Evo, recimo da vi 25 godina bojkotujete PRC (RS) entitet. Šta ste postigli? Šta se promijenilo? Svijest građana tog entiteta? Političke promjene? Ništa, osim što ste vi izgubili 25 godina.
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#12726 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja sam uvijeđen da oni koji "stavljaju državu" ispred vlastitog dobra rade u državnim službama i da su tzv. uhljebi. Pričao ja sa Antom, Nikolom, ili Halidom
svi gledaju da naprave dobro sebi, iskoriste maksimalno vlastite mogucnosti i potencijale, pa onda državi. To je sasvim normalno razmišljane obrzavoane osobe, koja brine o sebi, porodici i vlastitom životu koji je prekratak.
Evo, recimo da vi 25 godina bojkotujete PRC (RS) entitet. Šta ste postigli? Šta se promijenilo? Svijest građana tog entiteta? Političke promjene? Ništa, osim što ste vi izgubili 25 godina.
-
l33t
#12727 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
al cuj nece davati pare PC-u
pa kroz poreze svakako dajes lool

pa kroz poreze svakako dajes lool
-
Naslovnica
#12728 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Upravo to.l33t wrote:al cuj nece davati pare PC-u
pa kroz poreze svakako dajes lool![]()
![]()
![]()
Kroz svaki kpf pedevea, kroz svaki kpf akciza...finansiraš RS, i to procentualno više nego ih sljeduje.
Samo vi bojkotujte.
Prođe vam život bojkotujući...
- Dozer
#12729 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nekad diplomirah s temom iz psihologije menadzmenta - "Etnicki menadzment u BiH i upravljanje masama na osnovu pripadnosti", i sve sto sam tada pisao desava se i danasSeyfo wrote:Imao sam lekciju na fakultetu iz marketinga "uticaj politike i rata na odabir proizvoda kupca" i ovo o čemu se raspravlja je baš to. Navodi se stanje u jednom kineskom gradu koji je najviše stradao od japanaca u ratu, i nakon više od 50 godina, u tom gradu nema šansi da iko kupi iti jedan japanski proizvod.
Znači, mnogi bi kupili proizvod proizveden u PC, jer piše da je proizveden u BiH, a ne bi vozili po autoputu 9.1 zbog zastava.
Suština je ista, natpis, tj. ambalaža je bitna, u ovom slučaju presudna. Indikativno je kako plasirati proizvod iz PC u FBIH: izbjegavaj ćirilicu i istakni da je proizveden u BiH.
Zbilja interesantna tema, odlična podloga za neki diplomski rad.
- Hajvan
#12730 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
tamo nekad krajem devedeseti na nakom od prvih posljeratnih sajmova, na kojem su ucestvovali i privrednici iz HR, jedan od njih je na tv izjavio ovo:Dozer wrote:Nekad diplomirah s temom iz psihologije menadzmenta - "Etnicki menadzment u BiH i upravljanje masama na osnovu pripadnosti", i sve sto sam tada pisao desava se i danasSeyfo wrote:Imao sam lekciju na fakultetu iz marketinga "uticaj politike i rata na odabir proizvoda kupca" i ovo o čemu se raspravlja je baš to. Navodi se stanje u jednom kineskom gradu koji je najviše stradao od japanaca u ratu, i nakon više od 50 godina, u tom gradu nema šansi da iko kupi iti jedan japanski proizvod.
Znači, mnogi bi kupili proizvod proizveden u PC, jer piše da je proizveden u BiH, a ne bi vozili po autoputu 9.1 zbog zastava.
Suština je ista, natpis, tj. ambalaža je bitna, u ovom slučaju presudna. Indikativno je kako plasirati proizvod iz PC u FBIH: izbjegavaj ćirilicu i istakni da je proizveden u BiH.
Zbilja interesantna tema, odlična podloga za neki diplomski rad.
“ne bismo mi ratovali s vama, da smo znali kako cete lako preputiti vlastito trziste nama”
takodje, Grizelj je nekad tada (posprdno) izjavio na pitanje da prokomentarise privredu BiH:
“Hrvati kupuju Jamnicu, Srbi Knjaz Milos, a muslimani Radensku….”
