Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bezVolana

#12726 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bezVolana »

SaraFina wrote: Na godišnjem nivou kad uzmeš? I Tada je oko 35. Dnevna i sedmična? Mjesečna i ona za sat? Koliko su molim te?
ko god koristi gradski prevoz i zivi u becu ima godisnju kartu
drugo se prosto ne isplati
ovdje zavrsava moja diskusija s tobom ostaj mi pozdravljena
stakasa

#12727 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

bezVolana wrote:
SaraFina wrote: Na godišnjem nivou kad uzmeš? I Tada je oko 35. Dnevna i sedmična? Mjesečna i ona za sat? Koliko su molim te?
Halo, ne mozes sad otic kad je najslade
512MB

#12728 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

bezVolana wrote:
SaraFina wrote:
U Beču prevoz fercera kao švicarski sat. Ali i košta. Koliko para toliko muzike. NE možeš dobiti isto za pedoduplo niže karte i ulaganja preko poreza.
MA STA KOSTA ?!
placam 31 euro RIJECIMA TRIDESET JEDAN euro mjesecno
u sarajevu se placa karta preko 50 maraka
o cemu ti pricas?!

dragi Boze zasto ulazim na ovu temu :lol: :lol: :lol:
Willkommen :mrgreen:
bezVolana

#12729 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bezVolana »

stakasa wrote: U paketu crvena zuta zelana???
e to u specijalnim prilikama da izmijesam u saljat da ono lijepo izgleda
ali inace na pijaci kod turaka, za 20 eura napunim ceker za citavu sedmicu se opremim

al skupo je nije da nije, tih 20 eura zaradit u becu je milion puta teze nego 20 km u sarajevu.

. . .bezteksta sam
bezVolana

#12730 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bezVolana »

stakasa wrote: Halo, ne mozes sad otic kad je najslade
a jesam se malo primila
:lol: :lol:
stakasa

#12731 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

bezVolana wrote:
stakasa wrote: Halo, ne mozes sad otic kad je najslade
a jesam se malo primila
:lol: :lol:
:D
SaraFina

#12732 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

bezVolana wrote:
https://www.wienerlinien.at/eportal3/ep ... lId/-46648
Nije tačno da ima. Moja firma plaća dio na mjesečnom nivou. I mnoge također isto. Jer imaš 5 nedelja odmora godišnje i prava na briga o djeci 2 te bolovanje i slične izostanke...Studenti koriste semestralne jer ne postoje godišnje za studente. Turisti dnevne ili sedmične. Ljudi koji rade tri dana nedeljno?

Hvala na doprinosu. Informiraj se o cijenama na linku iznad.
Last edited by SaraFina on 02/05/2019 10:26, edited 1 time in total.
Nazif_Gljiva

#12733 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

SaraFina wrote:
bezVolana wrote:
https://www.wienerlinien.at/eportal3/ep ... lId/-46648
Nije tačno da ima. Moja firma plaća dio na mjesečnom nivou. I mnoge također isto. Jer imaš 5 nedelja odmora godišnje i praca na briga o djeci 2 te bolovanje i slične izostanke...Studenti koriste semestralne jer ne postoje godišnje za studente. Turisti dnevne ili sedmične. Ljudi koji rade tri dana nedeljno?

Podijeli cijenu godišnje sa 12?
512MB

#12734 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Kod nas u Dans... ovaj Salzburgu bome 1€ na dan :mrgreen:

Image
HAVANA

#12735 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

SD7 wrote:
512MB wrote: Kroz sve i jedan produkt na kojem sam zadnjih 15 godina radio sam stvarao nove vrijednosti, neke si mozda koristila ili jos koristis (George). Havani osobno nisam ni rjec rekao, nego o djelatnosti izdavanja objekata i preprodaji auta, a to sigurno nisu nove vrijednosti niti trebas biti posebno nadaren za to.

I da, na fakultetu informacionih nauka svaki diplomski rad mora biti doprinos nauci, pa i moj je takav bio.
Za boldirano trebas biti nadareni prevarant. Preprodavac polovnih vozila je svugdje u svijetu simbol za prevaranta (sa ponekim izuzetkom). Nadam se da je uvazeni Havana izuzetak. Inace to je u kratkon periodu zivota u Sarajevu nakon skoro 20 godina izbivanja moje iskustvi. Sve se svodi na prevaru...samo sto se tamo koristi fraza "uzeo levata", sto valjda prevaru cini legitimnom.
Svi su vama prevaranti dok vi ne prodajete svoj nezagrnuti mezar.Onda je sve ok.Kad ga vi prodate krajnjem kupcu onda je sve ok.Sta hoce? Rabljeno je.A u biti,to je rabljena roba,moze biti super,moze biti problema.Rabljeno,habano...zato se i zove tako.Novo je na drugoj adresi.Trziste trazi takvu robu,neko je mora prodavati.Da li me neko smatra prevarantom nemam pojma i ne interesuje me.Pokusavam raditi sto bolje mogu,nije lako ali gura se.Radim na istoj adresi zadnjih 17 godina,sa istim brojem telefona,nikad se posvadjo,nikad u avazu ispo,nikad na sudu zavrsio,uplatio milione u budzet,naravno i sebi zaradio.Nisam merhamet.Zato i radim.Mada nije to kakav posao,nekretnina je bolja.Ovo je za tekucih troskova i dobar bilans stanja i uspjeha,da se lakse dobiju krediti za druge stvari.Sta ti radis,da ja tebi o tvom poslu pricam i nakitim ga?
SaraFina

#12736 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Nazif_Gljiva wrote:
SaraFina wrote: https://www.wienerlinien.at/eportal3/ep ... lId/-46648
Nije tačno da ima. Moja firma plaća dio na mjesečnom nivou. I mnoge također isto. Jer imaš 5 nedelja odmora godišnje i praca na briga o djeci 2 te bolovanje i slične izostanke...Studenti koriste semestralne jer ne postoje godišnje za studente. Turisti dnevne ili sedmične. Ljudi koji rade tri dana nedeljno?

