Pa jexx te jesu li helikoptere digli da te ganjaju. Huuu stvarno si, znas. Ne mislis ni malo.bitanga_sa_otesa wrote:ja sam danas od malte do otoke jurio 60,poslije sam do bitumenke jurio 40 za nekim debilima
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zdruzdjo
#12726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
zdruzdjo
#12727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:ja gdje je radar prolazim 35-37,da me ne uslika,sto je sigurno sigurno je....MOSALJOZE wrote: Brrrrruuuda u pasatu i audiju spustiše na 40 ispod stupske,vidim i ti se čuvaš radara svaka čast.
Joj to mi je najdraze. Pored aerodroma garis iza nekoga 65-70 i onda taman pred radar, a lola krk po kocinici i na 30 ga ukuca. Nerijetko mi se desi da ga onda odmah iza senzora preteknem i spustim na 35 i onda: "....Sad ulicom tako juri ta čudna kolona..." I tako lagano kruzamo drugom do kotorca. A ako se neko drzne pa pokusa preteci na punoj (jer je tuda sve puna) e onda tu uskoci turbina koja se veselo zavrti.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#12728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne radi helikopter,propalio mu finger u razvodniku paljenja...i termostat kasno otvara....zdruzdjo wrote:
Pa jexx te jesu li helikoptere digli da te ganjaju. Huuu stvarno si, znas. Ne mislis ni malo.
-
zdruzdjo
#12729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa malo smirgla da se ocisti i mozda i platinska malkice smirglom i radio bi.bitanga_sa_otesa wrote:ne radi helikopter,propalio mu finger u razvodniku paljenja...i termostat kasno otvara....zdruzdjo wrote:
Pa jexx te jesu li helikoptere digli da te ganjaju. Huuu stvarno si, znas. Ne mislis ni malo.
- bitanga_sa_otesa
#12730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije bilo smirgla i majstor malo brusilicom i gotovo....
-
AmirBaa
#12731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i dalje glupani koji prodju kroz zuto ili cak i crveno na glavnoj pa ostanu nasred ceste, tako da se ovi sa strane ne mogu ukljuciti. A danas izlazim iz importannea i taman se na onom iza semaforu crveno pali i auta idu polako i koce, a ja necu naglo da se ubacujem kontam pustit ce me neko, svakako im je crveno. Jok, neka zenska gleda u mene, prodje me i stade tacno ispred mene, a iza nema nikog. Kako se ona malo primaknu ja krenem iza nje i malo virim u traci (to je sad znaci desna skroz traka) i cekam da se upali zeleno pa kad oni krenu da se normalno ubacim. Kad se neki lola zaletio, sekunda je falila da me udari...znam da bih ja kriv bio, ali ne znam sta je sa ljudima pa mu je tesko pustiti te, ne mora cak ni kociti, samo da ne sjedne na gas...
-
zdruzdjo
#12732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ti je ono "e neces ti prije mene pa ......"AmirBaa wrote:............ ali ne znam sta je sa ljudima pa mu je tesko pustiti te, ne mora cak ni kociti, samo da ne sjedne na gas...
-
AmirBaa
#12733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
upravo to...nekad kontam jesam li ja budala pa cak i zakocim pa pustim ljude ?zdruzdjo wrote:To ti je ono "e neces ti prije mene pa ......"AmirBaa wrote:............ ali ne znam sta je sa ljudima pa mu je tesko pustiti te, ne mora cak ni kociti, samo da ne sjedne na gas...
- Filter
#12734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
importane, nisam se jednom zaustavio da se lola ukljuci.
medjutim lola ide iz importanea prema zeljeznickoj, lagano sijece cetri trake i dok se ne uvali pod semafor nece stati... i onda smota polukruzno
elem, sad namjenski picim srednjom tim dijelom
medjutim lola ide iz importanea prema zeljeznickoj, lagano sijece cetri trake i dok se ne uvali pod semafor nece stati... i onda smota polukruzno
-
lijepa u dusi
#12735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad smo vec kod toga, jesam li ja pukla ili je tu nekad bio znak za zabranjeno polukruzno, a sad ga nema?Filter wrote:importane, nisam se jednom zaustavio da se lola ukljuci.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#12736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislim da je tu zabranjeno i dalje, da l' je neko pokosio znak ili ne, ne znam.