-------
a “patriotska” dilema voznje autoputom kroz dio Bosne koji adminstrativno trenutno pripada manjoj teritorijlnoj organizacionoj jedinici je stupidno.
- Dozer
#12731 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne konta raja kako ovdje stvari funkcionisu...Da kontaju, odavno bi prestali glasati za ENV stranke. Znali bi da te stranke vladaju i opstaju iskljucivo zahvaljujuci jedna drugoj, na bazi dogovorenih dizanja tenzija, prepucavanja, napada i svadja, a onda zajedno odu na rucak, veceru, itd., i to na trosak onih preko cijih se ledja stalno prepucavaju.
A, imam pitanje za ove patriote... Kada je javno objavljeno da je iz federalnog budzeta finansiran dobar dio AP 9.1., kao i da ce isto tako biti finansiran i most kod Gradiske, te posto je oboje u tom manjem BH entitetu - zasto niste masovno izasli na proteste i trazili smjenu vlade koja je odobrila ta finansiranja? Gdje je tu nestao taj patriotizam?
Ja znam da je ovo zemlja politickih, ekonomskih, obrazovnih i svakakvih drugih apsurda, ali da su ljudi na licnom nivou toliko nesvjesni okruzenja i stanja u kojem zive, i da pri tome nekakve besmislene stvari izdizu na nekakve totalno iracionalne nivoe, to mi jos ne ide u glavu...
A, imam pitanje za ove patriote... Kada je javno objavljeno da je iz federalnog budzeta finansiran dobar dio AP 9.1., kao i da ce isto tako biti finansiran i most kod Gradiske, te posto je oboje u tom manjem BH entitetu - zasto niste masovno izasli na proteste i trazili smjenu vlade koja je odobrila ta finansiranja? Gdje je tu nestao taj patriotizam?
Ja znam da je ovo zemlja politickih, ekonomskih, obrazovnih i svakakvih drugih apsurda, ali da su ljudi na licnom nivou toliko nesvjesni okruzenja i stanja u kojem zive, i da pri tome nekakve besmislene stvari izdizu na nekakve totalno iracionalne nivoe, to mi jos ne ide u glavu...
- studeni76
#12732 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma ja ba, tako su neki bili pametni početkom 90ih pa znamo kako bi. Hajmo malo glavu u pijesak....
- Dozer
#12733 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Besmislen komentar... I veliko je pitanje cija glava je ovdje u pijesku... 
-
Seyfo
#12734 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dodik,da je dobar u marketingu,bi Ac 9.1 nakitio zastavama trobojkama i cirilicom te okrenuo na njemu pokoje krme da dobije izbore, a nakon toga bi se pozabavio cinjenicom da je na istom slab promet: skinuo bi bas sve zastave i stavio latinicno-cirilicne natpise i onda bi se Bosnje vozale tuda i punile budzet PC. Ovako su ga samo finansirale prilikom izgradnje 
- Dozer
#12735 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dodik je veliki pragmaticar i namazanac kojeg savrseno zaboli neka stvar i za Srbe i za RS. To su "bitne" stvari samo dok je na vlasti i dok se od toga bogati (citaj: s ledja naroda u koji se "zaklinje"). Identicno kao i ovao u slucaju SDA - Bosnjaci i HDZ - Hrvati.
I uopste se nemoj iznenaditi ako se uskoro tamo zaista pojave i BH zastave, jer jebe se njemu i za BiH, kao i ovima ovamo.
Svi oni znaju da mogu opstajati i zivjeti kao bubrezi u loju samo u ovoj ovakvoj BiH, i nigdje vise. Cim im se sva ova prica vise ne bude isplatila na licnom nivou, oni ce se jednostavno pokupiti u anonimnost, ili cak i odavde (sto je vjerovatnije radi mogucih ranzoranzih tuzbi ako izgube vlast).
I uopste se nemoj iznenaditi ako se uskoro tamo zaista pojave i BH zastave, jer jebe se njemu i za BiH, kao i ovima ovamo.
Svi oni znaju da mogu opstajati i zivjeti kao bubrezi u loju samo u ovoj ovakvoj BiH, i nigdje vise. Cim im se sva ova prica vise ne bude isplatila na licnom nivou, oni ce se jednostavno pokupiti u anonimnost, ili cak i odavde (sto je vjerovatnije radi mogucih ranzoranzih tuzbi ako izgube vlast).
