Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12726 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

karanana wrote:Aha diskutujemo.

Evo ja cu poceti zapaljivo i trollski:
Jebite mi mater, ali sama je kriva za 80-90% stvari.
:mrgreen:

mogla je sto stvari bolje odradit', a na neke je ono overreacting do maksimuma
KPNCTNJAH

#12727 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Odgledah i ja to cudo kad toliko hvalite, mada izbjegavam inace te teen serije...

Vidim spojla se, pa da nastavimo :mrgreen:

Dosta stvari koje je uradila nemaju logike... recimo ono kad je zavalila jaranicu na derneku joj se ne moze halaliti, jbg pokusaj joj pomoci bilo kako, isto tako joj ne halalim sto se osisala :mrgreen:

Teska je ona scena u kupatilu, bas su isli na to da nam docaraju kako to izgleda, al' onda joj stara uleti k'o na gljivama i pretvori scenu u parodiju :mrgreen:

Ne kontam sto uvijek u ovakvim serijama glavni lik mora biti mutav, shatro pokupi sve trebe, ne zna pricati... ona crnkinja, inace vjerovatno najbolja u seriji :oops: mu se nudi, on fol nece, kao pogodilo ga nesto, uvrijedio se... prvo je opalis, pa onda pricate :mrgreen: ne vjerujem da ce biti druga sezona, bar ne s ovom ekipicom, a bez ove male to nema smisla...
karanana

#12728 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Ne vjerujem ni ja da ce biti druga. Mada ne znam poentu taylerovog sanduka. Ko sto je neko spomeno, tu bi se eventualno mogao nastavak orjentisati ali sumnjam jer se na kraju ipak sve rasplelo. Nije ostalo ushushkano pa da tayler dodje i sroka 20-30 djece.
Da, bilo je poprilicno nekakvih na silu razloga. Crna sheri koja je beton treba, sta je cura kriva za nju? Spucala stop, nije nikog obavijestila. Da je i zovnula ceste federacije stop se nebi popravio mjesecima a nesreca se desila tu istu noc. To je forsiranje i siljenje serije i razloga. Ima ih jos....onaj kinez... na njega se najvise izderala a najmanje je ista uradio od one grupe. A silovateljima i lazovima o sexu na toboganu se vraca i odlazi na party. Jebote vidila frajer siluje dzesiku i onda ona ide na njegov party. Sta ocekuje? Dobra dzesika. Ima bolje dupe od nje. Da me cuje ja bi bio 14.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12729 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tomahawk11 »

KPNCTNJAH wrote:
Ne kontam sto uvijek u ovakvim serijama glavni lik mora biti mutav, shatro pokupi sve trebe, ne zna pricati... ona crnkinja, inace vjerovatno najbolja u seriji :oops: mu se nudi, on fol nece, kao pogodilo ga nesto, uvrijedio se... prvo je opalis, pa onda pricate :mrgreen: ne vjerujem da ce biti druga sezona, bar ne s ovom ekipicom, a bez ove male to nema smisla...
Izvini, u trecem srednje me nisu zene zanimale :mrgreen:
Zanimala me lopta, video igre i tako to :oops:
KPNCTNJAH

#12730 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Jarane treci srednje, to je 18 godina vec? :lol: ti bas cekao sa "sazrijevanjem"... ja sam u osnovnoj bio takav, stalno nekakvih curica oko nas nekoliko, jbg bili belajsuzi pa im to zanimljivo, visili kod pedagoga, direktorice, a svaki moguci sport igrali za tim skole :oops: al' me nisu pretjerano zanimale... da sam bogdo cekao k'o ti do treceg srednje prije prelaska na tamnu stranu, derneke, opijanja, trebice :mrgreen: al' u svakom slucaju nisam ni u petom osnovne bio ovako retardiran kao ovi iz ovih teen serija i filmova...
karanana

