SD7 wrote:512MB wrote:
Kroz sve i jedan produkt na kojem sam zadnjih 15 godina radio sam stvarao nove vrijednosti, neke si mozda koristila ili jos koristis (George). Havani osobno nisam ni rjec rekao, nego o djelatnosti izdavanja objekata i preprodaji auta, a to sigurno nisu nove vrijednosti niti trebas biti posebno nadaren za to.
I da, na fakultetu informacionih nauka svaki diplomski rad mora biti doprinos nauci, pa i moj je takav bio.
Za boldirano trebas biti nadareni prevarant. Preprodavac polovnih vozila je svugdje u svijetu simbol za prevaranta (sa ponekim izuzetkom). Nadam se da je uvazeni Havana izuzetak. Inace to je u kratkon periodu zivota u Sarajevu nakon skoro 20 godina izbivanja moje iskustvi. Sve se svodi na prevaru...samo sto se tamo koristi fraza "uzeo levata", sto valjda prevaru cini legitimnom.
Svi su vama prevaranti dok vi ne prodajete svoj nezagrnuti mezar.Onda je sve ok.Kad ga vi prodate krajnjem kupcu onda je sve ok.Sta hoce? Rabljeno je.A u biti,to je rabljena roba,moze biti super,moze biti problema.Rabljeno,habano...zato se i zove tako.Novo je na drugoj adresi.Trziste trazi takvu robu,neko je mora prodavati.Da li me neko smatra prevarantom nemam pojma i ne interesuje me.Pokusavam raditi sto bolje mogu,nije lako ali gura se.Radim na istoj adresi zadnjih 17 godina,sa istim brojem telefona,nikad se posvadjo,nikad u avazu ispo,nikad na sudu zavrsio,uplatio milione u budzet,naravno i sebi zaradio.Nisam merhamet.Zato i radim.Mada nije to kakav posao,nekretnina je bolja.Ovo je za tekucih troskova i dobar bilans stanja i uspjeha,da se lakse dobiju krediti za druge stvari.Sta ti radis,da ja tebi o tvom poslu pricam i nakitim ga?