- Hajvan
#12736 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
to vam je sad tripl kontradikcija.
kao jebe im se zivo za objektom od kojeg zive ko bubrezi u loju, a opet kao svjesni su da od nijedog drugog objekta tako ne bi zivjeli niti opstali
il su svjesni moj qurac
ili im se ipak ne jebe
ili ste se vi malo zapetljali…

kao jebe im se zivo za objektom od kojeg zive ko bubrezi u loju, a opet kao svjesni su da od nijedog drugog objekta tako ne bi zivjeli niti opstali
il su svjesni moj qurac
ili im se ipak ne jebe
-
BAK-eV
#12737 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja jucer napisao komentar:l33t wrote:al cuj nece davati pare PC-u
pa kroz poreze svakako dajes lool![]()
![]()
![]()
Od danas nisi patriota ako se ne vozis autoputevima PC-a.
- Dope_Man
#12738 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne vidim ja gore kontradikciju. Poenta je jasna i svako ko iole prati politicku situaciju zna da je tako. Trenutne nacionalisticke vlasti vole ovaj nered jer ih to odrzava na vlasti. Sve dok mogu prodati huskanja o ratu i dobiti izbore, a tako ce biti jos duuuugo, oni ce ostati na vlasti i uzivati maksimalno izvlaceci sebi korist.Hajvan wrote:to vam je sad tripl kontradikcija.
il su svjesni moj qurac
ili im se ipak ne jebe
Ali ih sigurno privatno iboli briga za narod i nekakve nacionalisticke pretenzije (koje prodaju narodu) i da dodje dan kad ne mogu vise prodati tu pricu samo bi se lagano sklonili sa svojim milionima bilo gdje ostavljajuci narod da se zahebava sam sa sobom.
- Haris.ba
#12739 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Tek u oktobru otvaranje ove dionice od Prnjavora? Da nije pred izbore? Ima li šta u FBiH za otvoriti pred izbore? 
-
decembar2017
#12740 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sve od 2 SR pa do prije nekoliko godina bilo je u cionistickoj stvorevini zabranjeno javno , na radiju, TV ili izvoditi koncerte Vagnera , ne zato jer je on bio Nacista, jer je ubijao jevreje u konc.logorima ili sto je podrzavao hitlera poslije rata ( umro je vec 1883 ) vec zato sto su ga Nacisti voljeli. I ta zabrana je trajala do prije nekoliko godina i organizovan je koncert , karte pustene u prodaju i ....otkazan je jer je bilo prodato tek par karti, ljudi su svjesno bojkotovali , nije im trebala uopste zabrana.un1ted wrote:Ja sam uvijeđen da oni koji "stavljaju državu" ispred vlastitog dobra rade u državnim službama i da su tzv. uhljebi. Pričao ja sa Antom, Nikolom, ili Halidomsvi gledaju da naprave dobro sebi, iskoriste maksimalno vlastite mogucnosti i potencijale, pa onda državi. To je sasvim normalno razmišljane obrzavoane osobe, koja brine o sebi, porodici i vlastitom životu koji je prekratak.
I sve to dok ih Njemacka drzi kao par kapi vod ena dlanu, podrzava ih i ekonomski, politicki , vojno, kulturno, na svaki moguci nacin ali opet jevreji bojkotuju njemackog kompozitora, pricao sam sa jednim i kaze vrlo je rijetko vijdeti i njemackog ovcara kod njih, bojkotuju i to.
I eto, i zato im je izrael sada u kur*u jer jevreji glupi jer bojkotuju a kod nas sve najbolje jer nas nije briga gdje nase pare trosimo
- Dozer
#12741 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Upravo to i govorim.Dope_Man wrote:Ne vidim ja gore kontradikciju. Poenta je jasna i svako ko iole prati politicku situaciju zna da je tako. Trenutne nacionalisticke vlasti vole ovaj nered jer ih to odrzava na vlasti. Sve dok mogu prodati huskanja o ratu i dobiti izbore, a tako ce biti jos duuuugo, oni ce ostati na vlasti i uzivati maksimalno izvlaceci sebi korist.Hajvan wrote:to vam je sad tripl kontradikcija.
il su svjesni moj qurac
ili im se ipak ne jebe
Ali ih sigurno privatno iboli briga za narod i nekakve nacionalisticke pretenzije (koje prodaju narodu) i da dodje dan kad ne mogu vise prodati tu pricu samo bi se lagano sklonili sa svojim milionima bilo gdje ostavljajuci narod da se zahebava sam sa sobom.