Znam da kad se pali lijevi za prema Velešićima, u isto vrijeme se pali semafor za tramvaj prema Ž. Stanici.
Ne bi bilo pametno podletit tu pod tramvaj
Znam da kad se pali lijevi za prema Velešićima, u isto vrijeme se pali semafor za tramvaj prema Ž. Stanici.
Ne bi bilo pametno podletit tu pod tramvaj
- liaar
#12737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I kad smo već kod te raskrsnice, da ovako javno spomenem svu žensku familiju vozaču tramvaja, jučer u sred one špice u pola 5, otvoren semafor pored Tehničke u smijeru Ilidže, al' jok hadžo laganini prelazi sa tramvajem prema Željezničkoj, ko veli ja vozim ovaj kontejner ko je lud da se zabije u mene
- holowey
#12738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sinska vozila imaju prednost...
- liaar
#12739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ljudino, na toj istoj raskrsnici ima semafor baš za ta šinska vozila, drugo je što je vozač tramvaja krenuo kroz semafor baš kad je zatvoren bioholowey wrote:sinska vozila imaju prednost...
- bitanga_sa_otesa
#12740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nema veze sto je krenuo kroz semafor ,on ima prednost.sta da je nestalo struje? treba bi cekat da dodje jel?
- liaar
#12741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam da ima prednost po zakonu, al' jebemu majku šta će mu semafor onda ikako ?
Ono što je vozač tramvaja uradio je iskorištavanje zakona, jer jebo semafore kad imam prednost
Ono što je vozač tramvaja uradio je iskorištavanje zakona, jer jebo semafore kad imam prednost
- holowey
#12742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nisam bas siguran da bi skretnica radila za skretanje ako je semafor ukljucen za pravo...liaar wrote:Ljudino, na toj istoj raskrsnici ima semafor baš za ta šinska vozila, drugo je što je vozač tramvaja krenuo kroz semafor baš kad je zatvoren bioholowey wrote:sinska vozila imaju prednost...
- liaar
#12743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ne znam, ja znam da sam bio na liniji semafora kod Tehničke, i da smo haman došli na 5 m od šina, a tramvaj pred nas. Taksista na svirenu, al' ni haberaholowey wrote:nisam bas siguran da bi skretnica radila za skretanje ako je semafor ukljucen za pravo...liaar wrote:Ljudino, na toj istoj raskrsnici ima semafor baš za ta šinska vozila, drugo je što je vozač tramvaja krenuo kroz semafor baš kad je zatvoren bioholowey wrote:sinska vozila imaju prednost...
- Dope_Man
#12744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bio je znak, ali ni tad ga nisu nesto postovali. Dosta puta sam vidio kako, pred ocima policije na raskrsnici ili na prosirenju kod ambasade, ljudi rade polukruzno. I sad je zabranjeno, za znak nisam primjetio al bice da je neko sako mako ako ga nema.lijepa u dusi wrote: Kad smo vec kod toga, jesam li ja pukla ili je tu nekad bio znak za zabranjeno polukruzno, a sad ga nema?
