SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#12726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nažalost zakonima fizike ne možeš reći znaš ti ko sam ja hoćeš da ostaneš bez posla...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa možeš.JThomas wrote:nažalost zakonima fizike ne možeš reći znaš ti ko sam ja hoćeš da ostaneš bez posla...
samo će četvrti njutnov reć': hoš' ti bez glave?
-
baja
#12728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cura se bavila turnim skijanjem (ili skijaško planinarenje) i to nema veze jel otvorena staza ili ne.
Intervencija se desila u vrlo kratkom roku što je za svaku pohvalu za OSBiH, pa i GSS. Intervencije se placaju vecinom u zemljama gdje outdoor turizam toliko razvijen da su vrlo ceste intervencije (putem dodatnog osiguranja obicno).
Nadam se da ce bit dobro.
Intervencija se desila u vrlo kratkom roku što je za svaku pohvalu za OSBiH, pa i GSS. Intervencije se placaju vecinom u zemljama gdje outdoor turizam toliko razvijen da su vrlo ceste intervencije (putem dodatnog osiguranja obicno).
- uglavnomja
#12729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
baja wrote:Cura se bavila turnim skijanjem (ili skijaško planinarenje) i to nema veze jel otvorena staza ili ne.
znaci neko se bavi trcanjem preko ceste i za njega ne vazi crveno na semaforu?
ako je zatvorena - onda je zatvorena za SVE! cim se ona bavi u slobodno vrijeme je njen hobi, a samim tim i njena krivica i rizik, ako je prosla kroz zabranu svjesno.
-
baja
#12730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kojoj ba stazi...ona je nastradala kilometar vazdušne linije od ski-staze, u regionu malih kotlova.
jel ima neka zabrana za cijelu planinu?
jel ima neka zabrana za cijelu planinu?
uglavnomja wrote:
ako je zatvorena - onda je zatvorena za SVE!
- uglavnomja
#12731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
baja wrote:kojoj ba stazi...ona je nastradala kilometar vazdušne linije od ski-staze, u regionu malih kotlova.
jel ima neka zabrana za cijelu planinu?uglavnomja wrote:
ako je zatvorena - onda je zatvorena za SVE!
sve sto se desi izvan oznacenih staza je na licnu odgovornost, bez obzira da li stoji tabla ili ne. i bez obzira da li neko zamislja da je iznad prirodnih zakona i pameti onih koji su odlucili da je neki dio preopasan za javnu upotrebu. i sa viskom adrenalina i manjkom svjesnosti o sopstvenim mogucnostima i stvarnim rizicima.
ne znam gdje se to desilo i ne referiram iskljucivo na ovaj slucaj i na skijanje, isto je i za ekstremno planirarenje, plivanje, paraglajding, skakanje sa litica, ... trcanje preko ulice ...
- Sodom1
#12732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako se vec bavila s tim ,sigurno ima dodatno neko osiguranje
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#12733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ne znam koji se đavo bave sa svim tim vratolomijama, pored ovolikih kladionica i kafića. Sjedi i uživaj kad ti je bog dao! 
- uglavnomja
#12734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne znam da li postoji i jedno osiguranje koje pokriva pokusaje samoubistva, pogotovo za pojedince amatere. a ako ima, za profesionalce, onda su cifreSodom1 wrote:Ako se vec bavila s tim ,sigurno ima dodatno neko osiguranje
i ni jedno osiguranje nece pokriti nikakvu stetu ako je uzrocnik pod alkoholom (opet, ne referiram na ovaj slucaj)
-
baja
#12735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@uglavnomja-referiraš izjavom "onda je zatvorena za SVE! " pa sam ti pojasnio da nisi u pravu. I zadnjom izjavom potvrđuješ da ti je to jasno...i nema potrebe dalje elaborirat'
Bilo kakvo osiguranje joj ništa ne znači, jer su ljudi došli i DŽABE (bez NAPLATE) joj spasili život...i svaka im čast. Ko se bavi rizičnim sportovima, naravno da to radi na ličnu odgovornost...
Bilo kakvo osiguranje joj ništa ne znači, jer su ljudi došli i DŽABE (bez NAPLATE) joj spasili život...i svaka im čast. Ko se bavi rizičnim sportovima, naravno da to radi na ličnu odgovornost...
- karanana
#12736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cuj dzaba ljudi ovo odradili. Svaka im cast.
Od mene im je cener za par litara kerozina.
Od mene im je cener za par litara kerozina.
- Sodom1
#12737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvi dzabe ,to je sve pokriveno iz raznih osiguranja,fondova. Nema dzabe ni u stare babe 
-
huxley
#12738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bez uvrede, ne znam koliko godina imas, ali vidjeces da nista nije dzabe, a pogotovo nesto slicno ovome. Npr.baja wrote:@uglavnomja-referiraš izjavom "onda je zatvorena za SVE! " pa sam ti pojasnio da nisi u pravu. I zadnjom izjavom potvrđuješ da ti je to jasno...i nema potrebe dalje elaborirat'
- Trosak goriva za ovaj podhvat
- Trosak odrzavanja helikoptera
- Amortizacija helikoptera
- Trosak heliodroma
- Trosak pilota - ako su ovo uradili u nocnim satima, ili npr. vikendom, i dalje postoji trosak opreme
- Trosak medicinskog tima i opreme
...