100x sam do sada rekao, ali nije naodmet ponoviti - sutra da SDA kaze Dodiku da se otcijepi, on bi nasao 1001 razlog zasto je to "nemoguce u ovom trenutku". I to jer:
- on vrlo dobro zna da RS u ovakvom geografskom obliku i polozaju nikako ne moze opstati sama,
- zna da nemaju nikakve ekonomije od koje bi mogli prezivjeti duze od 2 mjeseca, niti na osnovu koje mogu dici dovoljno kredita kojim bi se mogli pokriti (nemaju garancija)
- zna da bi za 3 mjeseca imao opsti haos i narodni bunt koji bi sigurno zavrsio kobno po njega i sve oko njega (nisu Srbi ni priblizno mirni kao Bosnjaci, i oni kad pocnu da se bune to uvijek izadje na belaj).
- zna i da je Srbija tu danas samo deklarativno i radi politike, a da narod u Srbiji bas i nije odusevljen idejom da dobije jos milion socijalnih slucajeva kad ne znaju sta ce ni sa svojima, jer to znaci onda jos manje za njih tamo. Pored toga, Srbi u BiH su za njih Bosanci. Ko putuje po Srbiji ovo vrlo dobro zna.
- zna da i ovo sada uspijeva pokriti (iako s debelim dugovima) samo zahvaljujuci pristanku Federacije na neravnopravnu podjelu sredstava od poreza i akciza,
- i, na kraju - zna da od toga ionako nema nista jer to ne bi dozvolila prva Hrvatska (koja je garant Daytona i koja nikad ne bi pristala da ima toliku granicu sa Srbijom i samo 80km vazdusne linije od ZG), a sigurno ni mnoge zemlje EU zbog milion razloga, medju kojima je i postojeca fama oko islamskog terorizma.
Ovdje svi moraju prestati furati zadrti i besmisleni etno-nacionalizam i poceti komunicirati jedni s drugima (mislim na narod), jer jedino je to garant buduceg mira i ekonomskog prosperiteta. Sve ostalo je valjanje u blatu nebuloza.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12742 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
i zbog jedne male, sićušne sitnice da je i sam bio deklarisani antisemit. al da ne idemo u off...decembar2017 wrote:Sve od 2 SR pa do prije nekoliko godina bilo je u cionistickoj stvorevini zabranjeno javno , na radiju, TV ili izvoditi koncerte Vagnera , ne zato jer je on bio Nacista, jer je ubijao jevreje u konc.logorima ili sto je podrzavao hitlera poslije rata ( umro je vec 1883 ) vec zato sto su ga Nacisti voljeli. I ta zabrana je trajala do prije nekoliko godina i organizovan je koncert , karte pustene u prodaju i ....otkazan je jer je bilo prodato tek par karti, ljudi su svjesno bojkotovali , nije im trebala uopste zabrana.un1ted wrote:Ja sam uvijeđen da oni koji "stavljaju državu" ispred vlastitog dobra rade u državnim službama i da su tzv. uhljebi. Pričao ja sa Antom, Nikolom, ili Halidomsvi gledaju da naprave dobro sebi, iskoriste maksimalno vlastite mogucnosti i potencijale, pa onda državi. To je sasvim normalno razmišljane obrzavoane osobe, koja brine o sebi, porodici i vlastitom životu koji je prekratak.
I sve to dok ih Njemacka drzi kao par kapi vod ena dlanu, podrzava ih i ekonomski, politicki , vojno, kulturno, na svaki moguci nacin ali opet jevreji bojkotuju njemackog kompozitora, pricao sam sa jednim i kaze vrlo je rijetko vijdeti i njemackog ovcara kod njih, bojkotuju i to.
