[quote="bosniamaj"]Ja sam kod kuće, kod roditelja, sa netFlat4/10 imao problema: brzina nije dokučila 3Mbps, a kamoli ovih 10 kojih bi trabala sada. Dolazio je neki monter da provjeri, i rekao da je loša situacija sa udaljenosti od centale, bla bla, i da neće ni moć biti 10 za sad sigurno, a da će 5 sigurno biti.
Zbog toga sam im promijenio paket na netFlat 5, da bezveze ne plaćaju više 30KM kad im neće biti isporučeno a koriste samo za Skype.
Sad sam ponovo došao kući, sad je aktuelan netFlat 5 paket, ali brzina je k**ac od 5Mbps. Nevjerovatni su ovi iz podrške postali, da li zato što sam im dosadan više, ili šta je, ali njihovo je glavno da će neko doći, da je kontakt broj proslijeđen - bla bla.
Da mi kažu da je do nas (loša parica ili ne znam ni ja šta već - nisam ekspert) mi bi to riješili, ali ni to ne govore. Nego, dok se oni ne pojave sa svojom šupljom opet, situacija je ovakva:

[/quote
http://www.speedtest.net/result/2608875379.png
kod tebe jos i extra stanje, kakvo je kod mene

zalim se vec dugo vremana na ovo i kao nesto daljinski podesavali, monteri dva puta dolazili, samo gore napravili... preko dva mjeseca trazim, maltene molim k'o prosjak, da promjene modem ZTE, al' se prave ludi, govoreci da ne odgovaraju za wireles konekciju. pa za koji vrag su mi instalirali ZTE modem, koji pruza wireles konekciju i, prilikom instalacije tog modema, deinstalirali moj cisco wireles ruter, koji je perfektno radio??? jos mi u odgovoru napisu da oni ne posjeduju opremu za wireles konekciju, tako da ne mogu ni odgovarati za rad iste. pa ciji je onda ovaj modem koji su mi postavili? ako ga razbijem, morat cu namiriti stetu, a dok imam problem s njim, onda to nije njihova nadleznost i odgovornost. ocito, opet ih opalila bahatost. namjeravam kopirati svu mail prepisku (sa podrskom preko njihove mail adrese i FB stranice) i na to dodati listing poziva prema 1444, da se vidi koliko se prave ludi (bolje receno, koliko mene prave ludim) i podnijeti zahtjev za umanjenje martovskog racuna, te predati zahtjev za raskid ugovornog odnosa, bez naknade nekakvih penala (pod ugovor sam na 24 mjeseca, uz ostatak nekih 7 mjeseci). koliko god drugi losi bili, sumnjam da gore od ovog moze.