- holowey
#12745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
skretnice su uskladjene sa semaforima...liaar wrote:To ne znam, ja znam da sam bio na liniji semafora kod Tehničke, i da smo haman došli na 5 m od šina, a tramvaj pred nas. Taksista na svirenu, al' ni haberaholowey wrote:nisam bas siguran da bi skretnica radila za skretanje ako je semafor ukljucen za pravo...liaar wrote: Ljudino, na toj istoj raskrsnici ima semafor baš za ta šinska vozila, drugo je što je vozač tramvaja krenuo kroz semafor baš kad je zatvoren bio
ako je tebi bilo zeleno za skretanje, i tramvaju je bilo zeleno za skretanje jer u tom slucaju niko nikome ne sijece put...ali ako si ti krenuo polukruzno onda si morao stati da propustis sinsko vozilo...simple as that
- liaar
#12746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislim da nisi skontao gdje sam ja bio.holowey wrote: skretnice su uskladjene sa semaforima...
ako je tebi bilo zeleno za skretanje, i tramvaju je bilo zeleno za skretanje jer u tom slucaju niko nikome ne sijece put...ali ako si ti krenuo polukruzno onda si morao stati da propustis sinsko vozilo...simple as that
Krećem od Alta centra prema Ilidži, na semaforu kod Tehničke, idem pravo prema Pofalićima, krećemo uredno na zeleno svjetlo, u isto vrijeme tramvaj siječe tu raskrsnicu prema Ž.Stanici. Jesam lud ali mislim da tako ne funkcioniše ona raskrsnica
- holowey
#12747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
do mene je onda, shvatio sam da je rijec o semaforu kod muzeja revolucije jer je tu bio znak zabrane polukruznog...liaar wrote:Mislim da nisi skontao gdje sam ja bio.holowey wrote: skretnice su uskladjene sa semaforima...
Krećem od Alta centra prema Ilidži, na semaforu kod Tehničke, idem pravo prema Pofalićima, krećemo uredno na zeleno svjetlo, u isto vrijeme tramvaj siječe tu raskrsnicu prema Ž.Stanici. Jesam lud ali mislim da tako ne funkcioniše ona raskrsnica
u svakom slucaju, nema sanse da je skretnica prema zeljeznickoj otvorena a zeleno autima prema pofalicima... bilo bi mrtvih glava...
prije petnaestak godina jeste bila skretnica u kvaru i tada je, u vrijeme popodnevne spice, doslo do udesa kada je tramvaj u punoj brzini sa namjerom da ide prema mdvoru skrenuo prema zeljeznickoj...
- liaar
#12748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
S obzirom kakva je infrastruktura GRAS-a, ne bi me čudilo da nije OK skretnica, jer jebi ga jesam lud, ali znam da je zeleno otvorilo za pravac, nakon što je lijevi zatvorio. Krenuo i ja, i auta sa obje strane i iza mene, i svi u čudu gledamo u tramvaj kako laganini prelaziholowey wrote:do mene je onda, shvatio sam da je rijec o semaforu kod muzeja revolucije jer je tu bio znak zabrane polukruznog...liaar wrote:Mislim da nisi skontao gdje sam ja bio.holowey wrote: skretnice su uskladjene sa semaforima...
u svakom slucaju, nema sanse da je skretnica prema zeljeznickoj otvorena a zeleno autima prema pofalicima... bilo bi mrtvih glava...
prije petnaestak godina jeste bila skretnica u kvaru i tada je, u vrijeme popodnevne spice, doslo do udesa kada je tramvaj u punoj brzini sa namjerom da ide prema mdvoru skrenuo prema zeljeznickoj...
- bitanga_sa_otesa
#12749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
skretnica radi na 600v istosmjerne i znam da skretnicu vozac tramvaja pali na dugme impulsom druge frekvencije.nisam siguran da je povezana sa semaforom...valjda se javi neko iz grasa ko tacno znaholowey wrote:
obicno im je to vise bilo u kvaru poslije rata nego sto je radilo pa onda polugom prebacuju...mislim da je zbog toga bio onaj udes
- Dope_Man
#12750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ima i onih tramvaja koji nemaju mogucnost da je vozac okrece na izadje i lijepo je metalnom sipkom okrene gdje treba, tako da najvjerovatnije sama skretnica i semafor nisu povezani. Uostalom, semafor za tram bi bio zatvoren za skretanje dok je otvoreno zeleno na glavnoj. Najvjerovatnije je samo skretnica bila pogresno postavljena/u kvaru.