SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Lounge Act

#12726 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

švrljo wrote:Ima li neko preporuciti dobru maskaru do 15 KM?
Trenutno koristim ovu i pravo sam nezadovoljna...
Image

catrice allround meni je predobra, a kosta oko 6 KM. volume million lashes ima samo lijepo pakovanje, i meni je bila grozna
Image
loria sophen

#12727 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by loria sophen »

meni je ova super. uvije trepavice, daje im super volumen i ne susi se brzo. treba samo nauciti rukovati sa njom.
moje trepavice su divlje,svaka ide na svoju stranu, pogotovo ove krajnje koje idu ka dole, a gustocu trepavica nemam.
ova maskara cuda cini, bar za mene. ja sam je na snizenju uzela za 3,85 KM a nije mnogo skuplja bez popusta.

Image
BJB

#12728 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

E jesam se pocastila, samo da se pohvalim Image
Htjela sam kupiti set Julie Verhoeven od 5 cetkica i jos jednu koja mi se svidjela a ne dolazi u tom setu, i rekose mi da su svi ti setovi tamo rasprodani prije 2 mjeseca..Bas sam peh...219 mi je def. najdraza od ove tri.
Saabee

#12729 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Saabee »

Imate li neke preporuke za kremice ispod očiju...?
Michun

#12730 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Saabee wrote:Imate li neke preporuke za kremice ispod očiju...?
clinique - all about eyes od skupih
cera di cupra od jeftinijih - super za ispod sminke, ne zaljepi se nista
Saabee

#12731 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Saabee »

Michun wrote:
Saabee wrote:Imate li neke preporuke za kremice ispod očiju...?
clinique - all about eyes od skupih
cera di cupra od jeftinijih - super za ispod sminke, ne zaljepi se nista
Hvala...Clinique otpada to mi je preskupo sad. Hmmm cera di cupre nisam ništa njihovo koristila. Pogledaću. Ukinuše mi ovaj Garnierov roll on koji je bio :-D

Da li je neko probao ....Green people, Burts bees, Crabtree &Evelyn, Neal's Yard Remedies? Uk sve.
Ako ste nešto drugo UK koristili tj.naručivali molim preporuke.

:)
Nisrin

#12732 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Zene, u DMu su Garnier BB KREME NA SNIZENJU 9.80 KM cini mi se, a inace su 11,40...

I moja preporuka ide za novi Manhattan puder- Endless stay make up...Bas se lijepo razmazuje, daje svjezinu licu, nije mat, nego daje onaj zdravi sjaja, meni ne spada sa lica, inace nemam s tim problema, cijena je OK- 12.97 u CMu, malo je skuplji u DMu...
Last edited by Nisrin on 03/11/2015 18:44, edited 1 time in total.
zamzija

#12733 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Mislim da sam već postavljala ovo pitanje a u međuvremenu sam našla i odgovor, samo da s vama damama koje koristite šminku utvrdim da li je odgovor tačan :D

Naime imam sjenu u kutijici koja mi je unutra "pukla", mislim nije se rasula, nego je pukla na 2 dijela, i bojim se ako je otvorim i koristim sasuće se sva....

Eh sad, našla sam na internetu foru da se ukapa unutra par kapi alkohola, i da se to ostavi da se osuši i da se spoji sve, da li je to stvarno tako, ili ima neki drugi fol ?

Hvala, danke, tenk ju :-D
Michun

#12734 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

zamzija wrote:Mislim da sam već postavljala ovo pitanje a u međuvremenu sam našla i odgovor, samo da s vama damama koje koristite šminku utvrdim da li je odgovor tačan :D

Naime imam sjenu u kutijici koja mi je unutra "pukla", mislim nije se rasula, nego je pukla na 2 dijela, i bojim se ako je otvorim i koristim sasuće se sva....

Eh sad, našla sam na internetu foru da se ukapa unutra par kapi alkohola, i da se to ostavi da se osuši i da se spoji sve, da li je to stvarno tako, ili ima neki drugi fol ?

ja to negdje vidjoh da se radi...
Nisrin

#12735 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

zamzija wrote:Mislim da sam već postavljala ovo pitanje a u međuvremenu sam našla i odgovor, samo da s vama damama koje koristite šminku utvrdim da li je odgovor tačan :D

To se i meni desilo i dan danas je "crvsta sjena" medjutim nikad ne mozes imati onaj lijepi oblik sjene :) Uglavnom, skroz je usitni, "slozi je" cackalicom i malo poprskaj alkoholom, ostavi da se osusi i alkohol ispari, sjena ostane cvrsta!
Partizzanka

#12736 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

joj zene mene izludi kada vidim ove cure na yt sto postaju video tutorial i onda izvadi da pokaze neku maskaru olovku ili nesto i ja padnem sa stolice - njihov je nessesser izvor najvecih mogucih infekcija ja mislim - to je sve umazano, prljavo ono vristi od bakterija
fuj koji uhljupi covjece :)

fuj fuj fuj
lily986

#12737 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lily986 »

Djevojke gdje mogu kupiti proizvode La Roche-Posay u Sarajevu ?
lily986

#12738 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lily986 »

hvala :thumbup:
Deep red

#12739 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Zene, gdje ima Seventeene kozmetika u Sarajevu? Treba mi njihova ljubicasta olovka za oci?
leks0504