I eto, i zato im je izrael sada u kur*u jer jevreji glupi jer bojkotuju a kod nas sve najbolje jer nas nije briga gdje nase pare trosimo
- Dope_Man
#12743 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Hebiga, zahebali se sa onim komadiceom od Nigdje do Nedodjije kod Odzaka pa sad nema nista.. mada, gledajuci onog u Brezi sta je svecano otvorio, ne bi me cudilo da bude kakvo slikanje na ''otvaranju'' neupotrebljivih dijelova oko Zenice.Haris.ba wrote:Tek u oktobru otvaranje ove dionice od Prnjavora? Da nije pred izbore? Ima li šta u FBiH za otvoriti pred izbore?
-
decembar2017
#12744 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije bio nacista, nije ubijao, nije opravdavao ali se opet bojkotuje jer jevreji ne zele da ostavljaju svoje pare na bilo sto podsjeca na njegaChmoljo wrote:i zbog jedne male, sićušne sitnice da je i sam bio deklarisani antisemit. al da ne idemo u off...decembar2017 wrote:Sve od 2 SR pa do prije nekoliko godina bilo je u cionistickoj stvorevini zabranjeno javno , na radiju, TV ili izvoditi koncerte Vagnera , ne zato jer je on bio Nacista, jer je ubijao jevreje u konc.logorima ili sto je podrzavao hitlera poslije rata ( umro je vec 1883 ) vec zato sto su ga Nacisti voljeli. I ta zabrana je trajala do prije nekoliko godina i organizovan je koncert , karte pustene u prodaju i ....otkazan je jer je bilo prodato tek par karti, ljudi su svjesno bojkotovali , nije im trebala uopste zabrana.un1ted wrote:Ja sam uvijeđen da oni koji "stavljaju državu" ispred vlastitog dobra rade u državnim službama i da su tzv. uhljebi. Pričao ja sa Antom, Nikolom, ili Halidomsvi gledaju da naprave dobro sebi, iskoriste maksimalno vlastite mogucnosti i potencijale, pa onda državi. To je sasvim normalno razmišljane obrzavoane osobe, koja brine o sebi, porodici i vlastitom životu koji je prekratak.
A kod nas se prodaje prica da se ostavljaju pare kod onih koji su bili i ostali cetnici, koji su klali i silovali i koji sve to opravdavaju.
Ali eto , jevreji glupi jer bojkotuju a mi smo pametni jer to ne radimo.
- Chmoljo
- Krokodajl
#12746 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja koliko znam ti koji su klali i ubijali su koalicioni partner na državnom nivou a ne na entitetskom
Tako da, ako si pravi patriota, ne bi se vozio autocestama federacije jer to ide za plate Šaroviću, Pandurevićki, Poplašenu... itd. itd.
Tako da, ako si pravi patriota, ne bi se vozio autocestama federacije jer to ide za plate Šaroviću, Pandurevićki, Poplašenu... itd. itd.
- Dozer
#12747 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma jok, ne ide to od toga ... Njima plate idu samo iz budzeta RS,a taj budzet se ne puni s drzavnog na bilo koji nacin. 
- Chmoljo
#12748 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
i Govedarici. većem Karadžiću od Radovana.Krokodajl wrote:Ja koliko znam ti koji su klali i ubijali su koalicioni partner na državnom nivou a ne na entitetskom![]()
-
decembar2017
#12749 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Krokodajl wrote:Ja koliko znam ti koji su klali i ubijali su koalicioni partner na državnom nivou a ne na entitetskom![]()
barem u federaciji nema zastava samo jednog naroda i ne zovu se po datumu gdje su ozvanicili pocetak genocida. barem njih ne kosti dodik i klika da se promovisu. barem njih ne otvara vucic . barem to ako nista vise ali nema veze, lijepo sam objasnio, mi smo pametni sto ne bojkotujemo a jevreji su glupi jer to rade. jeste li sad ti ,@cmoljo i ostali zadovoljni ?
-
neki
#12750 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kakva glupa diskusija.. zar vam nije dosta milion i jedna tema o politici jos ste i ovu došli zagaditi..iskompleksirani do maksimuma