#12731 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Jarane ja ga u obdanistu razvlacio za vrijeme spavanja. Uciteljica me uhvatila. Zamisli me u 3. srednje.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12732 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

ja bih bio na kasetama, i to gori od ovih silovatelja, da sam iš'o u školu s njom jelte :mrgreen:

imali smo mi jednog u srednjoj, im'o je crnu listu, ja sam bio na drugom mjestu :mrgreen:
dale cooper

#12733 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Image

Eh...Legion. Šta reći. :shock: Kakav prekrasan mindfuck od serije. Nedavno sam spominjući film Split rekao
kako ruši neke konvencije filmova o osobama sa nadprirodnim moćima. Kako sam se samo zajebao.
Jer Legion ne samo da ruši te konvencije. On ih rastura, mrvi, izjebe i napumpa ih raznolikim asortimanom
halucinogenih sredstava. :mrgreen: I serija bi bila super da je samo o ovome. Ali nije, čak što više, mutanti su
samo jedan djelić onoga čime se Legion bavi. Jer pitanja identiteta (ličnog i rodnog), prirode sjećanja, mentalne
bolesti, kao i tanke i krhke linije između stvarnosti i iluzije (šta je uopšte stvarnost i kako je definisati?)
su samo neke od kompleksnih tema koje serija obrađuje sa lakom rukom i sjajnim humorom koje seriji daju dobar
balans i zaraznost gledanja.

Hvala Titi i Partiji na još jednoj sjajnoj preporuci. :D :thumbup: Svi ostali...navalite. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12734 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

ma bježi, pregled'o dvije i ne da mi se dalje, mr. robot v2 :mrgreen:
dale cooper

#12735 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Velkoski wrote:ma bježi, pregled'o dvije i ne da mi se dalje, mr. robot v2 :mrgreen:
Nisam gledao gospodina Robota, tako da ne mogu da upoređujem. Ali je ova serija sasvim vjerna
nekoj svojoj unutarnjoj logici koja postaje potpuno jasna do kraja sezone.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12736 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

i Robot je sličan, bar onako na prvu što sam vidio u Legionu.

ne znaš je l' lud, je l' čitava epizoda bila zamišljena, je l' samo mašta, je l' priča sam sa sobom, je l' se nešto stvarno desilo... nije to loše na prvu, al' postane zamorno :D
omar little

#12737 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ja mislim da nisam vise od dvije robota mogla i batalila.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12738 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

ja sezonu izdrž'o, počeo deset minuta druge i ugasio za sva vremena :mrgreen:
karanana

#12739 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Izdrzo mozda do trece epizode robota kad je poceo nesta tripovati na nekom partiju na drogama. ugasio i povratio.

Hvala na obavjestenju da je legion slican.
dale cooper

#12740 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Ne bih da previše navaljujem, ali probajte, samo je 8 epizoda u pitanju. :D Ako ništa vizuelni i zvučni
užitak je zagarantovan, posebno onima koji naginju psihodeliji. :mrgreen:
maida95

#12741 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by maida95 »

Velkoski wrote:ja bih bio na kasetama, i to gori od ovih silovatelja, da sam iš'o u školu s njom jelte :mrgreen:

imali smo mi jednog u srednjoj, im'o je crnu listu, ja sam bio na drugom mjestu :mrgreen:
not really something you should be proud of :roll: :mrgreen:

ma dobro glumačka ekipa je poprilično neiskusna, dosta njih nije nigdje prije glumilo pa možda izgleda 'fejk' nekad, možda ona i pretjeruje al' stvarno ima ljudi koji na ovaj način sve posmatraju..
mene fakat interesuje šta je sa Alexom, hoće li se Bryce izvući jer jbg he's a rich asshole, što Justin reče onom na kraju ono, šta će mu pištolj, što onaj Tyler ima onoliko oružja, šta planira.. baš me dosta stvari zanima, hoću drugu sezonu :(
MUNAFIK

#12742 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by MUNAFIK »

karanana wrote:Toliko je izblamiraju i izvaraju i ona opet ode njima na party
Pa realno ljudi kad se izgube, izgube vjeru u sebe ili osjete samocu onda se za slamkice fataju.