Uradili su pravu stvar sto su je spasili, ali bi se ovo svugdje u svijetu masno naplatilo.
- Sodom1
#12739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I bice naplaceno
- uglavnomja
#12740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne znam da li ce biti zatrazeno-naplaceno jer se radi o helikopteru vojske, koja je na budzetu i to joj je dio poslova, spasavanje civila ...
ko je jos ucestvovao i kako se ti drugi finansiraju - to je vec moguce da naplate.
ko je jos ucestvovao i kako se ti drugi finansiraju - to je vec moguce da naplate.
-
baja
#12741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@huksley --39, što pitaš?
da sve to košta, ali opet naglasak je da je za unesrećenu besplatno, isto kao i u Hrvatskoj npr. Svake godine bar 20 čeha svlače u boroletama s Biokova. Već sam napisao da se plaća u Alpama i Himalaji npr. putem obaveznog osigurnja ili sl.
Sve troškove što si naveo stoje, ali i bez ovog će se to potrošiti.
S obzirom da sam aktivan u svijetu planinarstva i skijanja, vidim da uopće nemaš iskustva u ovoj oblasti...pa sretno ti!
Nije naplaćeno ni za prošlogodišnje uspješno izvlačenje s kotlova A.Š., kao što nije naplaćeno za planianrku s Romanije koja je podlegla...osim ono što ih sljeduje iz budžeta svakako.
da sve to košta, ali opet naglasak je da je za unesrećenu besplatno, isto kao i u Hrvatskoj npr. Svake godine bar 20 čeha svlače u boroletama s Biokova. Već sam napisao da se plaća u Alpama i Himalaji npr. putem obaveznog osigurnja ili sl.
Sve troškove što si naveo stoje, ali i bez ovog će se to potrošiti.
S obzirom da sam aktivan u svijetu planinarstva i skijanja, vidim da uopće nemaš iskustva u ovoj oblasti...pa sretno ti!
Nije naplaćeno ni za prošlogodišnje uspješno izvlačenje s kotlova A.Š., kao što nije naplaćeno za planianrku s Romanije koja je podlegla...osim ono što ih sljeduje iz budžeta svakako.
- zateznistub
#12742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Toliko pametovanja i postova oko jedne nesrece i jednog spašavanja. 
- perfect_guy
#12743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovdje imaš čistu nesreću, naspram (po svemu sudeći) svjesne zajebancije od strane ove. O naplati ovakvih slučajeva se pričabaja wrote:
Nije naplaćeno ni za prošlogodišnje uspješno izvlačenje s kotlova A.Š.,
- O'zone
- Globalni moderator
- drag_gost
#12745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je otprilike dobro zakljucivanje. Kao sto je to da posto je tebi nick "the kupus", volis kuhani kupus i u 2017 godini.thekupus wrote:Da se savila oko stuba BMW-om, slike koje pokazuju da voli brzu vožnju i popiti čašicu prije iste bi bile indikator da je vjerovatno do nesreće došlo zbog neopreznosti osobe. Isto tako ovdje. Naravno, ne kažem da su to neki dolazi, već samo indikatori njenog odnosa prema sigurnosnim pravilima.
- O'zone
- Globalni moderator
#12746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema pore u organima reda, tužilaštva i sudstva da neko nešto nije mutio i dojavljivao
https://www.klix.ba/vijesti/bih/uhapsen ... /170330116
-
ibizza
#12747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Grob od drzave! A onda neko kaze kako samo jadnici idu na zapad i bijedno raditi za 2 milje eura u njemackoj...a jos kad se raspricaju kako gore nema klope u restoranima, nema zivota, nema nicega,a da sve to ovdje imasO'zone wrote:Nema pore u organima reda, tužilaštva i sudstva da neko nešto nije mutio i dojavljivao
- kloniran
#12748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ibizza wrote:Grob od drzave! A onda neko kaze kako samo jadnici idu na zapad i bijedno raditi za 2 milje eura u njemackoj...a jos kad se raspricaju kako gore nema klope u restoranima, nema zivota, nema nicega,a da sve to ovdje imasO'zone wrote:Nema pore u organima reda, tužilaštva i sudstva da neko nešto nije mutio i dojavljivao
a ovdje im najveci domet im picerija U2
-
ibizza
#12749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i chipas-4 vrste sirakloniran wrote:ibizza wrote:Grob od drzave! A onda neko kaze kako samo jadnici idu na zapad i bijedno raditi za 2 milje eura u njemackoj...a jos kad se raspricaju kako gore nema klope u restoranima, nema zivota, nema nicega,a da sve to ovdje imasO'zone wrote:Nema pore u organima reda, tužilaštva i sudstva da neko nešto nije mutio i dojavljivao
a ovdje im najveci domet im picerija U2
- drndalo
#12750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cime se bavila i bavi ne mijenja cinjenicu da nije bila turnim skijama nego obicnim... Spao vez, na nezgodnom mjestu, dok ga je pokusavala ponovo uklopiti na pancericu izgubila ravnitezu i zveknula u prazno sa litice... Nadam se da ce je opraviti najbolje moguce, i da ce bar neko nesto nauciti iz ovoga... Nije Bjela za olako shvacanje...baja wrote:Cura se bavila turnim skijanjem (ili skijaško planinarenje) i to nema veze jel otvorena staza ili ne.