#12740 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by leks0504 »

Djevojke, čula sam da je sutra u CM-u u Robotu na Socijalnom sniženje 30 % na sve Boržua (Bourjois) proizvode. Ne znam za vas, ali ja sam luda za njihovim puderima, sjenama, lakovima ma svime :-) :-D
BJB

#12741 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Lakovi su im bezze,nista narocito zA PARe za koje se prodaju..Volim njihove pudere-podloge, ruzeve i sjene..
I jucer se desi cudo, djevojka koja radi u DM-u u BBI centru mi dade 2 testera za Bourjois pudere, i hvala joj..
Naime koristim onaj Comme apres 10 heures de sommeile kojeg u DM-u nije bilo pa mi je dala testere za onaj Bourjois 123 (kojeg jos nisam probala) i Healthy mix (od kojeg mi se nakon nekoliko dana obavezno ospe lice i kojeg necu ni probati).
Lady Saray

#12742 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

joj kod nas to davanje testera kao da ti iz svog dzepa daje.. pokupe sebi testere, podijele jaranicama i onda nemaaaa.. meni je djevojka u apoteci u BBI dala vichy testere i ruke joj se pozlatile.. probala, vidjela da mi odgovara krema i tonik i sada cekam najavljeno snizenje od 20% na sve vichy proizvode :D
Nisrin

#12743 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

BJB wrote:Lakovi su im bezze,nista narocito zA PARe za koje se prodaju..Volim njihove pudere-podloge, ruzeve i sjene..
I jucer se desi cudo, djevojka koja radi u DM-u u BBI centru mi dade 2 testera za Bourjois pudere, i hvala joj..
Naime koristim onaj Comme apres 10 heures de sommeile kojeg u DM-u nije bilo pa mi je dala testere za onaj Bourjois 123 (kojeg jos nisam probala) i Healthy mix (od kojeg mi se nakon nekoliko dana obavezno ospe lice i kojeg necu ni probati).
Last edited by Nisrin on 03/11/2015 18:46, edited 1 time in total.
Miss D

#12744 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Miss D »

Lady Saray wrote:joj kod nas to davanje testera kao da ti iz svog dzepa daje.. pokupe sebi testere, podijele jaranicama i onda nemaaaa..
Potpis :roll: :D

Mene bi od tih Bourjois stvari odavno zanimaju ona njihova rumenila, ali nikako da probam.
Svidjaju mi se one roskaste nijanse, imaju i blagi shimmer.
leks0504

#12745 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by leks0504 »

ni meni taj 123 nije baš odgovarao, čini mi se da je on više za suhu kožu..ali Flower perfection mi je preedobar, stvarno dobro prikriva i miriše...što se tiče onih rumenila i ona su im predobra, samo traju dugoo ( ja svoj imam već dvije godine i baaš ga često koristim i još se nije potrošio :-) )
muhanata

#12746 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

Nisrin wrote:
BJB wrote:Lakovi su im bezze,nista narocito zA PARe za koje se prodaju..Volim njihove pudere-podloge, ruzeve i sjene..

123 ti je kriiiitican puder, inace ima jako lose recenzije, kao maska je na licu, daleko je nekvalitetniji od ostalih Bourjois pudera...Tesko se razmazuje, ma jednostavno ima los efekat i dosta cura se izasulo od njega!
Meni takodjer NIJE odgovarao, dok Healthy mix jeste i ima divan vocni miris, nije tezak ni zbukast- meni, a Flower perfection prekriva bolje i od HM-a i najbolji je njihov puder!
Koristila sam nekad i ovaj sto ti koristis 10 heures, ali ja nisam bila narocito odusevljena istim!
Da potvrdim 123 bio tester u DM-u pored pudera i nisam DOBILA nego UZELA :lol:
Očaj od pudera :-)
mumy

#12747 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

Lady Saray wrote:joj kod nas to davanje testera kao da ti iz svog dzepa daje.. pokupe sebi testere, podijele jaranicama i onda nemaaaa.. meni je djevojka u apoteci u BBI dala vichy testere i ruke joj se pozlatile.. probala, vidjela da mi odgovara krema i tonik i sada cekam najavljeno snizenje od 20% na sve vichy proizvode :D
od 24.12 do 31.12.2012 popust 20% na Vichy proizvode. U sljedećim apotekama u Sarajevu:
1. Apoteka Leko Centar, Marsala Tita
2. Apoteka Leko, Kolodvorska 11
3. Apoteka Monis, T.C Alta
4.Apoteka Eurofarm T.C Mercator (Socijalno)
5. Apoteka Eurofarm, T.C BBI
Deep red

#12748 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

^^ Koliko im je termalna voda, nisam je odavno uzimala?
Ductus Holedocus

#12749 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

jes da je tema sminka,ali moze i ovo

Imate li problema sa potkoznim bubuljicama ili ste imali,i kako ih rijesiti?
Meni iskacu tako bolne ,koje su nevjerovatno ispupcene :sad: Cak su mi na bradi i obrazu ostali neki modri oziljci :x

Osim toga,sta je najbolje da ciscenje pora,moze cak i iz kucne radinosti :D
nera18

#12750 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

gdje ti se to desava..lice prema usima, vrat, ledja, lekolte-najcesce hormoni
Post Reply