Godišnju kartu nisam koristila kao student, nisam koristila ni kad sam radila 3 dana sedmicno... Sad firme mnoge ne priznaju udio u plaćanju na godišnjem nivou i ne ne vade dakle SVI koji žive u Beču godišnje kao sto rece @bez volana.
Neki ne mogu zbog statusa, a nekima se ne isplati jer firma ne financira svoj udio. Student ima pravo na semestralnu.

Vise je od 31 euro.
Nazif_Gljiva

#12737 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

SaraFina wrote:
Nazif_Gljiva wrote:

Godišnju kartu nisam koristila kao student, nisam koristila ni kad sam radila 3 dana sedmicno... Sad firme mnoge ne priznaju udio u plaćanju na godišnjem nivou i ne ne vade dakle SVI koji žive u Beču godišnje kao sto rece @bez volana.
Neki ne mogu zbog statusa, a nekima se ne isplati jer firma ne financira svoj udio. Student ima pravo na semestralnu.

Vise je od 31 euro.
30,4166666667
bezVolana

#12738 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bezVolana »

Nazif_Gljiva wrote: 30,4166666667
:lol: :lol: :lol: :lol:
SaraFina

#12739 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

512MB wrote:Kod nas u Dans... ovaj Salzburgu bome 1€ na dan :mrgreen:

Image

U Salzburgu karta za tramvaj ne vrijedi za vozove. Bez obzira što saobraćaju u gradskoj jezgri :D

U Euro park ako želiš s vozom bez auta, platiš ekstra onih par stanica. I općenito sa stanice na stanicu u gradu. Voz i tramvaj nemaš pravo koristiti istu kartu iako je vremenski važeća. Si?
stakasa

#12740 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

SaraFina wrote:
Nazif_Gljiva wrote:

Vise je od 31 euro.
Kupi biciklo! Zakaci se na tramvaj, uvjek ima rjesenje
512MB

#12741 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Wiener Linien kazu 1€/dan :?

Image
SaraFina

#12742 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

bezVolana wrote:

Pa ako vadiš prosjek onda vadiš na sve. I one koji zbog beneficija koriste dnevne, sedmične, semestralne i mjesečne. NE samo na godišnjem nivou.

I ti ljudi žive ili se školuju. Zar NE? Uzeti prosjek na godišnju je notorna glupost i friziranje statistike.
bezVolana

#12743 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bezVolana »

512MB wrote:Wiener Linien kazu 1€/dan :?
aloooo ne friziraj statistiku :twisted:
SaraFina

#12744 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Image

Ako imaš godišnju koju ti odbijaju svaki mjesec :D
Šta za studente? Ljude koji rade tri dana tjedno? Ljude kojima firma priznaje udio iskljucivo na mjesecnom nivou?

Ali evo i za godišnju... obzirom da imaš pet nedelja zakonski plaćenog odmora i provedeš tri van države, od pet .. opet ne koristiš javni prijevoz :D

Plus bolovanje i Pflege... :)
Nazif_Gljiva

#12745 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

SaraFina wrote:
bezVolana wrote:

Pa ako vadiš prosjek onda vadiš na sve. I one koji zbog beneficija koriste dnevne, sedmične, semestralne i mjesečne. NE samo na godišnjem nivou.

I ti ljudi žive ili se školuju. Zar NE? Uzeti prosjek na godišnju je notorna glupost i friziranje statistike.
Valjda uzmeš šta ti odgovara? Kakvo friziranje? Kakva statistika? Ti bi malo na voz?
Ako je nekome ko radi tri dana u sedmici jeftinije da uzima dnevnu, ali mislim da nije, onda uzme dnevnu, i sl.
Pa ti si sama postavila link, djevojko draga...
SaraFina

#12746 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

bezVolana wrote:
aloooo ne friziraj statistiku :twisted:

Naravno da frizirate. Prosjek se vadi na sve moguce opcije. Od karte za 2,40, pa preko dnevne, do sedmične i mjesečne, semestralne... NE samo za godišnju.
bezVolana

#12747 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bezVolana »

SaraFina wrote: Ali evo i za godišnju... obzirom da imaš pet nedelja zakonski plaćenog odmora i provedeš tri van države, od pet .. opet ne koristiš javni prijevoz :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jarane ovo je nivo trumpa
512MB

#12748 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Za Sarajlije: Kolko kosta godisnja karta za javni prijevoz u Rajvosa?
espn

#12749 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

SaraFina wrote:

Image

Ako imaš godišnju koju ti odbijaju svaki mjesec :D
Šta za studente? Ljude koji rade tri dana tjedno? Ljude kojima firma priznaje udio iskljucivo na mjesecnom nivou?

Ali evo i za godišnju... obzirom da imaš pet nedelja zakonski plaćenog odmora i provedeš tri van države, od pet .. opet ne koristiš javni prijevoz :D

A šta za studente kod nas i na bolovanju? Šta oni da rade? Kod nas je toliko loš javni saobraćaj da je pitanje da li ga uopće i dobiju. U većim je govnima Bosna 10 puta od Austrije.
Nazif_Gljiva

#12750 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

SaraFina wrote: Ali evo i za godišnju... obzirom da imaš pet nedelja zakonski plaćenog odmora i provedeš tri van države, od pet .. opet ne koristiš javni prijevoz :D

To je tvoj problem, nije problem cijene javnog prevoz, ne friziraj
Post Reply