tu su oni negdje ko i mi, samo što vjerovatno imaju kvalitetniju klupu... A neki ih tretiraju ko Lihtenštajn Poraze na gostovanju kod njih je bilo normalno očekivati, ali mislim da je domaći poraz od Gruzije ipak kix, zbog čega evo i nismo sigurni da idemo dalje...
ha od naše rotacije sa sedam igrača sigurno jesu bolji. radimo smjenu generacija, a desili su nam se pehovi sa povredama, ne znam bi li i amerikanci sa sedam igrača baš razvalili.
ono što mene više brine (iako je ekipa kratko zajedno) je priličan nedostatak smislenih napadačkih akcija. svaku utakmicu barem šest puta je mirza samo uzme i talahne iako čak nikog nema ni na skoku pod košem. jeste on naš najbolji igrač, ali tako nećemo nigdje.