Teška je ovo serija za gledati. Preporuka
nema me tamo

#12743 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Velkoski wrote:ma bježi, pregled'o dvije i ne da mi se dalje, mr. robot v2 :mrgreen:

E nemoj mi robota s ovim poredit oca ti. :D

Isto pogledao 2 epizode i nisam mogao više, smor..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12744 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

maida95 wrote:
Velkoski wrote:ja bih bio na kasetama, i to gori od ovih silovatelja, da sam iš'o u školu s njom jelte :mrgreen:

not really something you should be proud of :roll: :mrgreen:

ma dobro glumačka ekipa je poprilično neiskusna, dosta njih nije nigdje prije glumilo pa možda izgleda 'fejk' nekad, možda ona i pretjeruje al' stvarno ima ljudi koji na ovaj način sve posmatraju..
mene fakat interesuje šta je sa Alexom, hoće li se Bryce izvući jer jbg he's a rich asshole, što Justin reče onom na kraju ono, šta će mu pištolj, što onaj Tyler ima onoliko oružja, šta planira.. baš me dosta stvari zanima, hoću drugu sezonu :(
iz današnje perspektive nije za biti proud of, ali tada... zadnja klupa, zajebancija 24/7 :mrgreen:
zomri

#12745 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Mr Robot je sjajan, ne znam o čemu pričate. Jedini problem je bio prva polovica druge sezone sa nepouzdanim naratorom, inače sve pet.

Serija jako puno govori o vremenu u kome živimo i radi to po mom mišljenju veoma, veoma dobro. Zeitgeist, ovo ono :mrgreen:
Tito_i_Partija

#12746 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: Eh...Legion. Šta reći. :shock: Kakav prekrasan mindfuck od serije. Nedavno sam spominjući film Split rekao
kako ruši neke konvencije filmova o osobama sa nadprirodnim moćima. Kako sam se samo zajebao.
Jer Legion ne samo da ruši te konvencije. On ih rastura, mrvi, izjebe i napumpa ih raznolikim asortimanom
halucinogenih sredstava. :mrgreen: I serija bi bila super da je samo o ovome. Ali nije, čak što više, mutanti su
samo jedan djelić onoga čime se Legion bavi. Jer pitanja identiteta (ličnog i rodnog), prirode sjećanja, mentalne
bolesti, kao i tanke i krhke linije između stvarnosti i iluzije (šta je uopšte stvarnost i kako je definisati?)
su samo neke od kompleksnih tema koje serija obrađuje sa lakom rukom i sjajnim humorom koje seriji daju dobar
balans i zaraznost gledanja.

Hvala Titi i Partiji na još jednoj sjajnoj preporuci. :D :thumbup: Svi ostali...navalite. :D
:thumbup:

Jos jedno fantasticno djelo Hawley-a, koji je u zadnje vrijeme jedan od najboljih i najdosljednijih showrunnera uopste.

Evo i informacija o drugoj sezoni. http://www.express.co.uk/showbiz/tv-rad ... rvel-x-men

Oliver is back. :sretan:
Idi ba matere ti gledaj one svoje tinejdzerske safunjare, i pusti odrasle ljude da pricaju o serijama za odrasle. :D
Dosadno mii

#12747 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

Marvel je baš za odrasle :D :D
zomri

#12748 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

^^je li se ovo Velko zaboravio logovati na pravi acc :mrgreen: :mrgreen:
sig_garret

#12749 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sig_garret »

Image
Dobra priča, dobra fotografija, dobar soundtrack
Skriveni "gem":odjavna špica epizode 7
The Grassy Knoll - Art of fear
https://youtu.be/3_rrlGYPHwA
Ko`rani Syd Barret
Dosadno mii

#12750 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

dale cooper wrote:
Nisam gledao gospodina Robota, tako da ne mogu da upoređujem. Ali je ova serija sasvim vjerna
nekoj svojoj unutarnjoj logici koja postaje potpuno jasna do kraja sezone.
Ako je imalo na fazon Splita onda je odlična serija, a ako je ko Mr. Robot onda je užasna :D
Post Reply